sterkon
Τελεοράσεις!
- Reaction score
- 1.616
Εγώ πάλι έχω την ακριβώς αντίθετη εικόνα στη φαντασία μου!Εγω παλι δεν καταλαβαινω γιατι να το κανεις αυτο.
Αμα σου αρεσει το "βρωμικο", πας σε καντινα.
Γιατι να πας σε γαλλικο εστιατοριο και να παραγγειλεις ενα με λουκανικο, κρεμμυδι, πατατες, κετσαπ, μουσταρδα?
Δε θα φχαριστηθεις.
Αναλογικό = πεντανόστιμο βρώμικο (υπό τινάς προυποθέσεις...)
Ψηφιακό = Γαλλικό μοριακό γκουρμέ...
Μη με παρεξηγείτε, έχω τετραψήφιο αριθμό LP από τα παλιά... αλλά δεν έχω** πιά "πικάπ"... (90% κλασσική), εξαψήφιο αριθμό ψηφιακών άλμπουμ (εκτός από χιπχόπια και τέτοια noisy genres, απ' τα οποία έχω μόνο ότι παίρνει grammy για να δώ πώς το κέρδισαν... ), και βαριά επταψήφιο αριθμό "τραγουδιών" (εκτός από βέρτη, πάολα κλπ που δεν...)
Ααα, και 20-25 cd(35 χρόνια μετά που άκουσα το πρώτο PHILIPS cd player με LS3/5A να ερμηνεύει Claudio Arrau - δεν μ' άρεσε φυσικά - σ' έναν ψηλό όροφο στο Κολωνάκι, έφτασα στο σημείο να έχω στο χώρο μου 25 cd και 16(!) cd, dvd, cdrom, dvdrecoder κι άλλα τέτοια χαζά... Τότε κατάλαβα ότι τα μικρά πλαστικά δισκάκια δεν ήταν για μένα. Τα ψηφιακά ναι, τα δισκάκια όχι...)
Η άποψή μου για το θέμα είναι αυτή, κι ο τρόπος που διαλέγω τι θα φάω πιά, είναι περίπου ο εξής: Γράφει πχ. ο Φρέμερ, η ο Τ. Κατσένης, "μετά περάσαμε στα δύσκολα: βάλαμε να παίζει η 6η του Μάλερ κι εκεί..." κλπ
Ε, βάζω κι εγώ να παίζουν 12 διαφορετικές εκτελέσεις της 6ης του Μάλερ, και την κάνω "ταράτσα"... Και κάθε φορά που κάποιο ενδιαφέρον η αγαπημένο κομμάτι πέφτει πάνω μου στο web, πληκτρολογώ 4-5 χαρακτήρες στο foobar, και οι σκληροί αναπνέουν ξανά...
Μη φανταστείτε ότι βινύλιο πια δεν... Απλά με αμέτρητα vinyl-rip από ZYX, Lyra Delos Atlas Scala, Dynavector XV, Koetsu, AT κλπ, δεν μου κάνει κλίκ να ακούσω κάτι με μια 2μ-ρέντ...
Soo, analog vs digital? Digital both ways!!!
** Πάντως, για να πώ την αμαρτία μου, μου λείπει... πολύ... Γι' αυτό άν έχει κανείς καμμιά 12άδα ΜΚ2 στο υπόγειο να κάθουνται, και θέλει να την κάνει 11άδα, ευχαρίστως να βοηθήσω (με μπόλικες ευκολίες πληρωμής...