Analog vs Digital

Reaction score
4.697
Και εννοώ κοντρας όσον αφορά το ηχητικό αποτέλεσμα.
Οι άλλες κόντρες δεν με ενδιαφέρουν.

Reaction score
659
- μεγειά και καλοάκουστη , το overhang το έχεις τσεκάρει ; . . .

. . . sory για το :offtopic:
Μου την τοποθέτησε ο Γιάννης στο βιντεορυθμό . Τη πέρασε κ παλμογράφο είναι οκ και μου το έφερε σήμερα, θέλει στρώσιμο φυσικά αλλά τα πρώτα κομμάτια που άκουσα ακούγονται εξαιρετικά , ευχαριστώ πολυ για την ευχή

D

deleted user 10898

Guest
Λοιποοοον....
Φτάνει με τις μ@λ@κιες.... αρκεί, οκ?
Τώρα...
Ο Xfader το έθεσε σωστά.
Αγοράζει ρολόι πανάκριβο που γουστάρει ενώ ξέρει ότι το Casio δείχνει την ώρα με μεγαλύτερη ακρίβεια.
Ο χαιεντας παιζει με βινύλιο που γουστάρει, επιμένει όμως πως αναπαράγει και ποιο πιστά.
Και αν είχε διαβάσει λίγο το κωλοAvsite θα ήξερε πως το μονοφωνικό συμπιεσμένο μπάσο του πικαπ ακούγεται καλύτερα σε οικειακούς χώρους και συντελεί στην προβολή των μεσαίων για αυτό το γουστάρει και δεν θα πεταγόταν σαν τον κάθε ένα που ειναι ουσιαστικά absent απο το avsite...
Καλή αποχή.... βοηθάει...

Reaction score
1.469
Μου την τοποθέτησε ο Γιάννης στο βιντεορυθμό . Τη πέρασε κ παλμογράφο είναι οκ και μου το έφερε σήμερα, θέλει στρώσιμο φυσικά αλλά τα πρώτα κομμάτια που άκουσα ακούγονται εξαιρετικά , ευχαριστώ πολυ για την ευχή
καλοακουστη κι απο μενα!!!!

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.297
Υπάρχουν και μαντζούνια για τα ψηφιακά, μην ανησυχείς! Για ρώτα τον @costas EAR για κάτι μαρκαδόρους, ξέρει αυτός!:lol::lol::lol:
- το θυμάσαι αυτό το κιτ που πρώτα φαλτσοέκοβες το δισκάκι στην περιφέρειά του και μετά το έβαφες με τον σχετικό μαρκαδόρο ώστε να βοηθάς την ακτίνα ανάγνωσης για καλύτερη ιχνηλάτηση ; . . . και δεν ήταν και φτηνό

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.898
Megaleeee!!:D
Χαχαχαχαχα, μεγάλος μπορεί να μην είμαι, αλλά έχω βαρεθεί την absence της λογικής.

Δηλαδή μιλάμε για συμπεριφορές παραλογισμού.

Λόγου χάριν, ο κάθε ένας που θα νομίζει ότι του φταίει το καλώδιο για τα μπάσα που δεν είναι σφιχτά ή για τα πρίμα που δεν είναι μεταξένια, θα συνεχίζει να αλλάζει καλώδια σα τα πουκάμισα, κι ο κάθε αμπσεντης θα τον επιβραβεύει κιόλας, που κάνει το κέφι του, και θα τον ενθαρρύνει να συνεχίσει τις αλλαγές καβλωδίων στα γούστα του, κι αν μάλιστα είναι πολύ ακριβά τα καβλώδια, της τάξης των πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, θα τον θαυμάζει και για τον πλούτο του, ενώ θα δικαιολογεί ως κόσμημα δίκην ρολογιού ή χρυσής αλυσίδας στο λαιμό την αγορά κάθε καβλωδιου παρανοϊκού κοστολογίου, μετατρέποντας το ..καλώδιο σε ..κόσμημα.. μιλάμε για απόλυτο παραλογισμό..

Λογική: το ρολόι είναι κόσμημα, το καλώδιο όχι.

Ο κάθε αμπσεντης θα συζητήσει με δήθεν γνώση την ηχητική σφραγίδα του τάδε καβλωδιου, και πιθανώς μάλιστα να προτείνει και κάποιο καβλώδιο, διότι ο δείνα το άκουσε και ταίριαξε στο σύστημά του, και στο κάτω κάτω της γραφής μια δοκιμή δε βλάπτει. Και μαζεύονται 2-3 να ακούσουν το νέο καβλώδιο, κι αυτό γίνεται στα σοβαρά, δεν είναι πλάκα. Ακούν το καλώδιο.
Προσέξτε: ακούν το καλώδιο.
Να το ξαναπώ: ακούν το καλώδιο.
Παραλογισμός στο μεγαλείο του..

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο κάθε αμπσεντης δεν είναι έμπορος καβλωδίων! Αν ήταν, ειλικρινά θα το δικαιολογούσα, μα τον τουτάτη..

Εγώ θα πω ότι ασχολούνται με μ@λακιες ενώ θα έπρεπε να φτιάξουν το RT 60 και μετά να κάνουν και μια ισοσταθμιση με τα προβλεπόμενα ταργκετ κερβ αναλόγως στάθμης ακρόασης και δυνατοτήτων του ηχοσυστήματος-χώρου, και φυσικά βάσει και των προσωπικών προτιμήσεων.

Πεζό μεν, λογικό (και αποδεδειγμένο) δε.

Επίσης θα πω ότι το κάθε καλώδιο οφείλει να τηρεί συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πχ το καλώδιο του πικάπ πρέπει να έχει πολύ χαμηλή χωρητικότητα, δηλαδή ένα αρίστων προδιαγραφών AES EBU καλώδιο είναι ιδανικό για αυτή τη χρήση, χωρίς ανάγκη ακροάσεων.

Χωρίς ακροάσεις; Αδύνατο να το χωνέψουν, ασχέτως αν είναι και λογικό και αποδεδειγμένο πλήρως!

Και κάπου δω, στα πλαίσια της συζήτησης του παραλογισμού, θα ξεκινήσει πάλι η συζήτηση για τα φυσικά όργανα που είναι από ξύλο κι άρα τα καλώδια που έχουν ξύλο (ή στηρίζονται σε ξύλινους υποστηρικτές καλωδίων) θα βγάλουν καλύτερες ξύλινες χροιές και ολγουεϊζ του θέρτι.

Πα-ρα-λο-γι-σμός. Και δεν είναι έμποροι. Φαντάσου να ήταν κιόλας!

Το analog vs digital μας μάρανε!

:lolsign::lolsign::lolsign:

Reaction score
13.495
εχει γεμισει το AV καλωδια απο μενα..καθε βδομαδα πουλαω και αλλαζω καλωδια..ισα με 5.000 μετρα καλωδιο μεχρι τωρα:lol::lol:

Reaction score
1.469
Βρε φιλε αν μου επιτρέπεις εσυ και να θες να πεις οτι η γη ειναι στρογγυλή
Με τον τρόπο που το λες καμια φορα μπορεις να μας βρεις ολους εναντίον σου
Φαντάζομαι στο χουν πει κ αλλοι αυτο :)

Λόγου χάριν, ο κάθε ένας που θα νομίζει ότι του φταίει το καλώδιο για τα μπάσα που δεν είναι σφιχτά ή για τα πρίμα που δεν είναι μεταξένια, θα συνεχίζει να αλλάζει καλώδια σα τα πουκάμισα
Απο όσους εχουν γράψει εδω δεν υπαρχει κανεις που το κανει αυτο η να το χει παραδεχτει τουκαχιστον

μιλάμε για απόλυτο παραλογισμό.
Κατα τα δικα σου/μας μετρα κ σταθμα
Αυτο που γραψε ο xfader για την γυναικα του και τα ψωνια ισχυει
Οτι δηλαδη δεν αλλαζει καλωδια επειδη πιστευει πως θα αλλαξει ο ηχος αλλα γιατι τρελαινεται για την ολη διαδικασια

Εγώ θα πω ότι ασχολούνται με μ@λακιες ενώ θα έπρεπε να φτιάξουν το RT 60 και μετά να κάνουν και μια ισοσταθμιση με τα προβλεπόμενα ταργκετ κερβ αναλόγως στάθμης ακρόασης και δυνατοτήτων του ηχοσυστήματος-χώρου, και φυσικά βάσει και των προσωπικών προτιμήσεων.
Το χεις πει χιλιάδες φορες τελος οποιος θέλει σ ακουει και σε συμβουλεύεται περαιτέρω

Επίσης θα πω ότι το κάθε καλώδιο οφείλει να τηρεί συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πχ το καλώδιο του πικάπ πρέπει να έχει πολύ χαμηλή χωρητικότητα, δηλαδή ένα αρίστων προδιαγραφών AES EBU καλώδιο είναι ιδανικό για αυτή τη χρήση
Προσωπικά τετοιες πληροφοριες θελω πολυ να ακουω απο σένα που θα με πάνε βημα παρακάτω

Τελος θα σου πω πως για παραδειγμα καποιος θα έλεγε μ@λ@κα καποιον ο οποιος εχει κανει παρεμβασεις μετατροπές στα ακριβα και εξαιρετικα ηχεια του (οπως εσυ :D)
Ε δεν σημαίνει πως ισχυει
Δεν ειναι ολα για ολους

Το τρολαρισμα του absenti με τη φωτογραφια του Παπα και το σχολιο καλως τον αργησες
Ηταν πολυ γ@ματο!!!!
+1000

Reaction score
659
Όλοι έχουν σεβαστές γνώμες και απόψεις και όλοι έχουν πληρώσει χρήματα για να μάθουν ότι ξέρουν σήμερα , οι κόντρες έχουν πλάκα αλλά καλά θα είναι να μείνουν στη πλάκα και στα πειράγματα γιατί ουσιαστικά κανείς δεν επιβάλλει γνώμη αλλά συμβουλή και εκτιμώ πως εδώ όλοι είναι πρόθυμοι και καλοπροαίρετοι σε κάθε βοήθεια .....σας διαβάζω και ο έρωτάς μου συνεχίζεται.... όσο ακούω αυτή τη κεφαλή δε με νοιάζει να ψάξω ούτε σποτιφάι ούτε σπετζοφάι

T

Tadakis

Guest
Πολύ καλή συσκευή με επίσης πολύ καλά specifications.

Το γιατί δεν ανακοινώνεται το εύρος, είναι κάτι που μόνο να φανταστώ μπορώ γιατί συμβαίνει. Ας μας διαφωτίσει όμως ο Κόγιας. (Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν ανακοινώνεται γιατί είναι από 20 Hz έως 20 KHz συν πλην 0.0 dB). Δηλαδή διάγραμμα καρδιογραφήματος νεκρού!

Έχεις κάποια βάσιμη υποψία ότι η μέτρηση με το "εργαστηριακό τροφοδοτικό" και το "πακάκι" θα είναι διαφορετικές; Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι η φτηνή τροφοδοσία από το πακάκι θα χαλάει το λόγο σήματος προς θόρυβο;

Πάλι θα πρέπει να ανατρέξουμε στα γραπτά του ΚώσταEAR για να δούμε γιατί ένα setup με βινύλιο ως πηγή αρέσει σε κάποιους στους χώρους ακρόασής τους. Είναι γραμμένα, δε θα ήθελα να τα επαναλάβω εγώ, ας το κάνει ο ίδιος.
[DOUBLEPOST=1497634567][/DOUBLEPOST]Α και αυτό που ξέχασα να γράψω.
Αφού έχεις ένα τόσο καλό DAC, τί είναι αυτό που δε σε ικανοποιεί και ψάχνεσαι; Γιατί απλώς δεν το απολαμβάνεις στο σύστημά σου; Γιατί κόπτεσαι για τα -114 dB Signal-to-noise ratio, αν είναι τόσα με το πακάκι ή με το τροφοδοτικό; Έτσι κι αλλιώς για να λέμε την αλήθεια, και 80 να ήταν, το ίδιο θα άκουγες.

Ωραία. Μεταφέρθηκαν και σε νέο thread. προς απάντησή σου φίλε μου:

1. Αν φαντάζεσαι πως κάθε συσκευή ( ή έστω και το υποσύνολο των ψηφιακών συσκευών) που υπάρχουν στο εμπόριο και έχουν ελλιπή specifications ότι έχουν τα τυπικά ή ιδανικά, να σε ενημερώσω πως δεν συμβαίνει αυτό. Μπορούν να είναι από απατεώνες όπως είπε ο κος Κόγιας ή απλά παράλειψη. Το πιο σύνηθες πιστεύω είναι η έλλειψη πειθαρχίας στο να το μετρήσουν, να το καταγράψουν και να το υποστηρίξουν στο μέλλον. Περιττό να σου πω δε ότι έχω ακούσει αρκετά ντακ του χιλιάρικου με έντονο roll-off, σκοτεινά, μουντά ή προβολικά. Άρα το 20hz-20khz (+-0db) είναι στη σφαίρα του ιδανικού ΑΣΧΕΤΏΣ budget και δύσκολα το βρίσκεις. ίδίως στα ντακ του 100ρικου για να μην πω 1000ρικου ή 2χιλιαρου.

2. Όταν αγοράζω κάτι, θέλω να ξέρω τι αγοράζω και όταν ρίχνω 1000ρικα για πυρίτιο (η απλά άμμο) απαιτώ να μάθω. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε η όποια επικοινωνία με το κατασκευαστή. Θέλω να ξέρω τα ακριβή χαρακτηριστικά ώστε να μπορώ να το συγκρίνω και επι χάρτου και όχι μόνο ακουστικά όταν/αν ποτέ αποφασίσω να το αλλάξω. Κακό είναι?

3. Να σε ενημερώσω πως το τροφοδοτικό και εν γένει η τροφοδοσία ρεύματος είναι ένα από τα πιο βασικά στοιχεία μια συσκευής audio. Όσο πιο καλό και στιβαρό αυτό τόσο καλύτερη η απόδοση της συσκευής. Απορώ πως τοποθετήστε υπέρ ψηφιακού ή αναλογικού όταν η (περιορισμένη?) εμπειρία σου δεν σου το έχει διδάξει αυτό.

4. Η 'τσαχπινιά' του κατασκευαστή να μετρήσει το ντακ με εργαστηριακό τροφοδοτικό είναι σαν αυτό που λέει ο 'κωστας εαρ': Μετρήθηκε σαν συσκευή αυτόνομα. Τερτίπι το λέω εγώ. ιδίως όταν ο κατασκευαστής διαθέτει επιπλέον εξωτερικό τροφοδοτικό σε ανάλογο κόστος το οποιο πράγματι 'απογειώνει' την απόδοση του. Θα σου πρότεινα λοιπόν να μελετήσεις το θέμα της τροφοδοσίας και μην αυταπατάσαι πως ένα πακάκι είναι αρκετό 'επειδή απλά έχεις ψηφιακή πηγή και αυτή κατά βάση 'είναι καλύτερη από κάθε δυνατή αναλογική'.

5. το 80db signal to noise με το >110db signal to noise σε ένα αποκαλυπτικό σύστημα, σωστά τροφοδοτημένο και σε χώρο που είναι έστω τυπικά φροντισμένος (= δεν υπάρχουν τουλάχιστον έντονες ακουστικές ακυρώσεις) είναι η νύχτα με τη μέρα. Όπως επίσης και το dynamic range. ιδιαίτερα σημαντικό να μετριέται και να είναι σε ανάλογα επίπεδα.

5. Δεν ανέφερα πουθενά ότι δεν μου αρέσει το dac μου και αν αυτό συνέβαινε θα το διόρθωνα με όποιο τρόπο παρά να έρχομαι εδώ και να αφορίζω ψηφιακά, αναλογικά, ενεργά, παθητικά, καλώδια κλπ. Not my style. Με πέρασες με άλλον/άλλους. Και για την ιστορία, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εύηχο dac που παίζει πολύ καλά και ευχάριστα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.057
Πες μου όμως, γιατί σου αρέσει έτσι, με αναμμένα φώτα; Τι βελτιώνεται;
Το θέμα ειναι να αγαπάς τον κινηματογράφο και να το ευχαριστιέσαι.
Στα μάτια μου έτσι ειναι καλυτερα.

Εχει μεγαλύτερη ηθοποιητικότητα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.898
Κατα τα δικα σου/μας μετρα κ σταθμα
Αυτο που γραψε ο xfader για την γυναικα του και τα ψωνια ισχυει
Οτι δηλαδη δεν αλλαζει καλωδια επειδη πιστευει πως θα αλλαξει ο ηχος αλλα γιατι τρελαινεται για την ολη διαδικασια
Συμφωνώ απολύτως με το σκεπτικό του xfader.
Διότι, είναι λογικό. ;)

Με κάποια άλλα παράλογα σκεπτικά, προφανώς δεν συμφωνώ.

Το τρολαρισμα του absenti
Και με αυτό συμφωνώ. ( Ότι τρολάρει με επιτυχία)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.588
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants