Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Ένα καλώδιο κατασκευασμένο για μονοτελική διασύνδεση αποτελείται από δύο αγωγούς:το σήμα και τη γείωση.Πολύ διαφωτιστικό thread.
Η βασική μου απορία: εφόσον ο ενισχυτής "χωλαίνει" από τις RCA εισόδους, αν χρησιμοποιηθεί ένα καλώδιο RCA->XLR για να γίνει η σύνδεση μέσω των balanced εισόδων, θα πάρω όλη την ονομαστική ισχύ (π.χ. 270W από τον Hattor ή 400W από τον Nord);
Η μήπως εθελοτυφλώ;
Υπό κανονικές συνθήκες αμελητέο και σίγουρα κατώτερο από ανεμιστήρα laptop.Άσε που ελέω Αρχής Λειτουργίας,στις συνήθεις οικιακές στάθμες ακρόασης,ο ανεμιστήρας θα ενεργοποιείται περισσότερο άμα ο ενισχυτής παραμένει απλώς ανοιχτός χωρίς να παίζει,δηλαδή να αναπαράγει σήμα.Θα ήθελα να αναφερθείς στο πόσο θόρυβο κάνουν οι ανεμιστήρες του μηχανήματος, κατά τη λειτουργία σε χαμηλές στάθμες, όταν πχ θες να αράξεις μεταμεσονύχτια με κάνα jack και να ακούς χαμηλά tom waits με τους υπόλοιπους του σπιτιού να κοιμούνται.
Ο ανεμιστήρας υπάρχει για τυχόν υπερθέρμανση, μόνο σε αυτή τη περίπτωση θα λειτουργήσει. Μη συγκρίνεις με Class AB ενισχυτές, δε ζεσταίνεται καθόλου. Εγώ έχω ακούσει 5-6 ώρες αρκετά δυνατά και δε κατάλαβε τίποτα. 40 μέρες τον έχω, δεν έχει λειτουργήσει ο ανεμιστήρας και δε το βλέπω να χρειαστεί....Θα ήθελα να αναφερθείς στο πόσο θόρυβο κάνουν οι ανεμιστήρες του μηχανήματος, κατά τη λειτουργία σε χαμηλές στάθμες, όταν πχ θες να αράξεις μεταμεσονύχτια με κάνα jack και να ακούς χαμηλά tom waits με τους υπόλοιπους του σπιτιού να κοιμούνται.
Επιμελητή σε είπα ... Δε σε κακοχαρακτήρισα. Γιατί να απέχεις; Μήπως εννοείς απόχη, αλλά ούτε αυτό βγάζει νόημα.Όσο για τον χαρακτηρισμό του Akarl...
έχω αρχίσει να φοβάμαι ότι..... μια αποχη θα μου έκανε καλό.
θα πρεπει να χρησιμοποιησεις ενα μηχανηματακι σαν αυτο εδω https://www.thomann.de/gb/art_cleanbox_pro.htmΠολύ διαφωτιστικό thread.
Η βασική μου απορία: εφόσον ο ενισχυτής "χωλαίνει" από τις RCA εισόδους, αν χρησιμοποιηθεί ένα καλώδιο RCA->XLR για να γίνει η σύνδεση μέσω των balanced εισόδων, θα πάρω όλη την ονομαστική ισχύ (π.χ. 270W από τον Hattor ή 400W από τον Nord);
Η μήπως εθελοτυφλώ;
Ο Μπουτιά σε δύο ποστ αυτού του θρέντ έχει προτείνει δύο άλλα βαρβάτα εργαλεία αλλά δεν μπορώ να τα εντοπίσω τώρα.θα πρεπει να χρησιμοποιησεις ενα μηχανηματακι σαν αυτο εδω https://www.thomann.de/gb/art_cleanbox_pro.htm
Πιθανον υπαρχουν και καλυτερα αλλα εγω δε ξερω καποιο αλλο.
Με τον Crown,το παρακάτω σε θέση 0dB για το διακόπτη εξασθένησης.Ο Μπουτιά σε δύο ποστ αυτού του θρέντ έχει προτείνει δύο άλλα βαρβάτα εργαλεία αλλά δεν μπορώ να τα εντοπίσω τώρα.
Το επιχείρημα της πρώτης ερώτησης το είχα προβάλει και ο ίδιος στον AKARL.Του είχα μάλιστα συστήσει οδήγηση από ισορροπημένη έξοδο κάποιας συσκευής DAC φέρουσας έναν ποιοτικό εξασθενητή.550 $ ??? Αν ειναι να δωσω τοσα λεφτα γιατι να μη παω σε balanced pre απο την αρχη?
Κατι ποιο οικονομικο σαν αυτο που εκανα λινκ εγω δεν ειναι αρκετο πιστευεις?
Στην αρχή είχα διαπιστώσει ικανοποιώντας την περιέργειά μου ότι μπορούσε να οδηγηθεί επαρκώς με τα ποτενσιόμετρα στην πρόσοψη μέχρι και από USB stick μέσω των RCA στη ρύθμιση υψηλής ευαισθησίας.Θα ήθελα να ακούσω και μια άποψη από τον hidden guru πάνω σε αυτό.
550 $ ??? Αν ειναι να δωσω τοσα λεφτα γιατι να μη παω σε balanced pre απο την αρχη? Κατι ποιο οικονομικο σαν αυτο που εκανα λινκ εγω δεν ειναι αρκετο πιστευεις?Με τον Crown,το παρακάτω σε θέση 0dB για το διακόπτη εξασθένησης.
http://www.countryman.com/type-10s-direct-box/
εσυ Γιωργο τη λυση την βρηκες με το teac 503 χωρις τη χρηση di box, σωστα?Πιο ακριβό από τον crown βγαίνει αυτό.... Είχα τσεκάρει παλιά και ένα άλλο μπλε χρώματος που υπήρχε σε ελληνικό κατάστημα
οκ πεσμου για να δω και εγω τι θα κανω μιας και ειμαστε περιπου στην ιδια μοιρα.....Aύριο που θα μου στείλει ο Νταχάρης τον 7012 θα κάνω δοκιμές και θα σου πω πως παίζει καλύτερα (μέσω του dac από τις balanced εξόδους ή από rca με ,75 ευαισθησία). Πάντως για μουσική όπως το δουλεύω τώρα teac ----> crown balanced
Επειδη ειμαι κι εγω σε αναζητηση dac/pre αξιζει το εγχειρημα σε συνδυασμο με τον crown;Aύριο που θα μου στείλει ο Νταχάρης τον 7012 θα κάνω δοκιμές και θα σου πω πως παίζει καλύτερα (μέσω του dac από τις balanced εξόδους ή από rca με ,75 ευαισθησία). Πάντως για μουσική όπως το δουλεύω τώρα teac ----> crown balanced
Σαν προ πολυ καλο ειναι και το mytek 192 dsd το οποιο και ειχα και σκεφτομαι να το ξανααποκτησω αν δε βρω κατι καλυτεροClass d ειναι η πρωτη φορα που δοκιμαζω στο hi-fi τουλαχιστον,γιατι σαν μουσικος παλιος εχω δουλεψει με "τετοια μηχανακια".
Ειμαι του ουδετερου ηχου τα ηχεια μου δεν ειναι "σκληρα" αρα το αποτελεσμα μαλλον θα ειναι καλο για τα γουστα μου.
Περιμενω τον crown κι εγω να δοκιμασω με το benchmark (με το οποιο ειμαι σιγουρος οτι θα παιξει καλα αλλα μου λειπει ο τηλεχειρισμος) και θα δουμε την πορεια,ειμαι στο ψαξιμο αναμεσα σε teac,audiolab,aune,matrix,cambridge audio, κ.α dac/pre
Ευχαριστω παντως για τις πληροφοριες!
Nαι φυσικα εχω κοιταξει και το mytek το οποιο ειναι δεδομενο οτι θα ειναι καλο,αν και λιγο ψηλα στα χρηματα.Σαν προ πολυ καλο ειναι και το mytek 192 dsd το οποιο και ειχα και σκεφτομαι να το ξανααποκτησω αν δε βρω κατι καλυτερο
Εδά είδα αφτό που μου εκάμανε αγαπητέ Επιμελητή και κατάλαβα τι εννοείς.Όσο για τον χαρακτηρισμό του Akarl...
Το επιχείρημα της πρώτης ερώτησης το είχα προβάλει και ο ίδιος στον AKARL.Του είχα μάλιστα συστήσει οδήγηση από ισορροπημένη έξοδο κάποιας συσκευής DAC φέρουσας έναν ποιοτικό εξασθενητή.
Στη δεύτερη ερώτηση,η απάντηση είναι όχι άμα θα ήθελες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ως προς την ποιότητα και αξιοπιστία μιας τέτοιας λύσης.
Ακριβώς αφτό σκέφτηκα κι εγώ αγαπητέ Αλέξανδρε και απέρριψα κάθε σκέψη περί ενσωμάτωσης ενός αποτέτχοιου στο σετάπ μου. Ουδεμία οικονομική λογική θα είχε.550 $ ??? Αν ειναι να δωσω τοσα λεφτα γιατι να μη παω σε balanced pre απο την αρχη?
Καλώς να τον δεχτείς! Αναμένουμε ..... μετρήσεις...Aύριο που θα μου στείλει ο Νταχάρης τον 7012
Λοιπόν Γιώργη αφτό το κρατά επτασφράγιστο μυστικό. Δενγκσέρω αν του έχει κσεφύγει σε κάνα ποστ του αλλά με 7.700 τεμάχια που έχει γράπσει πσάχνω πσύλο στ' άχυρα.Το όνομά σου ποιο είναι mr Bhutia?
(μεγάλο) για το μουσικός ..... (μικρό) για το "σαν" (ομοιωματικό μόριο), το σωστό είναι "ως" (που εισάγει κατηγορούμενο).γιατι σαν μουσικος παλιος
ΑμήνΕιδωμεν.........να φτασει ο crown με το καλο.....
Ουτως η αλλως το ταξιδι ειναι ωραιο........