AS TLS - 30 με Yamaha RX-V450 ή Teac A-V3000P/M

Reaction score
28
Καλησπέρα έχω στη κατοχή μου τα Audio Spectrum TLS-30 μαζι με το sub της Roister PB 125.

Επίσης έχω από τη μια έναν Yamaha RX-V450.
Και από την άλλη ένα set Teac A-V3000P προενισχυτή και τον A-V3000M τελικό.

Τα ερωτήματα:

1 - τα TLS δε θυμάμαι καθόλου πόσα watt και πόσα Ohm είναι δε βρίσκω πουθενά specs.
2 - Ποιος κατά τη γνώμη σας είναι ο καλύτερος συνδυασμός ενισχυτή με αυτό το σετ ηχείων τα ηχεία yamaha ή teac?

Μέχρι στιγμής στις δοκιμές που κάνω αισθάνομαι ότι στον yamaha η μουσική (από smooth jazz μέχρι πειραματικές μουσικές) "αναπνέει" αν μπορώ να το θέσω έτσι πιο άνετα βέβαια για πάρω εντάσεις πρέπει να ανεβάσω στάθμη σχεδόν -5dB που είναι πολύ.

Από την άλλη ο Teac (πάω από pre out του προενισχυτή σε line in του τελικού) έχει ένα πιο "κομπρεσσαρισμοενο" ήχο ας πούμε αλλα από εντάσεις τις δίνει πολύ γρήγορα και βεβαια δε μπορώ να ξεπεράσω το "παρα πέντε" το ποντασιομετρο γιατί αρχίζουν και ουρλιάζουν τα ηχεία, σχεδόν παραμορφώνουν.

Έχω μια αίσθηση ότι ο yamaha είναι πιο γλυκός ενισχυτής από τους teac από την άλλη ο teac έχει γκάζι όχι βεβαια ότι ακούγεται άσχημα και αυτός.

Ποια λοιπόν η γνώμη σας;
Γνωρίζεται κάποιον από τους ενισχυτές;
Τι θα προτείνατε σαν καλύτερη λύση για αυτά τα ηχεία;

* οι πηγες μου είναι πικάπ, reel to reel, tape, laptop (πάντα wav ή flac)

Ευχαριστώ

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.165
Μέχρι στιγμής στις δοκιμές που κάνω αισθάνομαι ότι στον yamaha η μουσική (από smooth jazz μέχρι πειραματικές μουσικές) "αναπνέει" αν μπορώ να το θέσω έτσι πιο άνετα βέβαια για πάρω εντάσεις πρέπει να ανεβάσω στάθμη σχεδόν -5dB που είναι πολύ.

Από την άλλη ο Teac (πάω από pre out του προενισχυτή σε line in του τελικού) έχει ένα πιο "κομπρεσσαρισμοενο" ήχο ας πούμε αλλα από εντάσεις τις δίνει πολύ γρήγορα και βεβαια δε μπορώ να ξεπεράσω το "παρα πέντε" το ποντασιομετρο γιατί αρχίζουν και ουρλιάζουν τα ηχεία, σχεδόν παραμορφώνουν.
Γενικά μιλώντας, η θέση του ποτενσιομέτρου φωνής δεν έχει καμία σχέση με την αναλογία ισχύος του ενισχυτή.
Στη μέση του ποτενσιομέτρου κάλλιστα μπορεί να βγάζει όλη του την ισχύ ένας ενισχυτής ή και ποιο πίσω.

Ο Τeac, όπως τον περιγράφεις, στο παρά πέντε προφανώς βγάζει όλη του την ισχύ και λίγο παραπάνω αρχίζει να παραμορφώνει.
Και οι δύο ενισχυτές σου θα έλεγα πως είναι <<λίγοι>> για να φέρουν στα όρια τους τα ηχεία σου.

Reaction score
28
Γενικά μιλώντας, η θέση του ποτενσιομέτρου φωνής δεν έχει καμία σχέση με την αναλογία ισχύος του ενισχυτή.
Στη μέση του ποτενσιομέτρου κάλλιστα μπορεί να βγάζει όλη του την ισχύ ένας ενισχυτής ή και ποιο πίσω.

Ο Τeac, όπως τον περιγράφεις, στο παρά πέντε προφανώς βγάζει όλη του την ισχύ και λίγο παραπάνω αρχίζει να παραμορφώνει.
Και οι δύο ενισχυτές σου θα έλεγα πως είναι <<λίγοι>> για να φέρουν στα όρια τους τα ηχεία σου.

ναι προφανώς όσο αφορά το ποντασιομετρο μιλάμε για μια υποτυπώδη ένδειξη απλα για να κάνω τη περιγραφή.

Όσο αφορά τα ηχεία γνωρίζεις πόσα watt Ohm είναι;, γιατί δε μπορώ να βρω τίποτα στο internet.

από τα δυο set πιο πιστεύεις είναι καλύτερο;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.165
ναι προφανώς όσο αφορά το ποντασιομετρο μιλάμε για μια υποτυπώδη ένδειξη απλα για να κάνω τη περιγραφή.

Όσο αφορά τα ηχεία γνωρίζεις πόσα watt Ohm είναι;, γιατί δε μπορώ να βρω τίποτα στο internet.

από τα δυο set πιο πιστεύεις είναι καλύτερο;
Το ποιο είναι καλύτερο αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να το γνωρίζω, καθότι δεν ξέρω τι καταπόνηση έχουν υποστεί.
Βλέπεις η παλαιότητα και οι συνθήκες μετράνε εδώ.
Μαντεύοντας βάση χαρακτηριστικών θα έλεγα τα TEAC.

Το ηχείο σου λογικά θα αναφερόταν ως 6 Ωμ μέση τιμή αντίστασης, έχοντας χαμηλότερη τιμή γύρω στα 4 Ωμ.
Η ισχύς του σίγουρα 120 watt.

Reaction score
28
όλα τα πράγματα είναι σε άριστη κατάσταση καθότι είμαι απ´αυτους. :)

Ρωτάω την ομικη γιατί ο Yamaha έχει ρύθμιση

Τα teac ε; κάποιο επιχείρημα;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.165
Δεν έχει να κάνει μόνο με εσένα αλλά με την γήρανση των υλικών λόγο χρόνου και πόσο ζορισμένοι είναι σε στάθμες.

Άλλο ένα τροφοδοτικό για πέντε κανάλια και άλλο για δύο στην τελική τους βαθμίδα.
Πολύ μικρότερες διαδρομές σήματος και λιγότερα κυκλώματα ο προ της TEAC από ότι ο ΥΑΜΑΗΑ.

Μειονέκτημα για το σετ το καλώδιο που συνδέει προενισχυτή και τελικό που οφείλει να είναι καλής ποιότητας.

Reaction score
5.614
Λογο της ηλικιας των ηχειων δεν πιστευω οτι θα ειναι πανω απο 89 db ευαισθησια. Εχω ενα ζευγαρι TLS 200 στο εξοχικο και απο οτι θυμαμαι ειναι 87. Τα Ω μπορεις να τα μετρησεις με ενα πολυμετρο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.165
Τα Ω μπορεις να τα μετρησεις με ενα πολυμετρο.
<<Αντίσταση Ηχείου>> ονομάζουμε την μέση τιμή της εμπέδησης που αυτό παρουσιάζει σε όλο το ακουστικό φάσμα.
Δεν έχει σχέση με τη μέτρηση που μπορείς να πάρεις με ένα πολύμετρο επάνω στις μπόρνες του ηχείου.

Reaction score
28
Περίεργο που δεν υπάρχουν πουθενά τα χαρακτηριστικά θα κοιτάξω να πάρω την Audio Spectrum αύριο μηπως και ξέρουν κάτι..

Αναμένω ακόμα κάποια απάντηση.. Επίσης το sub είναι ενεργό και η σύνδεση του με τον τελικό είναι λόγο tricky.. Μάλλον θα φύγω από το channel B του τελικού και θα το ενεργοποιώ όταν θέλω..

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.165
Η Audio Spectrum έχει κλείσει εδώ και κάμποσα χρόνια.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.165
Πολύ δύσκολο πλέον να βρεις κάτι. Αν έχει επιλογή ο ενισχυτής 6 Ωμ βάλε αυτό.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.165
πληροφορίες που μπορούμε να βρούμε;
Μετά από επικοινωνία που είχα με τον Κο Πετρόπουλο...
Τα ηχεία είναι 6 Ωμ, με χαμηλότερη τα 4 γύρω από τους 120 κύκλους.

Reaction score
28
Μετά από επικοινωνία που είχα με τον Κο Πετρόπουλο...
Τα ηχεία είναι 6 Ωμ, με χαμηλότερη τα 4 γύρω από τους 120 κύκλους.

Οποτε και οι 2 ενισχυτές τα οδηγούν μια χαρα στη ρύθμιση για 4Ohm.

Ακομα βέβαια δεν έχω κάποια απάντηση για το πιο ενισχυτή να κρατήσω..

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.165

Προσωπικά θα έβαζα τον ΥΑΜΑΗΑ στα 6 ωμ, που είναι το μεγαλύτερο μέρος του φάσματος. Στα 4 θα πέσει και άλλο η ισχύς του χωρίς λόγο.
Για το ποιον ενισχυτή σου απάντησα από το τέταρτο μήνυμα.

Reaction score
28

Στο 6ο μήνυμα γράφεις για τον teac τώρα για τον yamaha. Και οι δυο πάντως έχουν ρυθμιστικό για 4 ή 8 Ohm.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.315
Members
38.298
Νεότερο μέλος
johnny_b90