Αγορά Subwoofer από monopricecom

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.208
Ας μην υποτιμούμε το dsp στα subs.
Δεν είναι μόνο το θέμα του Room Eq, αλλά και το που-πως θα λειτουργήσει το μεγάφωνο σε σχέση με την καμπίνα και τα όρια τους.
Αυτά δεν είναι θέμα calibration

Reaction score
773
Βλεπεις αυτο? https://www.sigbergaudio.com/produc...L_7JNZKbpApT-A5ltPX9BOGMuQ3sawM4T6VlDZYSbjsUu
Εχει 3.000 ευρω το ενα.
Εχει ενα 12" Scan Speak Discovery των 350 ευρω, σε κλειστη λεπτη καμπινα διαστασεων 65Χ54Χ17εκ και μπορεις να δεις και την κατασκευη του εσωτερικα στο σαιτ της εταιριας. Το sub παιζει καλα σε μεγαλο ευρος κουτιων με κλειστη καμπινα και δεν εχει σημασια αν δεν ειναι 100% ιδιο με αυτο.
Ενισχυτη χρησιμοποιει ενα Hypex με DSP αλλα θα παιξει μια χαρα με οποιονδηποτε τελικο ενισχυτη.
Μπορεις να φτιαξεις σε εναν μαραγκο δυο κουτια απο MDF σε αυτες τις διαστασεις με τις ενισχυσεις οπως τις βλεπεις και στο σχεδιο της εταιριας και να τα οδηγησεις με εναν Crown με συνολικο κοστος 1200-1500 ευρω και για τα δυο.
Μια τετοια λυση ειναι περιπου 5 κλασεις πανω απο τα sub που κοιτας με κοστος λιγο πιο πανω απο αυτο που εχεις υπολογισει.
Θα γούσταρα πολύ να το κάνω, αν δεν ήμουν εντελώς άσχετος και δεν είχα τόσες απορίες! Ποιον Crown ενισχυτή εννοείς; Πού μπορώ να βρω το ακριβές σχέδιο του sub και ποιος θα συνδέσει τα εξαρτήματα στην καμπίνα; Μήπως τόσο ποιοτικά subs σε ένα μέσης κατηγορίας σύστημα είναι δώρο άδωρο και θα έμπαινα μετά σε μια αέναη διαδικασία να αναβαθμίζω και τα υπόλοιπα μέρη του συστήματος;
Αξίζει κάποιος σαν εμένα να μπει σε τέτοια διαδικασία όταν με 1500 ευρώ αγοράζει π.χ. δυο SVS SB1000 PRO;
Φανταστικά πάντως αυτά τα inkognito! 😍

Reaction score
138
Γειά σας

θέλω να ρωτήσω αν η αγορά subwoofer από το monoprice.com είναι χωρίς τελωνεία κλπ .... γνωρίζει κάποιος?

σκέφτομαι από 2x Yamaha sw 030 να πάω σε 2χ Monoprice Premium Select 8in 200-Watt ή να ανέβω κ να πάω σε 2χ Monoprice SW-15 15in 600 Watt RMS (800 Watt Peak) Powered Subwoofer (εφόσον είναι όλα οκ με την αποστολή)

Αξίζει να κάνω αυτήν την αλλαγή? (αξίζουν τα 15ρια?) αν έχετε κάτι άλλο στο νου σας μέχρι Μαξ 600 σε δυάδα πείτε Μ
Δεν θα δεις ΑΠΛΑ διαφορά θα νομίζεις οτι άλλαξες αυτιά και πλανήτη. Τo SW030 είναι παρα πολύ χαμηλό και οικονομικό μοντέλο και τα SUB που αναφέρεις είναι αρκετές κατηγορίες επάνω με ενεργά cross και DSP κτλπ.

Τα Wharfedale είναι καλούτσικα και τα 12άρια και τα 15άρια. Ta SVS ειναι ανώτερα άλλη κατηγορία και άλλης φιλοσοφίας.

Απο Yamaha ΜΟΝΟ τα Soavo έλεγαν "κάτι" και το SW1500 που είναι παλιά μοντέλα και δεν θα τα ξαναδούμε και ποτέ.

Για να σου λύσω την απορία επειδή εγώ έχω στο PC τα SW225 (x2) κάποια στιγμή τα άνοιξα να τα "αναβαθμίσω" λίγο
με μόνωση και φρέσκους πυκνωτες 105c

Το ξύλο ΑΝ θυμάμαι καλά ήταν μασιφ 1.2 ΑΛΛΑ δεν έιχαν τίποτα απο μόνωση μέσα και λίγο κόλλα στις γωνίες για τα δεσίματα.

Τα έντυσα πανω-κάτω αριστερά δεξιά με Dynamat Xtreme και άλλαξα το καλώδιο απο τον ενισχυτή στo SUB.

Ειχε ενα της πλάκας AWG 18 (το AWG18 είναι αυτό που πουλάνε με το κιλό) και έβαλα AWG 14 επιπλατινωμένο που
μου είχε περισεψει απο το αμάξι. Αυτές είναι διατομές καλωδίων.

Η διαφορά δεν ήταν απλα τραγική. Νόμιζα οτι αγόρασα άλλα SUB και ακόμα αυτά εχω στο PC.

Αγοράζοντας ενα ακριβό SUB πληρώνεις τα ξύλα, τα δεσίματα, την μελέτη γενικότερα που έχει γίνει.

Δυστυχώς χανεται και αυτό απο ένα σημείο (εν όψει κέρδους και ανα τα χρόνια) και μετά και την "κάποια" ποιότητα στο συνολικό προιόν την παρέχουν υψηλές και premium κατηγορίες.

Last edited:

Reaction score
2.148
Θα γούσταρα πολύ να το κάνω, αν δεν ήμουν εντελώς άσχετος και δεν είχα τόσες απορίες! Ποιον Crown ενισχυτή εννοείς; Πού μπορώ να βρω το ακριβές σχέδιο του sub και ποιος θα συνδέσει τα εξαρτήματα στην καμπίνα; Μήπως τόσο ποιοτικά subs σε ένα μέσης κατηγορίας σύστημα είναι δώρο άδωρο και θα έμπαινα μετά σε μια αέναη διαδικασία να αναβαθμίζω και τα υπόλοιπα μέρη του συστήματος;
Αξίζει κάποιος σαν εμένα να μπει σε τέτοια διαδικασία όταν με 1500 ευρώ αγοράζει π.χ. δυο SVS SB1000 PRO;
Φανταστικά πάντως αυτά τα inkognito! 😍
Αν εισαι εντελως ασχετος ισως να σου πεσει βαρυ παρ ολο που δεν ειναι rocket science (τουλαχιστον το κομματι της κατασκευης και της συνδεσης).
Τα sub πρεπει νομοτελειακα να ειναι το ακριβοτερο κομματι του συστηματος. Υπαρχουν τεχνικοι λογοι που το υπαγορευουν. Τα οικονομικα sub απλα προσθετουν λιγο χαμηλο. Τα καλα sub ειναι οτι και τα θεμελια σε μια πολυκατοικια. Με απλα λογια, δεν υπαρχει θεμα υπερβολης οταν μιλαμε για sub.
Περα απο αυτο, ο βασικοτερος λογος που σου προτειναν να φτιαξεις κλωνους του inkognito ειναι γιατι ειναι απο τις σπανιες περιπτωσεις καλου brand name ηχειου που χρησημοποιει off-the-shelf μεγαφωνα (μεγαφωνα που μπορεις να βρεις στο εμποριο) και σχεδιο κατασκευης του κουτιου που ειναι ευκολο να αντιγραφει παρ ολο που δεν διδονται οι ακριβεις διαστασεις (ελαχιστη σημασια εχουν στην προκειμενη περιπτωση) και το κυριοτερο, ειναι sub χαμηλου προφιλ που αν καταλαβα καλα ειναι ζητουμενο στην περιπτωση σου και ταυτοχρονα ειναι σχετικα δυσκολο να βρεις στην αγορα.
Απο εκει κει περα δεν θα επιμεινω μια που οι DIY λυσεις δεν ειναι για ολους.
Αν πεσει στην αντιλληψη μου κατι αλλο που να σου κανει θα επανελθω.

Reaction score
773
Αν εισαι εντελως ασχετος ισως να σου πεσει βαρυ παρ ολο που δεν ειναι rocket science (τουλαχιστον το κομματι της κατασκευης και της συνδεσης).
Τα sub πρεπει νομοτελειακα να ειναι το ακριβοτερο κομματι του συστηματος. Υπαρχουν τεχνικοι λογοι που το υπαγορευουν. Τα οικονομικα sub απλα προσθετουν λιγο χαμηλο. Τα καλα sub ειναι οτι και τα θεμελια σε μια πολυκατοικια. Με απλα λογια, δεν υπαρχει θεμα υπερβολης οταν μιλαμε για sub.
Περα απο αυτο, ο βασικοτερος λογος που σου προτειναν να φτιαξεις κλωνους του inkognito ειναι γιατι ειναι απο τις σπανιες περιπτωσεις καλου brand name ηχειου που χρησημοποιει off-the-shelf μεγαφωνα (μεγαφωνα που μπορεις να βρεις στο εμποριο) και σχεδιο κατασκευης του κουτιου που ειναι ευκολο να αντιγραφει παρ ολο που δεν διδονται οι ακριβεις διαστασεις (ελαχιστη σημασια εχουν στην προκειμενη περιπτωση) και το κυριοτερο, ειναι sub χαμηλου προφιλ που αν καταλαβα καλα ειναι ζητουμενο στην περιπτωση σου και ταυτοχρονα ειναι σχετικα δυσκολο να βρεις στην αγορα.
Απο εκει κει περα δεν θα επιμεινω μια που οι DIY λυσεις δεν ειναι για ολους.
Αν πεσει στην αντιλληψη μου κατι αλλο που να σου κανει θα επανελθω.
Σε ευχαριστώ, φίλε μου, για τις συμβουλές.

Reaction score
6
Ωραία αυτά τα inkognito ,μακαρι να είχαν ξύλινο σκελετό και όχι mdf. Να δώσεις 3000 για ένα ποιοτικό μηχάνημα ,αλλά βάλτο 3500 και να έχει ξύλο.
Κοιτάζω και εγώ για subwoofer και έψαχνα για κατασκευες και ιδεες ,κατανοώντας την σημασία ενός πραγματικά ποιοτικού sub.
Έχω βέβαια απορρίψει τα διαφορά sub που υπάρχουν για διάφορους λόγους. Πχ έχω δει τα υλικά σε »πλάτες» sub που ήταν χαλασμένα και πήγαν για επισκευή. Δεν είμαι ηλεκτρονικός όμως η φτήνια και το ψεύτικο δεν κρύβονται.
Θα μπορούσα να κατασκευασω μια καμπίνα ,αλλά τα αλλά δεν τα κατέχω. Τι ωραιο που θα ήταν να συνεργαζόντουσαν άνθρωποι και να υλοποιουσαν ένα πραγματικά ποιοτικό sub.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.236
Ωραία αυτά τα inkognito ,μακαρι να είχαν ξύλινο σκελετό και όχι mdf. Να δώσεις 3000 για ένα ποιοτικό μηχάνημα ,αλλά βάλτο 3500 και να έχει ξύλο.
Κοιτάζω και εγώ για subwoofer και έψαχνα για κατασκευες και ιδεες ,κατανοώντας την σημασία ενός πραγματικά ποιοτικού sub.
Έχω βέβαια απορρίψει τα διαφορά sub που υπάρχουν για διάφορους λόγους. Πχ έχω δει τα υλικά σε »πλάτες» sub που ήταν χαλασμένα και πήγαν για επισκευή. Δεν είμαι ηλεκτρονικός όμως η φτήνια και το ψεύτικο δεν κρύβονται.
Θα μπορούσα να κατασκευασω μια καμπίνα ,αλλά τα αλλά δεν τα κατέχω. Τι ωραιο που θα ήταν να συνεργαζόντουσαν άνθρωποι και να υλοποιουσαν ένα πραγματικά ποιοτικό sub.
Γιατί παλικάρι μου να μπλέξεις με ιδιοκατασκευές και τα συναφή;

Υπάρχουν:

Perlisten, JTR, SVS, Arrendal, Genelec, Neumann

Reaction score
6
Για τα svs έχεις γράψει καλά σχόλια και τα παρακολουθώ καιρό τώρα. Τα βλέπω όμως πολύ συχνά σε αγγελίες και αυτό δεν μου αρέσει. Άσε που δεν είναι και ξύλινα ,έχουν και αυτή την αποκρουστική λάκα Πχ το 3000.
Τα genelec τα κοιτάω αρκετο καιρό ,τα υπόλοιπα δεν τα γνωρίζω ,θα τα ψάξω όμως και σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.

gid

Reaction score
9.584
Θα μπορούσα να κατασκευασω μια καμπίνα ,αλλά τα αλλά δεν τα κατέχω.
Αν το έχεις με την καμπίνα, φτιάχνεις ένα παθητικό σαμπ, και το οδηγείς με εξωτερικό τελικό.

Αρκεί βέβαια να έχεις και το μεράκι της ιδιοκατασκευής, χωρίς αυτό δε γίνεται καν κουβέντα.

Reaction score
6
Σαν ιδέα το έχω σκεφτεί για ένα παθητικό ,μπορώ να φτιάξω ένα κουτί όσο πολύπλοκο και να είναι. Με τι σχέδιο όμως? Ξέρω κάποιον που φτιάχνει ηχεία. Να του πω να μου δώσει ένα σχέδιο που θα μπει το τάδε γουφερ και να φτιάξω την καμπίνα?
Και όλα αυτά να γίνουν σε τι αποτέλεσμα μπορώ να προσδοκώ, δεδομένου οτι θα βάλω τα καλύτερα διαθεσιμα υλικά? Πχ βάζω καρυδιά ,κόστος κάπου 500 max ,βάζω το γουφερ που έχει το incognito αλλά 400, πλάτες κλπ άντε το σύνολο να πάει 1500. Και αλλά 1500 ένας τελικός. Θα αξίζει άραγε?

gid

Reaction score
9.584
Πρέπει να μελετήσεις το θέμα επιστημονικά με βάση τις Thiele-Small παραμέτρους του μεγαφώνου που θα επιλέξεις. Θέλει αρκετό διάβασμα. ;) Και υπάρχουν δωρεάν λογισμικά που μπορούν να σου λύσουν τα χέρια.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.236
Για τα svs έχεις γράψει καλά σχόλια και τα παρακολουθώ καιρό τώρα. Τα βλέπω όμως πολύ συχνά σε αγγελίες και αυτό δεν μου αρέσει. Άσε που δεν είναι και ξύλινα ,έχουν και αυτή την αποκρουστική λάκα Πχ το 3000.
Τα genelec τα κοιτάω αρκετο καιρό ,τα υπόλοιπα δεν τα γνωρίζω ,θα τα ψάξω όμως και σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.
Το ότι μπαίνουν αγγελία δεν λέει κάτι.
Πουλιούνται για να πάει κανείς σε ακόμα μεγαλύτερο, ή περισσότερα, ή κάτι ακόμα πιο ανώτερο (π.χ. Perlisten).

Θες κάτι καλό; Αξιοπιστία. Έχω πουλήσει καμμιά 150αριά SVS. Από μικρά 1000αρια, 2000αρα, και τεράστια (16 Ultra).
Για service έχουν χρειαστεί συνολικά 5 τεμάχια.

gid

Reaction score
9.584
Και αλλά 1500 ένας τελικός.
Ο τελικός δεν είναι ανάγκη να κοστίσει 1500Ε. Και θα μπορεί να σου οδηγήσει ένα ζεύγος.

Θα αξίζει άραγε?
Αν το σαμπ το έχεις φτιάξει εσύ, το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει. Θα φροντίσει η ανθρώπινη ψυχολογία γι' αυτό, μην αγχώνεσαι.

Reaction score
6
Για τα svs να δεχτώ ότι είναι αξιόπιστα,αν και δεν ξέρω. Με απωθούν αισθητικά και θέλω κάτι πολύ καλύτερο. Και αισθητικά και φυσικά στο ουσιαστικό κομμάτι. Perlisten δεν τα ξέρω ,ευκαιρία να τα μάθω.
Καλο θα ήταν να παρουσιάσω το συστημα μου για περαιτέρω ανάλυση. Αλλά δεν ξέρω και τι να κάνω ,να ανοίξω καινουργιο νήμα?
Γενικά δεν βιάζομαι ,εδώ και 17 χρόνια βλέπω ταινίες χωρίς υπογουφερ και δεν με πείραζε. Είπα να βάλω λίγο αλατοπίπερο σε ένα συστημα που το έστηνα 20χρόνια.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.236
Είδες τις τιμές των Perlisten ? :D
Γιατί κάτι μου λέει πως δεν τις έχεις δει καθόλου :D

Reaction score
6
Ο τελικός δεν είναι ανάγκη να κοστίσει 1500Ε. Και θα μπορεί να σου οδηγήσει ένα ζεύγος.

Αν το σαμπ το έχεις φτιάξει εσύ, το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει. Θα φροντίσει η ανθρώπινη ψυχολογία γι' αυτό, μην αγχώνεσαι.
Ναι αυτό το κομμάτι το ξέρω ,έχω φτιάξει όλα μου τα έπιπλα ,όπως ακριβώς τα θέλω, γιατί δεν μπορούσα να συμβιβαστώ με τις σαβούρες που έβρισκα. Και με άπειρες ανακατασκευές. Το δουλεύω το ξύλο από μικρό παιδί.
Είδες τις τιμές των Perlisten ? :D
Γιατί κάτι μου λέει πως δεν τις έχεις δει καθόλου :D
Έχω δει τιμές από 2000 έως περίπου 4000 γιατί δεν θέλω και πολύ μεγάλο ,έχω χωρο κάπου 35 τμ .
Πιο φτηνά είναι από τα κυρίως ηχεία μου.

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.242
Members
38.293
Νεότερο μέλος
KosmasTR