Προτάγματα Ενισχυτικών Βαθμίδων για Jazzεμένους

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.754
.γ) Δυσκολεύομαι να σε φανταστώ να μακροημερεύεις με μια τέτοια λύση στον οικιακό σου χώρο,οπότε μου είναι αδύνατον να σε ωθήσω ελαφρά τη καρδία στην απόκτησή του,παρά τις ευνοϊκές συνθήκες για την απόδοση του συνόλου.
???
Ένα προ με AES έξοδο θέλει.

Reaction score
15.467
Όντας κατά 80%-85% μουσικόφιλος και μόνον κατά 20%-15% ακροαματικόφιλος θεωρείτε ότι ακολουθώ τη σωστή ατραπό αναζήτησης ενισχυτικής βαθμίδας ή όχι;
Παρακατω πας αμα τονε προπατεις το δρομο,
αμα καθεσαι στη πετρα και αναρωθιεσαι που θα πας - πομενεις στον ιδιο τοπο ...

φιλοσοφικη διαθεσις οφφ

:beach:

ηντα ηχεια εχεις μας ειπες ?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.175
???
Όπως έχει πει,θέλει να το συνδυάσει με τον προ που ήδη διαθέτει.Και η δυσκολία για σχέση μακράς διαρκείας έγκειται κατά τη γνώμη μου κυρίως στην ακροαματική συμβίωση με τον ίδιο τον Lab Gruppen,όχι τον διαμεσολαβητή...

Κατά τα άλλα,οι ίδιοι οι μουσικοί στις παραστάσεις τους συμβιώνουν μια χαρά μ'εκείνον.Για τους...΄΄μουσικόφιλους΄΄ δεν είμαι απολύτως βέβαιος.:sneaky:
Το παρα έθεσα λακωνικά.
Γιατί να μην του αρέσει ο Lab είναι τα ερωτηματικά.
Ο προ είναι μικρής σημασίας, απλός λύνεται εύκολα.
Διότι άμα τα χρήματα και η πρόθεση απόκτησης δεν ανήκουν στον ίδιο,ο υποφαινόμενος γίνεται λίαν επιφυλακτικός στην προοπτική συμβίωσης ενός ακροατή με...΄΄ανοίκειες΄΄ προς τις έξεις που μας έχει περιγράψει ποσότητες.

Last edited:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.754
τον ίδιο τον Lab Gruppen,όχι τον διαμεσολαβητή...
Το παρα έθεσα λακωνικά.
Γιατί να μην του αρέσει ο Lab είναι τα ερωτηματικά.

A

AKARL

Guest
???
Προενισχυτής υφίσταται ομού με δυνατό συναισθηματικό δέσιμο λόγω του τρόπου "γνωριμίας και δεσίματός" μας και της ευτυχούς εικοσαετούς συμβίωσης. Υπάρχει πολύ ιστορία μεταξύ μας. Άρα σαφώς προτιμώ να τον διατηρήσω για όσο χρονικό διάστημα δύναται να με συντροφεύει και να προσθέσω, ενδεχομένως, και ένα τέτχοιο μαραφέτι για να χρωματίζω κατά το δοκούν και άνευ κόπου το ακροαματικό πρόγραμμα. :)

Παρακατω πας αμα τονε προπατεις το δρομο,
αμα καθεσαι στη πετρα και αναρωθιεσαι που θα πας - πομενεις στον ιδιο τοπο ...
φιλοσοφικη διαθεσις οφφ
Συμφωνώ και επαυξάνω! :vinsent:

Από την άλλη μεριά , όμως, πσάχνω ταίρι μακριάς διαρκείας και όχι εφήμερη σχέση οπότε η απόφαση ούτε έφκολη ούτε προφανής είναι. Παράφορος "έρως με την πρώτη ματιά" δε μου έχει προκύπσει σε αφτή μου την αναζήτηση οπότε εκσακολουθώ να το σκέφτομαι.

Αδυνατώντας, όμως, να παραβλέψω τη φιλοσοφική πάσα σου, αγαπητέ Όλντυ, απαντώ ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση προτιμώ η επιλογή μου να καθοριστεί από κριτήρια προσιδιάζοντα εις τη στατική ποιότητα και ουχί τη δυναμική. ;)

ηντα ηχεια εχεις μας ειπες ?
Εχμ ... δε σας είπα, φρονώ όμως ότι οι οξυδερκέστεροι εξ υμών έχετε ήδη αντιληθεί ποιά είναι. ;)

Ας επαναλάβω τα βασικά τους χαρακτηριστικά αν μπορούν να βοηθήσουν:
3δρομο ηχείο δαπέδου, ανάκλασης χαμηλών, με 2 οχτάϊντσα γούφερ, πεντάϊντσο μιντ και τουήτερ μιας ίντσας μαλακού θόλου. Ευαισθησία 89Δβ/2,83β/1μ. Κατώτατη εμπέδηση 3,1 Ωχ. Απόκριση συχνότητας 35-20.000 Ηζ +-3Δβ. Συχνότητες κροςς 350 Ηζ και 2,5 ΚΗζ. Συνιστώμενη ισχύς 25-200Β.

Κατά τα άλλα,οι ίδιοι οι μουσικοί στις παραστάσεις τους συμβιώνουν μια χαρά μ'εκείνον.Για τους...΄΄μουσικόφιλους΄΄ δεν είμαι απολύτως βέβαιος.:sneaky:
Το σημείο αυτό, αγαπητέ Μπουτιά, χρήζει επεξηγήσεως και δι' ημάς τους αμύητους. :confused::idk:

Διότι άμα τα χρήματα και η πρόθεση απόκτησης δεν ανήκουν στον ίδιο,ο υποφαινόμενος γίνεται λίαν επιφυλακτικός στην προοπτική συμβίωσης ενός ακροατή με...΄΄ανοίκειες΄΄ προς τις έξεις που μας έχει περιγράψει ποσότητες.
Σοφά λεχθέντα. Για πολλοστή φορά χτύπησες το μάτι του ταύρου! Το να σε πω, κατά τα εδώ λεγόμενα, "Κάτη" είναι αυτό που οι Αλβιόνιοι αποκαλούν αντερστέϊτμεντ. :hi::hi::hi:

To be continued....

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.754
Ξανα γυρνάμε στην πρώτη σελίδα του νήματος.
Ο @PeterMeni σου πρότεινε rotel
Ο @Bhutia και η αφεντιά μου Audio Technologies.

Ως κάτοχος της λύσης βού δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός απλός να δηλώσω υπερ ευχαριστημένος αφού κατάφερε να κουνήσει Xanadu με άνεση. Καθόλου εύκολη εργασία για οποιοδήποτε τελικό.

ΥΓ: Το Xanadu είναι ενα παλιό ηχείο της Audio Spectrum διαβόητο για το πόσο δύσκολο ήταν στην οδήγηση.

A

AKARL

Guest
Ξανα γυρνάμε στην πρώτη σελίδα του νήματος.
Ο @PeterMeni σου πρότεινε rotel
Ο @Bhutia και η αφεντιά μου Audio Technologies.

Ως κάτοχος της λύσης βού δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός απλός να δηλώσω υπερ ευχαριστημένος αφού κατάφερε να κουνήσει Xanadu με άνεση. Καθόλου εύκολη εργασία για οποιοδήποτε τελικό.

ΥΓ: Το Xanadu είναι ενα παλιό ηχείο της Audio Spectrum διαβόητο για το πόσο δύσκολο ήταν στην οδήγηση.
Στην κουβέντα έπεσε και ζεύγος Βίνσεντ αλλά δε γνωρίζουμε πολλά για αυτό. :idk::idk::idk:

Το υστερόγραφο, για εμάς τους μιας κάποιας ηλικίας και άνω, κρίνεται, τουλάχιστον, περιττό! ;)

Δύσκολο αλλά και πολύ όμορφο ... οπτικά τε και ηχητικά! :drinks:

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
ενδεχομένως, και ένα τέτχοιο μαραφέτι για να χρωματίζω
:o:o :angel::angel:

Που πας και τα βρίσκεις;... Ιεροσυλία... Γουάτ αμπάουτ δε φάκιν πιούριτυ???
Νοτ του μέντσιον δε μπλάντυ μπιτ-πέρφεκτ... :focus::cry:
[DOUBLEPOST=1513022662][/DOUBLEPOST]Αυτά τα λαμπγκρούπεν, δε βγαίνουν σε δικάναλο χωρίς τα 100 ντιεςπί, για μας τους τεχνοφοβικούς;;; :confused::confused: :cool:

A

AKARL

Guest
:o:o :angel::angel:

Που πας και τα βρίσκεις;... Ιεροσυλία... Γουάτ αμπάουτ δε φάκιν πιούριτυ???
Νοτ του μέντσιον δε μπλάντυ μπιτ-πέρφεκτ... :focus::cry:
Πιουρίστας δεν είμαι εγώ, είναι ο Γκοτζάκλας αφού!

Τώρα με τα beat perfect εγώ δεν ασχολούμαι, ας σκιπάρει και κάνα μπιτ ο κρουστός μα δενμπειράζει... :D

Reaction score
15.467
3δρομο ηχείο δαπέδου, ανάκλασης χαμηλών, με 2 οχτάϊντσα γούφερ, πεντάϊντσο μιντ και τουήτερ μιας ίντσας μαλακού θόλου. Ευαισθησία 89Δβ/2,83β/1μ. Κατώτατη εμπέδηση 3,1 Ωχ. Απόκριση συχνότητας 35-20.000 Ηζ +-3Δβ. Συχνότητες κροςς 350 Ηζ και 2,5 ΚΗζ. Συνιστώμενη ισχύς 25-200Β.
καλε αυτα ειναι τα ιδια τα δικα μου - σχεδον ...

οι οξυδερκέστεροι εξ υμών έχετε ήδη αντιληθεί ποιά είναι
αυτα τα πιανει μονο ο C.C. (απο αντισταση εξοδου προ μαντεψε ποιος ηταν :o)

καμμια φωτο για μας απου 'χουμε καψει φλαντζα ?

A

AKARL

Guest
UP!

Επειδή η ρακή αργεί να ωριμάσει επαέ πέρα και επειδή το νήμα έχει κάνει κοιλιά που υπερβαίνει αυτή του Βενιζέλου ρίχνω στην αρένα δυο περιπτώσεις:

Vincent SP-331 (stereo) vs Vincent SP-997 (mono)

Ο πρώτος έχει μέσα και λαμπίτσες πρέπει να έχει και μπόλικες χροιές, ε;

Reaction score
11.204
Ας επαναλάβω τα βασικά τους χαρακτηριστικά αν μπορούν να βοηθήσουν:
Δεν μας είπες και με πόση εμπέδηση προδιαγράφονται τα ηχεία από τον κατασκευαστή τους, ή έστω ένα διάγραμμα!
Με τέτοιες προδιαγραφές πάντως, εγώ προσωπικά θα κοίταγα για κάναν ενισχυτή με 400-500 watt ανά κανάλι στα 8 ωμ και διπλασιασμό μέχρι τα 2 ωμ, Όχι αυτά τα ασθενικά που πόσταρες πριν.
Αλλά εγώ θα τα έβαζα και τέρμα που και που.
[DOUBLEPOST=1513429192][/DOUBLEPOST]Δε λέω, ο Vincent SP-997 είναι κουκλάκι, αλλά η εμφάνιση δεν κουνάει κώνους!

A

AKARL

Guest
Δεν μας είπες και με πόση εμπέδηση προδιαγράφονται τα ηχεία από τον κατασκευαστή τους, ή έστω ένα διάγραμμα!
Με τέτοιες προδιαγραφές πάντως, εγώ προσωπικά θα κοίταγα για κάναν ενισχυτή με 400-500 watt ανά κανάλι στα 8 ωμ και διπλασιασμό μέχρι τα 2 ωμ, Όχι αυτά τα ασθενικά που πόσταρες πριν.
Αλλά εγώ θα τα έβαζα και τέρμα που και που.
[DOUBLEPOST=1513429192][/DOUBLEPOST]Δε λέω, ο Vincent SP-997 είναι κουκλάκι, αλλά η εμφάνιση δεν κουνάει κώνους!
Το γράφω αφού: Κατώτατη εμπέδηση 3,1 Ωχ. (Ονομαστική 6 Ωμ).

Μετρήσεις, διαγράμματα, ΠΔΦ κλπ. δεν...

Άρα τα ηχεία θα πρέπει να θεωρούνται ως 4 Ωμ, σωστά;

Ο κατασκευαστής συστήνει 25-200 βατ, πως θα τους βάλω κάνα χτήνος με 400-500 watt ανά κανάλι στα 8 ωμ και διπλασιασμό μέχρι τα 2 ωμ; Θα τα ανασκολοπίσει το τέρας....:eek::eek::eek:

Reaction score
11.204
Το γράφω αφού: Κατώτατη εμπέδηση 3,1 Ωχ. (Ονομαστική 6 Ωμ).
Κατώτατη έγραφες (και πολύ καλά έκανες). Ονομαστική δεν έγραφες.

Άντε, αφού είναι 6 ωμ δε θα έψαχνα 400-500 watt, αλλά 280-400.
Μην ανησυχείς, αν δεν είσαι κουφός, δεν τα καις με πολλά βατ ενισχυτή.
[DOUBLEPOST=1513430564][/DOUBLEPOST]*Για να ακούσεις ότι όταν δυναμώνεις πολύ, αρχίζουν να παραμορφώνουν.
[DOUBLEPOST=1513430624][/DOUBLEPOST]Και άντε, και 2η έκπτωση, να μην διπλασιάζουν ΚΑΙ στα 2 ωμ, αλλά απλά να έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν και 2 ωμ.
[DOUBLEPOST=1513430702][/DOUBLEPOST]Παρακάτω, άστο. Πούλα τα και πάρε ενεργά. Θα τη βγάλεις καθαρή με τη μισή ισχύ.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.856
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29