Με τι ενισχυτή να συνδυάσω τα Dali Opticon 8

Reaction score
38
Ναι τα είδα και αυτά καλή η ιδέα σου
Είσαι πολύ ψαγμένος για κάνε μου κανένα πακετάκι σε τιμές όταν ευκαιρίσεις εγώ βλέπω αυτά τα δύο
γύρω στα 2.500 euro και 2000 euro τα ηχεία πάω 4.500 ξεφεύγω πολύ έχουμε και οικογένειες να ταισουμε.

Reaction score
38
Ενας καλός κανόνας ειναι να κοιτάς ενισχυτές με ισχύ κοντά στο μέγιστο που προτείνει ο κατασκευαστής των ηχείων, αλλά και παραπανω.
Αυτός ο ενισχυτής vincent sv-234 που βγάζει αν δεν κάνω λάθος 2χ200 RMS/8 ohm και 2χ289 RMS / 4 οhm. Αυτός είναι οριακός θα έχει πρόβλημα όταν τον τσιτώσω στο full.

Reaction score
8.905
Έχω και μια απορία γιατί τα επαγγελματικά μηχανήματα π.χ Crown είναι σχετικά φθηνά?
Μαλλον επειδη τσι επαγγελματιες δε τσι νοιαζει πως φαινονται, τα βαζουν εκει σε μια γωνια, σε μια ντουλαπα και παιζουν.Αυτους τσι νοιαζει μονο πως ακουγονται .
Υπάρχει και μια άλλη άποψη... ότι οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες (προσοχή αυτοί δεν έχουν καμιά σχέση με στούντιο κλπ) στήνουν συστήματα για τα πανηγύρια / πάρτι / γενικές εκδηλώσεις κλπ. και οι απαιτήσεις τους είναι συγκεκριμένες, τους ακριβότερους τύπου crown (δηλαδή για μεγαλύτερες εκδηλώσεις κλπ.) τους ενδιαφέρει η ισχύ και τους περνάνε από κάτι κονσόλες που πέφτει σύννεφο το εκουαλιζέισον... Υπάρχουν και άλλοι "ψηφιακοί" με χωρίς "σχόλια" από εμένα...

Reaction score
38
Υπάρχει και μια άλλη άποψη... ότι οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες (προσοχή αυτοί δεν έχουν καμιά σχέση με στούντιο κλπ) στήνουν συστήματα για τα πανηγύρια / πάρτι / γενικές εκδηλώσεις κλπ. και οι απαιτήσεις τους είναι συγκεκριμένες, τους ακριβότερους τύπου crown (δηλαδή για μεγαλύτερες εκδηλώσεις κλπ.) τους ενδιαφέρει η ισχύ και τους περνάνε από κάτι κονσόλες που πέφτει σύννεφο το εκουαλιζέισον... Υπάρχουν και άλλοι "ψηφιακοί" με χωρίς "σχόλια" από εμένα...
Bρε παιδιά εγώ θέλω ένα ολοκληρωμένο ενισχυτή για τα συγκεκριμένα ηχεία να γεμίζουν ένα χώρο 60τμ.χωρίς πολλά μπα πα που πα και λέω να αποφύγω τη σειρά D ψηφιακούς που ακούγονται πολλά γι αυτούς και τα επαγγελματικά .
Δηλαδή ένας που πήρε αυτά τα ηχεία και μένει σε διαμέρισμα δεν πρέπει να τα βάλει να τα ακούσει?
Και σε τι ένταση να βάλει το volume του ενισχυτή του ? 1-2-3-4 ? χωρίς να ενοχλεί και εμένα και τον γείτονα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.711
Θα έπρεπε να έχουμε έτοιμα να παραπέμπουμε στα στικι θρεντς, ώστε να μπορούν τα νέα μέλη να ενημερώνονται για τις βασικές γνωσεις, ώστε να μην πελαγοδρομούν.

Αγαπητέ Σταμάτη, Παρτο αλλιώς.

Reaction score
38
Θα έπρεπε να έχουμε έτοιμα να παραπέμπουμε στα στικι θρεντς, ώστε να μπορούν τα νέα μέλη να ενημερώνονται για τις βασικές γνωσεις, ώστε να μην πελαγοδρομούν.

Αγαπητέ Σταμάτη, Παρτο αλλιώς.
Πολύ σωστά. τα περιοδικά είχαν κάποια test παλιά και βοηθούσαν πολύ,τώρα που να βρω σε ψηφιακή μορφή
αυτά τα τεύχη να πάρω δυο πληροφορίες

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.711
Πολύ σωστά. τα περιοδικά είχαν κάποια test παλιά και βοηθούσαν πολύ,τώρα που να βρω σε ψηφιακή μορφή
αυτά τα τεύχη να πάρω δυο πληροφορίες
Δεν εννοώ αυτο. Ψυχραιμία. Σκέφτεσαι λαθος.

Ο @oldy κάπου εχει μαζεμένα τα βασικά που πρέπει να ξέρεις. Σε "δίστιχα". Αν θελει ας τα υπενθυμίσει...

Αυτη τη στιγμή είσαι έτοιμος να πετάξεις 4000€ στον κουβά

Reaction score
1.550
Δεν εννοώ αυτο. Ψυχραιμία. Σκέφτεσαι λαθος.

Ο @oldy κάπου εχει μαζεμένα τα βασικά που πρέπει να ξέρεις. Σε "δίστιχα". Αν θελει ας τα υπενθυμίσει...

Αυτη τη στιγμή είσαι έτοιμος να πετάξεις 4000€ στον κουβά

Καλά, αυτό για τον κουβά έχει μια μεγάλη δόση υπερβολής.

Τα class D που προχωράνε ως καλύτερα τον τελευταίο καιρό είναι της Hypex. Πάνω κάτω είναι στάνταρ modules. Αλλά stamatisxanthos δεν έχουν όλες οι υλοποιήσεις του εμπορίου το ίδιο ηχητικό αποτέλεσμα. Η κάθε εταιρία κάνει το δικό της σύστημα τροφοδοσίας, προενισχυτικό στάδιο κλπ κλπ και υπάρχουν και πολύ ακριβές υλοποιήσεις από κατεξοχήν "hi end" κατασκευαστές με τέτοια modules. Συνεπώς δεν μπορείς να τσουβαλιάζεις την τεχνολογία.

Προσωπικά, έχοντας ακούσει φτηνό crown στο σπίτι φίλου δε μπορώ να πω ότι τρελάθηκα. Είχε μια μουντάδα - βαρετίλα ο ήχος. Όμως είχε τερράστια σκηνή, δεν ξύριζε, δεν υπήρχαν ουρές στα χαμηλά κλπ που με τα λεφτά του crown αποκλείεται να πάρει κανείς σε ΑΒ εμπορικό.

Αντίστοιχα έχω ακούσει modules της hypex στο σύστημα μου. Σε σχέση με το δικό μου ενισχυτή, bryston 4bsst, o οποίος θεωρείται κλασσικός ήχος τρανζίστορ μέ ότι σημαίνει αυτό (καλά και κακά). Αν σήμερα επέλεγα μεταξύ των 5000 που έχει καινούργιος ο 4bsst3 και 1800 που βγαίνουν τα hypex, εύκολα θα επέλεγα hypex. Τους έλειπαν σώματα και αέρας αλλά είχαν ανατριχιαστικά χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Reaction score
11.759
Εσύ φίλε θα βοηθήσεις αργότερα και προσαρμοστείς πρώτα,θα βοηθήσεις να ταιριάσουμε Ολοκληρωμένο Ενισχυτή
χωρίς προενισχυτές και τελικούς στα Dali Opticon 8
Εγώ ευχαρίστως να βοηθήσω, αλλά αυτά που έχω να πω, ούτε θα σου αρέσουν, ούτε θα τα ακολουθήσεις.
Συνοπτικά, αυτό που προτείνω είναι: Αφού δεν έχεις αγοράσει ακόμα τα ηχεία και ψάχνεις ενισχυτή για αυτά, τα ξεχνάς όλα και με τα ίδια λεφτά παίρνεις 2 ενεργά ηχεία με ενσωματωμένα DSP για ψηφιακό cross και διόρθωση χώρου. Αν έχουν και ψηφιακή ενσύρματη ή ασύρματη σύνδεση με την πηγή σου, τόσο το καλύτερο.

Reaction score
8.905
....και με τα ίδια λεφτά παίρνεις 2 ενεργά ηχεία με ενσωματωμένα DSP για ψηφιακό cross και διόρθωση χώρου....
...για βάλε και ένα λινκ με ενεργά και με όλα αυτά τα χαρακτηριστικα....

Reaction score
1.550
Με ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα αυτό:

https://www.thomann.de/gr/genelec_8340_apm.htm
Πέραν του ότι τα συγκερκιμένα είναι μικρά για το χώρο (και υποκειμενικά άσχημα για σαλόνι) θα ήθελα να σταθώ λίγο στο στήσιμο του dimfoot και τη χρήση dsp. Ο άνθρωπος έχει δουλέψει πολύ το χώρο του και έχει κάνει επαναστάσεις για να μετράει τόσο καλά και χωρίς το dirac. Το dirac είναι το κερασάκι στην τούρτα. Μη νομίζουμε γενικά ότι με ένα dsp μπορούμε απαραμόρφωτα και μόνο με μια μικρή συμπίεση να ακούσουμε σωστά. Όσο για το θέμα των ενεργών, όπως και να το κάνουμε, το μάτι είναι μάτι. Και τα dali είναι όμορφα ηχεία. Στα 4000 σύνολο dac + ενεργά για να καλύψουν 45-60 τ.μ. και να είναι και αποδεκτά αισθητικά (μη ξεχνάμε ότι έχουμε και διπλάσιο καλωδιομάνι προς τα ενεργά) δεν είναι εύκολο.

Reaction score
15.469
Υπάρχουν και άλλοι "ψηφιακοί" με χωρίς "σχόλια" από εμένα...
Ωραια πραματα !
Πραγματικα αμα ειχα τα φραγκα θα χτυπαγα το πρωτο-το μικρουλικο-το φτηνουλι ... νομιζω θα μου 'κανε τη δουλεια μου και θα το 'βαζα και κοντα (πολυ κοντα ) στα ηχεια μ' ενα τοσο δα μικρουλι καλωδιακι οπως λεν' και τα ευαγγελια ... βεβαια για 'κανα διμηνο ή αμα περιμενα παρεα θα τα 'βαζα κι εγω στο βωμο - να δειχνουνε !
ετσι καπως

η φωτο απο 'δω

Reaction score
1.064
για πισί καλά είναι...
Στην απαντηση του VassilisM στον φιλο Petros_Dalipis θα ηθελα ως καινουριος σχετικα στο φορουμ
να μου λυθει αυτη η απορια με τα ενεργα ηχεια . Βλεποντας την προταση που εγινε μπηκα στο site και ειδα οτι αυτο ο "τυπος" ο Thomann εχει τα συγκεκριμενα ηχεια στην κατηγορια Studio Monitor - Near Field monitors. Αυτα για καποιο λογο ομως δεν τα εχει στη κατηγορια αυτη ? Δηλαδη για καποιο λογο οι κατασκευαστες διαχωριζουν τα ηχεια σε ενεργα hifi , ενεργα studio monitor, ενεργα near field κλπ.
Αυτη ειναι η απορια μου σχετικα με τα ενεργα που προτεινονται για οικιακους χωρους
Η αλλη η απορια μου ειναι γιατι στις προτασεις που γινονται για ενα καινουριο hifi συστημα που καποιος θα διαθεσει ενα σεβαστο ποσο της ταξεως 4-5 χιλιαδες € πχ εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων δεν αναφερονται και σε καποιο καταστημα που μπορουν να το δουν η να το ακουσουν , η εστω την προσωπικη τους εμπειρια σε καποιο χωρο η εκθεση που εχουν παει η ειναι στην κατοχη τους καποιος αντιστοιχος εξοπλισμος ηχου. Απλα πιστευω οτι οι απαντησεις του στυλ "...Με ένα γρήγορο ψάξιμο" και παραθετοντας links δεν μπορουν να βοηθησουν καποιον ο οποιος σε δυσκολες εποχες θα δωσει τοσα χρηματα.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.711
Καλά, αυτό για τον κουβά έχει μια μεγάλη δόση υπερβολής
Δεν υπονοώ πως τα Dali ειναι για πέταμα.

Αυτο που θέλω να πω, ειναι πως σε εναν μεγάλο χώρο των 60τμ, οι μη μελετημένες κινήσεις δεν εχουν κανέναν νόημα.

Θελει πολυ προσοχή και μελέτη, φροντίδα χωρου και τα αλλα που προαναφέρθηκαν. Αλλιως ειτε ξοδευτούν 4000€ ειτε 1000€ το αποτέλεσμα θα ειναι παρόμοιο. Θα ακούει έτσι κι αλλιως τα προβλήματα του χωρου και όχι το ηχοσύστημα.

Αν ειναι να ακούει μετριότατα, ας πάρει οτι να ναι. Και φτηνότερα.
[DOUBLEPOST=1503673322][/DOUBLEPOST]Βαλε ρε @oldy τις οδηγίες...

Reaction score
15.469
Βαλε ρε @oldy τις οδηγίες...
γιατρε ? σιγουρα ? γιατι τη τελευταια φορα που το 'καμα επαγωσε η κουβεντα :whistling: ... κοιταξε και τη φωτο απου 'βαλα αποπανω , ο αλλος πηρε τα ψαγμενα τα τελεια τα ενισχυτικα αλλα δεν τον ενδιαφερει να τα κρυψει πισω απο τις ηχειαρες θελει να τα βλεπει ! να φαινονται ! και με μπλε λεντακι ε ? ετσι ειναι , θελωμε να θωρουμε οχι ν' ακουμε (και ειμαστε πολλοι) και πρωτος εγω με τσι γκουμουτσες μου :oops:

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo