Analog vs Digital

Reaction score
1.469
Πάμε στοίχημα; :lolsign:

Το εννοώ με βάση τις περισσότερες επιλογές που έχεις. Θα μείνεις εκεί που θες, θα έχεις αυτά που θες, θα επιλέξεις παρέες κλπ κλπ Κι αν βρεθεί κάποιος να σου κατηγορήσει το πικάπ τού το φέρνεις στο κεφάλι και παίρνεις καινούργιο. 8-)
παμε
θα μου δωσεις πολυ χρημα να δοκιμασω και να δω πως εχεις δικιο????:dance2:
οχι δεν ειναι ετσι:)
αλλα κι εδω ολα σχετικα ειναι

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.925
οχι δεν ειναι ετσι:)
αλλα κι εδω ολα σχετικα ειναι
Ακριβώς έτσι είναι.
Εκτός κι αν είσαι κοινωνικίδης και θέλεις ανθρώπινες επαφές (μπλιάααχ)... :biggrin:

Reaction score
1.469
αν σου πει τα ψηφιακα σου ειναι μ@λακιες ?
κανεις το ιδιο με τον σκληρο δισκο η λαπτοπ?

Reaction score
659
Δεν ασχολείσαι με κανέναν , ακούς αυτό που θες να ακούσεις , αυτό που σε ικανοποιεί. Η ψυχολογία της μουσικής ακρόασης δεν μετριέται ούτε γιατρεύεται. Μπορεί ένα μηχάνημα να μετράει τέλεια αλλά να μη σου αρέσει στα αυτιά σου, άλλωστε αυτό συμβαίνει με όλες τις αισθήσεις του ανθρώπου, αφή , όσφρηση , όραση.
Πολύ απλά στο πικάπ συμμετέχουν πιο πολλές αισθήσεις , ακούς μουσική , βλέπεις το δίσκο να γυρνάει και τα ακριβά συμπράγκαλα που χρυσοπλήρωσες , μυρίζεις το απορρυπαντικό που έπλυνες τους δίσκους, χαιδεύεις και λίγο τον εξοπλισμό και νιώθεις και κάτι πόνους στη καρδιά όταν πάει ο πιτσιρικάς σου να πιάσει τη βελόνα και κάτι σφάχτες στη τσέπη όταν τρέχεις για αναβάθμιση.
Το χαμόγελο όμως που καμαρώνεις τα μπιμπελό σου που παίζουν δεν υπάρχει και ας είναι και πλασέμπο στη νιοστή

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
7.976
Το τοπικ που δημιουργηθηκε για να μαζευτουν τα οφ-τοπικ απο αλλα τοπικ, εχει βγει οφ-τοπικ.
Δηλαδη χαθηκε το τοπι(κ).
IMG_1693.JPG
Απο το analog vs digital, πως πηγαμε στο λεφτα vs αφραγκία? (αντιστοίχως???)

Last edited:

Reaction score
1.469
Το τοπικ που δημιουργηθηκε για να μαζευτουν τα οφ-τοπικ απο αλλα τοπικ, εχει βγει οφ-τοπικ.
Δηλαδη χαθηκε το τοπι(κ).
Απο το analog vs digital, πως πηγαμε στο λεφτα vs αφραγκία? (αντιστοίχως???)
Ω θεε μου
Κατι τετοια spoiler ειναι παντα on topic

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Ένα παρεμφερές παράδειγμα με το digital vs analog του ήχου είναι τα ρολόγια. Εγώ και κάποια άλλα μέλη εδώ μέσα είμαστε hi-endάδες του χώρου. Σχεδόν όλα τα καλά, επώνυμα και ακριβά ρολόγια είναι μηχανικά. Φαντάζεστε να μπαίνει σε ένα αντίστοιχο φόρουμ κάποιος και να γράφει ότι ένα Casio των 50€ είναι καλύτερο από ένα IWC ή ένα Audemars Piguet επειδή (πράγματι) έχει μεγαλύτερη ακρίβεια στην ένδειξη της ώρας; Ξαναλέω ότι είναι θέμα προτεραιοτήτων και απαιτήσεων. ;)
Μεγάλωσα μέσα στο οικογενειακό ρολογάδικο (δεκαετίες 70 & 80). Θυμάμαι πως όταν εμφανίστηκαν οι μηχανισμοί Quartz αρκετοί πελάτες προτιμούσαν αντί να επισκευάσουν το μηχανικό τους να αγοράσουν ένα Quartz, με την δικαιολογία ότι έχει μεγαλύτερη ακρίβεια και δεν χαλάει "ποτέ". Αρκετοί μάλιστα παρατούσαν τα παλαιά μηχανικά ρολόγια στο μαγαζί και δεν τα ζήτησαν ποτέ.

Όταν αρχές του '90 κλείσαμε το μαγαζί, έμειναν στα αζήτητα αρκετά αξιόλογα μηχανικά (Longines, Citizen, Seiko κτλ) αλλά το κορυφαίο όλων ήταν ένας κουρδιστός χρονογράφος Ωmega Speedmaster 1969 Moonwatch, το οποίο επισκευάστηκε και βρίσκεται βέβαια στην κατοχή μου.

Κατανοώ ότι για τον συγκεκριμένο κύριο το ρολόι αυτό ήταν ένα σκουπίδι, για εμένα όμως όχι.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα πικάπ, για κάποιους είναι απλά σκουπίδια, ενώ για κάποιους άλλους έργα τέχνης.

upload_2017-6-19_23-33-50.jpeg

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος αντιπαλότητας, κάποιοι γουστάρουν πικάπ, κάποιο όχι, So what?

Reaction score
1.469
Μεγάλωσα μέσα στο οικογενειακό ρολογάδικο (δεκαετίες 70 & 80). Θυμάμαι πως όταν εμφανίστηκαν οι μηχανισμοί Quartz αρκετοί πελάτες προτιμούσαν αντί να επισκευάσουν το μηχανικό τους να αγοράσουν ένα Quartz, με την δικαιολογία ότι έχει μεγαλύτερη ακρίβεια και δεν χαλάει "ποτέ". Αρκετοί μάλιστα παρατούσαν τα παλαιά μηχανικά ρολόγια στο μαγαζί και δεν τα ζήτησαν ποτέ.

Όταν αρχές του '90 κλείσαμε το μαγαζί, έμειναν στα αζήτητα αρκετά αξιόλογα μηχανικά (Longines, Citizen, Seiko κτλ) αλλά το κορυφαίο όλων ήταν ένας κουρδιστός χρονογράφος Ωmega Speedmaster 1969 Moonwatch, το οποίο επισκευάστηκε και βρίσκεται βέβαια στην κατοχή μου.

Κατανοώ ότι για τον συγκεκριμένο κύριο το ρολόι αυτό ήταν ένα σκουπίδι, για εμένα όμως όχι.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα πικάπ, για κάποιους είναι απλά σκουπίδια, ενώ για κάποιους άλλους έργα τέχνης.

View attachment 76356

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος αντιπαλότητας, κάποιοι γουστάρουν πικάπ, κάποιο όχι, So what?
Του 69 speedmaster professional?
Με χαρτια? Το πουλας?
Απο τα πιο icon και θρυλικα ρολογια στον κοσμο

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.057
Δεν μιλάω για αλάθητο. Απλά, ο πλούσιος δεν ψωνίζει με τα κριτήρια του μέσου όρου. Αν δεν του αρέσει το αποτέλεσμα για τον οποιοδήποτε λόγο, ακόμα κι αν τον έπιασαν κορόιδο, τα πετάει (που λέει ο λόγος) και παίρνει άλλα. Και, βασικά, σκασίλα του αν συμφωνεί με τις αγορές του π.χ. το AVSite.
Εγω εχω μια απορία: Γιατι η αναπαραγωγή μουσικής εχει ασυλία κριτικής και τοσο εύκολη αποδοχή της "άποψης" και του μεταφυσικού;
Στην αναπαραγωγη εικόνας γιατι δεν δεχόμαστε την "άποψη" με τόση ευκολία και όλοι αποφασίζουν με βάση το πιο σύγχρονο και τις επιστημονικές μετρήσεις:

Πως θα αντιμετωπίζαμε κάποιον που υποστηρίζει εναν CRT projector που δεν ειναι καν HD? Αν ηταν όμορφος αυτός ο προβολέας ή ακριβός επειδή τον κατασκεύασε μια εξωτική βιοτεχνία με βαρύ όνομα (και μετρούσε χάλια) θα τον αποδεχόμασταν;

Αν μας έλεγε πως προτιμάει την εικόνα λίγο πιο πράσινη; θα δεχόμασταν την "άποψη";
Γιατι δεχόμαστε ως απαραίτητο το calibration στην εικόνα και στον ήχο είμαστε έτσι χαλαροί με το προσωπικό γούστο "στα αυτιά μου έτσι ακούγεται καλυτερα;"

Μυστήριο.

Reaction score
15.543
Εγω εχω μια απορία: Γιατι η αναπαραγωγή μουσικής εχει ασυλία κριτικής και τοσο εύκολη αποδοχή της "άποψης" και του μεταφυσικού;
Στην αναπαραγωγη εικόνας γιατι δεν δεχόμαστε την "άποψη" με τόση ευκολία και όλοι αποφασίζουν με βάση το πιο σύγχρονο και τις επιστημονικές μετρήσεις:

Πως θα αντιμετωπίζαμε κάποιον που υποστηρίζει εναν CRT projector που δεν ειναι καν HD? Αν ηταν όμορφος αυτός ο προβολέας ή ακριβός επειδή τον κατασκεύασε μια εξωτική βιοτεχνία με βαρύ όνομα (και μετρούσε χάλια) θα τον αποδεχόμασταν;

Αν μας έλεγε πως προτιμάει την εικόνα λίγο πιο πράσινη; θα δεχόμασταν την "άποψη";
Γιατι δεχόμαστε ως απαραίτητο το calibration στην εικόνα και στον ήχο είμαστε έτσι χαλαροί με το προσωπικό γούστο "στα αυτιά μου έτσι ακούγεται καλυτερα;"

Μυστήριο.
γιατι η μουσικη ακουγεται ωραια η οχι αναλογα με τα κεφια ;)

στην εικονα δεν ισχυει αυτο.....και ποιος σου ειπε οτι ενας crt δεν παιζει hd ;
....κοντα 4κ φτανει...:party:

αν δεις crt καλα στημενο θα τραβας τις τριχες που βγανουν πλεον αλλου εκτος του κεφαλιου σου...:laugh:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.057
και ποιος σου ειπε οτι ενας crt δεν παιζει hd ;
Αναφέρθηκα σε προϊστορικούς που δεν ειναι καν HD, των 480 και 540, όχι στα θηρία

γιατι η μουσικη ακουγεται ωραια η οχι αναλογα με τα κεφια ;)
Μπα, αν ειναι χάλια ειναι χάλια. Οπως και η εικόνα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.925

Μυστήριο.
Δημήτρη, συμφωνούμε ότι ο ψηφιακός ήχος είναι πιο σωστός από τον αναλογικό αλλά το πήγες στο άλλο άκρο. Δεν είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές μεταξύ δύο καλά στημένων συστημάτων που αντιπροσωπεύουν τα δύο στρατόπεδα. Οι περισσότεροι νορμάλ άνθρωποι δεν θα καταλάβουν τη διαφορά. Σε αυτούς μετράει το μειωμένο κόστος της "πιστής" αναπαραγωγής και η πρακτικότητα του μέσου.

Επίσης, μην ξεχνάς τη μουσική που ακούει η πλειοψηφία. Οι ακροατές κλασικής μουσικής και κουλτουροτζαζ είναι ελάχιστοι. Αααα, και τα ψηφιακά αρχεία που χρησιμοποιούν είναι χείριστης ποιότητας.

Και στην εικόνα υπάρχει άποψη. Για παράδειγμα, εγώ προτιμώ τα κορεσμένα χρώματα και αντιπαθώ το 24fps της δήθεν "κινηματογραφικής αίσθησης" που χαλάει την κίνηση, όπως και τα σκοτεινά πλάνα.
Έχω επίσης ενεργοποιημένα όλα τα βοηθητικά φίλτρα, αυτά που οι καλιμπράτορες λένε να τα έχουμε στο off.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.297
Γιατι δεν παίρνουν κανένα δίσκο καλύτερα; γιατι γίνονται συνδρομητές καλωδίων;
- περνάνε/με διακυμάνσεις . . . ένα διάστημα σε ψάξιμο καλωδίων - αντικραδασμικών - αξεσουάρ κλπ , . . . μετά δίσκοι , και τούμπαλιν

- άλλες φορές απολαμβάνουμε την μουσική από τους δίσκους και άλλες φορές τους ηχητικούς πειραματισμούς

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.590
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants