spl db watt

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
δεν ξέρω μπορεί να κάνω λάθος, δεν είναι καλύτερα να έχουν μεγαλύτερη απόσταση για καλλίτερο στερεοφωνικό αποτέλεσμα?

#31ankokdog, 13 Δεκεμβρίου 2017
Last edited: 13 Δεκεμβρίου 2017

Όχι, δεν είναι καλύτερα...
Πρέπει να κάνουν ισόπλευρο με σένα, κι αυτό
μέχρις ενος ορίου...
Πάντως όταν τα κολλάς στη γωνία,
χάνεις κάθε προηγούμενο πλεονέκτημα.
Κι ας μην τα κρύβει ο καναπές... :)

Reaction score
7.890
[ ...θα σου προτεινα 2 αλλαγες, αν θελεις και μπορεις να τις κανεις.
το left κοντα στο επιπλο διοτι ο καναπες το κοβει πολυ
και αντιστοιχα το right το ιδιο και το sub στην γωνια οπου θα βοηθηθει κιολας
Auto merged
και αν μπορεις με μια βαση τα surround να κοιτανε προς την θεση ακροασης

#30TERMATOGAZI, 13 Δεκεμβρίου 2017 ...]

Ο εμπειρότατος φίλος είπε όλα όσα θα μπορούσα να πω κι εγώ...
Το δωμάτιό σου φαίνεται "τετραγωνούτσικο" και μικρομεσαίο...
(κι εγώ τέτοια έχω, μη νομίζεις! :)
είναι και πιο οικονομικά στη θέρμανση! :D )

Ξέρω όμως πως υπάρχει όριο στα spl που μπορείς να αντέξεις
σε τέτοιου μεγέθους χώρο, από ηχεία που "δηλώνουν" 112 δβ max/1m..
Κι αυτό άσχετα με τη χωρο - φροντίδα που θα (μπορείς να) εφαρμόσεις...
Σπίτι μας, μπορούμε να έχουμε την ποιότητα εικόνας - ήχου ενός σινεμά,
αλλά όχι τις εντάσεις ενός σινεμά - κλαμπ...
[ Ακόμα κι αν έχεις ενεργά με κορυφές 130+ δβ, δε σημαίνει ότι
μπορείς να τα τσιτώσεις στο σαλόνι σου (μου).
Απλά, έχεις το δυναμικό περιθώριο, αν κι όταν...
Δηλαδή, ακόμη κι αν μπορείς να πηγαίνεις στο περίπτερο
για τσιγάρα με φεράρι,
δε σημαίνει ότι μπορείς να στρίβεις στη γωνία με 12.000 στροφές...
Όχι "ανέξοδα" τουλάχιστον... :D
χαχαχ αυτό με τη φεράρι και τις 12000 στροφές με άγγιξε μιας και είμαι ''κοντρακιας''
το δωμάτιο είναι 4 χ 6 στο 4 έχω την TV. έχω ένα μικρό πρόβλημα στις αλλαγές (σύζυγος) θα επιχειρήσω να τις κάνω, μπορεί βέβαια μετά να μη με ξαναδείτε εδώ μέσα......

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Καλή τύχη!
Ακόμα κι αν βρεθείς χωρισμένος κι άστεγος,
πες μας τουλάχιστον αν δούλεψε η συνταγή! :D:roflmao:

Reaction score
15.469
μπορεί βέβαια μετά να μη με ξαναδείτε εδώ μέσα.....
εμεις εχουμε εκπαιδευτει στους ελιγμους - αποφυγη παντοφλας - τηγανιου - γκρινιας :D
μην ανησυχεις ... θα ζησεις !!!

Reaction score
7.890
Η αλλαγή μπροστά ήταν αναίμακτη και με έγκριση μάλιστα. Πάμε τώρα ρυθμίσματα. Με την εμπειρία σας η διαφορές θα εντοπιστούν κυρίος που?

20171224_183118.jpg
20171224_183207.jpg

Reaction score
6.599
Oι ευαισθησιες που ανακοινωνουν οι εταιριες δεν αντιστοιχουν στην πραγματικοτητα απο καθολου εως παρα πολυ...το εγραψα...
Η ευαισθησια δεν ειναι το μονο βασικο κριτηριο που πρεπει να κοιτας σε ενα ηχειο ...εαν αυτη ειναι και σωστη :D
Ανεξοδα μπορεις να πειραματιστεις οσο θες και οσο το απολαμβανεις αλωστε χομπυ ειναι, οταν ερθει η ωρα της εκταμιευσης φωναξε εναν ειδικο, να σε μετρησει και να σου προτεινει καποια πραματα και εν συνεχεια να στο ρυθμισει , για να μην μπεις στο τοπ τεν των αγγελιων εκτος και εαν αυτο θες να το απολαυσεις...ενα ειναι σιγουρο παντα θα μετραει σιγουρα χειροτερα μιας και το αυτι δεν ειναι μετρητικο οργανο και η εμπερια του επαγγελματια ειναι πολυτιμη...
Υπαρχουν καποια πραματα τυφλοσουρτη που μπορουν να γινουν φυσικα ...
Π.χ η μπροστινη τριαδα τουλαχιστον θα επρεπε να ειναι η ιδια ...αυτο ειναι το μονο σιγουρο...σε εσκισα τωρα ,ετσι π.χ ... παντα μπορεις να εχεις και αλλη μαρκα διαστασεις ελαστικων στους μπροστινους τροχους απο τους πισω παλι θα τσουλαει...απο μενα καλη συνεχεια...

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Με την εμπειρία σας η διαφορές θα εντοπιστούν κυρίος που?
Με μηδαμινή εμπειρία στο ΗΤ,

[το τελευταίο πολυκάναλο φιλμ που είδα σπίτι μου, ήταν το νέο dvd του "στρατιώτη ράιαν" :D
...α, και τον "ακέφαλο καβαλάρη" :roflmao::lol: ]

θα έλεγα ότι στην ίδια στάθμη του ενισχυτή, πρέπει τώρα να ακούς
πιο καθαρά.... 8-)

Reaction score
15.469
Με μηδαμινή εμπειρία στο ΗΤ
εγω βανω ποτε ποτε κανα τρεϊλερ στο πισι και παθαινω πλακα - η μουσικη πρεπει να 'ναι απειρως πιο δυσκολη ν' αναπαραχτει (πως να το πω ... )

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
εγω βανω ποτε ποτε κανα τρεϊλερ στο πισι και παθαινω πλακα - η μουσικη πρεπει να 'ναι απειρως πιο δυσκολη ν' αναπαραχτει (πως να το πω ... )
Στα "σάουντρακ", δεν παίζει να επέμβει ο καθένας και να τα "γράψει" κατά πως του αρέσει...
Θα τονε τσιμεντώσουνε...
Αντιθέτως, στη σύγχρονη μουσική, καταπίνουμε πολλά...

Reaction score
15.469
Στα "σάουντρακ", δεν παίζει να επέμβει ο καθένας και να τα "γράψει" κατά πως του αρέσει...
Θα τονε τσιμεντώσουνε...
Αντιθέτως, στη σύγχρονη μουσική, καταπίνουμε πολλά...
Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί μου,

στο σαουντρακ που ακουμε απο το σιντι (ας πουμε) ?
γιατι στη ταινια πεφτει μια γοπα χαμε και σειεται ο σινεμας ...

εγω συχρονη μουσικη ακουω ενα 10 τσι εκατο ... πανω κατω ...

ακουω ομως και το angel απο το mezzanine των massive attack και σειεται το υπερπεραν - κι ας αναλωνεται ο καλος γιατρος με το moby ... :D

Reaction score
7.890
Ναι αλλά έλα που "εμεις" έχουμε να ρυθμίσουμε και την εικόνα. Εκεί να δεις τι γίνεται. Και καλά να έχεις ένα καλό blueray player. Αν θες να ρυθμίσεις του codecs και τη κάρτα γραφικών του pc για να παίξει το αυτούσιο blueray που κατεβάζεις μέρες ολόκληρες να βλέπεις ξανά και ξανά συγκεκριμένες σκηνές μέχρη να φράσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το καλό βέβαια είναι ότι το μάτι αντιλαμβάνεται αμέσος τι παραμικρή διαφορά.
[DOUBLEPOST=1514136351][/DOUBLEPOST]
Oι ευαισθησιες που ανακοινωνουν οι εταιριες δεν αντιστοιχουν στην πραγματικοτητα απο καθολου εως παρα πολυ...το εγραψα...
Η ευαισθησια δεν ειναι το μονο βασικο κριτηριο που πρεπει να κοιτας σε ενα ηχειο ...εαν αυτη ειναι και σωστη :D
Ανεξοδα μπορεις να πειραματιστεις οσο θες και οσο το απολαμβανεις αλωστε χομπυ ειναι, οταν ερθει η ωρα της εκταμιευσης φωναξε εναν ειδικο, να σε μετρησει και να σου προτεινει καποια πραματα και εν συνεχεια να στο ρυθμισει , για να μην μπεις στο τοπ τεν των αγγελιων εκτος και εαν αυτο θες να το απολαυσεις...ενα ειναι σιγουρο παντα θα μετραει σιγουρα χειροτερα μιας και το αυτι δεν ειναι μετρητικο οργανο και η εμπερια του επαγγελματια ειναι πολυτιμη...
Υπαρχουν καποια πραματα τυφλοσουρτη που μπορουν να γινουν φυσικα ...
Π.χ η μπροστινη τριαδα τουλαχιστον θα επρεπε να ειναι η ιδια ...αυτο ειναι το μονο σιγουρο...σε εσκισα τωρα ,ετσι π.χ ... παντα μπορεις να εχεις και αλλη μαρκα διαστασεις ελαστικων στους μπροστινους τροχους απο τους πισω παλι θα τσουλαει...απο μενα καλη συνεχεια...
Αλήθεια με έσκισες γιατί τα μπροστά monitor audio αντίστοιχα του κεντρικού έχουν 4000+ εκτός και αν τα έχει κάποιος φίλος και θέλει να κάνει κάποια αλλαγή

Reaction score
6.599
Εγω δε σε εσκισα, οσοι προτειναν την αγορα του σε εσκισαν :fuckyou::smg:...ωραιο ειναι,καλυτερο ειναι το σωστο ειναι?
Eαν εχεις σκοπο να επενδυσεις μελλοντικα πανω σε αυτο μαζι σου... καλυτερο ως μοναδα απο το προηγουμενο μπορει να ειναι, ως συνολο ομως ειναι λιγοτερο ομοιογενες, ξεχωριζει να στο πω χοντρικα πραμα που δε το θελουμε...πριν ηταν σωστοτερο δηλαδη,εαν σου αρεσει ετσι εμενα περισσευει...στα λεω γιατι ψαχνεσε σε λαθος βαση με ευαισθησιες κλπ, εαν θες να χτισεις βασσισμενος γυρω απο το κεντρικο σου ποσες επιλογες εχεις? Και οπως ειπα αυτο ειναι ενα μονο απο τα πολλα αλλα... Αυτα... :).

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
γιατι στη ταινια πεφτει μια γοπα χαμε και σειεται ο σινεμας ..
Δε φταίει ο μαστεράς!
Ο σινεματζής φταίει!
Συνήθως παίρνει στο λαιμό του και
τα καλά καγαθά παιδιά των RTsixties... :D;)

Reaction score
7.890
Εγω δε σε εσκισα, οσοι προτειναν την αγορα του σε εσκισαν :fuckyou::smg:...ωραιο ειναι,καλυτερο ειναι το σωστο ειναι?
Eαν εχεις σκοπο να επενδυσεις μελλοντικα πανω σε αυτο μαζι σου... καλυτερο ως μοναδα απο το προηγουμενο μπορει να ειναι, ως συνολο ομως ειναι λιγοτερο ομοιογενες, ξεχωριζει να στο πω χοντρικα πραμα που δε το θελουμε...πριν ηταν σωστοτερο δηλαδη,εαν σου αρεσει ετσι εμενα περισσευει...στα λεω γιατι ψαχνεσε σε λαθος βαση με ευαισθησιες κλπ, εαν θες να χτισεις βασσισμενος γυρω απο το κεντρικο σου ποσες επιλογες εχεις? Και οπως ειπα αυτο ειναι ενα μονο απο τα πολλα αλλα... Αυτα... :).
Είχα έχω σκοπό να αλλάξω τα crystal. Έκανα μια προσπάθεια προς klipsh και δεν μου κάθισαν καλά. Μου αρέσει το monitor audio και λέω να το πάω προς τα εκεί. Ναι είναι λάθος διαφορετικά ηχεία αλλά το κεντρικό παίζει το μεγαλύτερο ρόλο στο home cinema γιαυτό ξεκίνησα από αυτό.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
δεν ξέρω μπορεί να κάνω λάθος, δεν είναι καλύτερα να έχουν μεγαλύτερη απόσταση για καλλίτερο στερεοφωνικό αποτέλεσμα?
Δεν πρέπει ο ήχος να ξεφεύγει πολύ σε πλάτος απ' την εικόνα.

Επίσης, το σημείο κρος προς το υπογούφερ εγώ θα το δοκίμαζα στα 120 Hz.
Όχι πάνω απ' τους 80 κύκλους, αν βέβαια μπορούν τα ηχεία. Είναι περίπου η συχνότητα πάνω απ' την οποία καταλαβαίνουμε απο πού έρχεται ο ήχος.

Μου αρέσει το monitor audio και λέω να το πάω προς τα εκεί. Ναι είναι λάθος διαφορετικά ηχεία αλλά το κεντρικό παίζει το μεγαλύτερο ρόλο στο home cinema γιαυτό ξεκίνησα από αυτό.
Πρέπει να είναι ίδια τα μπροστινά. :thumbsup:

Last edited:

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616

[New δεν ξέρω μπορεί να κάνω λάθος, δεν είναι καλύτερα να έχουν μεγαλύτερη απόσταση για καλλίτερο στερεοφωνικό αποτέλεσμα?]

"Δεν πρέπει ο ήχος να ξεφεύγει πολύ σε πλάτος απ' την εικόνα."

-----------------

Δεν το είπα εγώ αυτό βρε ζιζίκο! Για όνομα! :o
Ο ασθενής το είπε! :D

(Στο άλλο του θρεντ, ποστ #31, που δεν μπορούσα να κουοτάρω στο δώθε θρεντ...) ;)

Reaction score
7.890
Καλημέρα στη παρέα και καλά Χριστούγεννα.

Ο καθένας με τη τρέλα του εμεις εδώ. Μετα τις αλλαγές που μου προτείνεται ως προς τη τοποθέτηση των μπροστινών και του sub τις οποίες και έκανα. Σήμερα έτρεξα το ypao. Παρατήρησα ότι στις χαμηλές συχνότητες κυρίος έχει ακραίες τιμές. Θυμάμαι πρίν να μην έχει κάπου πάνω απο +-3db

20171224_194001.jpg
20171224_194010.jpg
20171224_194018.jpg

Reaction score
15.469
Όχι πάνω απ' τους 80 κύκλους, αν βέβαια μπορούν τα ηχεία. Είναι περίπου η συχνότητα πάνω απ' την οποία καταλαβαίνουμε απο πού έρχεται ο ήχος.
Υπαρχει σαφως αυτο το θεμα... το προβλημα ομως νομιζω οτι βρισκεται στο τι μπορουν να παιξουν πραγματικα τα ηχεια (αριστερο δεξι)... στις μεσοχαμηλες συχνοτητες οπου γινεται ολος ο τζερτζελες.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster