Αγορά Subwoofer από monopricecom

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.758
Ας μην υποτιμούμε το dsp στα subs.
Δεν είναι μόνο το θέμα του Room Eq, αλλά και το που-πως θα λειτουργήσει το μεγάφωνο σε σχέση με την καμπίνα και τα όρια τους.
Αυτά δεν είναι θέμα calibration

Reaction score
772
Βλεπεις αυτο? https://www.sigbergaudio.com/produc...L_7JNZKbpApT-A5ltPX9BOGMuQ3sawM4T6VlDZYSbjsUu
Εχει 3.000 ευρω το ενα.
Εχει ενα 12" Scan Speak Discovery των 350 ευρω, σε κλειστη λεπτη καμπινα διαστασεων 65Χ54Χ17εκ και μπορεις να δεις και την κατασκευη του εσωτερικα στο σαιτ της εταιριας. Το sub παιζει καλα σε μεγαλο ευρος κουτιων με κλειστη καμπινα και δεν εχει σημασια αν δεν ειναι 100% ιδιο με αυτο.
Ενισχυτη χρησιμοποιει ενα Hypex με DSP αλλα θα παιξει μια χαρα με οποιονδηποτε τελικο ενισχυτη.
Μπορεις να φτιαξεις σε εναν μαραγκο δυο κουτια απο MDF σε αυτες τις διαστασεις με τις ενισχυσεις οπως τις βλεπεις και στο σχεδιο της εταιριας και να τα οδηγησεις με εναν Crown με συνολικο κοστος 1200-1500 ευρω και για τα δυο.
Μια τετοια λυση ειναι περιπου 5 κλασεις πανω απο τα sub που κοιτας με κοστος λιγο πιο πανω απο αυτο που εχεις υπολογισει.
Θα γούσταρα πολύ να το κάνω, αν δεν ήμουν εντελώς άσχετος και δεν είχα τόσες απορίες! Ποιον Crown ενισχυτή εννοείς; Πού μπορώ να βρω το ακριβές σχέδιο του sub και ποιος θα συνδέσει τα εξαρτήματα στην καμπίνα; Μήπως τόσο ποιοτικά subs σε ένα μέσης κατηγορίας σύστημα είναι δώρο άδωρο και θα έμπαινα μετά σε μια αέναη διαδικασία να αναβαθμίζω και τα υπόλοιπα μέρη του συστήματος;
Αξίζει κάποιος σαν εμένα να μπει σε τέτοια διαδικασία όταν με 1500 ευρώ αγοράζει π.χ. δυο SVS SB1000 PRO;
Φανταστικά πάντως αυτά τα inkognito! 😍

Reaction score
138
Γειά σας

θέλω να ρωτήσω αν η αγορά subwoofer από το monoprice.com είναι χωρίς τελωνεία κλπ .... γνωρίζει κάποιος?

σκέφτομαι από 2x Yamaha sw 030 να πάω σε 2χ Monoprice Premium Select 8in 200-Watt ή να ανέβω κ να πάω σε 2χ Monoprice SW-15 15in 600 Watt RMS (800 Watt Peak) Powered Subwoofer (εφόσον είναι όλα οκ με την αποστολή)

Αξίζει να κάνω αυτήν την αλλαγή? (αξίζουν τα 15ρια?) αν έχετε κάτι άλλο στο νου σας μέχρι Μαξ 600 σε δυάδα πείτε Μ
Δεν θα δεις ΑΠΛΑ διαφορά θα νομίζεις οτι άλλαξες αυτιά και πλανήτη. Τo SW030 είναι παρα πολύ χαμηλό και οικονομικό μοντέλο και τα SUB που αναφέρεις είναι αρκετές κατηγορίες επάνω με ενεργά cross και DSP κτλπ.

Τα Wharfedale είναι καλούτσικα και τα 12άρια και τα 15άρια. Ta SVS ειναι ανώτερα άλλη κατηγορία και άλλης φιλοσοφίας.

Απο Yamaha ΜΟΝΟ τα Soavo έλεγαν "κάτι" και το SW1500 που είναι παλιά μοντέλα και δεν θα τα ξαναδούμε και ποτέ.

Για να σου λύσω την απορία επειδή εγώ έχω στο PC τα SW225 (x2) κάποια στιγμή τα άνοιξα να τα "αναβαθμίσω" λίγο
με μόνωση και φρέσκους πυκνωτες 105c

Το ξύλο ΑΝ θυμάμαι καλά ήταν μασιφ 1.2 ΑΛΛΑ δεν έιχαν τίποτα απο μόνωση μέσα και λίγο κόλλα στις γωνίες για τα δεσίματα.

Τα έντυσα πανω-κάτω αριστερά δεξιά με Dynamat Xtreme και άλλαξα το καλώδιο απο τον ενισχυτή στo SUB.

Ειχε ενα της πλάκας AWG 18 (το AWG18 είναι αυτό που πουλάνε με το κιλό) και έβαλα AWG 14 επιπλατινωμένο που
μου είχε περισεψει απο το αμάξι. Αυτές είναι διατομές καλωδίων.

Η διαφορά δεν ήταν απλα τραγική. Νόμιζα οτι αγόρασα άλλα SUB και ακόμα αυτά εχω στο PC.

Αγοράζοντας ενα ακριβό SUB πληρώνεις τα ξύλα, τα δεσίματα, την μελέτη γενικότερα που έχει γίνει.

Δυστυχώς χανεται και αυτό απο ένα σημείο (εν όψει κέρδους και ανα τα χρόνια) και μετά και την "κάποια" ποιότητα στο συνολικό προιόν την παρέχουν υψηλές και premium κατηγορίες.

Last edited:

Reaction score
2.044
Θα γούσταρα πολύ να το κάνω, αν δεν ήμουν εντελώς άσχετος και δεν είχα τόσες απορίες! Ποιον Crown ενισχυτή εννοείς; Πού μπορώ να βρω το ακριβές σχέδιο του sub και ποιος θα συνδέσει τα εξαρτήματα στην καμπίνα; Μήπως τόσο ποιοτικά subs σε ένα μέσης κατηγορίας σύστημα είναι δώρο άδωρο και θα έμπαινα μετά σε μια αέναη διαδικασία να αναβαθμίζω και τα υπόλοιπα μέρη του συστήματος;
Αξίζει κάποιος σαν εμένα να μπει σε τέτοια διαδικασία όταν με 1500 ευρώ αγοράζει π.χ. δυο SVS SB1000 PRO;
Φανταστικά πάντως αυτά τα inkognito! 😍
Αν εισαι εντελως ασχετος ισως να σου πεσει βαρυ παρ ολο που δεν ειναι rocket science (τουλαχιστον το κομματι της κατασκευης και της συνδεσης).
Τα sub πρεπει νομοτελειακα να ειναι το ακριβοτερο κομματι του συστηματος. Υπαρχουν τεχνικοι λογοι που το υπαγορευουν. Τα οικονομικα sub απλα προσθετουν λιγο χαμηλο. Τα καλα sub ειναι οτι και τα θεμελια σε μια πολυκατοικια. Με απλα λογια, δεν υπαρχει θεμα υπερβολης οταν μιλαμε για sub.
Περα απο αυτο, ο βασικοτερος λογος που σου προτειναν να φτιαξεις κλωνους του inkognito ειναι γιατι ειναι απο τις σπανιες περιπτωσεις καλου brand name ηχειου που χρησημοποιει off-the-shelf μεγαφωνα (μεγαφωνα που μπορεις να βρεις στο εμποριο) και σχεδιο κατασκευης του κουτιου που ειναι ευκολο να αντιγραφει παρ ολο που δεν διδονται οι ακριβεις διαστασεις (ελαχιστη σημασια εχουν στην προκειμενη περιπτωση) και το κυριοτερο, ειναι sub χαμηλου προφιλ που αν καταλαβα καλα ειναι ζητουμενο στην περιπτωση σου και ταυτοχρονα ειναι σχετικα δυσκολο να βρεις στην αγορα.
Απο εκει κει περα δεν θα επιμεινω μια που οι DIY λυσεις δεν ειναι για ολους.
Αν πεσει στην αντιλληψη μου κατι αλλο που να σου κανει θα επανελθω.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.132
Members
38.287
Νεότερο μέλος
Audiopain79