Analog vs Digital

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.866
Δεν το γνώριζα.

Ευχαριστώ.
Όλοι μας σε κάποια φάση, επιθυμούμε να ανακαλύψουμε τον τροχό, εφόσον βεβαίως το ψάχνουμε το θέμα.

Κάποτε φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι έχει ήδη ανακαλυφθεί ο τροχός. Πληγώνεται το εγώ μας, αλλά νταξ, κάποιοι το ξεπερνάνε. Οι υπόλοιποι φοράνε κάτι όμορφες παρωπιδες, και συνεχίζουν την δήθεν ανακάλυψη του τροχού, σε ένα ταξίδι αγκαζέ με την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, όπου ο τροχός μπορεί να είναι τριγωνος, τετράγωνος ή και ορθογώνιος παραλληλόγραμμος.

Reaction score
4.694
Δηλαδή, το πιο "διάφανο" σύστημα αναπαραγωγής, που δε προσθέτει καθόλου νέες "χροιές", θα είναι αυτό που θα βγάλει τις πραγματικές χροιές της Gibson, όπως ακριβώς αυτές έχουν αποτυπωθεί στην ηχογράφηση.
Θεωρητικά πολύ σωστο, αλλά τώρα πιστεύεις πραγματικά

οτι αυτο το ιδανικά διάφανο σύστημα αποτελείται
από ψηφιακά των τριακοσίων ευρώ, ψηφιακούς ενισχυτές και ενεργά ηχεια... ??

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.866
Θεωρητικά πολύ σωστο, αλλά τώρα πιστεύεις πραγματικά

οτι αυτο το ιδανικά διάφανο σύστημα αποτελείται
από ψηφιακά των τριακοσίων ευρώ, ψηφιακούς ενισχυτές και ενεργά ηχεια... ??
Αυτό είναι δικός σου "αγώνας" να το ανακαλύψεις. ;)

Αυτό που ξέρω, είναι πως διάφανο δεν είναι το σύστημα που έχει τα γνωστού κοστολογίου (250.000€) λαμπατα ενισχυτικά, ή γλυκαναλατα ηχεία, ή χωρίς ισοσταθμιση χώρου, ή χωρίς σωστούς χρόνους αντήχησης, ή χωρίς χαμηλές ολικές αρμονικές παραμορφώσεις, ή χωρίς σωστό στεπ ρισπονς, και το κυριότερο, χωρίς σωστή απόδοση δυναμικών.

Δηλαδή, όσο πιο "πιστή αναπαραγωγή" με μετρήσιμα μεγέθη, τόσο πιο διάφανο. Αυτό, το ξέρω.

Τα υψηλής πιστότητας ενεργά μόνιτορ, είναι εξόχως αποκαλυπτικά των ηχογραφήσεων, εξ'ου και η χρήση τους στις ανάλογες επαγγελματικές εφαρμογές, και οι μαστεράδες τα παινεύουν ως "διάφανα"..

Η χρήση διακοπτικών ή μη ενισχυτικων βαθμίδων μέσα σε αυτά τα ηχεία, μου είναι παγερά αδιάφορη.

Last edited:

Reaction score
233
Το Roon παίζει μέτρια;Σε σχέση με ποιό;Εγώ πάλι το προτιμώ ως το καλύτερο.Παίζω με Roon,audirvana,jriver22,amarra4.
Eγώ και όσους ξέρω προτιμούν audirvana, amarra, pure music σε σχέση me to Roon. Αν και τώρα υπάρχει η δυνατότητν α παίζει με άλλο player και πειραματίζονται με HQplayer.

Εγώ προτιμώ MUSIChi Suite.

Reaction score
373
Eγώ και όσους ξέρω προτιμούν audirvana, amarra, pure music σε σχέση me to Roon. Αν και τώρα υπάρχει η δυνατότητν α παίζει με άλλο player και πειραματίζονται με HQplayer.

Εγώ προτιμώ MUSIChi Suite.
Οπότε κι εδώ τίθεται θέμα περί ορέξεως....:unsure:
Οπότε το roon δεν παίζει μέτρια απλά δε σου αρέσει,σαν το amarra πχ. που ομοίως δεν παίζει μέτρια απλά δε μου αρέσει!

T

Tadakis

Guest
Πάει, έκανε κοιλιά το νήμα. Πήγαν και οι 'αλλοι΄ των ενεργών να πλακωθούν παραδίπλα, έκατσε και εκείνο το νήμα....ας ελπίσουμε από αύριο να ανάψουν πάλι τα αίματα...

Reaction score
4.694
Πάει, έκανε κοιλιά το νήμα. Πήγαν και οι 'αλλοι΄ των ενεργών να πλακωθούν παραδίπλα, έκατσε και εκείνο το νήμα....ας ελπίσουμε από αύριο να ανάψουν πάλι τα αίματα...
Μήπως γιατί αυτές οι συζητήσεις-διαμαχες, με τον τρόπο που γίνονται,
είναι στείρες, ενδιαφερουν ελάχιστους και δεν παράγουν τιποτα ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.866
Βεβαίως θα ήταν πιο "ενδιαφέρουσες" αν συμμετείχαν μόνο άνθρωποι του στυλ "ολγουεϊζ του θέρτι", να σκίζουν τα ρούχα τους στο βωμό της γνήσιας απόλαυσης του αγνού αμόλυντου αναλογικού ήχου, της γεύσης του μαλτ παρέα με τον μαύρο δίσκο και της υφής του εξωφύλλου..

Αυτές οι αηδίες περί απόκρισης στο φάσμα και ισοστάθμισης, δυναμικά και τρίχες κατσαρες, απορώ τι σχέση έχουν με τον ήχο, και δη τον αναλογικό ήχο, που δε μπορεί κανείς να τον μετρήσει. Έτσι δε λέει η ψυχοακουστική; Κάνε ότι λέει η ψυχή σου, και άστα να πάνε στο δγιαλο τα παλιοπιντιέφ, σωστά;

:lolsign::lolsign::lolsign:

Αν ενοχλεί ο διάλογος με επιχειρήματα υπέρ του ενός ή του άλλου, ή περί του πως θα φτάσεις στο καλύτερο σημείο με οποιοδήποτε μέσο, προφανώς δε χρειάζεται διάλογος, ούτε θρεντ ούτε τίποτα, κανένα απολύτως ενδιαφέρον.

:lol::lol::lol:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.866
Αναλογικό βέβαια, έχει πιο ζεστή ώρα.

Πάρε κι άλλες ιδέες:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.580