spl db watt

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Ο τελικός ενισχυτής βοηθά τα ηχεία να παίξουν όσο μπορούν καλύτερα, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του βέβαια.
Αφού ο τελικός κάνει αυτά που πρέπει από πλευράς οδήγησης και το αποτέλεσμα συνεχίζει να μην είναι αρεστό ή η διαφορά τόσο εμφανής στο αυτί σε σχέση με το αποτέλεσμα χωρίς τον τελικό ίσως η αναζήτησή γι αυτό που ψάχνουμε να πρέπει να στραφεί άλλου.
Παρεμπιπτόντως, πολύς κόσμος, γι αυτά τα λιιιιιγο πιο πλούσια χαμηλά έχει πληρώσει ποοοοοοοολλα μηδενικά...

Reaction score
15.469
Παρεμπιπτόντως, πολύς κόσμος, γι αυτά τα λιιιιιγο πιο πλούσια χαμηλά έχει πληρώσει ποοοοοοοολλα μηδενικά...
Εμμ, εκει φαινεται πως ειναι ολη η ιστορια ... απο τα 200hz -ας πουμε- και πανω εχεις ξεμπερδεψει μ' ενα 6,5αρι κι ενα τουιτερ τσι ιντσας - για τη πλειοψηφια των περιπτωσεων ...
:drinks:

Reaction score
7.890
Ειναι εξαιρετικά πολυπαραγοντικό το ζήτημα που παρουσιάζεις.
  • Είναι το στήσιμο των ηχείων σωστό;
  • Ειναι το κροσάρισμα σωστό;
  • Ειναι χρονικά ευθυγραμισμενα όλα τα ηχεία και το sub;
  • Ειναι το RT60 αποδεκτό;
  • Ειναι το Eq σωστό;
  • Ειναι τα surround ηχεία ικανά;
Ολα αυτά δεν σου επιτρέπουν να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα.

Κατα τα άλλα, μια χαρά ειναι ο πολυκάναλος που πήρες
Το βασικό στήσιμο γίνεται με το multi position ypao και μετά παίζω λίγο εγώ να το φέρω στα ακούσματά μου. Το svs παίζει από 60 και κάτω. Αλλά εγώ εστιάζω σε stereo βάζοντας flac αρχειά στο foobar με wasapi.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.718
Το βασικό στήσιμο γίνεται με το multi position ypao και μετά παίζω λίγο εγώ να το φέρω στα ακούσματά μου. Το svs παίζει από 60 και κάτω. Αλλά εγώ εστιάζω σε stereo βάζοντας flac αρχειά στο foobar με wasapi.
Αυτές οι πληροφορίες δεν ειναι αρκετές.
Καλά έκανες και πήρες των Adcom. Δες και τα υπόλοιπα προβλήματα στο μέλλον.

Reaction score
2.483
Εγώ δεν έχω καταλάβει τι δεν σου αρέσει -εκτός από το γργονός ότι δεν βλέπεις σημαντική διαφορά με τον τελικό .

Σε τι στάθμη ακούς ? - σε τι στάθμη θα ήθελες να ακούς και δεν το κταφέρνεις .
Υπάρχει κάτι που σε ενοχλεί ή απλά περίμενες να ακούσεις κάτι ξεχωριστό που δεν προέκυψε.

Reaction score
7.890
Εγώ δεν έχω καταλάβει τι δεν σου αρέσει -εκτός από το γργονός ότι δεν βλέπεις σημαντική διαφορά με τον τελικό .

Σε τι στάθμη ακούς ? - σε τι στάθμη θα ήθελες να ακούς και δεν το κταφέρνεις .
Υπάρχει κάτι που σε ενοχλεί ή απλά περίμενες να ακούσεις κάτι ξεχωριστό που δεν προέκυψε.
Δεν είναι ότι δε μου αρέσει κάτι. Το έχω φέρει με ότι γνώσεις και συμβουλές σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Αλλάζοντας ηχεία αμέσως καταλαβαίνω τις διαφορές. Έχω δοκιμάσει crystal klipsh monitor audio svs. Απλά δε μπορούσα να απαντήσω στην ερώτηση του τι άλλαξε προσθέτοντας τον τελικό και αν άξιζαν τα χρήματα που έδωσα. Και ποιά ηχεία πέρα από τα klipsh θα μου δώσουν μεγαλύτερες εντάσεις αν ξέρουμε ότι τα δικά μου έχουν 91 db ευαισθησία με 150w τελικό. Συνήθως οι στάθμες όταν πούμε ότι είναι movie time είναι στο -10 έως 0 ανάλογα και με το format του ήχου. Tα true hd είναι συνήθως δυνατά.

Reaction score
11.759
τα οδηγώ με έναν avr 9καναλο αλλά σε stereo στα 110w 2 channel driven. και δώσω πχ 2000€ και πάρω ένα τελικό 2 χ 150w πάντα μιλάμε στα ίδια ohm, τι θα κερδίσω
Δηλαδή από τα 110 πήγες στα 150. Ε, και; Τί περίμενες να ακούσεις;

Reaction score
7.890
Δηλαδή από τα 110 πήγες στα 150. Ε, και; Τί περίμενες να ακούσεις;
Ναι υποτίθεται ότι οι avr δεν είναι πραγματικά όσα watt λένε. και πήγα σε έναν τελικό πεντακάναλο 150w ανά κανάλι 35 κιλών με κατανάλωση ρεύματος 1500va αξίας πριν 10 χρόνια 3500€. εσύ δε θα περίμενες κάποια διαφορά σε σχέση με τον avr των 900€?

Reaction score
11.759
Ναι υποτίθεται ότι οι avr δεν είναι πραγματικά όσα watt λένε. και πήγα σε έναν τελικό πεντακάναλο 150w ανά κανάλι 35 κιλών με κατανάλωση ρεύματος 1500va αξίας πριν 10 χρόνια 3500€. εσύ δε θα περίμενες κάποια διαφορά σε σχέση με τον avr των 900€?
Πρώτον, τα κιλά τί σχέση έχουν; Και δεύτερον θα πρέπει να κάτσω να διαβάσω αναλυτικά τις προδιαγραφές του ενός και του άλλου για να σου απαντήσω. Κάτι το οποίο δε θα κάνω, για δικά σου μηχανήματα.
Αν ήταν δικός μου, αυτό θα έκανα πριν πέταγα τα λεφτά μου.
Βέβαια ο ROTEL ένα αξιόλογο μηχάνημα, αλλά όπως φαίνεται και ο πρώην σου ήταν καλός αντίπαλος.
[DOUBLEPOST=1514066432][/DOUBLEPOST]Και στην τελική, ΔΕΝ θα έπαιρνα 10 ετών μηχάνημα.

Reaction score
7.890
1db. διαφορά.
δλδ πέρα από αυτό το 1 ή και κανένα db δεν θα έπρεπε να δω κάποια διαφορά. είναι περιττός τελικά ο τελικός?
τα specs των ηχείων είναι αυτά.

• Ισχύς (Wrms) 150
  • Μέγιστη Ισχύς (Watt) 250
  • Ευαισθησία (dB/2.83V/m) 91
  • Εμπέδηση - Impedance (Ohm) 8
  • Ελάχιστη Εμπέδηση - Min. Impedance (Ohm) 3.2
  • Απόκριση Συχνοτήτων (Hz) 33 - 22k
  • Ηλεκτρονική Προστασία Tweeter
  • Τύπος Crossover 2-way
  • Θάλαμοι Woofer 2
  • Οπές Bass Reflex 2
  • Gold Plated Binding Post
  • Μαγνητική Θωράκιση
  • Βάρος (kg) 19
  • Διαστάσεις ΠxΥxΒ (mm) 200 x 1011 x 300
  • Διαστάσεις ΠxΥxΒ (ίντσες) 7.9 x 39.8 x 11.8

Reaction score
11.759
  • Ισχύς (Wrms) 150
  • Μέγιστη Ισχύς (Watt) 250
  • Ευαισθησία (dB/2.83V/m) 91
  • Εμπέδηση - Impedance (Ohm) 8
  • Ελάχιστη Εμπέδηση - Min. Impedance (Ohm) 3.2
Με τέτοιες προδιαγραφές ,εγώ ένα 300αράκι ενισχυτή ανά κανάλι που να (προσπαθεί) να διπλασιάζει μέχρι τα 2 ωμ, θα τον προτιμούσα, για να πω ότι θα πάρω το μέγιστο από αυτά.

Reaction score
7.890
Πρώτον, τα κιλά τί σχέση έχουν; Και δεύτερον θα πρέπει να κάτσω να διαβάσω αναλυτικά τις προδιαγραφές του ενός και του άλλου για να σου απαντήσω. Κάτι το οποίο δε θα κάνω, για δικά σου μηχανήματα.
Αν ήταν δικός μου, αυτό θα έκανα πριν πέταγα τα λεφτά μου.
Βέβαια ο ROTEL ένα αξιόλογο μηχάνημα, αλλά όπως φαίνεται και ο πρώην σου ήταν καλός αντίπαλος.
[DOUBLEPOST=1514066432][/DOUBLEPOST]Και στην τελική, ΔΕΝ θα έπαιρνα 10 ετών μηχάνημα.
Για αρχή δε σε ανάγκασε κανείς να απαντήσεις. Forum είναι για να κάνουμε συζητήσεις και όποιος καλοπροαίρετα θέλει να βοηθήσει με τις παραπάνω γνώσεις του. δεύτερον που κολλάει o rotel μιλάμε για adcom για τον οποίο πολλά μέλη μου είπαν πολύ καλά λόγια. τρίτον το βάρος ότι έχει μέσα τεράστιο τοροειδή μετασχηματιστή ο οποίος μπορεί να αποδώσει τα watt που λέει. τέταρτον με τι δικιά σου τσέπη πάρε ότι θέλεις εγώ επέλεξα αυτόν.

Reaction score
122
:bigboss::bigboss::bigboss: Νασσο κερναω καφε της γυναικες και τα παιδια σπιτι σου φερτον μια βολτα σε μενα να τον ξεζουμισουμε θα δεις της διαφορες που θες στο δικο μου σετακι :lolsign::lolsign::lolsign::lolsign:

Reaction score
29.590
Εσύ καλά θα κάνεις να είσαι λιγότερο εριστικός στίς απαντήσεις σου , ειδικά σε νέα μέλη που δεν σε ξέρουν.
Γενικά από την ώρα που πήγες Γερμανία άλλαξε ο τρόπος γραφής σου προς το χειρότερο . Πρόσεξε γιατί προσβάλεις κόσμο χωρίς λόγο.
Με τέτοιες προδιαγραφές ,εγώ ένα 300αράκι ενισχυτή ανά κανάλι που να (προσπαθεί) να διπλασιάζει μέχρι τα 2 ωμ, θα τον προτιμούσα, για να πω ότι θα πάρω το μέγιστο από αυτά.
Ε, συζητάω, δε συζητάω;
Συγνώμη, Adcom ήθελα να γράψω, που τη συμπαθώ σαν εταιρία.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.902
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo