Ταχύτητα VDSL

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.042
http://beta.speedtest.net/result/6628911498.png

Eβαλα vdsl 50 περιοχή Βυζαντίου Καλαμαριάς. Συγχρονιζω στα 31-32 mbps . Στον ΟΤΕ που πηρα την βρηκε 34 το δηλώσαμε βλάβη καθως δεν ξερει!!! ποσο συγχρονιζουν τα 50αρια στην περιοχη!!!!
Υπαρχει καποιος φιλος στα πέριξ με 50 ΟΤΕ να μου πει? Υπόψην εχω τον ΟΤΕ στα 300 μ!

Ειναι φυσιολογικό το 30-32 σε 50αρα?
Αν είσαι 300m από DSLAM όχι δεν είναι φυσιολογικά. Οι απώλειες ξεκινάνε από τα 700m καλώδιο και πάνω. Ακόμα και σε wifi έπρεπε να είναι 48mbps, όχι 32mbps. Τα 2 mbps που έχεις διαφορά είναι λόγο wifi, και ας είσαι δίπλα. Εσύ μετράς στον υπολογιστή σου via wifi και ο ΟΤΕ στο ρουτερ με καλώδιο.
Δώσε βλαβη να το δουν. Να μετρήσουν τη έρχεται στο κουτί έξω από το σπίτι σου. Όχι στο ρουτερ. Αν στο κουτί δεν έρχονται 50mbps είναι θέμα του ΟΤΕ. Αν έρχονται 50 mbps είναι πρόβλημα του σπιτιού. Δεν θα ασχοληθούν. Θα σου πει φέρε ηλεκτρολόγο. Εκτός και αν παίξει κανένα δωράκι για κανένα καφεδάκι ρε παιδί μου, και καλά. Έχουν ακουστεί διάφορα. Βασικά η υποχρέωση του ΟΤΕ είναι να έρχονται 50mbps στο κουτί έξω από το σπίτι, όχι στο ρουτερ.
Αν το πρόβλημα το έχει το σπίτι μπορεί να είναι λόγο παλιάς καλωδίωσης, λόγο κακής ποιοτικά πριζας, splitter, συναγερμός συνδεδεμένος στο τηλέφωνο κλπ κλπ. Δες τη θα σου πουν στον ΟΤΕ και τα ξαναλέμε.

Last edited:

Reaction score
433
Εδω τα στοιχεια συγχρονισμού μου απο το ρούτερ 34,7 ειναι κλειδωμένο. Το δήλωσα βλάβη στον ΟΤΕ και περιμενω να μου πουν.

Eδω ειναι τα στοιχεια συγχρονισμου

Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 4996/34793 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 11359/36711 kbps
Noise Margin(Up/Down) 14.1/9.8 dB
Line Attenuation(Up/Down) 6.8/14.3 dB
Output Power(Up/Down) 7.8/14.5 dBm
[DOUBLEPOST=1505582575][/DOUBLEPOST]
Είναι φυσιολογικά τα 30-32 στην 50αρα.
Δεν ξερω εγω βλεπω και ακουω για 40+ στις 50αρες και στο 13888 που το δήλωσα λιγα τους φάνηκαν.

alexis

Reaction score
31.042
Τρέξε τον ΟΤΕ όσο πιο γρήγορα μπορείς. Αν χρειαστείς ηλεκτρολόγο επίσης στα γρήγορα. Έχεις δικαίωμα υπαναχώρησης από το συμβόλαιο που υπεγραψες 14 μέρες. Μέσα σε αυτές τις 14 μέρες μπορείς να ζητήσεις απο τον ΟΤΕ να σε πάει σε 30άρα γραμμή γιατί δεν πιάνεις 50. Να γλυτώσεις και την διαφορά.
Το δικαίωμα υπαναχώρησης το έχουν μόνο όσοι κάνουν τηλεφωνική επικοινωνία για σύνδεση VDSL. Απο κατάστημα δεν έχουν γιατι θεωρούν ότι σε ενημέρωσε ο υπάλληλος. Αν έκανες από κατάστημα και θες να υποβαθμίσεις τη γραμμή σε 30αρα γιατί τελικά δεν πιάνει τα 50, επέμενε ότι δεν σε ενημέρωσε κανένας για τα τεχνικά προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν και ότι δεν είναι σίγουρο ότι στο σπίτι πάνε 50.
Τα έχω περασει και εγώ αλλά ευτυχώς ήμουν ενημερωμένος από πριν για τα τη και τα πως και για καλη μου τύχη έκανα αίτηση για 30αρα για αρχή και βλέπουμε. Δεν πιάνω παραπάνω από 32mpbs γιατί είναι στα 820 μέτρα από DSLAM.
Ξεκίνησα την VDSL και max δυνατότητες 14mbps και μετά από τον ΟΤΕ και 2 φορές τον ηλεκτρολόγο την τερμάτισαν. 30 καθαρά.
Είχα θέμα με το συναγερμό στο τηλέφωνο. Πολύ συχνό πρόβλημα μου είπε σε όσους βάζουν VDSL. θέλει διαχωρισμό καλωδίων από το κουτί του συναγερμού μέχρι την τελική, διπλή πρίζα. Διπλή για τηλέφωνο και internet. Το φίλτρο πάει στο κουτί του συναγερμού.

Last edited:

Reaction score
1.685
Μπορειτε να παρετε έναν πολύ απλο μπουσουλα εάν βαλετε το Downstream Attenuation στο παρακατω link.
https://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php

Ο φιλος μας δινει 14.3 , οποτε υπολογίστε...
Και αυτος ο υπολογισμος αφορα μονον τις απωλειες μηκους χαλκου, χωρις να λαμβανει υποψη την παραδιαφωνια των διπλανων ζευγων του κεντρικου καλωδίου από αλλα σηματα.

Το σιγουρο είναι ότι βασει των απωλειών που μας δινει ο φιλος μας, δεν υπαρχει περιπτωση να είναι συνδεδεμένος σε κοντινη σε αυτόν καμπινα, οποτε η ταχυτητα εξαρταται από παρα πολλους αστάθμητους παραγοντες και σιγουρα η τιμη της δεν μπορει να καθοριστεί.

Reaction score
725
Εδω τα στοιχεια συγχρονισμού μου απο το ρούτερ 34,7 ειναι κλειδωμένο. Το δήλωσα βλάβη στον ΟΤΕ και περιμενω να μου πουν.

Eδω ειναι τα στοιχεια συγχρονισμου

Modulation Type VDSL2
Noise Margin(Up/Down) 14.1/9.8 dB
Line Attenuation(Up/Down) 6.8/14.3 dB
Output Power(Up/Down) 7.8/14.5 dBm
[DOUBLEPOST=1505582575][/DOUBLEPOST]

Δεν ξερω εγω βλεπω και ακουω για 40+ στις 50αρες και στο 13888 που το δήλωσα λιγα τους φάνηκαν.
Μηπως σε εχουν συνδεδεμενο σε πιο μακρινη καμπινα Vdsl?Γιατι τα νουμερα που μας εδειξες δειχνουν αποσταση κανενα χιλιομετρο.

Reaction score
433
Ναι συμφωνα με το λινκ που εβαλε ο φιλος ειμαι +1000 μ και μεγιστη ταχύτητα 36,2 κοντα στο 34,7 που δειχνει το ρουτερ μου. Αυτο αλλαζει? Μπορω να ζητήσω αλλαγη?

alexis

Reaction score
31.042
Screenshot_2017-09-16-23-41-04.png
800 - 850 μέτρα.
[DOUBLEPOST=1505594922][/DOUBLEPOST]
Ναι συμφωνα με το λινκ που εβαλε ο φιλος ειμαι +1000 μ και μεγιστη ταχύτητα 36,2 κοντα στο 34,7 που δειχνει το ρουτερ μου. Αυτο αλλαζει? Μπορω να ζητήσω αλλαγη?
Κάνε ότι σου είπα με την υπαναχώρηση. Αν είσαι βέβαια εντός των 14 ημερών.

Reaction score
1.685
Μην υπολογίζετε μονο τα μετρα, αυτά αποτελουν μια πρωτη ενδειξη πιθανου συγχρονισμού.
Η πραγματικη ταχυτητα οριζεται από περισσοτερους παραγοντες...

Σκεφτείτε ότι στο δικτυο χαλκου κυκλοφορει μια συχνοτητα 12.0 Mhz (πολύ υψηλη - με έναν δεκτη βραχεων την λαμβανουμε ανετα) για το Vdsl2 και μολις 2.2 για το Adsl.
Καταλαβαίνουμε το ποσο εύθραυστα είναι όλα ?

Τα δεδομενα δεν μπορουν να αλλαξουν, μονο όταν μπουν καμπινες κοντα ....

alexis

Reaction score
31.042
Συμφωνα με το παραπανω λινκ με18.7dp βγάζει οτι εισαι σε αποσταση 1354μ
Μετρημένα 700 μέτρα, και βάζω και άλλα 100 - 150 τα ανέβα κατέβα των καλωδίων στις κολόνες μέχρι το σπίτι.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.385
Μπορειτε να παρετε έναν πολύ απλο μπουσουλα εάν βαλετε το Downstream Attenuation στο παρακατω link.
https://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php
Σύμφωνα με αυτό η max ταχύτητα που θα μπορούσα να έχω είναι 24754:

vdsl2.png

Όμως έχω

vdsl1.png

Και σύμφωνα με τους τεχνικούς του ΟΤΕ οι max δυνατότητες της γραμμής είναι στα 41 (ήδη τερματίζει τα 30 στην 30άρα VDSL) και όχι στα 24 που βγάζει το εργαλείο...
Είναι βέβαιο ότι είναι ακριβές;

Reaction score
1.685
Γιαννη κουκουρουκου διαβαζεις το Attenuation.
Τα 18.2 dB λεει ότι είναι στους 859 Khz, κατι που και παλι λαθος είναι.

Δεν μας τα λεει καλα το μοντεμ σου, ωρα να το αλλαξεις.

edit-
Τα 13.81 dB απώλειες ανα χιλιομετρο που γραφει σαν default ο τυπος, είναι οντως ετσι και οριζονται διεθνως από την διατομή του αγωγου. Είναι κανονας.

Αν θες να μαθεις πραγματικα ποσο Attenuation εχεις δωσε μου το τηλεφωνο την Δευτερα να σου πω.

Last edited:

Reaction score
1.685
Προς ενημερωση μερικες από τις προδιαγραφες που εiχε καταθεσει η Huawei...για την μελετη του Vdsl to 2008.

imgb0001.png

Κι εδώ οι διαφορες συγχρονισμού βασει απόστασης σε σχεση με το Adsl, παλι από την Huawei.

19156iEB17E9E84B3CD179.png

Last edited:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.385
Γιαννη κουκουρουκου διαβαζεις το Attenuation.
Τα 18.2 dB λεει ότι είναι στους 859 Khz, κατι που και παλι λαθος είναι.

Δεν μας τα λεει καλα το μοντεμ σου, ωρα να το αλλαξεις.
Κανόνισε να μου στείλει ο ΟΤΕ ένα μόντεμ της προκοπής δωρεάν, αντί για το αγιοβασιλιάτικο που μου έδωσε. :p

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.101
Members
38.287
Νεότερο μέλος
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ