Subwoofer phase

Reaction score
15
Καλησπερα σε ολους. Απλη η ερωτηση, δεν ξερω αν θα ειναι και οι απαντησεις σας το ιδιο. Στο woofer λοιπον, σε ποια θεση πρεπει να το εχω γυρισει και φυσικα τι ακριβως κανει το συγκεκριμενο διακοπτακι;;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.990
Χοντρικά για να σου έρχεται ο ηχος του σαμπ ταυτοχρόνως με τον ήχο των ηχείων.

Reaction score
15
Χοντρικά για να σου έρχεται ο ηχος του σαμπ ταυτοχρόνως με τον ήχο των ηχείων.
Αρα δεν υπαρχει συγκεκριμενη ρυθμιση; Μια απο δω, μια απο εκει, μεχρι να πετυχω στο αυτι μου αυτο που θελω;

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.257
Αρα δεν υπαρχει συγκεκριμενη ρυθμιση; Μια απο δω, μια απο εκει, μεχρι να πετυχω στο αυτι μου αυτο που θελω;
Σχεδόν πάντα στο 0 η φάση στο home cinema, αφού οι χρόνοι ρυθμίζονται απ' τους ενισχυτές.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.851
Ακούς πολύ προσεχτικά και το βάζεις εκεί που έχεις μεγαλύτερη στάθμη. Αυτό σημαίνει πως έχει πέσει σωστά η φάση, διαφορετικά ακυρώνει.
Μετά ρυθμίσεις ένταση ώστε να υπάρχει ισορροπία στο άκουσμα και να μην διακρίνονται οι χαμηλές, αλλά απλά να συμπληρώνουν το ηχείο πλήρους φάσματος.
Αυτά αν δεν μπορείς να πάρεις μέτρηση και να ρυθμίσεις, που είναι το σωστότερο.

Reaction score
15
CAC79F50-2CAF-42CF-8056-9E95C24B5643.jpeg
Δεν εχει 0-180 εμενα. Αυτη ειναι η πισω πλευρα
[DOUBLEPOST=1509214508][/DOUBLEPOST]Και μιας και βρηκαμε παπα..., το καλωδιο το εχω σωστα συνδεδεμενο στο R ή μηπως πρεπει να το βαλω στο L;

Reaction score
15
Συγγνωμη για το πληθος των ερωτησεων, αλλα εχουν περασει πολλα χρονια απο τοτε που ασχολιομουν με αυτα και τα εχω ξεχασει...

Reaction score
6.483
Ποτε το αυτι δε μπορει να καταλαβει που ειναι η σωστοτερη θεση, και ειναι λαθος μονο η επιλογη της ποιο μεγαλης εντασης , θα ελεγα σχεδον παντα ισχυει το αντιθετο:o
Να εξηγησω ομως το γιατι... η θεση αυτη μπορει να ενισχυει παρα πολυ μια συγκεκριμενη μπαντα συχνοτητων και να μας μπερδευει , εχοντας βυθιση αλλου κτλ, χωρις να ειναι ποιο ομαλη η αποκριση συχνοτητων... την οποια δες μπορουμε να τη κρινουμε ακουγοντας τη μιας και μιλαμε για comfiltering οπου ειναι αδυνατον να μαντευτει... μαλλον η χειροτερη θεση ειναι η γωνια και ας προτεινεται-ακουγεται ως ιδανικη απο τους περισσοτερους....
Καταταλλα οτι ειπε ο Ζιζικ δηλαδη ...αν μιλαμε για πολυκαναλο ενισχυτη φυσικα ...

Reaction score
15
Ποτε το αυτι δε μπορει να καταλαβει που ειναι η σωστοτερη θεση, και ειναι λαθος μονο η επιλογη της ποιο μεγαλης εντασης , θα ελεγα σχεδον παντα ισχυει το αντιθετο:o
Να εξηγησω ομως το γιατι... η θεση αυτη μπορει να ενισχυει παρα πολυ μια συγκεκριμενη μπαντα συχνοτητων και να μας μπερδευει , εχοντας βυθιση αλλου κτλ, χωρις να ειναι ποιο ομαλη η αποκριση συχνοτητων... την οποια δες μπορουμε να τη κρινουμε ακουγοντας τη μιας και μιλαμε για comfiltering οπου ειναι αδυνατον να μαντευτει... μαλλον η χειροτερη θεση ειναι η γωνια και ας προτεινεται-ακουγεται ως ιδανικη απο τους περισσοτερους....
Καταταλλα οτι ειπε ο Ζιζικ δηλαδη ...αν μιλαμε για πολυκαναλο ενισχυτη φυσικα ...
Για av ενισχυτη μιλαμε ναι! Κι επειδη μιλας με γριφους γεροντα,(χαχαχα) τελικα σε ποια θεση προτεινεις να το αφησω...;

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.257
Έχω αλλάξει αρκετά subs, μερικά απ' τα οποία είχαν περιστρεφόμενο ποτενσιόμετρο 0-180° μέχρι τα τωρινά που έχουν ψηφιακή ρύθμιση της φάσης (με ρύθμιση ανα 5° αν θυμάμαι καλά :rolleyes: ). Τα έχω στήσει σε πολλές θέσεις σε τέσσερα σπίτια και έχω κάνει πολλές δοκιμές με subs σε σπίτια φίλων όταν δεν βαριόμουν όπως σήμερα, απο τα χρόνια πριν το '90 που δεν υπήρχαν, αν υπήρχαν, παρά ελάχιστες ρυθμίσεις στους ενισχυτές.

Ούτε μία φορά δεν έτυχε να παίξει κάποιο καλύτερα εκτός φάσης σε οποιαδήποτε θέση. :)
Η ρύθμιση των αποστάσεων και το αντίστοιχο delay κάνει κάποια μικρή διαφορά, αλλά η θέση είναι μακράν ο σημαντικότερος παράγοντας.
Και η ισοστάθμιση, ενεργητική και παθητική, φυσικά.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878
καλη φαση....γενικα.....αλλα τι φαση ?
αν μιλαμε για τις απλες φασεις ....το ρειχνουμε στην ρουλετα και οτι κατσει.....
ετσι και αλλιως ενα db τι αξια εχει ? ωεω ?
Με αλλα λογια με ενα ντεσιμπελομετρακι και να παζει ασπρο ηχο το σαμπ
το μετραμε τι σταθμη δινει στο 0 και 180 ή αλλιως + και -
(ενα ντιμπακι διαφορα)......
....υπαρχει και αλλη μια φαση .....αλλα δεν ειναι της στιγμης......
[DOUBLEPOST=1509217743][/DOUBLEPOST]
818oIfDz98L._SY550_.jpg

αλλο phase sift και αλλο phase delay
[DOUBLEPOST=1509217995][/DOUBLEPOST]2- This is designed to correct the phase, so when you play at 0 and then play at 180, the correct setting is the louder of the two.
Best Regards,

US-SALES www.earthquakesound.com

Email: [email protected]

2018 InfoComm SHOW- BOOTH # C10450 LAS VEGAS June 18-20

2018 CEDIA SHOW- BOOTH # 626 DENVER Sept. 11-13

2018 CES BOOTH # 20500 LAS VEGAS Jan 6-10

2018 ISE BOOTH # 5S104 AMSTERDAM FEB 10-12

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος