Αναζήτηση Ενεργού Subwoofer

Reaction score
10
Καλησπέρα, Έχω τον Denon AVR-X2400H και τα Dali Zensor 3 για ακρόαση μουσικής κυρίως.
Θέλω να προσθέσω ένα Subwoofer για χρήση 90% μουσική και 10% ταινίες.
Ο χώρος της εγκατάστασης είναι 14 τ.μ.
Δεν θέλω να δονείται το δωμάτιο, απλώς θέλω πιο ζωντανό μπάσο.
Πιθανές επιλογές είναι τα εξής:
9" Dali E-9 F ή και το ίδιο σε 12" (επειδή αισθητικά είναι ίδιο με τα Zensor και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από τα Zensor)
Dali Fazon 1 (Λόγω του μικρού μεγέθους)
Klipsch R-10SW
Sunfire SDS-8 και SDS-10 (Γιατί διάβασα καλά σχόλια μέσα στο Forum)
Αρχικά θα ήθελα μια κλιμακοποίηση ως προς την ποιότητα ήχου των παραπάνω πιθανών επιλογών.
Άλλες προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες.
Θα προτιμούσα επίσης να είναι μικρού μεγέθους, γι αυτό και έβαλα στις επιλογές κάποια μικρών διαστάσεων.
Θα έβαζα οικονομικό όριο στα 400€ με μικρή δυνατότητα προς τα πάνω.

Επίσης βλέπω οτι η Yamaha έχει πολλές επιλογές σε ενεργά Subwoofers κάτω των 200€. Τι άποψη έχετε για αυτά? Έχετε ακούσει κανένα?
Θα μου έκανε δουλειά ένα τέτοιο ή θα υποβάθμιζε το υπόλοιπο σύνολο ?
Τα γλυκοκοιτάζω λόγω τιμής και μικρού μεγέθους.

To Dali Fazon 1 πώς σας φαίνεται? Αν δε κάνω λάθος δεν έχει Bass Reflex άρα είναι πιο σωστό για μουσική. Eίναι μικρό και όμορφο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
Άσ' τα καλύτερα τα πολύ μικρά. Γενικά, μην κοιτάς τίποτα κάτω απο 8, ή καλύτερα 10 ίντσες, γιατί δεν είναι subwoofers.

Reaction score
10
Ευχαριστώ, στο όλο ψάξιμο αυτό μου ξέφυγε.
Απλά το Yamaha που ανέφερα ενδεικτικά είναι 10" και παίζει (λέει) από τα 30Hz.
To NS-SW100 που είναι επίσης 10" , κάτω από 200€ ξεκινάει από τα 25Hz αλλά είναι λίγα Watts (50).
Γι αυτό ρώτησα για τα Yamaha των 200€ και πως "ακούγονται".

Το Klipsch απορρίπτεται τελικά γιατί έχει το Bass Reflex πίσω και δεν το είχα προσέξει.

Τα δύο Dali που ανέφερα αρχίζουν από τα 40 και 50Hz. Για να πάω πιο κάτω πρέπει να πάω στο 12" που είναι λίγο μεγάλο και ξεφεύγει λίγο στην τιμή.

Επομένως στις 10" και μέχρι 400€ η καλύτερη λύση ίσως είναι το SDS-10. Απλά είναι λίγο μεγάλο.

Reaction score
6.236
Αν εχεις χωρο να το κρυψεις παρε αυτο
https://www.thomann.de/gr/the_box_ta18.htm
;):):):)
Περα απο τη πλακα τωρα στα 400 ευρω δεν υπαρχει ανταγωνισμος νομιζω στο παραπανω για χρηση home cinema αλλα δεν νομιζω να υπαρχει γυναικα σε αυτο το πλανητη να το δεχτει αυτο το πραγμα μεσα στο σπιτι.... ουτε καν στην αποθηκη... Οποτε αν θες μικρο και γενικα ομορφουλι πας σε sealed. Αν μπορεις να ξεφυγεις λιγο στη τιμη η να βρεις μεταχειρισμενο πηγαινε σε svs sb1000 η pb1000 και δε θα το μετανιωσεις.

Reaction score
7.089
Τα zensor 3 ειναι υπεραρκετα για ενα χωρο 14 τετραγωνικα,μηπως δεν χρειαζεσαι υπογουφερ αλλα εναν καλο δικαναλο ενισχυτη? Αν εχεις τη δυνατοτητα δανεισου απο καποιον φιλο σου ή απο καποιο μελος του φορουμ,εναν δικαναλο της κατηγοριας 600+ ευρω και θα καταλαβεις τι εννοω.Απλα θα πω και εγω οτι τα προσιτα υπογουφερ ειναι προσανατολισμενα κυριως για τον ηχο (θορυβους) των ταινιων και δυσκολα θα βρεις καποιο που να παιζει καλα τις χαμηλες σε μουσικο υλικο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
φιλος δινει ενα κλιπσακι (σφραγισμενο) - (αν σε ενδιαφερει)
αλλα σαν καλη τιμια επιλογη σες κανα Magnat.....
αλλιως στειλε Pm να μαθω αν υπαρχει ακομα -και τιμη...
προτιμησε το magnat......(αποψη μου) και 10ρι και πανω......

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Γνώμη μου είναι πως σε 14 τετραγωνικά ένα υπογούφερ θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από λύσεις.
Δανείσου κάποιο και δοκίμασε το πριν μπεις σε περιπέτειες.
Προσπάθησε επίσης να <<παίξεις>> με την τοποθέτηση των ηχείων σου.

Reaction score
10
Καλησπέρα, Έχω τον Denon AVR-X2400H και τα Dali Zensor 3 για ακρόαση μουσικής κυρίως.
Θέλω να προσθέσω ένα Subwoofer για χρήση 90% μουσική και 10% ταινίες.
Ο χώρος της εγκατάστασης είναι 14 τ.μ.
Δεν θέλω να δονείται το δωμάτιο, απλώς θέλω πιο ζωντανό μπάσο.
Πιθανές επιλογές είναι τα εξής:
9" Dali E-9 F ή και το ίδιο σε 12" (επειδή αισθητικά είναι ίδιο με τα Zensor και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από τα Zensor)
Dali Fazon 1 (Λόγω του μικρού μεγέθους)
Klipsch R-10SW
Sunfire SDS-8 και SDS-10 (Γιατί διάβασα καλά σχόλια μέσα στο Forum)
Αρχικά θα ήθελα μια κλιμακοποίηση ως προς την ποιότητα ήχου των παραπάνω πιθανών επιλογών.
Άλλες προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες.
Θα προτιμούσα επίσης να είναι μικρού μεγέθους, γι αυτό και έβαλα στις επιλογές κάποια μικρών διαστάσεων.
Θα έβαζα οικονομικό όριο στα 400€ με μικρή δυνατότητα προς τα πάνω.

Επίσης βλέπω οτι η Yamaha έχει πολλές επιλογές σε ενεργά Subwoofers κάτω των 200€. Τι άποψη έχετε για αυτά? Έχετε ακούσει κανένα?
Τα γλυκοκοιτάζω λόγω τιμής και μικρού μεγέθους.

To Dali Fazon 1 πώς σας φαίνεται? Αν δε κάνω λάθος δεν έχει Bass Reflex άρα είναι πιο σωστό για μουσική. Eίναι μικρό και όμορφο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλη σας μερα !

Εαν σας ενδιαφερει δινω ενα ενεργο Subwoofer B&W ASW 600 σε αριστη κατασταση με το βιβλιαρακι του,10 inc και 20 κιλα.προς 260 ευρω.Το εχω αγγελια σε αυτο το site.Μπορειτε να το δειτε και στο Google.Ειναι σε ξυλι ανοικτο χρωμα και μπορειτε να το ακουσετε.
Εαν θελετε επικοινωνηστε μαζι μου.
Αλεξανδρος-6932224001

Σας ευχαριστω.

Reaction score
10
Τα zensor 3 ειναι υπεραρκετα για ενα χωρο 14 τετραγωνικα,μηπως δεν χρειαζεσαι υπογουφερ αλλα εναν καλο δικαναλο ενισχυτη? Αν εχεις τη δυνατοτητα δανεισου απο καποιον φιλο σου ή απο καποιο μελος του φορουμ,εναν δικαναλο της κατηγοριας 600+ ευρω και θα καταλαβεις τι εννοω.Απλα θα πω και εγω οτι τα προσιτα υπογουφερ ειναι προσανατολισμενα κυριως για τον ηχο (θορυβους) των ταινιων και δυσκολα θα βρεις καποιο που να παιζει καλα τις χαμηλες σε μουσικο υλικο.
Ο χώρος πρόκειται να γίνει 17 τετραγωνικά, γι αυτό και πήρα τα Zensor 3.
Tον 2400H τον πήρα αφενός για να παίζει μερικές φορές Zone2 σε άλλο δωμάτιο, αφετέρου επειδή έχει HDMI ώστε να παίζω από Laptop χωρίς κάρτα ήχου ψηφιακά, λόγω Spotify, Wifi και λοιπων ευκολιών συν οτι πρόκειται να προστεθούν επιπλέον ηχεία στο μέλλον.
Δηλαδή το Δικάναλο θα γίνει 5 κάναλο στο μέλλον, γι αυτό πήρα εξ'αρχής τον πολυκάναλο ενισχυτή.
Δηλαδή λές οτι ένας δικάναλος θα έπαιζε καλύτερα τα Zensor?
Άρα ξεχνάμε τα προσιτά Υπογούφερ και περνάμε αναγκαστικά σε πιο σοβαρές λύσεις με Sealed καμπίνα.

Γνώμη μου είναι πως σε 14 τετραγωνικά ένα υπογούφερ θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από λύσεις.
Δανείσου κάποιο και δοκίμασε το πριν μπεις σε περιπέτειες.
Προσπάθησε επίσης να <<παίξεις>> με την τοποθέτηση των ηχείων σου.
Θα προσπαθήσω να δανειστώ κάποιο πριν πάρω δικό μου.
Εσύ λες οτι ένα υπογούφερ λόγω του μικρού χώρου θα τον "μπουκώνει" και στο τέλος θα ακούγεται χάλια?
Εγώ απλά ήθελα να συμπληρώσω το ήδη επαρκές μπάσο των Zensor διότι σε μερικά τραγούδια θα το ήθελα λίγο πιο ζωντανό και ταυτόχρονα να μου μείνει για τον άλλο χώρο που θα μεταφερθεί αργότερα το σύστημα.

Με την τοποθέτηση των ηχείων είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα. Για να τα έχω σε ίση απόσταση από το χώρο ακρόασης, αναγκαστικά βρίσκονται σε μαρμάρινες βάσεις πάνω στο γραφείο μου. Και έρχονται ακριβώς στο επίπεδο των αφτιών μου.
Δύσκολα θα βρεθεί καλύτερη τοποθέτηση στο συγκεκριμένο χώρο.
Όταν μεταφερθούν στον άλλο χώρο θα μπούν σε βάσεις στον τοίχο.

Reaction score
6.236
Ο χώρος πρόκειται να γίνει 17 τετραγωνικά, γι αυτό και πήρα τα Zensor 3.
Tον 2400H τον πήρα αφενός για να παίζει μερικές φορές Zone2 σε άλλο δωμάτιο, αφετέρου επειδή έχει HDMI ώστε να παίζω από Laptop χωρίς κάρτα ήχου ψηφιακά, λόγω Spotify, Wifi και λοιπων ευκολιών συν οτι πρόκειται να προστεθούν επιπλέον ηχεία στο μέλλον.
Δηλαδή το Δικάναλο θα γίνει 5 κάναλο στο μέλλον, γι αυτό πήρα εξ'αρχής τον πολυκάναλο ενισχυτή.
Δηλαδή λές οτι ένας δικάναλος θα έπαιζε καλύτερα τα Zensor?
Άρα ξεχνάμε τα προσιτά Υπογούφερ και περνάμε αναγκαστικά σε πιο σοβαρές λύσεις με Sealed καμπίνα.

Εσύ λες οτι ένα υπογούφερ λόγω του μικρού χώρου θα τον "μπουκώνει" και στο τέλος θα ακούγεται χάλια?
Εγώ απλά ήθελα να συμπληρώσω το ήδη επαρκές μπάσο των Zensor διότι σε μερικά τραγούδια θα το ήθελα λίγο πιο ζωντανό και ταυτόχρονα να μου μείνει για τον άλλο χώρο που θα μεταφερθεί αργότερα το σύστημα.

Με την τοποθέτηση των ηχείων είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα. Για να τα έχω σε ίση απόσταση από το χώρο ακρόασης, αναγκαστικά βρίσκονται σε μαρμάρινες βάσεις πάνω στο γραφείο μου. Και έρχονται ακριβώς στο επίπεδο των αφτιών μου.
Το σαμπ το βαζεις κυριως για την πρωτη οκταβα και για να ξεκουρασεις τον ενισχυτη των lr απο τις τεραστιες απαιτησεις που εχουν οι πολυ χαμηλες συχνοτητες. Με ενα σμπαρο δυο τρυγωνια δλδ. Στο λεω αυτο για να μην εχεις αναστολες στο αν χρειαζεται σαμπ η οχι γενικα. Το γεγονος οτι ειναι δυσκολο να ταιριαξεις ενα σαμπ με τα κυριως ηχεια δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να βαλεις σαμπ καθολου.

Reaction score
10
Αρα άν εγώ συνδέσω Sub και ενεργοποιήσω την Pre-out για Sub τότε ο ενισχυτής θα κόψει αυτόματα μπάσα από τα κυρίως ηχεία?
Αν δεν το κάνει έτσι υποθέτω οτι θα το κάνει με το Audyssey όταν θα το ρυθμίσω με το Sub σε λειτουργία σωστά?
Sub είχα σκοπό να πάρω έτσι και αλλιώς αφού μπορεί 1-2 φορές το χρόνο να βοηθάει έστω και υποτυπωδώς(σε μεγαλύτερο χώρο) σε "πάρτυ" γενεθλίων όχι σε εντάσεις νυχτομάγαζου που δεν μπορείς να μιλήσεις.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428

Για να ζωηρέψει, όπως λες, το χαμηλό σου, μάλλον χρειάζεσαι καλύτερη οδήγηση των ηχείων σου.
Ο έλεγχος των χαμηλών συχνοτήτων γίνεται βασικά από τον ενισχυτή, από τη στιγμή που το επιτρέπει και ο χώρος.
Εκεί ένα ενισχυτής με ρεύματα, βλέπε τροφοδοτικό και ισχυρό στάδιο εξόδου, κάνει τη διαφορά.
Αν κατάλαβα καλά η απόσταση των ηχείων σου είναι πολύ μικρή, αφού έχουν τοποθετηθεί πάνω σε ένα γραφείο.
Αυτό θα πρέπει να αλλάξει.

Τώρα για τις συμβουλές αν θες κλειστό ή ανοιχτό ή γραμμής μεταφοράς υπογούφερ, έχει να κάνει με το τι έχει ακούσει και διαβάσει ο καθένας και πως το έχει δουλέψει στο μυαλό του.
Υπάρχουν σωστές και λανθασμένες υλοποιήσεις και τέλος.
Πριν από 35 χρόνια που η μόδα έλεγε κλειστή καμπίνα τα μεγάφωνα είχαν ανάλογη σχεδίαση.
Πλέον το 90% των μεγαφώνων χαμηλών προορίζονται για χρήση σε καμπίνα με συντονισμένο σωλήνα.

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.486
Πάντως, σε ένα άλλο thread, συζητάγαμε ότι στην επιλογή subwoofer παίζουν ρόλο τα κυβικά του χώρου κι όχι τα τετραγωνικά μέτρα. Άλλαξε κάτι;

Reaction score
6.598
Oχι φυσικα, αμα πεις κυβικα θα καταλαβει κανεις? με τα τετραγωνικα και τα συνηθη υψη ειναι απεικονιση των αντιστοιχων κυβικων .

Reaction score
10
Για να ζωηρέψει, όπως λες, το χαμηλό σου, μάλλον χρειάζεσαι καλύτερη οδήγηση των ηχείων σου.
Ο έλεγχος των χαμηλών συχνοτήτων γίνεται βασικά από τον ενισχυτή, από τη στιγμή που το επιτρέπει και ο χώρος.
Εκεί ένα ενισχυτής με ρεύματα, βλέπε τροφοδοτικό και ισχυρό στάδιο εξόδου, κάνει τη διαφορά.
Αν κατάλαβα καλά η απόσταση των ηχείων σου είναι πολύ μικρή, αφού έχουν τοποθετηθεί πάνω σε ένα γραφείο.
Αυτό θα πρέπει να αλλάξει.

Τώρα για τις συμβουλές αν θες κλειστό ή ανοιχτό ή γραμμής μεταφοράς υπογούφερ, έχει να κάνει με το τι έχει ακούσει και διαβάσει ο καθένας και πως το έχει δουλέψει στο μυαλό του.
Υπάρχουν σωστές και λανθασμένες υλοποιήσεις και τέλος.
Πριν από 35 χρόνια που η μόδα έλεγε κλειστή καμπίνα τα μεγάφωνα είχαν ανάλογη σχεδίαση.
Πλέον το 90% των μεγαφώνων χαμηλών προορίζονται για χρήση σε καμπίνα με συντονισμένο σωλήνα.
Στο γραφείο χρησιμοποιούνται σαν ηχεία "υπολογιστή" καθώς ακούω χαμηλά ραδιόφωνο, Spotify ή Βιντεοδιαλέξεις.
Όταν πρόκειται να ανέβει η ένταση για μουσική κάθομαι στα 2 μέτρα περίπου απόσταση.
Η θέση πολύ δύσκολο να αλλάξει. Όταν αλλάξει ο χώρος, θα αλλάξει και η θέση.

Προσωπικά καταλαβαίνω οτι πρέπει να πάρω κλειστό ωστε να αυξηθεί το μπάσο μεν αλλά να μη κάνει "ουρά" και μπουκώνει το χώρο. Εφόσον προορίζεται για 90% μουσική.

Ειναι πολυ μικρός ο χώρος σου για subwoofer. My 2 cents.
Αν ήταν μικρός και δεν χρειαζόταν, δεν θα έπρεπε να ακούω ικανοποιητικά μπάσα? Τώρα είναι ικανοποιητικά αλλά σε μερικά είδη τραγουδιών θα ήθελα ένα Boost.
Όπως είπα ο χώρος σε 2-3 χρόνια θα γίνει 17 τετραγωνικά.
Επίσης το Sub θα χρησιμοποιηθεί 1-2 φορές το χρόνο σε "πάρτυ" γενεθλίων για ενήληκες -που σημαίνει δυνατή ένταση αλλά ταυτόχρονα να μπορείς να μιλήσεις- σε χώρο 40 Τετραγωνικών. (Ξέρω οτι δεν θα τον γεμίσει όμως θα κάνει αισθητή την παρουσία του).

Τα τετραγωνικά αναφέρονται στο σύνηθες ύψος ενός μέσου σπιτιού δηλαδή 2.7- 2.8 μέτρα.

Reaction score
6.236
Oχι φυσικα, αμα πεις κυβικα θα καταλαβει κανεις? με τα τετραγωνικα και τα συνηθη υψη ειναι απεικονιση των αντιστοιχων κυβικων .
θα διαιρέσουμε με το 2.80 που ειναι το σύνηθες υψος και παλι θα σκεφτόμαστε με τετραγωνικά ;);););)
[DOUBLEPOST=1510096400][/DOUBLEPOST]
Ειναι πολυ μικρός ο χώρος σου για subwoofer. My 2 cents.
Εσυ εχεις τα tidal piano cera που πουλιούνται στις ΜΑ? Αν ναι μιλαμε για αλλες κατηγορίες εντελως και τελείως διαφορετικη φιλοσοφία (οχι φιλοσοφια ηχειων αλλα φιλοσοφια αγοραστων)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster