Προτάγματα Ενισχυτικών Βαθμίδων για Jazzεμένους

Reaction score
4.704
Όσο για τον χαρακτηρισμό του Akarl...
έχω αρχίσει να φοβάμαι ότι..... μια αποχη θα μου έκανε καλό.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.092
Πολύ διαφωτιστικό thread.
Η βασική μου απορία: εφόσον ο ενισχυτής "χωλαίνει" από τις RCA εισόδους, αν χρησιμοποιηθεί ένα καλώδιο RCA->XLR για να γίνει η σύνδεση μέσω των balanced εισόδων, θα πάρω όλη την ονομαστική ισχύ (π.χ. 270W από τον Hattor ή 400W από τον Nord);
Η μήπως εθελοτυφλώ;
Ένα καλώδιο κατασκευασμένο για μονοτελική διασύνδεση αποτελείται από δύο αγωγούς:το σήμα και τη γείωση.

Ένα καλώδιο κατασκευασμένο για ισορροπημένη διασύνδεση περιλαμβάνει τρεις αγωγούς:Ο ένας είναι της γείωσης (συνδεδεμένος κιόλας με την περιβάλλουσα θωράκιση) και οι άλλοι δύο μεταφέρουν το ίδιο σήμα από την αντίστοιχη έξοδο του προηγούμενου σταδίου αλλά με διαφορά φάσης 180 μοιρών μεταξύ τους.Εφόσον υπάρχει διαφορική είσοδος στο στάδιο που ακολουθεί,έχει τοπολογία η οποία θα προσθέσει τα δύο σήματα για να προκύψει το παράγωγο,αντιστρέφοντας προηγουμένως την πολικότητα του ενός από τα σήματα.Άμα δεν το έκανε αυτό,τότε τα σήματα θα αλληλοεξουδετερώνονταν.

Αυτή η Αρχή Λειτουργίας έχει την εξής συνέπεια:Κατά την αντιστροφή της πολικότητας,οποιαδήποτε περιεχόμενη συνιστώσα θα είχε και στα δύο σήματα ίδιο πλάτος αλλά και διαφορά φάσης με όμοια τιμή και πρόσημο σε σχέση με τον κλάδο γείωσης,θα αλληλοακυρώνεται.Αυτό το φαινόμενο αποκαλούμενο "Common Mode Rejection" εξουδετερώνει διάφορες παραμορφώσεις και θορυβικές συνιστώσες που δύνανται να παρεμβληθούν παρασιτικά κατά τη διαδρομή του σήματος εκτός των συσκευών κι εντός του καλωδίου διασύνδεσης.

Άμα προσαρμοστεί μονοτελική έξοδος σε αυθεντική πλήρως ισορροπημένη είσοδο οφείλει να χρησιμοποιηθεί βεβαίως καλώδιο που θα περιλαμβάνει τρεις αγωγούς.Ο ένας από τους αγωγούς που θα μετέφεραν σήμα (οριζόμενος ως ΄΄ψυχρός΄΄) οφείλει να γειωθεί από την πλευρά της μονοτελικής εξόδου,οπότε παύει να μεταφέρει σήμα.Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το πλάτος του σήματος που θα προκύπτει στην ισορροπημένη είσοδο θα ήταν το μισό,ενώ δεν θα λειτουργεί καθόλου η απόρριψη διαφόρων παρεμβολών.

Η δε ικανότητα απόδοσης της προδιαγεγραμμένης ισχύος ενός τελικού που θα διέθετε και τους δύο τύπους εισόδων θα εξαρτάται από το αν η κυκλωματική τοπολογία του τελικού είναι πράγματι πλήρως ισορροπημένη - αντί για ψευδοδιαφορικές εισόδους για λόγους εντυπώσεων - και την ακόλουθη διαφοροποίηση του κέρδους από τη μια είσοδο στην άλλη.

Γι αυτό και σε σχετικές περιπτώσεις κρίνεται πιο αποτελεσματική από απλούς αντάπτορες,η παρεμβολή κάποιου αρθρώματος φέροντος ενεργά εξαρτήματα ή παθητικά (λ.χ. μετασχηματιστή) το οποίο θα αναγάγει το μονοτελικό σήμα σε πλήρως ισορροπημένο...
Θα ήθελα να αναφερθείς στο πόσο θόρυβο κάνουν οι ανεμιστήρες του μηχανήματος, κατά τη λειτουργία σε χαμηλές στάθμες, όταν πχ θες να αράξεις μεταμεσονύχτια με κάνα jack και να ακούς χαμηλά tom waits με τους υπόλοιπους του σπιτιού να κοιμούνται.:beach:
Υπό κανονικές συνθήκες αμελητέο και σίγουρα κατώτερο από ανεμιστήρα laptop.Άσε που ελέω Αρχής Λειτουργίας,στις συνήθεις οικιακές στάθμες ακρόασης,ο ανεμιστήρας θα ενεργοποιείται περισσότερο άμα ο ενισχυτής παραμένει απλώς ανοιχτός χωρίς να παίζει,δηλαδή να αναπαράγει σήμα.

Reaction score
1.220
...Θα ήθελα να αναφερθείς στο πόσο θόρυβο κάνουν οι ανεμιστήρες του μηχανήματος, κατά τη λειτουργία σε χαμηλές στάθμες, όταν πχ θες να αράξεις μεταμεσονύχτια με κάνα jack και να ακούς χαμηλά tom waits με τους υπόλοιπους του σπιτιού να κοιμούνται.:beach:
Ο ανεμιστήρας υπάρχει για τυχόν υπερθέρμανση, μόνο σε αυτή τη περίπτωση θα λειτουργήσει. Μη συγκρίνεις με Class AB ενισχυτές, δε ζεσταίνεται καθόλου. Εγώ έχω ακούσει 5-6 ώρες αρκετά δυνατά και δε κατάλαβε τίποτα. 40 μέρες τον έχω, δεν έχει λειτουργήσει ο ανεμιστήρας και δε το βλέπω να χρειαστεί.

A

AKARL

Guest
έχω αρχίσει να φοβάμαι ότι..... μια αποχη θα μου έκανε καλό.
Επιμελητή σε είπα ... Δε σε κακοχαρακτήρισα. Γιατί να απέχεις; Μήπως εννοείς απόχη, αλλά ούτε αυτό βγάζει νόημα. :idk:

Reaction score
6.204
Πολύ διαφωτιστικό thread.
Η βασική μου απορία: εφόσον ο ενισχυτής "χωλαίνει" από τις RCA εισόδους, αν χρησιμοποιηθεί ένα καλώδιο RCA->XLR για να γίνει η σύνδεση μέσω των balanced εισόδων, θα πάρω όλη την ονομαστική ισχύ (π.χ. 270W από τον Hattor ή 400W από τον Nord);
Η μήπως εθελοτυφλώ;
θα πρεπει να χρησιμοποιησεις ενα μηχανηματακι σαν αυτο εδω https://www.thomann.de/gb/art_cleanbox_pro.htm
Πιθανον υπαρχουν και καλυτερα αλλα εγω δε ξερω καποιο αλλο.

A

AKARL

Guest
θα πρεπει να χρησιμοποιησεις ενα μηχανηματακι σαν αυτο εδω https://www.thomann.de/gb/art_cleanbox_pro.htm
Πιθανον υπαρχουν και καλυτερα αλλα εγω δε ξερω καποιο αλλο.
Ο Μπουτιά σε δύο ποστ αυτού του θρέντ έχει προτείνει δύο άλλα βαρβάτα εργαλεία αλλά δεν μπορώ να τα εντοπίσω τώρα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.092
Ο Μπουτιά σε δύο ποστ αυτού του θρέντ έχει προτείνει δύο άλλα βαρβάτα εργαλεία αλλά δεν μπορώ να τα εντοπίσω τώρα.
Με τον Crown,το παρακάτω σε θέση 0dB για το διακόπτη εξασθένησης.
http://www.countryman.com/type-10s-direct-box/
550 $ ??? Αν ειναι να δωσω τοσα λεφτα γιατι να μη παω σε balanced pre απο την αρχη?

Κατι ποιο οικονομικο σαν αυτο που εκανα λινκ εγω δεν ειναι αρκετο πιστευεις?
Το επιχείρημα της πρώτης ερώτησης το είχα προβάλει και ο ίδιος στον AKARL.Του είχα μάλιστα συστήσει οδήγηση από ισορροπημένη έξοδο κάποιας συσκευής DAC φέρουσας έναν ποιοτικό εξασθενητή.

Στη δεύτερη ερώτηση,η απάντηση είναι όχι άμα θα ήθελες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ως προς την ποιότητα και αξιοπιστία μιας τέτοιας λύσης.
Θα ήθελα να ακούσω και μια άποψη από τον hidden guru πάνω σε αυτό.
Στην αρχή είχα διαπιστώσει ικανοποιώντας την περιέργειά μου ότι μπορούσε να οδηγηθεί επαρκώς με τα ποτενσιόμετρα στην πρόσοψη μέχρι και από USB stick μέσω των RCA στη ρύθμιση υψηλής ευαισθησίας.
Από τη στιγμή που το εγκατέστησα μονίμως στο χώρο ακρόασης των γονέων μου,δεν έχω μπει καν στον κόπο να το ακούσω υπό μονοτελική διασύνδεση.Τα δε ρυθμιστικά ευαισθησίας έχουν οριστικοποιηθεί σε θέση ΄΄1 η ώρα΄΄.

Last edited:

Reaction score
6.204
Με τον Crown,το παρακάτω σε θέση 0dB για το διακόπτη εξασθένησης.
http://www.countryman.com/type-10s-direct-box/
550 $ ??? Αν ειναι να δωσω τοσα λεφτα γιατι να μη παω σε balanced pre απο την αρχη? Κατι ποιο οικονομικο σαν αυτο που εκανα λινκ εγω δεν ειναι αρκετο πιστευεις?

Reaction score
4.327
Πιο ακριβό από τον crown βγαίνει αυτό.... Είχα τσεκάρει παλιά και ένα άλλο μπλε χρώματος που υπήρχε σε ελληνικό κατάστημα

Edit:

1
2

Last edited:

Reaction score
6.204
Πιο ακριβό από τον crown βγαίνει αυτό.... Είχα τσεκάρει παλιά και ένα άλλο μπλε χρώματος που υπήρχε σε ελληνικό κατάστημα
εσυ Γιωργο τη λυση την βρηκες με το teac 503 χωρις τη χρηση di box, σωστα?

Reaction score
4.327
Aύριο που θα μου στείλει ο Νταχάρης τον 7012 θα κάνω δοκιμές και θα σου πω πως παίζει καλύτερα (μέσω του dac από τις balanced εξόδους ή από rca με ,75 ευαισθησία). Πάντως για μουσική όπως το δουλεύω τώρα teac ----> crown balanced

Reaction score
6.204
Aύριο που θα μου στείλει ο Νταχάρης τον 7012 θα κάνω δοκιμές και θα σου πω πως παίζει καλύτερα (μέσω του dac από τις balanced εξόδους ή από rca με ,75 ευαισθησία). Πάντως για μουσική όπως το δουλεύω τώρα teac ----> crown balanced
οκ πεσμου για να δω και εγω τι θα κανω μιας και ειμαστε περιπου στην ιδια μοιρα.....

Reaction score
4.327
Θα ήθελα να ακούσω και μια άποψη από τον hidden guru πάνω σε αυτό. Το όνομά σου ποιο είναι mr Bhutia?

Reaction score
2.428
Επειδη ειμαι κι εγω σε αναζητηση dac/pre αξιζει το εγχειρημα σε συνδυασμο με τον crown;
Το teac εαν δεν κανω λαθος εχει και τηλεχειρισμο κατι που δεν εχει το benchmark dac1 που εχω εγω (και θελω οπωσδηποτε)
Οδηγει σωστα τον crown απο τις balanced;

Reaction score
4.327
Nαι έτσι πιστεύω ότι τον οδηγεί καλά. Αν δεις στα specs του από xlr μπορεί να δώσει έως 12.0Vrms. Από κει και πέρα είναι θέμα υποκειμενικό το αν σου αρέσει το ταίριασμα akm 4490 (= ουδέτερος ήχος) με class d και σε σχέση βέβαια με τα ηχεία σου.

Reaction score
2.428
Class d ειναι η πρωτη φορα που δοκιμαζω στο hi-fi τουλαχιστον,γιατι σαν μουσικος παλιος εχω δουλεψει με "τετοια μηχανακια".
Ειμαι του ουδετερου ηχου τα ηχεια μου δεν ειναι "σκληρα" αρα το αποτελεσμα μαλλον θα ειναι καλο για τα γουστα μου.
Περιμενω τον crown κι εγω να δοκιμασω με το benchmark (με το οποιο ειμαι σιγουρος οτι θα παιξει καλα αλλα μου λειπει ο τηλεχειρισμος) και θα δουμε την πορεια,ειμαι στο ψαξιμο αναμεσα σε teac,audiolab,aune,matrix,cambridge audio, κ.α dac/pre
Ευχαριστω παντως για τις πληροφοριες!:hi:

Reaction score
4.327
Mπορείς βέβαια να περιμένεις να κυκλοφορήσει και το 505 το οποίο εκτός των άλλων θα προσφέρει bulk transfer εκτός του συνηθισμένου asynchronous mode transfer στην επικοινωνία pc--->dac

Reaction score
6.204
Class d ειναι η πρωτη φορα που δοκιμαζω στο hi-fi τουλαχιστον,γιατι σαν μουσικος παλιος εχω δουλεψει με "τετοια μηχανακια".
Ειμαι του ουδετερου ηχου τα ηχεια μου δεν ειναι "σκληρα" αρα το αποτελεσμα μαλλον θα ειναι καλο για τα γουστα μου.
Περιμενω τον crown κι εγω να δοκιμασω με το benchmark (με το οποιο ειμαι σιγουρος οτι θα παιξει καλα αλλα μου λειπει ο τηλεχειρισμος) και θα δουμε την πορεια,ειμαι στο ψαξιμο αναμεσα σε teac,audiolab,aune,matrix,cambridge audio, κ.α dac/pre
Ευχαριστω παντως για τις πληροφοριες!:hi:
Σαν προ πολυ καλο ειναι και το mytek 192 dsd το οποιο και ειχα και σκεφτομαι να το ξανααποκτησω αν δε βρω κατι καλυτερο

Reaction score
2.428
Σαν προ πολυ καλο ειναι και το mytek 192 dsd το οποιο και ειχα και σκεφτομαι να το ξανααποκτησω αν δε βρω κατι καλυτερο
Nαι φυσικα εχω κοιταξει και το mytek το οποιο ειναι δεδομενο οτι θα ειναι καλο,αν και λιγο ψηλα στα χρηματα.
Στα συν των καινουργιων εναντι του benchmark συμπεριλαμβανομενου και του teac ειναι πιο πολλες εισοδοι αφου εχει 3 digital την usb και μια line που θα με βολευε για το αναλογικο tuner που εχω,ειδαλλως "ηχητικα" δυσκολα θα το αλλαζα.
Ειδωμεν.........να φτασει ο crown με το καλο.....
Ουτως η αλλως το ταξιδι ειναι ωραιο........

A

AKARL

Guest
:coffee: Καλημέρα κοπέλια, ήντα κάνετε;

Ωραία κουβέντα εκάματε νυχτιάτικο!

Εδά είδα αφτό που μου εκάμανε αγαπητέ Επιμελητή και κατάλαβα τι εννοείς.

Πχοιός ΜΟΔαφάκας (!) μου προσέθεσε τον χαρακτηριζμό; Τον ηθικό αφτουργό τον γνωρίζω, απαιτώ να μάθω και τον αντίστοιχο φυσικό (αν και πάει ο νους μου σε κάπχοιον συγκεκριμένο - υπάρχουν ... σαφείς αποχρώσες ενδείξεις). :spiteful:

Λοιπόν, Τούρτα, δώσε τον φυσικό αφτουργό ντελόγο, είτε δημοσίως είτε πέψε μου μαντάτο, γιατί αλλιώς έχεις να φάς τέτχοιο μπούλυινγκ :punish: που θα σε λυπηθεί ακόμα και ο EAR (ο original).

Το επιχείρημα της πρώτης ερώτησης το είχα προβάλει και ο ίδιος στον AKARL.Του είχα μάλιστα συστήσει οδήγηση από ισορροπημένη έξοδο κάποιας συσκευής DAC φέρουσας έναν ποιοτικό εξασθενητή.
Στη δεύτερη ερώτηση,η απάντηση είναι όχι άμα θα ήθελες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ως προς την ποιότητα και αξιοπιστία μιας τέτοιας λύσης.
550 $ ??? Αν ειναι να δωσω τοσα λεφτα γιατι να μη παω σε balanced pre απο την αρχη?
Ακριβώς αφτό σκέφτηκα κι εγώ αγαπητέ Αλέξανδρε και απέρριψα κάθε σκέψη περί ενσωμάτωσης ενός αποτέτχοιου στο σετάπ μου. Ουδεμία οικονομική λογική θα είχε.

Aύριο που θα μου στείλει ο Νταχάρης τον 7012
Καλώς να τον δεχτείς! Αναμένουμε ..... μετρήσεις...:party: :roflmao:

Το όνομά σου ποιο είναι mr Bhutia?
Λοιπόν Γιώργη αφτό το κρατά επτασφράγιστο μυστικό. Δενγκσέρω αν του έχει κσεφύγει σε κάνα ποστ του αλλά με 7.700 τεμάχια που έχει γράπσει πσάχνω πσύλο στ' άχυρα.

Αν θέλεις τη γνώμη μου θα πρέπει να έχει κάπχοιο αρχαιοπρεπές ή λατινογενές όνομα όπως: Κλαύδιος, Λουκιανός, Λουδοβίκος, Κίμωνας, Τηλέμαχος, Βελλερεφόντης κ.ο.κ.

Από την άλλη, αν είναι γεννηθείς τη δεκαετία του '60, άρα μεγάλωσε στα (καταραμένα) '70ς, θα μπορούσε κάλλιστα να ονομάζεται και Τάκης, Λάκης, Βάκης (και όλα τα εις -άκης), Ζάχος, Θύμιος, Λιάκος, Μαθιός, Μένιος, Μήτρος ή Μήτσος, Μίχος, Μπάμπης, Σήφης, Τέλης, Φώντας, Χάρης κ.λπ.

γιατι σαν μουσικος παλιος
:thumbsup: (μεγάλο) για το μουσικός ..... :thumbsdown: (μικρό) για το "σαν" (ομοιωματικό μόριο), το σωστό είναι "ως" (που εισάγει κατηγορούμενο).

Ειδωμεν.........να φτασει ο crown με το καλο.....
Ουτως η αλλως το ταξιδι ειναι ωραιο........
Αμήν :drinks:

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.839
Members
38.247
Νεότερο μέλος