"Vintage Tonearms & Turntables Club"

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.601
Για πες, ποιον/ποιους βραχίωνα/βραχίωνες έχεις υπόψη σου;

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Για πες, ποιον/ποιους βραχίωνα/βραχίωνες έχεις υπόψη σου;
Ανευ απροοπτου, στο ΤD126 ΙΙΙ θα παει ενας SME III , στο TD150 ισως μεινει ο δικος του η ενας Linn basik plus , στο ενα AR (XA)θα μεινει ο δικος του, και το αλλο AR XB θα υποστει χειρουργικη επεμβαση για αλλαγη βραχιωνα,ισως καποιος rega.
1-2 απ'αυτα θα φυγουν σε φιλους καποια θα κανουν παρεα με το Garrard 401 το οποιο παραπιμπτοντως αναμενει νεο plinth.......οπου θα μπει ο audiocraft AC-3000MC unipivot.

Reaction score
1.219
Philips Automatic 418 Synchro Belt - Drive

To πικάπ του πατέρα μου που χρησιμοποίησα πιο πολύ εγώ από την εφηβεία μέχρι που αγόρασα το δικό μου. Ευτυχώς ήταν σωστά ρυθμισμένο και δεν μου όργωσε τους δίσκους γιατί είχα πλήρη άγνοια από ρυθμίσεις. Το κακό είναι ότι το είχα ανοίξει από για να το καθαρίσω και το ξερύθμισα, δε μπόρεσα να ευθυγραμμίσω το υποπλατό πάλι και το πλατό εφάπτεται στραβά. Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα είναι ευπρόσδεκτη, τα τρία ελάσματα που φαίνονται στη δεύτερη φώτο πρέπει να έρθουν στο ίδιο ύψος για να πατήσει σωστά το πλατό.

Reaction score
8.905
Δεν μπορώ να καταλάβω (από την φώτο) τι μπορεί φταίει....

αλλά μάλλον έχεις τα ελατήρια (σπείρωμα) στην ίδια κατεύθυνση....:boast:

Reaction score
1.219
Δεν μπορώ να καταλάβω (από την φώτο) τι μπορεί φταίει....

Tα ελατήρια αλλάζουν ύψος από τις βίδες, υποθέτω ότι αν και τα τρία έρθουν στο ίδιο ύψος θα ευθυγραμμίσουν το πλατό. Φαίνεται εύκολο αλλά δυστυχώς είναι.

Reaction score
8.905
Το ξέρω.... αλλά άλλο σου έγραψα....

Γιατί εάν έχεις τα σπειρώματα και στα 3 στην ίδια φορά-κατεύθυνση.... τότε θα γέρνει μονόπατα και ας έχουν το ίδιο ύψος χωρίς βάρος!

Reaction score
1.219
...Γιατί εάν έχεις τα σπειρώματα και στα 3 στην ίδια φορά-κατεύθυνση.... τότε θα γέρνει μονόπατα και ας έχουν το ίδιο ύψος χωρίς βάρος!
Δεν έχω αλλάξει φορά, τα έχω όπως τα είχε η εταιρεία και δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να αλλαχθεί η φορά. Το ύψος πείραξα και χάλασε την ισορροπία.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Δεν έχω αλλάξει φορά, τα έχω όπως τα είχε η εταιρεία και δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να αλλαχθεί η φορά. Το ύψος πείραξα και χάλασε την ισορροπία.
Δεν σημαινει οτι οπτικα πρεπει και τα τρια να ειναι στο ιδιο υψος αλλα ρυθμιζονται αναλογα με το βαρος που δεχεται το καθενα.

Reaction score
4.123
Λογικά πρέπει να βγαίνει το λάστιχο (rubber) απο το πλατώ, όπου το τελευταίο θα έχει ισάριθμες τρύπες στα σωστά σημεία, ώστε τοποθετόντας ένα αλφαδάκι, να μπορεί κανείς να ρυθμίζει και να ελέγχει ταυτόχρονα, χωρίς να βάζει και να βγάζει το πλατώ.

Reaction score
1.219
Λογικά πρέπει να βγαίνει το λάστιχο (rubber) απο το πλατώ, όπου το τελευταίο θα έχει ισάριθμες τρύπες στα σωστά σημεία, ώστε τοποθετόντας ένα αλφαδάκι, να μπορεί κανείς να ρυθμίζει και να ελέγχει ταυτόχρονα, χωρίς να βάζει και να βγάζει το πλατώ.
Δίκιο έχεις, το ευθυγράμμισα αλλά τώρα ακουμπάει το πλατό στο σασί και δε μπορεί να περιστραφεί. Όταν το ανέβασα πιο πάνω βρίσκει στις μεγάλες βίδες. Απ' ότι κατάλαβα το ύψος ρυθμίζεται από το συνδυασμό έξι βιδών, τρεις μικρές και τρεις μεγάλες. Το ξαναπαρατάω ώσπου να βρω την ηρεμία να το δουλέψω ξανά. Ευτυχώς που δεν αγόρασα πικάπ με ανάρτηση...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.836
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon