Επιστροφή, δριμύτερος

Reaction score
1.469
Προσεξε κανεις οτι στην αρχη ειπε ο ανθρωπος πως τα ML τα χρησιμοποιεί για home cinema?
Αρα οχι με το jadis
Αρα τσαμπα η αρκετη δουλεια και ακρως ενδιαφέρουσα με τα διαγράμματα κτλ?
:D:o:D

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.851
Προσεξε κανεις οτι στην αρχη ειπε ο ανθρωπος πως τα ML τα χρησιμοποιεί για home cinema?
Αρα οχι με το jadis
Αρα τσαμπα η αρκετη δουλεια και ακρως ενδιαφέρουσα με τα διαγράμματα κτλ?
:D:o:D
Τα ML στο χαμηλό τους τμήμα είναι ενεργά και εκεί σώζεται η παρτίδα.
Τα Focal είναι παθητικά παντού, με την αντίσταση στις χαμηλές συχνότητες να παρουσιάζει βύθιση ενώ σε συνδυασμό με τη φάση να γίνεται πανηγύρι.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.851
Ευτυχώς φίλτατε Petermeni η ψυχή όλων των συστημάτων μας είναι η μουσική . Έτσι λοιπόν μιλώντας πλέον για συναισθήματα κ όχι για διαγράμματα εγώ ακούω όμορφη μουσική που μου γεννά όμορφα συναισθήματα κ δεν διαβάζω κανένα διάγραμμα γιατί πολύ απλά βαριέμαι να σπατάλησω τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο μου σε αυτά . Επίσης το "άσε με να κάνω λάθος " είναι από τα αγαπημένα μου κομμάτια . Ευχαριστώ πολύ για την άψογη τεχνική ανάλυση παρόλα αυτά αν κ μου είναι παντελώς άχρηστη .
Αγαπητέ μου κανείς δεν διαφωνεί για την αναπαραγωγή της μουσικής και σίγουρα αυτό είναι το ζητούμενο.
Το πρόβλημα ξεκινάει όταν η παραμόρφωση και η αδυναμία οδήγησης είναι τελικά αυτό που εισπράττουμε, οπότε αυτομάτως η μουσική περνάει σε δεύτερο πλάνο.

Και βέβαια έχεις κάθε δικαίωμα να ακούς όπως σου αρέσει αλλά...

Αποφασισα λοιπον να παντρεψω αναλογικο κ ψηφιακο σε ενα χωρο . Περιμενω την γνωμη σας κ τις αποψεις για καλυτερευση .
Εσύ δεν τα έγραψες αυτά στο πρώτο σου θέμα ή λάθος κατάλαβα?
Και βέβαια άλλο η άποψη και η γνώμη και άλλο η τεκμηριωμένη τεχνική ανάλυση.
Εκεί δεν χωράει αμφισβήτηση.

Reaction score
1.469
Τα ML στο χαμηλό τους τμήμα είναι ενεργά και εκεί σώζεται η παρτίδα.
Τα Focal είναι παθητικά παντού, με την αντίσταση στις χαμηλές συχνότητες να παρουσιάζει βύθιση ενώ σε συνδυασμό με τη φάση να γίνεται πανηγύρι.
Παντως απο το διαγραμμα
και την αντισταση στις χαμηλες συχνοτητες που παρουσιαζει βυθισηκαι σε συνδυασμό με τη φαση γιβεται πανηγύρι
Ούτε να συμφωνήσω μπορω ουτε να διαφωνησω γιατι δεν καταλαβαινω ακριβως:)

Καταλαβαινω μονο την καταληξη...οτι ο λαμπατος ειναι για πεταμα

Βεβαια στις φωτογραφιες του κυριου βλεπουμε και αλλα ενισχυτικα...
Εναν γαμη@τερο προ ενισχυτη αν και λιγο παλιοτερο και καποιους τελικους γ@μ@τους θα ελεγα

Ομως ο jadis κλέβει τα σχολια....:D

Φιλε μου μου αρεσει πολύ το συστημα σου
Και προσωπικά λιγοτερο απο ολα μου αρεσουν τα focal και ο jadis αλλα οχι γιατι ολοι οι λαμπατοι ειναι για πεταμα αλλωστε εχω εναν κι εγω:D
Ομως ο συνδυασμός ολων αυτων στο ιδιο συστημα μου αρεσει και θα θελα να ξερω πως ακουγεται

Πες μας καμια εντυπωση κι εσυ για εμας που το Βρίσκουμε ενδιαφερον
:thumbsup:

Last edited:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.851

Όχι απαραίτητα.
Θα πρέπει όμως να συνδυαστεί με ένα εύκολο, σαν φορτίο, ηχείο τουλάχιστον 8 Ωμ, χωρίς πολλά σκαμπανεβάσματα στην εμπέδηση και τη φάση του.

Κάτι διαφορετικό θα είναι σαν να έχεις ένα Fiat 600αρακι με 22 ίππους, φορτωμένο με τρία άτομα και να θες να ανέβεις απότομη ανηφόρα.

Reaction score
1.655
Ομως ο συνδυασμός ολων αυτων στο ιδιο συστημα μου αρεσει και θα θελα να ξερω πως ακουγεται

:thumbsup:[/QUOTE]

Η τοποθέτηση των ηχείων του σε σχέση με το χώρο είναι αλλού γι αλλού. Αν προσέξεις αριστερά της πόρτας πρέπει να υπάρχει επιπλέον χώρος. Τα ηχεία είναι μέσα σε εσοχή και δεξιά.

Ο ιδιοκτήτης νομίζει ότι με ακριβά ενισχυτικά θα ξεπεράσει όλα τα προβλήματα του χώρου. Μια καλύτερη τοποθέτηση, με τα ηχεία σε κανονικές θέσεις στο χώρο, δεξιά απ ότι είναι τώρα, θα έφερναν περισσότερη βελτίωση από την αγορά ακριβών συσκευών.

Reaction score
1.469
Όχι απαραίτητα.
Θα πρέπει όμως να συνδυαστεί με ένα εύκολο, σαν φορτίο, ηχείο τουλάχιστον 8 Ωμ, χωρίς πολλά σκαμπανεβάσματα στην εμπέδηση και τη φάση του.

Κάτι διαφορετικό θα είναι σαν να έχεις ένα Fiat 600αρακι με 22 ίππους, φορτωμένο με τρία άτομα και να θες να ανέβεις απότομη ανηφόρα.
Εχεις δικιο σε αυτο
Ομως σε ευθεια θα παει κι αυτο:)
[DOUBLEPOST=1506670220][/DOUBLEPOST]

Η τοποθέτηση των ηχείων του σε σχέση με το χώρο είναι αλλού γι αλλού. Αν προσέξεις αριστερά της πόρτας πρέπει να υπάρχει επιπλέον χώρος. Τα ηχεία είναι μέσα σε εσοχή και δεξιά.

Ο ιδιοκτήτης νομίζει ότι με ακριβά ενισχυτικά θα ξεπεράσει όλα τα προβλήματα του χώρου. Μια καλύτερη τοποθέτηση, με τα ηχεία σε κανονικές θέσεις στο χώρο, δεξιά απ ότι είναι τώρα, θα έφερναν περισσότερη βελτίωση από την αγορά ακριβών συσκευών.[/QUOTE]

Για οποιονδηποτε χωρο τα καλα οχι ακριβα μονο αλλα καλα ενισχυτικά θα παιξουν καλυτερα

Reaction score
58
Βρε παιδια, χαλαρωστε, και μη τον πιανετε απ το λαιμο τον ανθρωπο...

Ας ακουγαμε λιγο να βγαζαμε συμπερασματα μετα, λεω...ισως..

Και πανω απ ολα , το χομπυ μας ειναι μια απολαυση, και αφου το απολαμβανουμε και μας γεμιζει, ολα τ αλλα ερχονται δευτερα!

Chill out dears....
:D8-)
Πραγματικα φιλε Γιαννη μετα απο 30 συναπτα χρονια ενασχολησης με τον χωρο ειμαι απολυτα εξοικοιωμενος με τετοιες συμπεριφορες . Απλως γελαω κ μετα απολαμβανω ενα πολυ ωραιο κομματι στο '' ανυπαρκτο '' κατα τους επαιοντες συστημα μου. Αλλωστε οι μεγαλοκατασκευαστες DIY κατι περισσοτερο ξερουν απο τους ασχετους κατασκευαστες των παγκοσμιων διασημων ΜL:laugh::laugh::headbang::headbang:. Kαλημερα κ καλο μηνα σε ολο το Forum .

Reaction score
4.763
Αγαπητέ φιλε ,
όταν ρωτάς εδώ ενα φορα που συνέχεια αναλύουν τα υπέρ της μελέτης και διόρθωσης ενός χώρου και ζητας τις γνώμες τους τι περίμενες ;

Με την απάντηση σου χάνεις το δίκιο σου εαν έχεις .

Επειδη είχα μαρτιν λογκαν και ξερω πως ειναι στο home cinema θα ηθελα να σε ρωτήσω εαν δοκιμΑσες να παίξεις μουσική με αυτα κ home cinema με τα φοκαλ .
Ευχαριστω για την ειλικρινή σου απάντηση ...

Reaction score
1.469
παντως στις παρουσιασεις συστηματων σε αυτο το φορα ισως το 90 -95% να ειναι αφρόντιστοι χωροι....:D

Reaction score
58
Βρε παιδια, χαλαρωστε, και μη τον πιανετε απ το λαιμο τον ανθρωπο...

Ας ακουγαμε λιγο να βγαζαμε συμπερασματα μετα, λεω...ισως..

Και πανω απ ολα , το χομπυ μας ειναι μια απολαυση, και αφου το απολαμβανουμε και μας γεμιζει, ολα τ αλλα ερχονται δευτερα!

Chill out dears....
:D8-)
Εσβησες την απαντηση ?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.851
Αγαπητέ duckemon01 τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ απλά...
Περιμενω την γνωμη σας κ τις αποψεις για καλυτερευση
Αντί στο πρώτο σου θέμα να χρησιμοποιήσεις την παραπάνω έκφραση, που γίνεται φανερό πως δεν την εννοούσες, να πεις απλά:
Αγαπητοί συμφουρίτες σας επιτρέπω να θαυμάσετε τη συστηματάρα μου και να την επαινέσετε.
Για κανένα λόγο δεν θα ήθελα κάποια αναφορά σε επιστημονικές μετρήσεις (από καταξιωμένους μάλιστα δοκιμαστές), και επεξήγηση αυτών όπως και άλλα τέτοια φαιδρά και γενικά οτιδήποτε<< ταρακουνάει>> τον γνωστικό μου μεσαίωνα.
Παρακαλώ να γίνονται αναφορές μόνο σε χροιές, κόκκους και μουσικότητα.

And yes, Martin-Logan speaker products do benefit from better amplifiers. And yes, we are not the easiest load to but by far not the most difficult load to drive. As a result of that revealing nature, our electrostats most certainly benefit from better front ends and amplification.
Και για την κουβέντα...
ποιος <<άσχετος>>, σύμφωνα με τα κριτήρια σου, λες να το είπε αυτό... Ο ιδιοκτήτης της M.L.

Πραγματικα φιλε Γιαννη μετα απο 30 συναπτα χρονια ενασχολησης με τον χωρο ειμαι απολυτα εξοικοιωμενος με τετοιες συμπεριφορες . Απλως γελαω κ μετα απολαμβανω ενα πολυ ωραιο κομματι στο '' ανυπαρκτο '' κατα τους επαιοντες συστημα μου. Αλλωστε οι μεγαλοκατασκευαστες DIY κατι περισσοτερο ξερουν απο τους ασχετους κατασκευαστες των παγκοσμιων διασημων ΜL:laugh::laugh::headbang::headbang:. Kαλημερα κ καλο μηνα σε ολο το Forum .
Γελάς λοιπόν με επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις, που βρίσκουν σύμφωνο και τον κατασκευαστή των ηχείων σου.
Εγώ από την άλλη γελάω με άτομα χωρίς γνωστικό υπόβαθρο, που έχουν σπαταλήσει χιλιάδες ευρώ αγοράζοντας ασυμβίβαστες συσκευές και απολαμβάνουν ήχο που μπορεί να τους παρέχει ένα mini των 250 ευρώ.
Ο καθένας βρίσκει λόγους να γελάσει...

Reaction score
1.469
Γιατι Τοσο επιθετικα?

Επισης γιατι εχεις κολλησει με την έλλειψη οδηγησης των ΜL
Δεν βλέπεις τους προ τελικους στις φωτο?
:idk:

Εισαι moderator οποτε υποθετώ οχι καποιος πειραγμενος που το καλυτερο που ακουσε ποτε ηταν το λαπτοπ του για αυτο συνεχίζω να σε ρωταω τα λογικα
Μα τι είναι αυτο το πιο βαθυ που σε λερώνει...?
:D:D

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.851
Κάνε τον κόπο να διαβάσεις το ειρωνικό προς το πρόσωπο μου μήνυμα του στο post 29.
Αν παρακολουθείς τα γραφόμενα μου, με έχεις δει πολλές φορές να απαντάω σε αυτό το ύφος?
Προσπάθησα να του δώσω να καταλάβει τι συμβαίνει χρησιμοποιώντας, βασικά, τεκμηριωμένες μετρήσεις και σχόλια άλλων και να το αποτέλεσμα.

Reaction score
1.469
Ναι οκ
Παντως εχει αξιολογοτατα μηχανηματα
Επισης περαν απο τον jadis εχει και επαρκεστατη οδηγηση οποτε δεν κολλαει η κουβεντα περι μη επαρκους οδηγησης...
Anyway

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.851
Καμία αντίρρηση σε αυτό που λες.
Ο σχολιασμός έχει να κάνει με το ταίριασμα του συστήματος Jadis με κάποιο από τα ηχεία του.
Στην απάντηση 26 ήμουν ξεκάθαρος πιστεύω.

Reaction score
1.469
Ο συγκεκριμένος jadis δεν ξερω πως και αν ταιριάζει

Θεωρητικα κι εγω πιστευω πως θα ηθελε πιο ευαίσθητα ηχεια
Και ειμαι λατρης καλων λαμπατων

Μια συγκριση του προ τελικου και του jadis με τα δυο ζευγαρια ηχειων εχει για μενα ενδιαφερον

Reaction score
58
Παντως απο το διαγραμμα
και την αντισταση στις χαμηλες συχνοτητες που παρουσιαζει βυθισηκαι σε συνδυασμό με τη φαση γιβεται πανηγύρι
Ούτε να συμφωνήσω μπορω ουτε να διαφωνησω γιατι δεν καταλαβαινω ακριβως:)

Βεβαια στις φωτογραφιες του κυριου βλεπουμε και αλλα ενισχυτικα...
Εναν γαμη@τερο προ ενισχυτη αν και λιγο παλιοτερο και καποιους τελικους γ@μ@τους θα ελεγα

Ομως ο jadis κλέβει τα σχολια....:D

Φιλε μου μου αρεσει πολύ το συστημα σου
Και προσωπικά λιγοτερο απο ολα μου αρεσουν τα focal και ο jadis αλλα οχι γιατι ολοι οι λαμπατοι ειναι για πεταμα αλλωστε εχω εναν κι εγω:D

Πες μας καμια εντυπωση κι εσυ για εμας που το Βρίσκουμε ενδιαφερον
Αγαπητέ DimitrisNt έχω πάρει ως δοκιμή τα Focal εδώ κ δυο εβδομάδες . Δεν με έχουν εντυπωσιάσει αλλά δεν είναι κ απαράδεκτα . Θα το σκεφτώ πολύ αν θα τα κρατήσω γιατί θέλω να ακούσω κ κάποια πιο ευαίσθητα από αυτά . Επίσης σε ευχαριστώ για το ότι καταλαβαίνεις το point μου γενικώς σχετικά με την φιλοσοφία του όλου χόμπι . Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι τα ML πέραν του ότι οδηγούνται από τον Theta Dreaudnaught που θεωρώ ότι είναι αρκετός να τα “κουνησει” συνοδεύονται στο 5.1 από το ΜL Depth κ έτσι αποκτούν πολύ αβυσσαλέο χαμηλό . Νομίζω ότι εκεί τα χουμε ταιριάξει καλά κ έτσι δεν ακούμε όπως παίζει ένα compact των 250€ . ( άκουσον άκουσον)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.484
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134