Προτάγματα Ενισχυτικών Βαθμίδων για Jazzεμένους

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.865
https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/x509816130

Ρίξε σε αυτόν μια ματιά και έχε τον νου σου για τον προκάτοχό του b2301l στην ίδια ισχύ 2χ300/8 2χ550/4 .
Είναι εξαιρετικά μηχανήματα πολύ γρήγορα χωρίς ίχνος σκληράδας.

https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/r170668978

Επίσης σου κάνει και αυτός.
2χ200/8, 2χ350/4.

Sorry σε όλους αλλά δεν κρατήθηκα.
Το θέμα είναι που τα βρίσκεις?

Reaction score
202
Πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση και μου αρέζει κιόλας από πολλές απόψεις (όχι ότι δεν έχει και τα μειονεκτήματά της). :hi:
Σε περίπτωση που θέλεις και δεν βαργιέσαι, μπορείς να μου πεις και δυό λόγια για το σκεπτικό της συγκεκριμένης πρότασης;
τους έχω και τους ακούω εδώ και μερικές μέρες :)

A

AKARL

Guest
https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/x509816130

Ρίξε σε αυτόν μια ματιά και έχε τον νου σου για τον προκάτοχό του b2301l στην ίδια ισχύ 2χ300/8 2χ550/4 .
Είναι εξαιρετικά μηχανήματα πολύ γρήγορα χωρίς ίχνος σκληράδας.

https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/r170668978

Επίσης σου κάνει και αυτός.
2χ200/8, 2χ350/4.

Sorry σε όλους αλλά δεν κρατήθηκα.
+ άλλα 10 λάϊκ για τη .... συνέπεια! :D:D:D

Με μια δόση αυθαιρεσίας είχα (και έχω) σκοπό να σε συμβουλευτώ αν μου προκύψει καμμία σοβαρή περίπτωση απόκτησης Σανσούι. :hi:
[DOUBLEPOST=1509213573][/DOUBLEPOST]
τους έχω και τους ακούω εδώ και μερικές μέρες :)
OK, fair enough!
Αλλά γιατί νομίζεις ότι μου κάνουν;

A

AKARL

Guest
Κατ΄ αρχάς να ευχαριστήσω θερμά όλους τους έως τώρα, και μελλοντικούς, συνεισφέροντες! :hi::hi::hi:

Θέλω να ορίσω, αναγκαστικά σύντομα και σχηματικά, ένα πλαίσιο αναφοράς το οποίο να διευκολύνει τόσο εσάς στις προτάσεις σας, όσο και εμένα τον ίδιο, στο να καταλήξω κάπου.

1) Τα μουσικά μου ακούσματα, ως επί το πλείστον, δεν απαιτούν κάτι εξεζητημένο από πλευράς τεχνικών προδιαγραφών πλην ορισμένων εξαιρέσεων τις οποίες έχω προαναφέρει.
2) Τα ηχεία μου έχουν δεδομένες προδιαγραφές λειτουργίας και απόδοσης - ούτε παραπάνω, ούτε παρακάτω.
3) Δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχει και συγκεκριμένος περιορισμός κόστους απόκτησης.
4) Δεν θεωρώ ότι υπάρχει μια, μοναδική, a priori άριστη λύση στο ζητούμενό μου (π.χ. τα ενκόρ της χύπεξ, οι λυχνίες, τα τρανζίστορ, η τάξη Α,Β,Γ, Δ ή κάτι άλλο). Μπορεί στα χαρτιά κάτι να φαίνεται άριστο ως συνδυασμός, όμως, στην πράξη η απόκτηση και η συμβίωση με ένα μηχάνημα αναπαραγωγής μουσικής μπορεί να αποδειχθεί αδύνατη. Λόγου χάρη αναφέρω, αν έχω καταλάβει καλά, την περίπτωση συμφορουμίτη που είχε βαρβάτο Χέγκελ, πήρε Ντεβιαλέ και τώρα κάτι άλλο. Χωρίς να κσέρω λεπτομέρειες, πιστέψτε με, μπορώ να τον καταλάβω - και οι λόγοι δεν είναι αμιγώς τεχνοκρατικοί (ούτε και μπορεί ποτέ να είναι).
5) Αναφέρεται στο φόρουμ πολύ συχνά η έκφραση "το χόμπυ μας". Πιστεύω ότι η έκφραση αυτή συσκοτίζει και δυσκολεύει την αλληλοκατανόηση. Εξηγώ: Ναι, σκοπός του χόμπυ μας είναι η ακρόαση μουσικής (ο καθένας για τους λόγους του). Η διαφορετική έμφαση όμως του καθενός και ο βαθμός έντασης της έμφασης δημιουργούν σημαντικές διαφορές που δεν μπορούν να βρίσκονται κάτω από την ίδια ομπρέλα. Κάποιος δίνει έμφαση στην υψηλή πιστότητα, άλλος στο φαν της υπόθεσης, άλλος καλύπτει υπαρξιακές ή άλλες ανάγκες, άλλος κάνει επιδεικτική κατανάλωση, άλλος αναπληρώνει το ελλιπές μέγεθός του κλπ. κλπ. ad infinitum. Γιατί τώρα αυτό είναι σημαντικό; Απλούστατα επειδή όταν ζητάει συμβουλή κάποιος που δίνει έμφαση στη μποέμικη ακρόαση μουσικής για να γουστάρει και λαμβάνει απάντηση/συμβουλή από κάποιον χαλιεντά και την ακολουθεί τότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά και ούτω καθεξής. Άρα το "χόμπυ μας" δεν είναι ένα και το αυτό και αυτό εξηγεί, αν όχι όλες, σίγουρα πολλές από τις ανούσιες φιλονικίες που κατά καιρούς ξεσπούν.
6) Έτσι, η απόκτηση και η αρμονική συμβίωση με ένα μηχάνημα αναπαραγωγής μουσικής αποτελεί έναν πολυπαραγοντικό γρίφο που ο καθένας μας καλείται να λύσει λαμβάνοντας υπόψιν όσες παραμέτρους μπορεί και θέλει. Ένας παραγνωρισμένος, κατά την άποψή μου, παράγοντας που έχει σημαντική, όμως, σημασία είναι η οικειότητα.

Έρχομαι τώρα στο προκείμενο:

Αναζητώ τελικό ή ολοκληρωμένο ενισχυτή επαρκούς ισχύος και ρευματοδοτικής ικανότητας που να διακρίνεται από μουσικότητα και "ξεκούραστο" ηχητικό χαρακτήρα σε πολύωρες ακροάσεις απαιτητικές ή μη. Πριν αρχίσουν οι ορθολογιστές τον καταιγισμό ερωτήσεων σχετικά με το τι είναι μουσικότητα τους παραπέμπω στον γκουρού Πούτζη για όποιες τυχόν διευκρινίσεις.

Το οικείο για μένα είναι αναπαραγωγή μουσικής από πικάπ, κασσέτα ή ΨΔ μέσω ενός ενισχυτή και ενός ζεύγους ηχείων. Όλα τα υπόλοιπα είναι terra incognita και καινά δαιμόνια (and I'm too old for this shit).

Άρα με βάση το κριτήριο της οικειότητας έχω κσεχωρίσει κάποιες συσκευές που πιστεύω (ούπς!) ότι μπορεί να πληρούν τα κριτήρια της αναζήτησής μου:

Α) Καινούργια μηχανήματα: Audio Tchnologies TA-150, Schiit Vidar, Adcom GFA-555SE και άλλα αντίστοιχα, δηλαδή τρανζίστορ (μοσφέτ ή άλλα), τάξη ΑΒ κλπ. σε συνδυασμό με τον υπάρχοντα προενισχυτή μου.
Β) Heed Obelisk PM (σε τιμή προσφοράς). Ιδιαίτερη περίπτωση, τον έχει κανείς;
Β) Παλαιότερα, μεταχειρισμένα μηχανήματα χωρίς όμως θέματα λειτουργίας και αξιοπιστίας για τουλάχιστον 10-15 χρόνια ακόμα. Προτάσεις;

Στη ζώνη μη-οικειότητας εντάσσω όλες τις νέες τάξεις λειτουργίας και τοπολογίες. Το κσένο το φοβόμαστε αφού.
Είμαι ανοιχτός, όμως, σε καλά τεκμηριωμένες προτάσεις με βάση αναφοράς, όμως, τις ιδιαιτερότητές μου.

Αυτά.......:help::help::help::help::help:

Reaction score
202
AKARL έχω την εντύπωση οτι εχεις χαθεί στο άπειρο πλήθος των πληροφοριών και επιλογών που υπάρχουν στο ιντερνετ και αλλού για την περίπτωση σου. Εαν δεν εχεις σχηματίσει άποψη πρώτα ο ιδιος για το ποια λυση θελεις για το συστημα σου μην περιμενεις οι αλλοι να λυσουν το δικο προβλημα. Οι αλλοι μποροι να εχουν λυσει η οχι το προβλημα για το δικο τους συστημα τον δικο τους χωρο και για τα δικα τους αυτια αλλα αυτο δεν συνεπαγεται οτι θα σου κανει η λυση τους

- υποκατάστατο του να δοκιμάσεις όσους περισσότερους τελικούς στο χώρο σου και στο σύστημα σου δεν υπάρχει, δυστυχώς

Last edited:

A

AKARL

Guest
Ευχαριστώ για την πολύ εύστοχη επισήμανση!

AKARL έχω την εντύπωση οτι εχεις χαθεί στο άπειρο πλήθος των πληροφοριών και επιλογών που υπάρχουν στο ιντερνετ και αλλού για την περίπτωση σου.
Σε αυτό είσαι 100% σωστός!

Εαν δεν εχεις σχηματίσει άποψη πρώτα ο ιδιος για το ποια λυση θελεις για το συστημα σου μην περιμενεις οι αλλοι να λυσουν το δικο προβλημα.
Α) Νομίζω ότι παραπάνω δίνω ένα περίγραμμα της άποψης που τείνω να κατασταλλάξω δηλαδή "παραδοσιακός" ενισχυτής (τελικός ή ολοκληρωμένος) με τρανζίστορ που να λειτουργεί σε τάξη ΑΒ, επαρκούς ισχύος και ρευματοδοτικής ικανότητας, που να διακρίνεται από μουσικότητα και "ξεκούραστο" ηχητικό χαρακτήρα σε πολύωρες ακροάσεις απαιτητικές ή μη (παραθέτω, δε, και κάποια παραδείγματα που εκτιμώ ότι έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά). Δεν αποκλείω και την περίπτωση κάποιας νέας τεχνολογίας, αρκεί να μπορώ να ξεπεράσω τους ενδοιασμούς που, καλώς ή κακώς, έχω.

Β) Σε ουδεμία περίπτωση περιμένω κάποιος άλλος να λύσει το "πρόβλημά" μου. Την τελική απόφαση και ευθύνη της επιλογής θα την έχω μόνο εγώ.

Οι αλλοι μποροι να εχουν λυσει η οχι το προβλημα για το δικο τους συστημα τον δικο τους χωρο και για τα δικα τους αυτια αλλα αυτο δεν συνεπαγεται οτι θα σου κανει η λυση τους
Και σε αυτό είσαι 100% σωστός!

- υποκατάστατο του να δοκιμάσεις όσους περισσότερους τελικούς στο χώρο σου και στο σύστημα σου δεν υπάρχει, δυστυχώς
Αλλά και αυτό είναι, πρακτικά και ουσιαστικά, αδύνατο. Αναγκαστικά πάλι θα αγοράσω κάτι χωρίς να το ακούσω ή να το δω από κοντά.

Αν αντιλαμβάνομαι σωστά το πνεύμα της απάντησής σου τίθεται ένα θέμα του κατά πόσο έχει νόημα, είναι δυνατό και δόκιμο να ζητά ή να δίνει κανείς συμβουλές σε κάθε περίπτωση που κάποιος προβληματίζεται πάνω στην επιλογή αγοράς κάποιου μηχανήματος.

Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο έχει νόημα, είναι δυνατό και δόκιμο αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις.
Ξεκάθαρο παράδειγμα τέτοιας εύστοχης πρότασης είναι αυτή του Bhutia όταν έλαβε υπόψη του όχι μόνο τους οικονομοτεχνικούς περιορισμούς αλλά και ευρύτερα δεδομένα των συνηθειών και προτιμήσεών μου.

Το θέμα είναι ότι οι αρχικές επιλογές ήταν ουσιαστικά μόνο δυο.

Δεδομένου ότι στο φόρουμ συχνάζουν πολύ καλά πληροφορημένοι και έμπειροι λάτρεις της μουσικής αυτό που, τελικώς, θέλω να διασφαλίσω, στο βαθμό του δυνατού, είναι ότι δεν μου έχει διαφύγει η ύπαρξη κάποιας ενισχυτικής μονάδας που να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω.

Σε κάθε περίπτωση ο διάλογος που έχει αναπτυχθεί μου είναι εξαιρετικά χρήσιμος και ευχαριτσώ όλους.

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.801
Καλημέρα πατρίδα .
Γιατί αγχώθηκεs ?
Αφού είσαι ....γάτα ! :hi:
Έχειs πολύ καλό pro .
Γιά δεs και τουτα νά .
-
Perreaux SM2 Pre Amp
NuForce STA200 Power Amp
-

-
-
Δέν ξέρω και πολλά , στό δημοτικό είμαι ακόμα , ......αλλά μου κάνει κλίκ τούτο να .
Denon POA-4400 Power Amp ( 160 Watts / 8 Ohm )
Perreaux SΑ2 Pre Amp
-

-

Reaction score
202
AKARL κινείσαι αποκλειστικά στον χώρο της θεωρίας και αυτό σε αποπροσανατολίζει, δείξε περισσότερο εμπιστοσύνη στα αυτιά σου και σε αυτό που ακούς, δοκίμασε όσα περισσότερα μηχανήματα μπορείς και σχημάτισε άποψη έχοντας ως reference ενα σύστημα που σου άρεσε πάρα πολύ. Αυτό που γράφεις
" θέλω να διασφαλίσω, στο βαθμό του δυνατού, είναι ότι δεν μου έχει διαφύγει η ύπαρξη κάποιας ενισχυτικής μονάδας που να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω" είναι αδύνατο θα πεθάνουμε και δεν θα το έχουμε διασφαλίσει. Αυτό που μπορεί να κάνεις ομως είναι να βελτιώνεις σταδιακά το σύστημα σου ακούγοντας περισσότερα μηχανήματα εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα τα αυτιά σου. Αν έχεις την παραμικρή αμφιβολια για την επόμενη κίνηση μην την κάνεις

Reaction score
15.467
χαχαχα nagaoka speakers ... επαε αμα δε μας αρεσει κανα ηχειο λεμε πως κανει μονο για κουνελωνα - εδα θα λεμε και γατωνα ... :drinks: ωραιος πατριδα !

AKARL θα μου επιτρεψεις - επειδη βλεπω πως εισαι και φιλοσοφημενος τυπος - να σου πω πως το τελειο δεν ειναι αυτου του κοσμου.Το ξερεις αλλα να, το ψαχνεις.
Σε καποιο ποστ σου αναρωτιεσαι για το χομπι μας,λεω υπαρχει κανεις που να λεει πως εχει το τελειο συστημα ? πολλοι (βλεπω) εχουν ΠΑΡΑ πολυ καλα συστηματα.Κι αυτοι ομως βλεπω ολο και κατι ψαχνουνε.Ειναι η αθρωπινη φυση ισως ... παντα αναρωτιεσαι τι υπαρχει παραδιπλα.
Τι θελω να σου πω ? κανε τη κινηση σου.Θα αποχτησεις την εμπειρια ακροασης μιας συσκευης και αμα δε σου ταιριαξει ή αρχισεις παλι ν' αναρωτιεσαι ηντα υπαρχει παρακατω ξεκινας παλι ...
Πουλας το παλιο (και κανεις καποιον ευτυχισμενο) και πας στο επομενο (...δις...).Δες το καπως σαν λιζινγκ (νομιζω το λενε), αγοραζεις το ακουσμα ...
Εδω να καμω και μια αναφορα στον συμφορουμιτη miles νομιζω, ο οποιος αλλαζε τσι συσκευες σα τα πουκαμισα - ειχε ομως και σαφη αποψη για το πως επαιζανε ακομα και για ταπεινες-ουανς οπως τσι δικης μου κατηγοριας.
Να 'σαι καλα και καλη επιτυχια σε οτι κανεις και καλο τελικο να παρεις - αλλα να ξερεις οτι δε σου μιλω γιατι δεν εχεις βαλει ουτε μια φωτο και ουτε μας ε λες ηντα ηχεια ηπηρες να ντακαρωμε να σε τριγουνιζωμε ... :angel:

A

AKARL

Guest
Καλημέρα πατρίδα .
Γιατί αγχώθηκεs ?
Αφού είσαι ....γάτα ! :hi:
Έχειs πολύ καλό pro .
Γιά δεs και τουτα νά .
-
Perreaux SM2 Pre Amp
NuForce STA200 Power Amp
-

-
-
Δέν ξέρω και πολλά , στό δημοτικό είμαι ακόμα , ......αλλά μου κάνει κλίκ τούτο να .
Denon POA-4400 Power Amp ( 160 Watts / 8 Ohm )
Perreaux SΑ2 Pre Amp
-

-
Καλησπέρα Μανωλιό, ήντα κάνεις; :hi:

Ετροζάθηκα με τον κάτη, κι' ο άλλος ο μούσκαρος αντί ν' αρπάξει ένα βολόσυρο και να του παίξει μιά κάθεται και τονέ ξανοίγει με την κάμερα... :smg::smg::smg:

Ωραία τα βιντεάκια και τα μηχανάκια! :party:

Δεν αγχώνομαι, έχω χρόνο, κάτι καλό θα βρεθεί!
[DOUBLEPOST=1509299203][/DOUBLEPOST]
AKARL κινείσαι αποκλειστικά στον χώρο της θεωρίας
Είναι η ζώνη οικειότητας - εκεί αισθάνομαι άνετα. :)

δείξε περισσότερο εμπιστοσύνη στα αυτιά σου και σε αυτό που ακούς
Δείχνω, πίστεψέ με. ;)

δοκίμασε όσα περισσότερα μηχανήματα μπορείς και σχημάτισε άποψη έχοντας ως reference ενα σύστημα που σου άρεσε πάρα πολύ
Να, αυτό ΔΕΝ γίνεται με τίποτα επαέ στη λεβεντογέννα! :(

Αυτό που μπορεί να κάνεις ομως είναι να βελτιώνεις σταδιακά το σύστημα σου ακούγοντας περισσότερα μηχανήματα εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα τα αυτιά σου.
Ούτε αυτό γίνεται διότι δεν πολυασχολούμαι με τα μηχανήματα. Ακούω μουσική συνειδητά (με δικές μου επιλογές και αγορές) από, περίπου, 8-9 ετών, δηλαδή 41 χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια έχω συμβιώσει με 3 συστήματα. Δηλαδή, στήνω κάτι που μου αρέσει και δεν ασχολούμαι καθόλου για 10-15 χρόνια. Οπότε η "εξέλιξή" μου δεν είναι γραμμική αλλά με πήδους που λέμενε.

Αν έχεις την παραμικρή αμφιβολια για την επόμενη κίνηση μην την κάνεις
Εβίβα! :drinks:

A

AKARL

Guest
χαχαχα nagaoka speakers ... επαε αμα δε μας αρεσει κανα ηχειο λεμε πως κανει μονο για κουνελωνα - εδα θα λεμε και γατωνα ... :drinks: ωραιος πατριδα !

AKARL θα μου επιτρεψεις - επειδη βλεπω πως εισαι και φιλοσοφημενος τυπος - να σου πω πως το τελειο δεν ειναι αυτου του κοσμου.Το ξερεις αλλα να, το ψαχνεις.
Σε καποιο ποστ σου αναρωτιεσαι για το χομπι μας,λεω υπαρχει κανεις που να λεει πως εχει το τελειο συστημα ? πολλοι (βλεπω) εχουν ΠΑΡΑ πολυ καλα συστηματα.Κι αυτοι ομως βλεπω ολο και κατι ψαχνουνε.Ειναι η αθρωπινη φυση ισως ... παντα αναρωτιεσαι τι υπαρχει παραδιπλα.
Τι θελω να σου πω ? κανε τη κινηση σου.Θα αποχτησεις την εμπειρια ακροασης μιας συσκευης και αμα δε σου ταιριαξει ή αρχισεις παλι ν' αναρωτιεσαι ηντα υπαρχει παρακατω ξεκινας παλι ...
Πουλας το παλιο (και κανεις καποιον ευτυχισμενο) και πας στο επομενο (...δις...).Δες το καπως σαν λιζινγκ (νομιζω το λενε), αγοραζεις το ακουσμα ...
Εδω να καμω και μια αναφορα στον συμφορουμιτη miles νομιζω, ο οποιος αλλαζε τσι συσκευες σα τα πουκαμισα - ειχε ομως και σαφη αποψη για το πως επαιζανε ακομα και για ταπεινες-ουανς οπως τσι δικης μου κατηγοριας.
Να 'σαι καλα και καλη επιτυχια σε οτι κανεις και καλο τελικο να παρεις - αλλα να ξερεις οτι δε σου μιλω γιατι δεν εχεις βαλει ουτε μια φωτο και ουτε μας ε λες ηντα ηχεια ηπηρες να ντακαρωμε να σε τριγουνιζωμε ... :angel:
Γειά και χαρά σου Όλντυ! :vinsent::vinsent::vinsent::vinsent:

Επερίμενες 70 ποστάκια για να μιλήσεις; ..... Απαράδεκτος!

Δεν ψάχνω το τέλειο ... ούτε κατά διάνοια.

Γενικά είμαι καλό ψαχτήρι αλλά ποθές δεν μπορώ να πω ότι έχω καταφέρει να εντοπίσω (όχι να αξιολογήσω) τα υπάρχοντα μηχανήματα που πληρούν κάποιες προϋποθέσεις.

Ιδού λοιπόν η ανεκτίμητη αξία των φόρουμ σαν και τουτονέ.

Εντοπίζω εγώ 5-6 και καμμιά δεκαριά άλλοι συμφορουμίτες γνωρίζουν από 7-8 άλλες περιπτώσεις έκαστος. Έτσι απλά φτάνουμε καμμιά κατοσταριά προς εξέταση μηχανήματα - χωρίς κόπο (αυτός έπεται).

Άλλο, λοιπόν, να έχεις εντοπίσει 5-6 και άλλο 70-80. Νοιώθεις πολύ πιο ήσυχος ότι δεν σου ξέφυγε κάτι που μπορείς να το παντρευτείς και να ζήσεις χάππιλυ έβερ άφτερ. ;)

αλλα να ξερεις οτι δε σου μιλω γιατι δεν εχεις βαλει ουτε μια φωτο και ουτε μας ε λες ηντα ηχεια ηπηρες να ντακαρωμε να σε τριγουνιζωμε ... :angel:
Αυτό το έκαμα εξεπίτηδες!!! :D:D:D

ΑΛΛΑ, να γίνει θέλει ο σασμός. ;)

Ο Πίπιτζης έριξε την ιδέα να ιδρύσομε την Ένωση Βλαμμένων Τση Κρήτης. Ήντα λες;

Reaction score
15.467
Ο Πίπιτζης έριξε την ιδέα να ιδρύσομε την Ένωση Βλαμμένων Τση Κρήτης. Ήντα λες;
Ναι μρε ! να το καμομε ! εγω θα βαλω ενα ρουβας ρακη για τσι προκαταρχτικες συζητησεις και ενα πενταλιτρο απο καθε βαρελι (να δουμενε ανε σας αρεσει) αμα γεννει το κρασι, βανω και μιαολια χοιρο - αμα θετε κριγιας να το βαλωμε ρεφενε για δε βαστα η τσεπη μου ... (θελω να παρω και καλωδια ηχειων 25 ευρω σκιας...)
:drinks:

A

AKARL

Guest
Ένωση Βλαμμένων Τση Κρήτης
Ναι μρε ! να το καμομε ! εγω θα βαλω ενα ρουβας ρακη για τσι προκαταρχτικες συζητησεις και ενα πενταλιτρο απο καθε βαρελι (να δουμενε ανε σας αρεσει) αμα γεννει το κρασι, βανω και μιαολια χοιρο - αμα θετε κριγιας να το βαλωμε ρεφενε για δε βαστα η τσεπη μου ... (θελω να παρω και καλωδια ηχειων 25 ευρω σκιας...)
Εδά καβάντζωσες τη θέση του Προέδρου τση ΕΒΤΣΗΚ! :hi::hi: :hi::vinsent::vinsent::vinsent::vinsent:

ΥΓ: άνοιξε νέο θρέντ με τίτλο "Ίδρυση της Ένωσης Βλαμμένων Τση Κρήτης" ΝΤΕΛΟΓΟ για να οργανωθούμενε!

A

AKARL

Guest
ΜΙΚΡΗ ΑΓΓΕΛΙΑ: Ζητείτε Χαϊένδ Κρυσταλλιέρα

Για άλη μια φωρά με έπχιασε το μικρόβιγιο της αναβάθμισης.
Εζήλεπσα και λίγο κάπχοια διακεκριμένα μέλι που έχουν φανταστικές κρυσταλιέρες.
Ζητό χαϊένδ κρυσταλιέρα με όλα τα κομφόρ σε άριστη λητουργηκί κατάσταση κε εμφάνησι.
Σωβαρές προτάσυς μόνω μέσο ΠΜ.

------------------------------------------------------------------------------------
Zizik: Πρέπει να βάλετε και τιμή!
------------------------------------------------------------------------------------

Σηγνόμι κσεχάστικα!

Λοιπόν, 1.750 Εβρό ακατέβατα (δε με πέρνη παρακάτο).

Εβχαριστό το ΑΒΣΑΪΤ για τη φυλοκσενεία! :hi:

Reaction score
15.467
ΥΓ: άνοιξε νέο θρέντ με τίτλο "Ίδρυση της Ένωσης Βλαμμένων Τση Κρήτης" ΝΤΕΛΟΓΟ για να οργανωθούμενε!
Τα πιο παλια και σεβασμια μελη που ειναι αραγε ? για να υπαρχει και μια συνεχεια ,να τυρουμε και τσι παραδοσεις .

Αυτό;

Αυτό;

Η ...... :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Αυτό;

σας σε καλυφτω σε οποιαδηποτε συσκευασια-ποσοτητα :D δεν ειμαι ομως υπεφθυνος για το που θα σας σε βγαλει ... :focus:

υ.γ.
για κρυσταλιερες δε κατεχω πραμα - τσ' εχω βγαλει απο τη ζωη μου - την εχω σκισει τη κατα ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.834
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon