- Reaction score
- 21.755
Ωραίο ανέκδοτο...πανάκριβο ντάκ που οι μόνες εργατοώρες είναι το πλουμιστό κουτί και ας πούμε ο σχεδιασμός στον υπολογιστή
Ωραίο ανέκδοτο...πανάκριβο ντάκ που οι μόνες εργατοώρες είναι το πλουμιστό κουτί και ας πούμε ο σχεδιασμός στον υπολογιστή
Έχω κι άλλο ..... δίνεις μερικά χιλιάρικα για ένα τσιπάκι που έχει κόστος παραγωγής ένα δολλάριο και όταν βγεί το επόμενο μοντέλο αυτό που έχεις στα χέρια σου το ζητάει μόνο ο κάδος της ανακύκλωσης (κάτι σαν τους πολυκάναλους ενισχυτές home cinema)Ωραίο ανέκδοτο...
Αντικειμενικά και μετρήσιμα (ως πηγή), ναι.Δηλαδή αν πάρω εκείνο το dac που πρότεινες των 150 ευρώ θα παίξει καλύτερα από το πχ δικό μου ταπεινό αναλογικό;
Το δικό μου, για παράδειγμα. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ ένα laptop πάνω από 10 ετών, με ένα DAC στην κατηγορία τιμής που αναφέρθηκε. Δε θα σου πω ποιο είναι, αλλά θα σου δώσω τα τεχνικά στοιχεία που σε ενδιαφέρουν:Πες μου εσυ ποιο ειναι το σεταπ αυτό των 150 ευρώ ντακ και πισι και μη σε νοιάζει το αναλογικό μου. Απλά πες μου.
Εγώ πάλι πιστεύω ότι για όλα φταίει ο Mr Spock που ανεβάζει συνέχεια θέματα με πικάπ!
Τι θες ρε φίλε? Να τσακώνεται ο κόσμος?
Από τη μια, τα ανακοινώνουν οι κατασκευαστές τους, από την άλλη, υπάρχουν reviews με μετρητικό εξοπλισμό που τα έχουν μετρήσει οι ίδιοι. Για το δικό μου υπάρχουν και τα δύο.Τι μετρήσεις για τα ντακ των 100 ευρώ που τα βρίσκεται? Εδώ για ντακ μεγάλων κατασκευαστών με μεγάλες σειρές έχουν ελλιπή χαρακτηριστικά και προδιαγραφές για ντακ ακόμα και των 1000-1300 ευρώ
Δηλαδή τί ακόμα χρειάζεται να γνωρίζεις; Άμα θες να σου πω και το χρώμα και αν έχει επίχρυσους ακροδέκτες... Επίσης αν έχει αντικραδασμικά ποδαράκια...Συμφωνώ όμως, κατά βάση ένα σωστό και αξιοπρεπές dac μετράει καλύτερα. Δεν τίθεται θέμα. Το να μετράει όμως δεν σημαίνει και πως θα παίζει καλά και σωστά .
Ε, όχι και να πηδάει-σταματάει... Μήπως έφταιγε ο υπολογιστής για αυτό;προσωπικά έχω ακούσει αρκετά από 150 - 1500 ευρώ και πολλά από αυτά ΔΕΝ ακούγονται (παραμόρφωση, έλλειψη δυναμικών ακόμα και να 'πηδάει'/σταματάει).
Μάλιστα. Ας δουμε ένα καλό ντακ. Με πολλά reviews, γνώμες και μετρήσεις.Από τη μια, τα ανακοινώνουν οι κατασκευαστές τους, από την άλλη, υπάρχουν reviews με μετρητικό εξοπλισμό που τα έχουν μετρήσει οι ίδιοι. Για το δικό μου υπάρχουν και τα δύο.
Δηλαδή τί ακόμα χρειάζεται να γνωρίζεις; Άμα θες να σου πω και το χρώμα και αν έχει επίχρυσους ακροδέκτες... Επίσης αν έχει αντικραδασμικά ποδαράκια...
Ε, όχι και να πηδάει-σταματάει... Μήπως έφταιγε ο υπολογιστής για αυτό;
Όχι. Αναρωτήθηκες γιατί;Βλέπεις πουθενά εύρος και συμπεριφορά απόκρισης (+-db)?
Δηλαδή, επειδή έδωσες 1300 ευρώ για ν' αγοράσεις τη συσκευή ενός απατεώνα, σου φταίνε τα ψηφιακά;ακόμα το signal to noise που δίνει ειναι απλά ΛΑΘΟΣ (118/114db) καθότι μετρήθηκε με εργαστηριακό τροφοδοτικό και όχι με τα 300mah πακακι που δίνει
Δηλαδή, επειδή έδωσες 1300 ευρώ για ν' αγοράσεις τη συσκευή ενός απατεώνα, σου φταίνε τα ψηφιακά;
Ναι, αναρωτήθηκα και αν διάβασες το μήνυμα μου - ήρθα σε επικοινωνία με το κατασκευαστή για να πάρω τις λοιπές πληροφορίες και να μου αποσαφηνίσει αυτά που μου φάνηκαν υπερβολικά.Δηλαδή, επειδή έδωσες 1300 ευρώ για ν' αγοράσεις τη συσκευή ενός απατεώνα, σου φταίνε τα ψηφιακά;
I beg your pardon! Τα ποδήλατα μια χαρά εξελίσσονται! Ναι, η βασική αρχή παραμένει ίδια: σκελετός, 2 ρόδες, σύστημα μετάδοσης κίνησης, αλλά για σύγκρινε π.χ. τα road bikes της δεκαετίας του '50 με τα σημερινά. Η φράση "η μέρα με τη νύχτα" δεν ξεκινάει καν να περιγράφει τις διαφορές και τις τεχνολογικές εξελίξεις. Να μην μιλήσω για τις διαφορές των ποδηλάτων του 19ου αιώνα με τα σημερινά.- όντως το πικάπ δεν εξελίσσεται πλέον τεχνολογικά , δεν μετράει σωστά σε σχέση με τα ψηφιακά στάνταρ και πολλά άλλα που κατά καιρούς έχουν λεχθεί , και με τα οποία ως επί τω πλείστον συμφωνώ . . . διαβάζοντας όμως κάποιος όλα αυτά εάν τυγχάνει φίλος του αναλογικού ήχου , αισθάνεται μία απαξίωση στο μέσο και μία πικρία , ok δεν εξελίσσεται πλέον αλλά ούτε και το ποδήλατο πχ ( το οποίο έχει την δική του αίγλη ) , γιατί λοιπόν να μήν το δούμε ποιό συναισθηματικά και να του δώσουμε την ''τιμής ένεκεν'' που του αξίζει;
Πολύ καλή συσκευή με επίσης πολύ καλά specifications.Μάλιστα. Ας δουμε ένα καλό ντακ. Με πολλά reviews, γνώμες και μετρήσεις.
Π.χ. Το M2tech young DSD - το δικό μου που στοιχίζει 1300 ευρώ.
Το γιατί δεν ανακοινώνεται το εύρος, είναι κάτι που μόνο να φανταστώ μπορώ γιατί συμβαίνει. Ας μας διαφωτίσει όμως ο Κόγιας. (Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν ανακοινώνεται γιατί είναι από 20 Hz έως 20 KHz συν πλην 0.0 dB). Δηλαδή διάγραμμα καρδιογραφήματος νεκρού!Βλέπεις πουθενά εύρος και συμπεριφορά απόκρισης (+-db)? Για διάγραμμα ούτε λόγος.
Έχεις κάποια βάσιμη υποψία ότι η μέτρηση με το "εργαστηριακό τροφοδοτικό" και το "πακάκι" θα είναι διαφορετικές; Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι η φτηνή τροφοδοσία από το πακάκι θα χαλάει το λόγο σήματος προς θόρυβο;ακόμα το signal to noise που δίνει ειναι απλά ΛΑΘΟΣ (118/114db) καθότι μετρήθηκε με εργαστηριακό τροφοδοτικό και όχι με τα 300mah πακακι που δίνει και στη συχνότητα των 1000hz (όπως έμαθα σε επικοινωνία με το κατασκευαστή για να ορίσει αυτη τη τιμή στις προδιαγραφές που βλέπεις παραπάνω).
Πάλι θα πρέπει να ανατρέξουμε στα γραπτά του ΚώσταEAR για να δούμε γιατί ένα setup με βινύλιο ως πηγή αρέσει σε κάποιους στους χώρους ακρόασής τους. Είναι γραμμένα, δε θα ήθελα να τα επαναλάβω εγώ, ας το κάνει ο ίδιος.Από την άλλη, Δεν νομίζω να υπάρχει (βασικά είμαι σίγουρος) ντακ των 150, 200, 300 ευρώ που να παίζει καλύτερα από ένα καλό και ακριβό αναλογικό. Μακάρι να υπάρχει κάποιος εδω μέσα που να μπορεί να μου το αποδείξει έμπρακτος.
Το γιατί δεν ανακοινώνεται το εύρος, είναι κάτι που μόνο να φανταστώ μπορώ γιατί συμβαίνει. Ας μας διαφωτίσει όμως ο Κόγιας. (Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν ανακοινώνεται γιατί είναι από 20 Hz έως 20 KHz συν πλην 0.0 dB). Δηλαδή διάγραμμα καρδιογραφήματος νεκρού!
θα παρακαλούσα κάποιοι που προσβάλουν ανθρώπους με μια ιστορία πίσω και με δείγματα γραφής να κρατήσουν μια ταπεινότητα και σεβασμό .
Επειδή είναι η δεύτερη φορά που μιλάτε για προσβολή ,θα θέλατε να μας πείτε ποιος προσέβαλε ποιον και με ποιον ακριβώς τρόπο ,σε αυτό το thread;Καταλαβαινεται οτι παραμενεται προσβλητικος αλλα εαν ειναι του χαρακτηρα σας παω πασο
Όχι και τόσο τεράστια, αλλά ναι, την υφίσταται.υφίσταται κβαντισμό με τεράστια δειγματοληψία
Πολύ σωστά.Οι αναλογικές τεχνολογικές κατασκευές δεν είναι κακό να βελτιώνονται σε επίπεδο υλικών ή έστω και σε επίπεδο χρήσης