Auro 3D

Reaction score
15.543
Και 3μ να είναι το θεωρώ λίγο. Για μένα θέλει ύψος 4μ - 5μ για να καταλάβεις κάτι.
Αν τα αλλα είναι ATMOS & DTS:X μάλλον πιο βατά για οικιακές διαστάσεις τα βρίσκω.
Προσωπικές απόψεις πάντα.
δλδ οτι πρεπει για τον Μητσο(Zizik) ....που εχει αυτα τα μετρα..:party:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.388
Θεωρώ υπερβολή το Auro3D σε σπίτι.
Επίσης δεν με ενθουσίασε το DEMO της AACE στην έκθεση. Για να ακούω πουλάκια στο δάσος και τη βροχή καλό είναι. Σε ταινίες πολύ κουραστικό και πολύ βαβούρα και μπέρδεμα. Ίσως ήταν θέμα χώρου, δεν ξέρω. Πιστεύω ότι σε τόσο μικρούς χώρους όπως τα σπίτια μας με τα ταβάνια στα 2,20m - 2,50m δεν δίνει κάτι καλό. Θέλει χώρο προς όλες τις διαστάσεις, κυρίως ύψος.
2,20; :o
Φαντάζομαι μιλάς για στοά σε καταφύγιο. :D

2.2μ υψος ειναι τα υπογεια συνηθως
Μπα, βάλε κάτι...

αν ειναι υπερβολη το auro3d τοτε τα αλλα τι ειναι ; :p
Πραγματικότητα. :p

Και 3μ να είναι το θεωρώ λίγο. Για μένα θέλει ύψος 4μ - 5μ για να καταλάβεις κάτι.
Αν τα αλλα είναι ATMOS & DTS:X μάλλον πιο βατά για οικιακές διαστάσεις τα βρίσκω.
Προσωπικές απόψεις πάντα.
Προφανώς προσωπικές απόψεις.

Οι προδιαγραφές Atmos προβλέπουν τοποθέτηση των καναλιών οροφής στα 2,4-3,6 μέτρα.

Dolby-Atmos Speakers.png

Αλλά και στο Auro 3D δεν καταλαβαίνω από πού προκύπτουν τα 5 μέτρα ύψους.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.413
2,20; :o
Φαντάζομαι μιλάς για στοά σε καταφύγιο. :D

Μπα, βάλε κάτι...

Πραγματικότητα. :p

Προφανώς προσωπικές απόψεις.

Οι προδιαγραφές Atmos προβλέπουν τοποθέτηση των καναλιών οροφής στα 2,4-3,6 μέτρα.

View attachment 76528

Αλλά και στο Auro 3D δεν καταλαβαίνω από πού προκύπτουν τα 5 μέτρα ύψους.

γιατι διαβασε κανα pdf απο ολα τα formats και ειδε αν ισχυουν αυτα που λεει..; :D
Όχι δεν έχω διαβάσει κάτι που να υποστηρίζει την άποψη μου, δεν με ενδιαφέρει αυτό, ή αν αυτή η άποψη θεωρητικά ή πρακτικά είναι λάθος.
Ξέρω αρκετά καλά πιστεύω τα formats, στο βαθμό που κρίνω εγώ "καλά", ώστε να καταλάβω τον τρόπο σεταρισματος σε ότι άκουσα, και αν θα μου αρέσει. Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνώ με τους άλλους. Σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι. Όπως είπα παραπάνω, σύμφωνα με όσα άκουσα στην έκθεση, δεν με πείθει το θέμα Auro3D. Είπα τους λόγους. Αν ήταν σε άλλο χώρο μεγαλύτερο αλλάζει το θέμα.
Για μένα όλο αυτό το setup θέλει χώρο. Όχι 20-30 τετραγωνικά με έστω και 3 μέτρα ύψος.
Και όπως είπα, προσωπική άποψη είναι.
Απλό φαντάζομαι.
Αν σας αρέσει, μια χαρά, εννοείτε οτι καλά κάνατε και το έχετε.
Αυτά. Καλή Κυριακή.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.990
Όχι δεν έχω διαβάσει κάτι που να υποστηρίζει την άποψη μου, δεν με ενδιαφέρει αυτό, ή αν αυτή η άποψη θεωρητικά ή πρακτικά είναι λάθος.
Ξέρω αρκετά καλά πιστεύω τα formats, στο βαθμό που κρίνω εγώ "καλά", ώστε να καταλάβω τον τρόπο σεταρισματος σε ότι άκουσα, και αν θα μου αρέσει. Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνώ με τους άλλους. Σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι. Όπως είπα παραπάνω, σύμφωνα με όσα άκουσα στην έκθεση, δεν με πείθει το θέμα Auro3D. Είπα τους λόγους. Αν ήταν σε άλλο χώρο μεγαλύτερο αλλάζει το θέμα.
Για μένα όλο αυτό το setup θέλει χώρο. Όχι 20-30 τετραγωνικά με έστω και 3 μέτρα ύψος.
Και όπως είπα, προσωπική άποψη είναι.
Απλό φαντάζομαι.
Αν σας αρέσει, μια χαρά, εννοείτε οτι καλά κάνατε και το έχετε.
Αυτά. Καλή Κυριακή.
Είχα την ίδια άποψη μετά από Demo.
Έκανα λάθος.

alexis

Reaction score
30.413
Είχα την ίδια άποψη μετά από Demo.
Έκανα λάθος.
Τότε μάλλον το DEMO δεν ήταν σωστά στημένο, όπως πιθανόν και αυτό που άκουσα εγώ.
Ή
Το content δεν ήταν Auro3D οπότε την οποία επεξεργασία την έκανε ο AV.
Αν θυμάμαι καλά στο DEMO της AACE με τα Paradigm και τον DATASAT μόνο τα videos με βροχές, πουλάκια κλπ τιτιβίσματα ήταν πραγματικό Auro3D, σε όλα τα άλλα την επεξεργασία την έκανε ο DATASAT.
Ίσως σε σωστό σεταρισμα των μηχανημάτων και το απαραίτητο content να αλλάξω και εγώ γνώμη. Εδώ είμαι και θα το πω. Δεν έχω τέτοια θέματα.

Reaction score
1.469
Το demo της aace προπερσι ηταν κατα 200 εως 500 % καλυτερο απο οτι εχουμε ακουσει και δει η πλειψηφια απο εμας ever
:D:D
Μην γινομαστε η αλεπου.....

alexis

Reaction score
30.413
Το demo της aace προπερσι ηταν κατα 200 εως 500 % καλυτερο απο οτι εχουμε ακουσει και δει η πλειψηφια απο εμας ever
:D:D
Μην γινομαστε η αλεπου.....
Δεν έχω κανένα συμφέρον να το παίξω αλεπού. Μα κανένα.

Και όπως είπα, αν σε άλλους άρεσε, εμένα Δεν. Και ακόμα χειρότερα, αν αυτό ήταν ότι καλύτερο έχετε ακούσει, τότε καληνύχτα.
Σας αρέσει; Μια χαρά.
Γιατί πρέπει να αρέσει σε όλους;
Δεν καταλαβαίνω.

Reaction score
1.469
Δεν εννουσα εσενα συγκεκριμένα γιατι δεν ξερω τι εχεις ακουσει αλλωστε:D
Ομως γενικα σε εκθεσεις δεν εχω δει κ ακουσει πολυ καλυτερα πραγματα
Καλημέρα :D

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Τότε μάλλον το DEMO δεν ήταν σωστά στημένο, όπως πιθανόν και αυτό που άκουσα εγώ.
Ή
Το content δεν ήταν Auro3D οπότε την οποία επεξεργασία την έκανε ο AV.
Αν θυμάμαι καλά στο DEMO της AACE με τα Paradigm και τον DATASAT μόνο τα videos με βροχές, πουλάκια κλπ τιτιβίσματα ήταν πραγματικό Auro3D, σε όλα τα άλλα την επεξεργασία την έκανε ο DATASAT.
Ίσως σε σωστό σεταρισμα των μηχανημάτων και το απαραίτητο content να αλλάξω και εγώ γνώμη. Εδώ είμαι και θα το πω. Δεν έχω τέτοια θέματα.
Kαλημέρα Alexis,
το demo της AACE στη προπερσινή έκθεση HES2015, δεν συμπεριλάμβανε τον Datasat ούτε έχει γίνει κάποια άλλη φορά.
Το αναφέρω απλά γιατι δεν ειναι σωστό να αφήνουμε λάθος εντυπώσεις, ιδαίτερα όταν υπάρχουν εταιρίες από πίσω.

Tον Datasat RS20i -fully loaded- τον ακούσατε όσοι επισκευτήκατε την έκθεση HES2016 με τa James Loudspeakers και τον Laser LS-10500 στο περίπτερο της Epson, όπου έπαιζε με υλικό Dolby Atmos.

Αναφέρω όλα τα παραπάνω γιατι υπάρχουν ΧΑΟΤΙΚΕΣ διαφορές μεταξύ συσκευών και λειτουργικών συστημάτων που κατα τα άλλα αναφέρουν τα ιδια χαρακτηριστικά και ταμπελάκια. Τα ξέρετε αυτά, μην σαν κάνω το δάσκαλο.

Η Datasat είναι η μονη εταιρία που έχει το ΙΔΙΟ επεξεργαστή -απλά για ευνόητους λόγους με άλλη κωδική ονομασία (AP-20)- μέσα σε εμπορικές κινηματογραφικές αιθουσες και είναι ακριβώς η ιδια συσκευή με την οποία πραγματοποείται το mixing των καναλιών στα Studio της πρωην DTS στη Μ.Βρεττανία και L.A.

Ο ήχος, οι δυνατότητες, τα format, οι ευκολίες, οι επεκτασιμότητες και οι πιστοποιήσεις του συγκεκριμένου επεξεργαστή απλά δεν εχουν σύγκριση, όπως δυστυχώς και η τιμή του.
Μετα απο μια δεκαπενταετία επαγγελματικής ενασχόλησης στο χώρο δηλώνω με πολύ ευκολία ότι επεξεργαστής που να συγκεντρώνσει όλα τα άνω χαρακτηριστικά όπως ο Datasat RS-20i απλά δεν υφίσταται.

Οι φωτογραφίες ειναι απο το πενθήμερο ταξίδι μου για την εκπαιδευση στους Datasat και το Dirac στη Μ.Βρετανία όπου φυσικά μας έκαναν tour και στα studio που πραγματοποιείται το Mixing.

Tip: Αμα ψηφίσετε και απαιτήστε (lol) θα κατέβουμε φέτος με Auro και να είστε σίγουροι οτι θα ειναι ακόμη πιο εντυπωσιακό!
Tip2: Mε πολύ χαρα να οργανώσουμε και ένα demo σε κάποιο Home Theater ενός μέλους του AVSite που έχει το χώρο, το setup και τη διαθεση να κάνει ένα event για όλους μας. Το στήσιμο, σεταρισμα και η προσπάθεια θα συντονιστεί απο τους επαγγελματίες της εταιρίας μας. Τι λέτε;

Attachments

Reaction score
15.543
αντε βρε Βαγγο να ακουσουν και κατι της προκοπης....;) :D
....μουσικη-ταινιες.....

ενα 11.1 με 2 η 4 vog αναλογα την αιθουσα...:party:

να ακουσουν και ....:superman:.

alexis

Reaction score
30.413
Kαλημέρα Alexis,
το demo της AACE στη προπερσινή έκθεση HES2015, δεν συμπεριλάμβανε τον Datasat ούτε έχει γίνει κάποια άλλη φορά.
Το αναφέρω απλά γιατι δεν ειναι σωστό να αφήνουμε λάθος εντυπώσεις, ιδαίτερα όταν υπάρχουν εταιρίες από πίσω.

Tον Datasat RS20i -fully loaded- τον ακούσατε όσοι επισκευτήκατε την έκθεση HES2016 με τa James Loudspeakers και τον Laser LS-10500 στο περίπτερο της Epson, όπου έπαιζε με υλικό Dolby Atmos.

Αναφέρω όλα τα παραπάνω γιατι υπάρχουν ΧΑΟΤΙΚΕΣ διαφορές μεταξύ συσκευών και λειτουργικών συστημάτων που κατα τα άλλα αναφέρουν τα ιδια χαρακτηριστικά και ταμπελάκια. Τα ξέρετε αυτά, μην σαν κάνω το δάσκαλο.

Η Datasat είναι η μονη εταιρία που έχει το ΙΔΙΟ επεξεργαστή -απλά για ευνόητους λόγους με άλλη κωδική ονομασία (AP-20)- μέσα σε εμπορικές κινηματογραφικές αιθουσες και είναι ακριβώς η ιδια συσκευή με την οποία πραγματοποείται το mixing των καναλιών στα Studio της πρωην DTS στη Μ.Βρεττανία και L.A.

Ο ήχος, οι δυνατότητες, τα format, οι ευκολίες, οι επεκτασιμότητες και οι πιστοποιήσεις του συγκεκριμένου επεξεργαστή απλά δεν εχουν σύγκριση, όπως δυστυχώς και η τιμή του.
Μετα απο μια δεκαπενταετία επαγγελματικής ενασχόλησης στο χώρο δηλώνω με πολύ ευκολία ότι επεξεργαστής που να συγκεντρώνσει όλα τα άνω χαρακτηριστικά όπως ο Datasat RS-20i απλά δεν υφίσταται.

Οι φωτογραφίες ειναι απο το πενθήμερο ταξίδι μου για την εκπαιδευση στους Datasat και το Dirac στη Μ.Βρετανία όπου φυσικά μας έκαναν tour και στα studio που πραγματοποιείται το Mixing.

Tip: Αμα ψηφίσετε και απαιτήστε (lol) θα κατέβουμε φέτος με Auro και να είστε σίγουροι οτι θα ειναι ακόμη πιο εντυπωσιακό!
Tip2: Mε πολύ χαρα να οργανώσουμε και ένα demo σε κάποιο Home Theater ενός μέλους του AVSite που έχει το χώρο, το setup και τη διαθεση να κάνει ένα event για όλους μας. Το στήσιμο, σεταρισμα και η προσπάθεια θα συντονιστεί απο τους επαγγελματίες της εταιρίας μας. Τι λέτε;
Καμία αντίρρηση Βαγγέλη, και βέβαια εσύ ξέρεις καλύτερα.
Απλά όταν ρώτησα τη παίζει γιατί δεν έβλεπα τα μηχανήματα πουθενά και ρώτησα είμαι κατά 99% σίγουρος ότι είπαν Datasat.
Ανυπομονώ, και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος, να ακούσουμε φέτος άλλο ένα μοναδικό σεταρισμα όπως και πέρσι.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
Και άλλη ταινία με auro3d πάμε για ρεκόρ.:lolsign: Πάλι καλά γιατί δεν βιάζομαι.:prankster:
Το ''native'' που γράφει το κουτί δεν κατάλαβα, αλλά δεν πειράζει! εννοεί, ότι όταν γυρίστηκε η ταινία (που είναι πολύ παλιά!), γυρίστηκε με auro3d?

alexis

Reaction score
30.413
Καμία ταινία δεν γυρίζεται με ήχο Dolby ή DTS ή AURO 3D. Στα γυρίσματα υπάρχουν πολλά μικρόφωνα, ανάλογα τη σκηνή. Και πάρα πολλά εφέ, μα πάρα πολλά όμως, μπαίνουν μετά στα studios από music & sound fx libraries. Το μιξάρισμα και mastering γίνεται στο studio οπότε αν υπάρχει το υλικό από πρίν, δεν έχει σημασία πόσα χρόνια πίσω, ναι κάνεις και AURO 3D μετά απο 30 - 40 χρόνια.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.485
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134