sterkon
Τελεοράσεις!
- Reaction score
- 1.616
Έχουμε !!!Πρακτικά, χρειάζεται ένα upsampling μαζί με ένα φίλτρο minimum phase.
Έχουμε !!!Πρακτικά, χρειάζεται ένα upsampling μαζί με ένα φίλτρο minimum phase.
Dimi, χρόνια πολλά!Εμφανίζονται τα εξής ερωτήματα:
Ακούγεται καλύτερα απο το 16/44.1 ?
Ακούγεται καλυτερα απο το Hi-Res?
Ακούγεται καλυτερα απο το FLAC σε streaming?
Και αν ναι, σε τι setup?
Τρία διαφορετικά ερωτήματα, με διαφορετική σημασία για καθε χρήση, και διαφορετική βαρύτητα στην αγορά.
Η άποψή σου είναι αποτέλεσμα τυφλής δοκιμής; Αν ναι έχει ενδιαφέρον.Εκ μερους μου, οι απαντησεις στα πρωτα δυο ερωτηματα του Dimifoot ειναι ...αρνητικες.
Μαλλον σαν ενα καλογυαλισμενο mp3 μεγαλυτερης αναλυσης μου κανει, ιδανικο για streaming υπηρεσιες. Κι αν σας φαινεται περιεργο το πως, ενω το χαρακτηριζω κατωτερο του 44,1 του Tidal, λεω συγχρονως οτι ειναι ανωτερο για streaming, ειναι για αυτο ακριβως το εντυπωσιακο "γυαλισμα" του ηχου του mqa.
Δηλ μια χαρα ειναι αν καταφερουν οι ...στρημιτζηδες να ξεφυγουν απο το πολυαπωλεστικο mp3.
Να συμπληρωσω, μιας και ξαναδιαβασα μολις ενα σχολιο του Dimifoot περι ανοιγματος του 24/96 του Tidal σε 24/192 με το mqa: με το mqa οντως αλλαζει ΓΕΝΙΚΩΣ ο ηχος, πιο εντυπωσιακος, μα δεν θα επιμεινω στο "καλυτερος"...
Μαζί σου! 100%.Μαλλον σαν ενα καλογυαλισμενο mp3 μεγαλυτερης αναλυσης μου κανει, ιδανικο για streaming υπηρεσιες.
Άμα ανεβάσεις στο foobar την έξοδο από 16-24 bit, στα 32 bit (192khz, για να είσαι συμβατός με όλα τα λειτουργικά) παρόμοιο αποτέλεσμα παίρνεις... Σαν να ανεβαίνει το DR 5-6 μονάδες, η σαν να πέφτει ο θόρυβος (λέμε τώρα..) καμιά 30ριά db πιο κάτω...με το mqa οντως αλλαζει ΓΕΝΙΚΩΣ ο ηχος, πιο εντυπωσιακος, μα δεν θα επιμεινω στο "καλυτερος"...
Με ακουστικά;Τυφλη δοκιμη flac/tidal mqa/cd με το ιδιο αρχειο ("Take five"), ναι εκανα
Ευχαριστώ για τις ευχέςΒρε συ Ντιμι μου (χρονια πολλα!) ή δεχεσαι την ακουστικη του εμπειρια ή οχι. Τα περι blind τεστ ξερεις οτι ειναι πολυ δυσκολο να στηθουν σωστα και θελει γνωσεις.
Παντα θα χωραει πολυ αμφισβητηση στα blind test που μπορει να κανει ο καθενας μας.
θα μου πεις, αλλά έτσι είμαι, αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτομαι, δεν αλλάζει.εξυπνάδες
Και δικαίως.Παντα θα χωραει πολυ αμφισβητηση στα blind test που μπορει να κανει ο καθενας
Πολλά φάουλ φίλε μου...α αρχεία MQA υπερέχουν αισθητά θα έλεγα από το SACD, περισσότερα εν καιρώ.
Και για να μην αρχίσουν πάλι μερικοί με εξυπνάδες περί τεχνικών χαρακτηριστικών και double blind δοκιμών,
Κουράστηκα μόνο που το διάβασα...
- Τα δυο αρχεία (FLAC-MQA) να παίζουν ακριβώς στην ίδια στάθμη- θα χρησιμοποιήσω το μικρόφωνο/REW για μέτρηση στάθμης.
- Θα δώσω το ipad που χειρίζεται το Audirvana στην μεγάλη μου κόρη (είναι ήδη εκπαιδευμένη, το έχουμε ξανακάνει) και θα της πω ποια αρχεία να ονομάσει A και Β, και να μην μου λεει ποιο ειναι ποιο, ουτε να κάνει γκριμάτσες ή οτιδήποτε άλλο
- Θα κάνω 20 περάσματα Α/Β για να διαπιστώσω αν υπάρχει ακουστή διαφορά (να πετυχω τουλάχιστον 16/20 ταυτοποίηση). Αν δεν υπαρχει σταματώ εδω
- Αν υπάρχει, κάνω αλλα 20 περάσματα, για να διαπιστώσω αν κάποιο μου "αρέσει" περισσότερο.
MQA?Πάντως σε άμεση αντιπαραβολή του TIDAL VS SONY CDP-XAES πού έκανα προ ολίγου (μου είχανε μπεί ψύλοι σταυτιά) το tidal hifi χάνει σχεδόν παταγωδώς από το cd Player. Ιδιο τραγούδι και εκτέλεση και στα δύο , το Tidal ακούστηκε διαφορετικά , ίσως και πιο εντυπωσιακό αλλά επ ουδενί πιο καλό. Πιο πίσω οι μεσαίες πιο μπροστά το μεσόμπασο μπάσσο - υψηλές . Λες και κάποιος έχει παίξει με eq. Το cd βγήκε πιο φυσικό πιο μαλακό και με ασυμπίεστη χροιά , μπορώ να πω.
Το ότι οι δύο πηγές είχαν άλλο dac θεωρώ ότι αγγίζει τα όρια του στατιστικού λάθους , αλλά μπορώ να το επαναλάβω αν θέλετε με το ίδιο dac και για τις δύο πηγές.
Μαλλον οχι...MQA?
...............................