Analog vs Digital

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.057
Δεν είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές μεταξύ δύο καλά στημένων συστημάτων
Μαλλον από εδώ ξεκινάει η κυρίως διαφωνία.
Εμένα μου φαίνονται μεγάλες, ξεκάθαρες.
[DOUBLEPOST=1497943021][/DOUBLEPOST]
μπερδεμενο σε βλεπω....
Ίσως να μην κατάλαβες τι εννοώ

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Τώρα κάνεις πλάκα, έτσι;

Τότε γιατί ξεροσταλιάζουν στον ντίλερ τους για να πάρουν την δόση τους σε καλώδια κ.ά μαγικά παραφερνάλια μπας και διορθώσουν τα αδιόρθωτα;
Παντως,την επομενη φορα που καποιος θα θελει αλλο καλωδιο για τον βραχιονα του ας στειλει ενα πμ να τον βοηθησουμε να τελειωνει με αυτα.Μην γενικευεις πραγματα που τα κανουν πολυ λιγοι.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.057
Παντως,την επομενη φορα που καποιος θα θελει αλλο καλωδιο για τον βραχιονα του ας στειλει ενα πμ να τον βοηθησουμε να τελειωνει με αυτα.Μην γενικευεις πραγματα που τα κανουν πολυ λιγοι.
Μπορεί να κάνω λάθος.

Η δικιά μου εντύπωση από φίλους-γνωστούς κτλ, είναι πως ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων που ασχολούνται με το χόμπι, είναι σε μια διαρκή αναζήτησή του "ιερού δισκοπότηρου" αγοράζοντας από καλώδια μέχρι απίθανα tweaks διότι κάτι τους φταίει (και σωστά) σε αυτό που ακούν.

Δεν αναφέρομαι σε αυτόν που μάζεψε χρήματα και αγοράζει μια πολύ καλύτερη κεφαλή ή ενισχυτή από αυτά που είχε. Αναφέρομαι σε αυτόν που αλλάζει κάτι στο σύστημα για "να σφίξει το μπάσο" (για παράδειγμα)

Και υπάρχει το παράδοξο αυτός ο ίδιος άνθρωπος να ισχυρίζεται πως το σύστημα του "του αρέσει" και πως αναπαράγεται σωστά η μουσική.

Μόνο σε μένα φαίνονται περίεργα όλα αυτά;

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μπορεί να κάνω λάθος.

Η δικιά μου εντύπωση από φίλους-γνωστούς κτλ, είναι πως ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων που ασχολούνται με το χόμπι, είναι σε μια διαρκή αναζήτησή του "ιερού δισκοπότηρου" αγοράζοντας από καλώδια μέχρι απίθανα tweaks διότι κάτι τους φταίει (και σωστά) σε αυτό που ακούν.

Δεν αναφέρομαι σε αυτόν που μάζεψε χρήματα και αγοράζει μια πολύ καλύτερη κεφαλή ή ενισχυτή από αυτά που είχε. Αναφέρομαι σε αυτόν που αλλάζει κάτι στο σύστημα για "να σφίξει το μπάσο" (για παράδειγμα)

Και υπάρχει το παράδοξο αυτός ο ίδιος άνθρωπος να ισχυρίζεται πως το σύστημα του "του αρέσει" και πως αναπαράγεται σωστά η μουσική.

Μόνο σε μένα φαίνονται περίεργα όλα αυτά;
Οχι σε πολλους φαινονται περιεργα.Απλα δεν αποτελουν τον κανονα που απο τα γραφομενα σου φαινεται να εννοεις/υπονοεις.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.057
και καλα θα κανει να αλλαζει καθε βδομαδα καλωδια..νταβατζη θα βαλει ο καθενας στην τσεπη του και στα αυτια του?
Όχι, ελεύθερα, ποιος τον σταματάει;

Αλλά προφανώς δεν είναι ικανοποιημένος.

Αν ήταν θα αγόραζε δίσκους με αυτά τα χρήματα.
[DOUBLEPOST=1497945063][/DOUBLEPOST]
Οχι σε πολλους φαινονται περιεργα.Απλα δεν αποτελουν τον κανονα που απο τα γραφομενα σου φαινεται να εννοεις/υπονοεις.
Μπορεί να έχεις δίκιο και να βλέπω μη αντιπροσωπευτικό δείγμα.
Να κάνουμε και άλλο poll να δούμε τα ποσοστά;

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Όχι, ελεύθερα, ποιος τον σταματάει;

Αλλά προφανώς δεν είναι ικανοποιημένος.

Αν ήταν θα αγόραζε δίσκους με αυτά τα χρήματα.
[DOUBLEPOST=1497945063][/DOUBLEPOST]

Μπορεί να έχεις δίκιο και να βλέπω μη αντιπροσωπευτικό δείγμα.
Να κάνουμε και άλλο poll να δούμε τα ποσοστά;
Ποια ποσοστα? Ποσοι διαβαζουν το θεμα αυτο το προσεξες? :)

Reaction score
1.655
Το προβλημα δεν ειναι στο analog vs digital. Το προβλημα ειναι στο ειδος και στην ποιοτητα της προσφερομενης μουσικης. Μπηκα στα tidal & spotify και ειναι τιγκα στο σκουπιδαριο! Και δεν εχουν αυτα που θελω να ακουσω εγω.Μπορει να ειναι πολυ καλα για το 80% του κοινου. Οι υπολοιποι εχουμε αλλες προτιμησεις και απαιτησεις.

Να το δωσω με ενα παραδειγμα. Το "Αχ ερωτα!" του Λεοντη το εχω σε δισκο, σε αρχεια και στα tidal, spotify δεν υπαρχουν. Στο δισκο βλεπεις τους συντελεστες, κειμενα, εξωφυλλο, οπισθοφυλλο και αλλα καλλιτεχνικα. Τα ιδια και με αλλους δισκους οροσημα. Διαβαζω το σημειωμα του Λ.Παπαδοπουλου στον τελευταιο δισκο του Λοιζου και δακρυζω. Στο spotify δεν το βρισκω καν. Με αλλα λογια χ$στ#κ@ για τα spotify, χ$στ#κ@ν και αυτοι!

Εν κατακλειδη, το μουσικο υλικο καθοριζει την ακροαση και οι προσωπικες επιλογες. Δεν ακουμε καμπυλες αποκρισης και νουμερα.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.057
Σαφώς και δεν είναι ικανοποιητική η ελληνική δισκοθήκη των streaming services.

Reaction score
13.495
Αν ήταν θα αγόραζε δίσκους με αυτά τα χρήματα
και θα τον εκραζες γιατι αγοραζει δισκους..;)
[DOUBLEPOST=1497947446][/DOUBLEPOST]
Εν κατακλειδη, το μουσικο υλικο καθοριζει την ακροαση και οι προσωπικες επιλογες. Δεν ακουμε καμπυλες αποκρισης και νουμερα.
:hi::hi::hi:

Reaction score
1.469
συμφωνούμε ότι ο ψηφιακός ήχος είναι πιο σωστός από τον αναλογικό αλλά το πήγες στο άλλο άκρο. Δεν είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές μεταξύ δύο καλά στημένων συστημάτων που αντιπροσωπεύουν τα δύο στρατόπεδα
Σε αυτη την παραγραφο περιγραφεται η πραγματικοτητα

Reaction score
1.655
Εγώ πάλι βρήκα στο Spotify τραγούδι με τον Σπύρο Ζαγοραίο που το έψαχνα μήνες.
Στο Μοναστηράκι θα το έβρισκες σίγουρα :) Και θα ήσουν και πιο κοντά στο κλίμα της εποχής :) Στο spotify παίζεται αν θα το βρεις.

Αν πάντως ξεκινούσα σήμερα στο χτίσιμο δισκοθήκης θα πήγαινα σε κάτι υβριδικό. Ψηφιακά για την μουσική που δεν με ενδιαφέρει πάρα πολύ ή για τη μουσική που διατίθεται μόνο ψηφιακά ή για να ακούσω απλά κάτι (πχ μέσω youtube). Αναλογικά για την μουσική που θέλω να κρατήσω και να πάρω όλο το καλλιτεχνικό περιεχόμενο. Αν φυσικά είναι διαθέσιμη.

Υπάρχει βέβαια και η επιλογή της άυλης δισκοθήκης. Προσωπικά μου είναι ξένη σαν ιδέα. Βλέπω ότι όσοι έχουν τεραμπάιτς σε δίσκους, cloud, συνδρομές κτλ καταλήγουν να ακούν τα ίδια κομμάτια ή τα κομμάτια που τους σερβίρουν. Και τελικά η μουσική δεν γίνεται "κτήμα" τους αλλά είναι κάτι το απόμακρο.

Ειλικρινά, ακούω πολύ CD αλλά πραγματικά "μπαίνεις" στο μουσικό δρώμενο μέσα με ένα φροντισμένο δίσκο βινύλιο, με τις φωτογραφίες του, τους στίχους, σημειώματα των συνθετών, την αναγραφή των μουσικών, των ηχοληπτών κ.α. Και καταλήγω να αγοράζω σε βινύλιο CD που μου άρεσαν πολύ. Στα μουσικά αρχεία, τι να δεις; Η ευκολία να παίξεις μουσική φέρνει την ίδια τη μουσική στο παρασκήνιο.

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
7.976
Ε ναι ρε παιδια!
Πατας το play στο tablet, παιζει το κομματι, που να τρεχεις τωρα να κουνας το δαχτυλο να βρεις στιχους, φωτογραφιες, βιογραφικα, κουτσομπολια, τι χρωμα σωβρακο φοραγε ο μπασιστας και ο,τι άλλο σου καπνισει?
Πφφ ταλαιπωρια.
Ενώ παιρνεις τα γυαλια πρεσβυωπιας και το μεγεθυντικο φακο και ψάχνεις το οπισθοφυλλο που γραφει τα παντα ολα. Τσακ μπαμ.
Ασε τα κοροϊδα με το Roon.

Reaction score
1.655
Ε ναι ρε παιδια!
Πατας το play στο tablet, παιζει το κομματι, που να τρεχεις τωρα να κουνας το δαχτυλο να βρεις στιχους, φωτογραφιες, βιογραφικα, κουτσομπολια, τι χρωμα σωβρακο φοραγε ο μπασιστας και ο,τι άλλο σου καπνισει?
Πφφ ταλαιπωρια.
Ενώ παιρνεις τα γυαλια πρεσβυωπιας και το μεγεθυντικο φακο και ψάχνεις το οπισθοφυλλο που γραφει τα παντα ολα. Τσακ μπαμ.
Ασε τα κοροϊδα με το Roon.
Σωστότατο. Αν ακούς πχ Beyonce, βρίσκεις και φωτογραφίες της στο τάμπλετ και "φτιάχνεσαι" (όχι εσύ, γενικά μιλώντας). Για το 80% (προσωπική εκτίμηση) τα σημερινά μέσα είναι τέλεια και δεν χρειάζονται οι χρήστες-καταναλωτές τίποτα άλλο παρά να.......καταναλώσουν. Έμμεσα ή άμεσα. Η Τζένιφερ Λόπεζ πρέπει να πουλάει περισσότερο ίματζ και παραφερνάλια (ρούχα, αρώματα, ταινίες κτλ), παρά μουσική.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.590
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants