Light bleeding...Θα μου την αλλάξουν? H e l p!

Reaction score
1
Εκ των υστέρων εχω χασει τον ύπνο με τα όσα βλεπω και διαβάζω με το εν λόγω πρόβλημα. Πολυ κακώς που δεν μπορούμε να δουμε τις TV σε έκθεση να παίζουν σε απόλυτο σκοτάδι..... ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!

Τεσπα την αγορασα το σαββατο και έχει το ίδιο θεμα. Σε απόλυτο σκοτάδι είναι εξαιρετικά ενοχλητικό καθώς αντί να μου τραβάει τη προσοχή η ταινία μου τη τραβανε τα φώτα του light bleeding!

Θα την επιστρέψω αυριο και θα τη δει τεχνικός μου είπαμε. Λέτε να μου αραδιασουν καμμια παπατζα τυπου: ειναι φυσικό να υπάρχει κλπ??

Πως να το χειριστω? Καταστημα: Κωτσοβολος *** Εχω DOA εχω εγγυηση ολα... Αλλα τι να λεει??

Δώστε τα φώτα σας παρακαλώ!

Ευχαριστώ

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.494
Έχεις ρυθμίσει brightness-contrast σωστά ή παίζουν όλα τέρμα; Σε κάποιες το (εγγενές) πρόβλημα μειώνεται πολύ.

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.490
Καλα ,ειναι δυνατον αυτο το panel να μην ειναι ελλατωματικο????

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.494
Αυτή είναι η κατάσταση με τις LCD, δεν φταίει το panel αλλά η έλλειψη ταινίας ή αφρού, πλαισίου ή ό,τι σκ@τά μπαίνει εκεί για να εμποδίζει τη διαρροή φωτός απο το backlight LED array.
Και το πάθος με το πάχος που υποχρεώνει την τοποθέτηση των LEDs σχεδόν παράλληλα με το panel... :rolleyes:

Ναι... Δεν... Αλλα και παλι αποτελεί θεμα. Όταν αγοράζω κατι προφανώς κ δε θέλω ημίμετρα...
Πολύ φωτερή τη βλέπω στη φωτό. :) Πού είναι το contrast;

Reaction score
1
Αυτή είναι η κατάσταση με τις LCD, δεν φταίει το panel αλλά η έλλειψη ταινίας ή αφρού, πλαισίου ή ό,τι σκ@τά μπαίνει εκεί για να εμποδίζει τη διαρροή φωτός απο το backlight LED array.
Και το πάθος με το πάχος που υποχρεώνει την τοποθέτηση των LEDs σχεδόν παράλληλα με το panel... :rolleyes:

Πολύ φωτερή τη βλέπω στη φωτό. :) Πού είναι το contrast;

Attachments

Reaction score
6.204
Βασικα στη συγκεκριμενη παραείναι λιγο χαλια και ισως να αξιζει να κανεις μια αποπειρα για αλλαγη. Πριν κανεις κατι δοκιμασε να κατεβασεις τo backlight κατω απο 80, το contrast επισης κοντα στο 80 καθως και την φωτεινοτητα στο 50-60. Αναλογα με την οθονη παιζουν αυτα αλλα μεσες ακρες εκει θα εισαι καλα. Αν δεν ελαττωθεί παρε τηελεφωνο και ζητα να στην αλλάξουν.

Reaction score
1
Δε θεωρώ λογικό να εχω σκάσει 700 ευρω αλλα για ν μην εχω τέτοια θέματα να πρεπει να κάνω ενα καρό ρυθμίσεις... Αυτα ειναι ημίμετρα! Όταν πληρωνεις κατι θες να είναι εξ αρχής άρτιο!! Αλλο αν έβγαζε πρόβλημα στη πορεια

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.494
τo backlight κατω απο 80, το contrast επισης κοντα στο 80 καθως και την φωτεινοτητα στο 50-60
80 contrast είναι συνήθως πάρα πολύ στις LCD.

Για να είναι κάπως σωστά ρυθμισμένη μια συσκευή αναπαραγωγής εικόνας χωρίς contrast-brightness pattern (που βρίσκεται πανεύκολα παντού):

Contrast, αντίθεση = Ρύθμιση λευκού, πρέπει τα λευκά να μην είναι καμένα και να μην χάνονται οι φωτεινές λεπτομέρειες (τα σύννεφα και τα πουκάμισα για παράδειγμα). Επίσης να μη μας τυφλώνει. :D

Brightness, φωτεινότητα = Ρύθμιση "μαύρου", πρέπει να μη χάνεται το shadow detail (λεπτομέρειες μαύρων ρούχων. νυχτερινές σκηνές) και να μην είναι γκρι τα μαύρα.

Πρόχειρα: http://www.rtings.com/tv/learn/how-to-calibrate-your-tv

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.494
Δε θεωρώ λογικό να εχω σκάσει 700 ευρω αλλα για ν μην εχω τέτοια θέματα να πρεπει να κάνω ενα καρό ρυθμίσεις... Αυτα ειναι ημίμετρα! Όταν πληρωνεις κατι θες να είναι εξ αρχής άρτιο!! Αλλο αν έβγαζε πρόβλημα στη πορεια
Δοκίμασε τη προεπιλογή Cinema ή Standard.

Reaction score
11.206
Το τί θεωρείς εσύ λογικό δεν έχει καμία σχέση.
Πρώτα ρυθμίζεις την οθόνη με σχέδια αναφοράς για τις σωστές τιμές μαύρου και λευκού (Brightness και Contrast) και επίσης το Backhlight και μετά αν έχεις bleeding, ξεκινάς την Οδύσσειά σου.
[DOUBLEPOST=1511786619][/DOUBLEPOST]Με πρόλαβε ο Zizik!

Reaction score
1
Θα το ξαναπω: Δεν θεωρώ σωστο να αγοράζω κατι καινουργιο και να πρεπει να το "φερω*" με κάποιο τροπο για να καλυψω το ελλατωμα. Ειναι σαν να πάρω ένα αυτοκίνητο που η βγάζει πρόβλημα αν το πάω πάνω απο 120 χιλιόμετρα την ωρα. Οτν αγοράζω κατι θέλω να είναι άψογο!
[DOUBLEPOST=1511792769][/DOUBLEPOST]
Το τί θεωρείς εσύ λογικό δεν έχει καμία σχέση.
Πρώτα ρυθμίζεις την οθόνη με σχέδια αναφοράς για τις σωστές τιμές μαύρου και λευκού (Brightness και Contrast) και επίσης το Backhlight και μετά αν έχεις bleeding, ξεκινάς την Οδύσσειά σου.
[DOUBLEPOST=1511786619][/DOUBLEPOST]Με πρόλαβε ο Zizik!
Εχω ρυθμίσει ηδη με οδηγίες απο την ίδια την Samsung... Ίδιο αποτελεσμα

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.044
Δεν θέλω να φανώ κακός, αλλά, όσο κι αν τα 700€ δεν είναι ευκαταφρόνητο ποσό, δεν παύει να αγοράζει ένα πάνελ lcd, με όσα κακά αυτό συνεπάγεται.

Reaction score
1
Δεν θέλω να φανώ κακός, αλλά, όσο κι αν τα 700€ δεν είναι ευκαταφρόνητο ποσό, δεν παύει να αγοράζει ένα πάνελ lcd, με όσα κακά αυτό συνεπάγεται.
οποτε μαζι με την τεχνολογια led λαμβανω κ αυτο το αποτελεσμα ;;;

γτ σημερα τσεκαρα την επισης led των 250 ευρω της μητερας μου κ δεν παρουσιαζει κατι τετοιο

Attachments

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.494
Δεν υπάρχει τεχνολογία LED, οι τηλεοράσεις είναι LCD με οπίσθιο φωτισμό LED σε αντικατάσταση των παλαιότερων φθορίου.
Η διαφορά είναι το περισσότερο φως που συνήθως προσφέρουν τα LEDs, πολλές φορές με αποτέλεσμα σαν το δικό σου. Γι' αυτό συχνά υπάρχει ρύθμιση του backlight.

Ξέχασα πριν να σε ρωτήσω, δοκίμασες εσύ να μειώσεις την ένταση του backlight; Αν υπάρχει στη δική σου τέτοια ρύθμιση φυσικά.

Reaction score
1
Δεν υπάρχει τεχνολογία LED, οι τηλεοράσεις είναι LCD με οπίσθιο φωτισμό LED σε αντικατάσταση των παλαιότερων φθορίου.
Η διαφορά είναι το περισσότερο φως που συνήθως προσφέρουν τα LEDs, πολλές φορές με αποτέλεσμα σαν το δικό σου. Γι' αυτό συχνά υπάρχει ρύθμιση του backlight.

Ξέχασα πριν να σε ρωτήσω, δοκίμασες εσύ να μειώσεις την ένταση του backlight; Αν υπάρχει στη δική σου τέτοια ρύθμιση φυσικά.
ναι αλλα κ παλι υπαρχει προβλημα

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.494
Τότε εξαντλήσαμε τις πιθανότητες, αλλαγή.

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065
Την φωτογραφία που έχετε ανεβάσει στο δεύτερο post σας είναι τραβηγμένη υπό γωνία. Το ίδιο πρόβλημα έχετε ή το ίδιο βλέπετε όταν η θέση σας είναι κάθετη προς την οθόνη και σε ανάλογο ύψος?
Να θεωρήσω ότι δεν παίζετε σε dynamic mode?
Για ανεβάστε μια φωτό από τις ρυθμίσεις σας. Πάντως από ότι βλέπω το contrast σας πρέπει να είναι πρός το τέρμα.

Last edited:

Reaction score
638
80 contrast είναι συνήθως πάρα πολύ στις LCD.

Για να είναι κάπως σωστά ρυθμισμένη μια συσκευή αναπαραγωγής εικόνας χωρίς contrast-brightness pattern (που βρίσκεται πανεύκολα παντού):

Contrast, αντίθεση = Ρύθμιση λευκού, πρέπει τα λευκά να μην είναι καμένα και να μην χάνονται οι φωτεινές λεπτομέρειες (τα σύννεφα και τα πουκάμισα για παράδειγμα). Επίσης να μη μας τυφλώνει. :D

Brightness, φωτεινότητα = Ρύθμιση "μαύρου", πρέπει να μη χάνεται το shadow detail (λεπτομέρειες μαύρων ρούχων. νυχτερινές σκηνές) και να μην είναι γκρι τα μαύρα.

Πρόχειρα: http://www.rtings.com/tv/learn/how-to-calibrate-your-tv

μια χαρα ειναι το 80 στο contrast σε lcd panel σε Samsung το λευκο δεν κλιπαρει ακομα και στο 90 σε οτι αφορα τα συννεφακια που ενοχλουν τον φιλο εχουν να κανουν με τον οπισθιο φωτισμο που πρεπει να ρυθμιστει αναλογα με τις συνθηκες θεασης, φωτισμο δωματιου , αποσταση θεασης και μεγεθος τηλορασης
[DOUBLEPOST=1511798186][/DOUBLEPOST]

Εχει να κανει με το πως ειναι τοποθετημενη η διαταξη των Led και με το μεγεθος του panel που πρεπει να φωτισει .
Πχ εαν εχουμε edge Led διαταξη τα led ειναι τοποθετημενα στην μια πλευρα της τηλεορασης και πρεπει να φωτισμουν ολο το πανελ αυτο σημαινει οτι για να παρεις σωστη φωτεινότητα στο κεντρο υπερ φωτίζονται τα ακρα. Οσο μεγαλυτερη η τηλεοραση τοσο μεγαλτερο το προβλημα . Σε 32 αρα δεν φαινεται τοσο εντονα λογω της κοντινης αποστασης των ακρων με το κεντρο

εδω θα δειτε τι εννοω

Last edited:

Reaction score
1
μια χαρα ειναι το 80 στο contrast σε lcd panel σε Samsung το λευκο δεν κλιπαρει ακομα και στο 90 σε οτι αφορα τα συννεφακια που ενοχλουν τον φιλο εχουν να κανουν με τον οπισθιο φωτισμο που πρεπει να ρυθμιστει αναλογα με τις συνθηκες θεασης, φωτισμο δωματιου , αποσταση θεασης και μεγεθος τηλορασης
[DOUBLEPOST=1511798186][/DOUBLEPOST]

Εχει να κανει με το πως ειναι τοποθετημενη η διαταξη των Led και με το μεγεθος του panel που πρεπει να φωτισει .
Πχ εαν εχουμε edge Led διαταξη τα led ειναι τοποθετημενα στην μια πλευρα της τηλεορασης και πρεπει να φωτισμουν ολο το πανελ αυτο σημαινει οτι για να παρεις σωστη φωτεινότητα στο κεντρο υπερ φωτίζονται τα ακρα. Οσο μεγαλυτερη η τηλεοραση τοσο μεγαλτερο το προβλημα . Σε 32 αρα δεν φαινεται τοσο εντονα λογω της κοντινης αποστασης των ακρων με το κεντρο

εδω θα δειτε τι εννοω
Και μια 43 που είδα της σειράς 5 μια χαρά είναι..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.872
Members
38.252
Νεότερο μέλος
Der Pharao