Μιλώντας για τις κεφαλές των πικάπ μας, σχόλια, φωτό κλπ.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Λέανδρε καλησπέρα .
Δεν πιστεύω πωs φταίει αυτό .
Κάτι δεν εχω κανει σωστά εγώ .
-
-
EAR 834P phono stage MM/MC

Specifications:
• Maximum output: 30V
• Noise (unweighted): -80 dB (1HF)
• Tubes: ECC83 x 3
• MM Input sensitivity: 2.2 mV for 1 V @ 1kHz (53dB)
• MC Input sensitivity: 0.22 mV for 1 V @ 1kHz (73dB)

-
επειδή έχω δοκιμάσει το ear με την at33ev, κι εγώ αν περιέγραφα πως έπαιζε τότε, θα χρησιμοποιούσα τη περιγραφή σου, δοκίμασε από κάποιο φίλο ένα ρυθμιζόμενο phono στις αντιστάσεις και στις χωριτικότητες και θα με θυμηθείς. και για να μη παρεξηγηθώ, το ear παίζει πολύ καλά με το πλείστο των κεφαλών, απλά η at είναι λιγάκι περίεργες στο setup του phono.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Καλησπέρα
Είναι μιά υπέροχη κεφαλή
Την ακούω , πωs να το πώ ...λίγο παχιά , θα ήθελα λίγο νεύρο πιό πολύ ...κατι μου λείπει .
Βέβαια παίζει και το εργο .....να μην την εχω ρυθμίσει και σωστά γιατί δεν ειμαι και ειδήμων .
Ακούω τον ίδιο δίσκο με αυτόν εδώ ,
-

-
και εγώ δεν τό εισπράττω και
Τρελαίνομαι " αδερφέ μου " !

-
Ισως να περιγραφεις και τον ηχο του 834Ρ πιο πανω.Παρομοια εντυπωση περιγραφουν καποια σχολια διαφορων,παρ'ολα τα καλα σημεια του.Καποιοι συστηνουν πειραματισμο με αλλες ecc83,αλλοι με μια κεφαλη πιο αναλυτικου χσρακτηρα,αλλοι προτιμουν ΜΜ αντι MC με το συγκεκριμενο phono.Προσωπικα θα σκεφτομουν μια nagaoka mp500 και πιο αναλυτικες ecc83.Θυμασαι τι λυχνιες εχει τωρα ;

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
επειδή έχω δοκιμάσει το ear με την at33ev, κι εγώ αν περιέγραφα πως έπαιζε τότε, θα χρησιμοποιούσα τη περιγραφή σου, δοκίμασε από κάποιο φίλο ένα ρυθμιζόμενο phono στις αντιστάσεις και στις χωριτικότητες και θα με θυμηθείς. και για να μη παρεξηγηθώ, το ear παίζει πολύ καλά με το πλείστο των κεφαλών, απλά η at είναι λιγάκι περίεργες στο setup του phono.
Το 834 εχει μετασχηματιστες για mc ισως να μην προσφερει δυνατοτητα ρυθμισης αντιστασης εισοδου mc αλλα δεν γνωριζω σιγουρα.Προσωπικα θα επελεγα μια πολυ καλη mm αν θα αλλαζα την atf7.Θα ξεκινουσα πρωτα με αλλες evc83 και αν χρειαζοταν θα σκεφτομουν και το θεμα της κεφαλης.

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.802
Το 834 εχει μετασχηματιστες για mc ισως να μην προσφερει δυνατοτητα ρυθμισης αντιστασης εισοδου mc αλλα δεν γνωριζω σιγουρα.Προσωπικα θα επελεγα μια πολυ καλη mm αν θα αλλαζα την atf7.Θα ξεκινουσα πρωτα με αλλες evc83 και αν χρειαζοταν θα σκεφτομουν και το θεμα της κεφαλης.
Τό 834 εχει 3 λάμπεs , 2 εξόδου και μια ανορθώτρια .
Αν ή ανορθώτρια είναι διαφορετική από τιs εξόδου , έχουμε πρόβλημα ?

-

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.802
Έχειs προσωπική εμπειρία με τήν at f7 ?
Την έχειs εκτιμήσει θετικά ?

-

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.802
Τις δοκιμασες και παλιν δεν σε ικανοποιουν ?

-
Ναί .......αλλά τι να πώ , Ίσωs να είμαι και .....προκατειλημμένοs πιά και με τίs άλλεs την ίδια
αίσθηση του μετρίου είχα .

-

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Αν ή ανορθώτρια είναι διαφορετική από τιs εξόδου , έχουμε πρόβλημα ?

-
Οχι δεν υπαρχει προβλημα αν ειναι διαφορετικη.
Ακουσα την 7 μονο μια φορα για.λιγο αλλα δεν θυμαμαι να ηταν παχια ομως οι δυναμικες δεν ηταν το δυνατο της σημειο.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
-
Ναί .......αλλά τι να πώ , Ίσωs να είμαι και .....προκατειλημμένοs πιά και με τίs άλλεs την ίδια
αίσθηση του μετρίου είχα .

-
Ειναι δικοπο μαχαιρι το να προχωρησεις στην αγορα μιας νεας κεφαλης και να συνεχισει να σε απασχολει το ιδιο προβλημα. Μπορεις να ακουσεις ενα αλλο phono στο συστημα με την 7? Θα βοηθουσε νομιζω στην εξαγωγη συμπερασματων

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
- Συμφωνώ πως πρέπει ν' ακούσεις και κάποιο phono "διαφορετικού" χαρακτήρα με την AT-7...
- H 1042 είναι καταπληκτική κεφαλή αλλά με το 834, πως να στο πώ, ίσως "ζαχαρώσει το μέλι"...
- Με το 834P SE, χαρακτήρα σαν κι αυτόν που ζητάς εγγυώνται οι DENON DL 304 και 301 Μκ.ΙΙ. ;) Άνετα μέσα στο budget σου.
- Η καλύτερη κεφαλή που πέρασε απ' τα χέρια μου (αυτιά μου) ήταν η απίστευτη DENON DL-S1, με εαρ-834 (σε Technics 1200 Mk2 όμως, πόση διαφορά να έχει πια;; :p) Έπαιζε γρήγορα, με κοφτερά περιγράματα, τόσο όσο δηλαδή. Τα βιολιά ακουγόντουσαν σαν βιολιά (πολλά, όχι "ένα σώμα", με οξύτητα, όχι "γλυκά", κανένα βιολί η τσέλο δεν ακούστηκε ποτέ σε κλειστό χώρο, γλυκό, παρά μόνο σε λαμπάτα ραδιόφωνα του '50... :tongue:) Επίσης μπορώ να πώ, πως έχοντας ακούσει το Thriller του Μάικλ Τζάκσον κανά δισεκατομμύριο φορές 8-), ποτέ δεν το άκουσα καλύτερα απ' ότι με αυτό το συνδυασμό...

Αν κάποιος φίλος έχει αντίστοιχη εμπειρία με το phono σου και DENON (όχι 103, 110, 160 κλπ. αυτά είναι άλλα ζωάκια...) ίσως στηρίξει την πρότασή μου. :):cool:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.650
- Μανώλη από τα μέχρι στιγμής , πιστεύω πως θα ικανοποιηθείς με zyx ή lyra ( όποια φυσικά μπορείς να πλησιάσεις οικονομικά ) , επίσης και dynavector karat 17d

- όλες οι προαναφερθείσες δίνουν έμφαση στην ανάλυση και στα δυναμικά , όντας παράλληλα ουδέτερες

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
αν το ear που έχεις είναι η έκδοση με το περιστροφικό ρυθμιζόμενο gain στη πρόσοψη, δοκίμασε να βάλεις το ear σε θέση για mm και τέρμα το gain, μπορεί να ακούγεται πολύ πιο σιγανά, αλλά λογικά θα ακούσεις και άλλο ήχο από την 7, αν βελτιώνεται αρκετά, δοκίμασε ένα άλλο phono όπως σου είπα που να ρυθμίζεις και την αντίσταση, αλλά και τη χωρητικότητα, παραδόξως η at ΔΕ συμπαθούν τα pf. Τώρα, αν επιμένεις στο ear, μια καλή λύση για να έχεις αέρινο ήχο και έντονα δυναμικά είναι η benz glider και μέσα στο budget σου.

Reaction score
1.391
Οτι κ να κάνεις με το 834.. Είναι αυτό που είναι.. με καλύτερες λάμπες κάπως στρώνει η κατάσταση αλλα παλι χάνει κατά κόρον από Phono ίδιας κατηγορίας κ μάλιστα οχι λαμπατα..
[DOUBLEPOST=1505289900][/DOUBLEPOST]
- Μανώλη από τα μέχρι στιγμής , πιστεύω πως θα ικανοποιηθείς με zyx ή lyra ( όποια φυσικά μπορείς να πλησιάσεις οικονομικά ) , επίσης και dynavector karat 17d

- όλες οι προαναφερθείσες δίνουν έμφαση στην ανάλυση και στα δυναμικά , όντας παράλληλα ουδέτερες
Συμφωνώ.. Αλλά πάμε 1000 κ πανω...

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.650
Οτι κ να κάνεις με το 834.. Είναι αυτό που είναι.. με καλύτερες λάμπες κάπως στρώνει η κατάσταση αλλα παλι χάνει κατά κόρον από Phono ίδιας κατηγορίας κ μάλιστα οχι λαμπατα..
- εάν αλλάξει λάμπες και βάλει nos-telefunken , πού είναι περισσότερο δυναμικές και αχρωμάτιστες ;

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
- εάν αλλάξει λάμπες και βάλει nos-telefunken , πού είναι περισσότερο δυναμικές και αχρωμάτιστες ;
Το εκανε οπως ειπε πιο πανω χωρις αποτελεσμα τουλαχιστον σημαντικο.Ισως αυτο να δειχνει εναν εντονο "χαρακτηρα" απο το 834 ?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
[DOUBLEPOST=1505289900][/DOUBLEPOST]
Συμφωνώ.. Αλλά πάμε 1000 κ πανω...
Ειναι και ενας απο τους λογους που προτεινα την nagaoka mp500 πιο πανω αν τελικα προχωρησει σε αλλαγη κεφαλης.Η 500 εχει πολυ καλη αναλυση και δυναμικες συν το οτι θα παρακαμψει και τα sut του 834 που αναποφευκτα θα εχουν και εναν χαρακτηρα δικο τους στο τελικο αποτελεσμα και σε τιμη που ειναι μεσα στο μπατζετ που καθορισε.

Reaction score
338
Γράφω εδώ για να μην ανοίξω καινούριο θέμα.
Η βελόνα της JVC Z1S κεφαλής μου ,θέλει αντικατάσταση.
Δεν παίζει φράγκο αυτή τη στιγμή για να πάω σε μια sas ,που πολύ θα το ήθελα ,συνεπώς προσανατολίζομαι σε μια απλή aftermarket βελόνα.
Υπάρχουν αυτές οι λύσεις από jico
https://www.jico-stylus.com/product_info.php?products_id=1292&osCsid=3t8ee7n1iff2pck9jju6ru5qn0

https://www.jico-stylus.com/product_info.php?products_id=1291&osCsid=3t8ee7n1iff2pck9jju6ru5qn0

https://www.jico-stylus.com/product_info.php?products_id=1434&osCsid=3t8ee7n1iff2pck9jju6ru5qn0

και αυτές από ελληνικό κατάστημα που θα μου έρθουν ελάχιστα πιο οικονομικά και ενδεχομένως πιο γρήγορα:

https://www.3345rpm.gr/προϊόν/jvc-z1s-βελόνα-πικάπ/

https://www.3345rpm.gr/προϊόν/jvc-dtz1-eb-βελόνα-πικάπ/

Τι προτείνετε?
Επίσης να πάω στην κωνική ή στην ελλειπτική και γιατί?
Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι άλλο, σε αυτά τα κόστη πάντα ,ας μιλήσει τώρα ή ας μείνει σιωπηλός για πάντα!:p
Φιλε Haris. Εχω τρέξει τη jvc με Pfeifer (elliptical)-(conical), Victor Nivico elliptical, victor Nivico conical, και τη neo SAS.
Ανάμεσα σε conical-elliptical νομίζω οι διαφορές ειναι αισθητές, και για αυτη τη μικρη διαφορα στη τιμή τους θεωρω αξίζει να παρεις την elliptical. Προσωπικά η elliptical της pfeifer μου αρεσει πολυ πιο πολυ απο τις άλλες τρεις, αλλά δε ξερω αν μπορει να τη βρεις.
φυσικά οποια αγορά, με σκοπο αποταμίευση, για τη neo sas. Απλα ειναι ΑΛΛΟΥ!!! (Οι διαφορες ειναι τεράστιες)
Καλή αγορά και ομορφες ακροάσεις.

Attachments

Reaction score
30.455
Φιλε Haris. Εχω τρέξει τη jvc με Pfeifer (elliptical)-(conical), Victor Nivico elliptical, victor Nivico conical, και τη neo SAS.
Ανάμεσα σε conical-elliptical νομίζω οι διαφορές ειναι αισθητές, και για αυτη τη μικρη διαφορα στη τιμή τους θεωρω αξίζει να παρεις την elliptical. Προσωπικά η elliptical της pfeifer μου αρεσει πολυ πιο πολυ απο τις άλλες τρεις, αλλά δε ξερω αν μπορει να τη βρεις.
φυσικά οποια αγορά, με σκοπο αποταμίευση, για τη neo sas. Απλα ειναι ΑΛΛΟΥ!!! (Οι διαφορες ειναι τεράστιες)
Καλή αγορά και ομορφες ακροάσεις.
Ευχαριστώ φίλε μου!
Εχεις κανένα λινκ για αυτή την Pfeifer?

Είναι καλύτερη από αυτήν?:D

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.172
Members
38.300
Νεότερο μέλος
icaris