Ποιότητα ήχου μέσω Spotify και Tidal

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Cd και flac το ιδιο δεν διέκρινες διαφορες?
Μεταξύ cd και Flac δεν Μπορώ να ακούσω διαφορές σε τυφλή δοκιμή , εφόσον χρησιμοποιούμε το ίδιο DAC. Τώρα αν χρησιμοποιήσουμε transport της πολύ κακιάς ώρας δεν ξέρω τι θα γίνει.

Ξαναλέω σε τυφλή δοκιμή.

Αν κάποιος πιάσει πάνω από 80% αναγνώριση μεταξυ cd-flac σε τέτοια τυφλή δοκιμή είναι δυστυχισμένος άνθρωπος :D
Αυτό είναι άλλο θέμα

Εγώ σου απάντησα μεταξύ cd και flac του ίδιου cd.

Μεταξύ cd 16/44.1 και flac 24/192 είναι άλλη κουβέντα.
Η ψηφιοποιηση σε flac ενος cd γινεται στο pc, σωστα;
Αυτο το flac παιζει στη συνεχεια με αλλο pc μεσω usb και μεσω dac και μεσω ενισχυτη στα αυτια μας (πολλα ...μεσα βαλαμε).
Η αναπαραγωγη ενος cd γινεται με αλλο cdplayer (οχιτου pc) μεσω οπτικης/coaxial ή αναλογικης ή xlr μεσω ενισχυτη στα αυτια μας, σωστα;
ΟΛΑ αυτα που παιζονται σε/με τοσο διαφορετικα μεσα, εχετε την εντυπωση οτι ΔΕΝ θα διαφερουν στην τελικη μας ακροαση; Θα πειτε το, σωστο βεβαιως, οτι απλα ολα ειναι ψηφιακα 01 και μεταφερονται με τα μεσα μας αυτουσια, και ασφαλως ΔΕΝ εχουν ηχητικες διαφορες στην τελικη μας ακροαση. Αυτο δεν λετε τοσο καιρο; Αυτο!
Ε...κι ομως ακουγονται διαφορες!
Και ειμαι δυστυχης:)

Reaction score
1.469
Η ψηφιοποιηση σε flac ενος cd γινεται στο pc, σωστα;
Αυτο το flac παιζει στη συνεχεια με αλλο pc μεσω usb και μεσω dac και μεσω ενισχυτη στα αυτια μας (πολλα ...μεσα βαλαμε).
Η αναπαραγωγη ενος cd γινεται με αλλο cdplayer (οχιτου pc) μεσω οπτικης/coaxial ή αναλογικης ή xlr μεσω ενισχυτη στα αυτια μας, σωστα;
ΟΛΑ αυτα που παιζονται σε/με τοσο διαφορετικα μεσα, εχετε την εντυπωση οτι ΔΕΝ θα διαφερουν στην τελικη μας ακροαση; Θα πειτε το, σωστο βεβαιως, οτι απλα ολα ειναι ψηφιακα 01 και μεταφερονται με τα μεσα μας αυτουσια, και ασφαλως ΔΕΝ εχουν ηχητικες διαφορες στην τελικη μας ακροαση. Αυτο δεν λετε τοσο καιρο; Αυτο!
Ε...κι ομως ακουγονται διαφορες!
Και ειμαι δυστυχης:)
νομιζα εννοουσες οτι cd flac 24/192 δεν εχει διαφορες
εγω δεν ξερω αλλοτε ακουω διαφορες αλλοτε οχι
ακομα και στο tidal σε σχεση με το spotify σε καποια λιγα τραγουδια καταλαβαινα διαφορα....:)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Αυτά τα "άλλοτε ακούω άλλοτε οχι" οφείλονται στην ποιότητα των αρχείων. Και σχεδόν συμφωνώ με ότι λες για spot/tidal, προφανώς κι εκεί συμβαίνει το ιδιο

Reaction score
1.469
υπαρχει και η αλλη αποψη βεβαια
οτι flac 24/192 - tidal -spotify κτλ κτλ ακουγονατι το ιδιο με το παλιο "παραδοσιακο" cd......
και οτι τσαμπααα χαλαμε λεφτα σε dac και μ@λ@κιες...:idk:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
..παρεμπιπτοντως παιδια, θαθελα να ακουσω και μερικες αποψεις για τα dsd αρχεια. Εκει τι γινεται; Σαφως καλυτερα τα πραγματα;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.510
Για δοκιμάστε καμία τυφλή δοκιμή. Έτσι για πλάκα.

Και πείτε μετα αν μπορείτε να αναγνωρίσετε πιο μέσο παίζει.

Δεν λεω πως δεν υπάρχουν διαφορές. Λεω να δοκιμάσετε.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.445
Λοιπόν, τώρα που πέρασα και εγώ στον κόσμο των σύγχρονων λειτουργικών συστημάτων με τα οποία είναι συμβατές πολλές σύγχρονες εφαρμογές όπως το audirvana, δοκίμασα να ακούσω tidal μέσα από το audirvana. Και έχω να ρωτήσω τα εξής:

1. Πόσο δυνατό πράμα είναι το placebo; Γιατί ορίζει τη ψυχολογία μας; Γιατί εξουσιάζει τη ζωή μας;

2. Ντίμιφουτ, γιατί δε μου το είχες πει; Εννοώ, γιατί δε μου το είχες φωνάξει; Ότι αν δοκιμάσω tidal με audirvana θα σκίσω τα πτυχία μου; (και κάνα καλσόν...)

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.445
Κρατημενο πρεπει να το χει για κανα εξάμηνο :p
Αδελφέ!

Τελικά σου αρέσει το Tidal?
Το "κρατάς"?
Το κρατάω. Απλώς μπορεί να περάσει η επίδραση του placebo και να ξανα-γυρίσω στο spotify.

Πάντως να πω και τίποτα σοβαρό, άλλο πράμα το streaming. Ξεκινάω και δε σταματάω να ακούω. Έγραψαν ώρες το ATC εκεί που τα είχα να κάθονται.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.510
Λοιπόν, τώρα που πέρασα και εγώ στον κόσμο των σύγχρονων λειτουργικών συστημάτων με τα οποία είναι συμβατές πολλές σύγχρονες εφαρμογές όπως το audirvana, δοκίμασα να ακούσω tidal μέσα από το audirvana. Και έχω να ρωτήσω τα εξής:

1. Πόσο δυνατό πράμα είναι το placebo; Γιατί ορίζει τη ψυχολογία μας; Γιατί εξουσιάζει τη ζωή μας;

2. Ντίμιφουτ, γιατί δε μου το είχες πει; Εννοώ, γιατί δε μου το είχες φωνάξει; Ότι αν δοκιμάσω tidal με audirvana θα σκίσω τα πτυχία μου; (και κάνα καλσόν...)
Τι εννοείς;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.547
Συνήθως οι ηχογραφήσεις που ακούω, είναι "κακές".
Άκουγα πχ προχθές λίγο Ξυλούρη, μετά Βασιλάκη (Παπακωνσταντίνου ντε) και στο τέλος ένα άθλιο ριμαστερινγκ των kraftwerk.
Μπήκα στον πειρασμό να παίξω διαφορά τινταλ με σποτιφαϊ, εννοείται εν μέσω αδιάκοπων γέλιων.

Είναι γελοίο το θέμα.

Συμπερασματικά:

Οι διαφορές μεταξύ διαφορετικών μαστερινγκ είναι τραγικές, κι όλα τα υπόλοιπα είναι κολοκύθια τούμπανα, ίσα ίσα να απασχολείται η ψύχωση της χαιεντίλας..

Στην πράξη, το σποτιφαϊ έχει την ποικιλία μουσικής που θέλω για 7 ζωές. Αντιθέτως, το τινταλ έχει σοβαρά κενά.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.064
Η αλήθεια είναι ότι το Tidal έχει όντως σοβαρά κενά , αλλά τι να κάνω που ο φίλος μου με ξέγραψε από το spotify και με έγραψε μόνο στο tidal?
Πάντως και το tidal καλό είναι , έχω λυσάξει να ακούω elevator music που λέει και ο zizik. Και όχι μόνο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.055
Members
38.288
Νεότερο μέλος
Sergios15