behringer A500 TEST

Reaction score
6.520
http://ixbtlabs.com/articles2/proaudio/behringer-a500.html

Το εχετε ακουσει αυτο το μηχανημα? τα σχολια μετρησεις συμβαδιζουν με τα τελικα σχολια και τι σημαινουν ολα αυτα? Μπορει να σταθει ως hi fi τελικος σε συγκριση με τι αντιστοιχο hi fi?(και εαν δεν μπορει ως εχει με τι κοστος μπορει να μεταμορφωθει?)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
Η σειρά αυτή των ενισχυτών της behringer είναι ακριβώς ίδια με την αντίστοιχη της Alesis και ο εν λόγο ενισχυτής με τον Alesis RA500.
Έχω στην κατοχή μου το μικρό της σειράς, Alesis RA150, και μπορώ να σου πω πως η αρχική του απόδοση δεν μου άρεσε καθόλου. Μεγάλη έλλειψη λεπτομέρειας, ανύπαρκτες υψηλές συχνότητες και έλλειψη <<τσαμπουκά>> ήταν τα χαρακτηριστικά του.

Το κύκλωμα, σε όλη αυτή τη σειρά, είναι πολύ καλό.
Μετά από μια σειρά βελτιώσεων ο <<μικρός>> μου Alesis, των 2 x 45 watt, ξεβράκωσε high-end τελικό ενισχυτή των 5500 ευρώ και 2 x 250 watt ισχύος.
Στο μόνο σημείο που υπερίσχυσε ο ακριβός ενισχυτής ήταν στο βαθύ χαμηλό, που είχε περισσότερο όγκο.

Reaction score
6.520
Απάντηση: Re: behringer A500 TEST

h

Mοιαζουν αλλα εχουν και τις διαφορες τους, οι τιμες ειναι παραπλησιες με το δικοσου εμπειρο ματι ποιον βλεπεις καλυτερο?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
Η φωτογραφία που ανέβασες είναι του Alesis RA300.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
Είχα την εντύπωση ότι ο Alesis που ανέβασες ήταν ο RA300...
Μεταξύ των δύο σαφώς τον Behringer. Ανεξάρτητη τροφοδοσία κάθε καναλιού και περισσότερος χώρος για μεγαλύτερους πυκνωτές. :thumbsup:

Reaction score
6.520

http://www.behringer.com/assets/A500_P0217_M_en.pdf

Εδω οι επισημες μετρησεις της εταιριας παρομοιες με αυτες του τεστ, Οπου γεφυρωμενος δινει περι τα 370w
θεωρω οτι μπορει να σταθει αξιοπρεπες σε ενα hc(συστιχιες αυτων)και με λιγες μετατροπες(% να μην καταποντιζουν την αρχικη αξια του γιατι αλλιως πας σε ετοιμο) ως και σε δικαναλο συστημα

Reaction score
463

Η σειρά αυτή των ενισχυτών της behringer είναι ακριβώς ίδια με την αντίστοιχη της Alesis και ο εν λόγο ενισχυτής με τον Alesis RA500.
Έχω στην κατοχή μου το μικρό της σειράς, Alesis RA150, και μπορώ να σου πω πως η αρχική του απόδοση δεν μου άρεσε καθόλου. Μεγάλη έλλειψη λεπτομέρειας, ανύπαρκτες υψηλές συχνότητες και έλλειψη <<τσαμπουκά>> ήταν τα χαρακτηριστικά του.

Το κύκλωμα, σε όλη αυτή τη σειρά, είναι πολύ καλό.
Μετά από μια σειρά βελτιώσεων ο <<μικρός>> μου Alesis, των 2 x 45 watt, ξεβράκωσε high-end τελικό ενισχυτή των 5500 ευρώ και 2 x 250 watt ισχύος.
Στο μόνο σημείο που υπερίσχυσε ο ακριβός ενισχυτής ήταν στο βαθύ χαμηλό, που είχε περισσότερο όγκο.
Εαν γινεται μπορεις να αναφερεις τις βελτιωσεις.Ευχαριστω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
Re: Απάντηση: Re: behringer A500 TEST

Εαν γινεται μπορεις να αναφερεις τις βελτιωσεις.Ευχαριστω.
Αρχικά κατάργησα το κύκλωμα του απομονωτή (buffer) που υπήρχε αμέσως μετά το RCA και έδωσα κατευθείαν σήμα στην είσοδο της τελικής βαθμίδας, μέσω ενός ΜΚΡ πυκνωτή.
Επίσης κατάργησα τα ποτενσιόμετρα που υπάρχουν στην πρόσοψη, μειώνοντας έτσι στο ελάχιστο το μήκος των καλωδίων στην είσοδο του κυκλώματος.
Άλλαξα τους φτηνούς πυκνωτές τροφοδοσίας των 3300 μF, αν θυμάμαι καλά, με 15000 μF πυκνωτές της Rubycon. Επιπλέον πρόσθεσα στη κάθε πλακέτα άλλα 4700 μF και 1000 μF επάνω στο κάθε τρανζίστορ εξόδου.
Άλλαξα τη μικρή γέφυρα του τροφοδοτικού με μια των 35 ampere.

Last edited:

Reaction score
512
Απάντηση: behringer A500 TEST

http://ixbtlabs.com/articles2/proaudio/behringer-a500.html

Το εχετε ακουσει αυτο το μηχανημα? τα σχολια μετρησεις συμβαδιζουν με τα τελικα σχολια και τι σημαινουν ολα αυτα? Μπορει να σταθει ως hi fi τελικος σε συγκριση με τι αντιστοιχο hi fi?(και εαν δεν μπορει ως εχει με τι κοστος μπορει να μεταμορφωθει?)
Εγω εχω μια απορια. εχει δυο volume . Αυτο ειναι ευχρηστο ή? Εχει τηλεχειρισμο?
Για να ξεκαθαρισει το τοποιο σε σχεση με αυτα που ξερουν και πιστευουν πολλοι hi-fi enthousiasts η δουλεια του ενισχυτη ειναι
: Να μην προσδιδει παραμορφωση στο σημα. Να μην προσδιδει θορυβο στο σημα. και να ανεβαζει την ισχυ. Τιποτε αλλο .
Μην περιμενετε να ακουσετε κατι καλυτερο απο οποιοδηποτε ενισχυτη σε σχεση με εναν αλλον ειναι ενας μυθος οσο και να κοστιζει. Τα γουστα του καθε ακροατη πρεπει να βρισκεται στα ηχεια , αυτα παιζουν τον σημαντικο ρολο εφ οσον επιλεγουν τα καταλληλα για εναν συγκεκριμενο χωρο δηλαδη παιζει ρολο το παντρεμα του ηχειου με τον χωρο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
Re: Απάντηση: behringer A500 TEST

Εγω εχω μια απορια. εχει δυο volume . Αυτο ειναι ευχρηστο ή? Εχει τηλεχειρισμο?
Για να ξεκαθαρισει το τοποιο σε σχεση με αυτα που ξερουν και πιστευουν πολλοι hi-fi enthousiasts η δουλεια του ενισχυτη ειναι
: Να μην προσδιδει παραμορφωση στο σημα. Να μην προσδιδει θορυβο στο σημα. και να ανεβαζει την ισχυ. Τιποτε αλλο .
Μην περιμενετε να ακουσετε κατι καλυτερο απο οποιοδηποτε ενισχυτη σε σχεση με εναν αλλον ειναι ενας μυθος οσο και να κοστιζει. Τα γουστα του καθε ακροατη πρεπει να βρισκεται στα ηχεια , αυτα παιζουν τον σημαντικο ρολο εφ οσον επιλεγουν τα καταλληλα για εναν συγκεκριμενο χωρο δηλαδη παιζει ρολο το παντρεμα του ηχειου με τον χωρο.
Είναι τελικός ενισχυτής προορισμένος για επαγγελματική χρήση, οπότε το διπλό ρυθμιστικό συνηθίζεται και ο τηλεχειρισμός είναι άχρηστος.

Ένας ενισχυτής έχει ως έργο να παρέχει ρεύμα, πολύ ρεύμα, στο δύσκολο φορτίο ενός ηχείου, πάντα κατά αναλογία του σήματος εισόδου που δέχεται.
Αυτό το φορτίο ναι μεν θεωρητικά είναι 4 ή 8 ωμ αλλά στη πράξη είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.
Το ηχείο είναι ένας κινητήρας μεγάλης ισχύος που θα πρέπει να ανεβάζει και να κατεβάζει στροφές ακαριαία, βλέπε δυναμικά.
Αυτό απαιτεί από τη βαθμίδα οδήγησης μεγάλες ικανότητες παροχής ρεύματος σε πολύ σύντομο χρόνο, καθώς και μικρή κατανάλωση επάνω στο στάδιο εξόδου της.
Δυστυχώς υπάρχει από ενισχυτή σε ενισχυτή τεράστια διαφορά στο πως κάνει αυτή τη δουλειά.
Όσο ποιο καλοσχεδιασμένο κύκλωμα και βαρβάτη τροφοδοσία έχει, τόσο καλύτερα θα ανταποκριθεί στο έργο του.

Reaction score
6.520
A-500 https://media.music-group.com/media/PLM/data/docs/P0217/A500_P0217_M_GR.pdf

KD-266A~B http://www.tele.gr/PDF4/KD-266A_IM_gr.pdf

O πρωτος εχει ευαισθησια εισοδου 1,65 , ο δευτερος 1v, σκεφτομαι για οικονομικους ενισχυτες pa, ησυχους(οχι ανεμιστηρες) και επιδοσεις hi fi . Βεβαια εχουν διαφορετικη τιμη αλλα και επιδοσεις , ομως η ευαισθησια εισοδου κυριως του πρωτου τι μπορει να σημαινει? μπορει να οδηγηθει με προενισχυση χαμηλου βαταζ οπως συνηθως ετσι ειναι οι προ εξοδοι ενος av ολοκληρωμενου?
Μπορει η ευαισθησια 1,65 να αλλαξει ως νουμερο χαμηλοτερα δηλαδη για να οδηγηθει επαρκη?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
A-500 https://media.music-group.com/media/PLM/data/docs/P0217/A500_P0217_M_GR.pdf

KD-266A~B http://www.tele.gr/PDF4/KD-266A_IM_gr.pdf

O πρωτος εχει ευαισθησια εισοδου 1,65 , ο δευτερος 1v, σκεφτομαι για οικονομικους ενισχυτες pa, ησυχους(οχι ανεμιστηρες) και επιδοσεις hi fi . Βεβαια εχουν διαφορετικη τιμη αλλα και επιδοσεις , ομως η ευαισθησια εισοδου κυριως του πρωτου τι μπορει να σημαινει? μπορει να οδηγηθει με προενισχυση χαμηλου βαταζ οπως συνηθως ετσι ειναι οι προ εξοδοι ενος av ολοκληρωμενου?
Μπορει η ευαισθησια 1,65 να αλλαξει ως νουμερο χαμηλοτερα δηλαδη για να οδηγηθει επαρκη?
Ο Koda είναι εξαιρετικός ενισχυτής. Τον γνωρίζω πολύ καλά αφού έχω βελτιώσει αρκετούς. Έχω δε συμβουλεύσει φίλους και συγγενείς και τον αγόρασαν.
Το καλό που έχουν είναι οι τεράστιες ψύκτρες, που καθιστούν το ανεμιστηράκι αχρείαστο.
Ταλανίζονται όμως από προβλήματα, αναλόγως της παρτίδας, στους μετασχηματιστές.
Δυστυχώς πλέον δεν είναι διαθέσιμος, εκτός αν έχει ξεμείνει κάπου ή βρεθεί μεταχειρισμένος.

Αυτή την εποχή έχω και στην κατοχή μου έναν 266Β και τον ταλαιπωρώ.
Σε γενικές γραμμές τους λείπουν κάποια ποιοτικά υλικά καθώς και τριμεράκια για τη ρύθμιση offset και ρεύματος ηρεμίας, αλλά αυτό λύνεται σχετικά εύκολα.

Και οι δύο ενισχυτές έχουν στην είσοδο κύκλωμα απομόνωσης, το οποίο δεν είναι ότι καλύτερο και καλό είναι να παίρνει δρόμο, οπότε και η ευαισθησία αλλάζει.

Reaction score
6.520
Aποτι ειδα υπαρχει ως REACT KD266A θα δω βεβαια εαν ισχυει η διαθεσιμοτητα...σαν κατασκευη ομως δειχνει εντυπωσιακη!!
Αλλα το θεμα αξιοπιστιας ειναι σημαντικοτερο, αν αθροισεις τωρα το κοστος 2τεμ Α500 ερχεται κατι παραπανω απο εναν τετοιο και το βασικοτερο ειναι αξιοπιστοι, ή δεν ειναι?:cautious:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
Σαν κατασκευή ο Koda έχει κορυφαία σχέση τιμής προς απόδοση.
Οι μετασχηματιστές τους έχουν θέμα με την καθαρότητα του χαλκού, με αποτέλεσμα να καίγονται μετά από καιρό. Δεν συμβαίνει σε όλες τις παρτίδες.
Η αντικατάσταση και των δύο μετασχηματιστών έχει κόστος 170 ευρώ σαν υλικά.
Σιγά το σπουδαίο θέμα.

Από εκεί και πέρα αγοράζεις έναν 266Β για μεσο-υψηλά και έναν 266Α για χαμηλά και κάνεις ακόμα και ενεργό δίδρομο.;)
Οι διαφορές τους είναι στους μεγαλύτερους μετασχηματιστές και σε ένα επιπλέον ζεύγος τρανζίστορ εξόδου.
Η ισχύς τους είναι 2X120 watts για τον μικρό και 2X180 για τον μεγάλο, πάντα στα 8 Ωμ.

Ο Behringer A500 είναι στην ουσία 2X100.

Reaction score
6.520
Ως χρηματα δεν ειναι πολλα αλλα ως ποσοστο ειναι, μιλαμε για επιβαρυνση 50% επι της αξιας του η αγορα τους, αν και νομιζω οτι ο 266Β ειχε 100 ευρω λιγοτερα του 266Α . Και αυτο με την ελλειψη τριμερ της ρυθμισης bias τι σημαινει πρακτικα?
Απο την αλλη εχουμε τον behri που γεφυρωμενος τριπλασιαζει την ισχυ σε ελαφρυ φορτιο δυστυχως, ομως προσφερει οικονομικη ισχυ και ως μονομπλοκ...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
Τον ενισχυτή αυτόν, αλλά και άλλους παρόμοιας καταγωγής, αν τον αγοράσεις σαν ανταλλακτικά θα σου κοστίσει πολύ παραπάνω.
Συμφωνώ πως τα 170 ευρώ, σε σχέση με τα 350 που κοστίζει ολόκληρος, είναι μεγάλο ποσοστό, αλλά πλέον δεν δουλεύουν Κινέζοι για την κατασκευή τους και η ποιότητα τους θα είναι σαφώς ανώτερη!

Ένας καλο-ρυθμισμένος ενισχυτής και με ταιριασμένα (χαμηλών ανοχών) υλικά δεν έχει ανάγκη τέτοιων ρυθμιστικών.
Απλά αυτά διορθώνουν κάποιες μικρο-ατέλειες που συναντάμε, γιαυτό και έχουν καθιερωθεί.
Περιέργως στον Koda δεν υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό τέτοιες.
Βέβαια άλλο να έχεις στην έξοδο 2-3mV DC τάσης και άλλο 25, αλλά σίγουρα μπορείς να ζήσεις μια χαρά και με αυτά και δεν δημιουργούν θέμα.
Άλλωστε τα βλέπουμε και σε ενισχυτές πολλών χιλιάδων ευρώ.
Με τη ρύθμιση της πόλωσης όμως μπορείς να κάνεις παιχνίδι, αν το επιτρέπουν οι ψύκτρες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.242
Members
38.293
Νεότερο μέλος
KosmasTR