Ηχεία μέχρι 15.000€

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.205
Καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ για την ανταπόκριση .
Ας δούμε μερικά δεδομένα ...
Τα pmc είναι ηχεία που χρησιμοποιούνται από παρά πολλά και ισως τα ποιο γνωστά στούντιο παγκοσμίως .
Είναι ρυθμισμένα (κουρδισμένα) με bryston ενισχυτές και ειδικά το mb2 se με τον 14bsst2 θα παίζει άψογα (όπως μας διαβεβαίωσαν και από την pmc).
Το Κόστος είναι βέβαια ένα θέμα ....Η εμφάνιση είναι ένα θέμα επισεις ...
Το ηχείο το άκουσα πολύ ώρα και με δικά μου δισκάκια σε σπίτι γνωστού μου όχι βέβαια με όσο γκάζι θα ήθελα αλλά τα συμπεράσματα μου τα έβγαλα .
.Δεν θα αναφέρω τίποτα για τον ήχο του ως ένδειξη σεβασμού.
Αυτό όμως που θέλω να πω και νομίζω πως παίζει ρόλο είναι ότι το άκουσα σε έναν χώρο που ήταν μικρός και προβληματικός ηχητικά και αυτό δεν το κατάλαβα από το πως παίζαν τα Ηχεια αλλά απλά χτυπώντας παλαμάκια η μιλώντας σε κάποια σημεία του μικρού αυτού χώρου. Τα Ηχεια δεν δείξανε ποτέ να υποφέρουν από τον χώρο που όμως εύκολα καταλάβαινες ότι σε πιο σωστό χώρο θα έπαιζαν πολύ καλύτερα.Μου έδωσαν την αίσθηση ότι μπορούν να παίξουν αξιοπρεπώς σε πολύ άσχημους ηχητικά χώρους.
Επανέρχομαι για τα Jbl.........
Είναι αναλόγως ΄΄ρυθμισμένα΄΄,όπως και τα γνωστά ... B&W με τα πάλαι ποτέ ενισχυτικά Classe.:sneaky:

Η επίκληση του σεβασμού ισοδυναμεί με...έμμηνες ρύσεις μιας πολιτιστικής εξέλιξης.:p

Δια ταύτα : Το γεγονός ότι η αλληλεπίδραση του προαναφερθέντος μοντέλου με την - ομολογούμενη - ακουστική ατέλεια του χώρου όπου πραγματοποιήθηκε η ακρόαση έτυχε να μην προσβάλλει τα γούστα των παρόντων - ιδίως σε χαμηλές σχετικά στάθμες - δεν συνεπάγεται ότι θα συνέβαινε το ίδιο υπό τις δικές σου ιδιαίτερες συνθήκες άνευ λοιπών επεμβάσεων.
Οποιαδήποτε συνεπαγωγή από ανάλογα δεδομένα είναι επομένως άτοπη.

Το αυτό θα ίσχυε και για οποιαδήποτε ακρόαση των JBL M2 υπό ανάλογες συνθήκες...
Η συγκεκριμένη αναφορά κρίνεται σκόπιμη για να μην καλλιεργούνται εσφαλμένες γνωστικές διεργασίες και όχι από κάποια ιδιαίτερη συμπόνια για τη σωτηρία συγκεκριμένων χρηστών - η οποία άλλωστε δεν υφίσταται...;)
Φυσικα αν τα βαλουμε κατω σχεδον ολοι οι μ......ες εδω μεσα εχουμε δωσει τοσα λεφτα στο συνολο του ηχοσυστηματος μας. Αν δηλαδη τα ειχαμε δωσει μαζεμενα και ξεραμε τι να παρουμε σκεψου οτι θα ακουγαμε και εμεις απο τετοιου επιπεδου ηχεια με τα δεκαπενταρια woofer να πυροβολουν.
Αν κάτι έχει σίγουρα εμπεδώσει ο υποφαινόμενος από όλες τις ανάλογες διαδρομές,είναι πως η εκταμίευση τέτοιων κεφαλαίων για αγορά αγαθών που δεν αναμένεται ν'αξιοποιηθούν όπως τους αρμόζει,συνιστά σε κάθε περίπτωση...κακό kharma.:sneaky:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Οι απαιτήσεις δεν περιορίζονται μόνο στους ενισχυτές όπου χρειάζεται δυο! τέτοιους ...
https://www.crownaudio.com/en/products/i-tech-5000hd
Αλλά και στην απαραίτητη προσθήκη ενός προσεσορα για ισοσταθμηση του χώρου.
https://eshop.bonstudio.gr/el/jbl-studio-speaker-managment-40146
Γιάννη , οι i tech 5000hd έχουν δικό τους processor και δεν χρειάζονται το indonato.

Ultra smooth processing by onboard high-definition BSS OMNIDRIVEHD DSP with 24-bit, 192kHz Cirrus Logic SHARC A/D and D/A converters

LevelMAX™ peak voltage and RMS power limiters communicate with each other, resulting in smooth and accurate response, better sound

Reaction score
6.495
Tiς κορνες που τις ειδατε ωρε παιδες?:lolsign:(αδοκιμος ειναι) τι παει να πει κανει για λαιβ δεν κανει για κλασικη? ισα ισα εκει ειναι που θες απαραμορφωτα δυναμικα...
Τα ανεμιστηρακια αν θα παρουν μπροστα δε θα τα ακους ,λογω ''ενσωματωσης'' τους στο σκαλοπατι θορυβου.:sneaky:

P

PMC

Guest
Γιάννη , οι i tech 5000hd έχουν δικό τους processor και δεν χρειάζονται το indonato.

Ultra smooth processing by onboard high-definition BSS OMNIDRIVEHD DSP with 24-bit, 192kHz Cirrus Logic SHARC A/D and D/A converters

LevelMAX™ peak voltage and RMS power limiters communicate with each other, resulting in smooth and accurate response, better sound

Δεν το είχα καταλάβει .
Οκ Θενκς.

P

PMC

Guest
ιδίως σε χαμηλές σχετικά στάθμες
Ο ιδιοκτήτης των ηχείων μου έδωσε το ελεύθερο να ανεβάσω το volume όσο ήθελα αλλά.....δυο πράγματα συμβαίνουν .
1 .οταν ακούς καθαρά δεν αντιλαμβάνεσαι ποσό δυνατά ακούς .
2. Δεν ήθελα να εκμετάλλευτω την καλή του θέληση και να πιέσω τα Ηχεια στα όρια τους .

Επισεις θα ήταν πιο ευχάριστο για να μπορούμε όλοι να αφομοιώνουμε τα λεγόμενα σας ( τα οποία έχουν ειδικό βαρος ) να είστε πιο απλός στον λόγο σας. ( μερικά μηνύματα θέλουν διπλή ανάγνωση.τουλαχιστον από μένα .)
Πάντα με σεβασμό .
Ευχαριστώ .

Reaction score
5.483

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.059
Νομίζω πως μοιάζει πιο πολύ με Ηχείο συναυλίας ανοιχτού χώρου παρά ακρόασης σε σπίτι .( μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια )
Όχι "μπορεί". Κάνεις λάθος. :drinks:

κάποια ιδιαίτερη συμπόνια για τη σωτηρία συγκεκριμένων χρηστών - η οποία άλλωστε δεν υφίσταται...
Η σωτηρία της ψυχής; :p

Δεν ήθελα να εκμετάλλευτω την καλή του θέληση και να πιέσω τα Ηχεια στα όρια τους .
Είναι χαζό αυτό που λες. Τέτοια ηχεία δεν "πιέζονται".
Στα όριά τους, αν θες, φέρνεις τα αυτιά σου, που και να ματώσουν από τη στάθμη, τα ηχεία απλώς θα ξύνουν τ'@ρχίδια τους.:D

ΥΓ. Για λόγους που έχω εξηγήσει κατ'επαναληψιν, ηχεία τέτοιου μεγέθους και ποιότητας αναπαραγωγής, 1) θα τα αγόραζα προσωπικά μόνο στις ενεργές τους εκδόσεις, και 2) φυσικά θα τα τοποθετούσα σε χώρο με πιστοποίηση χρόνων αντήχησης από μηχανικό ήχου.
Εσείς τώρα, κάντε ότι αγαπάτε.

P

PMC

Guest
1) θα τα αγόραζα προσωπικά μόνο στις ενεργές τους εκδόσεις
Στις ενεργές τους εκδόσεις θα είναι και τα δυο .
Το μεν pmc είναι με τον υπάρχον τελικό της bryston που ούτως η άλλως του δίνει ότι χρειάζεται .
Amplifier Power per Channel:LF 325W
MF 150W
HF 150W
Ενώ τα Jbl θα είναι με τους crown που η Jbl τα προτείνει ως σύστημα .
[DOUBLEPOST=1518694909][/DOUBLEPOST]Τώρα να ρωτήσω κάτι ...
Η μελέτη του χώρου για αντηχήσεις η ακυρώσεις προηγείται της αγοράς ?
Η είναι κάτι που μπορεί να λάβει χώρα σε δεύτερη φάση ?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.007
Εγώ θα ήθελα αυτά απο JBL
http://www.jblsynthesis.com/productdetail/s4700.html

Τώρα να ρωτήσω κάτι ...
Η μελέτη του χώρου για αντηχήσεις η ακυρώσεις προηγείται της αγοράς ?
Η είναι κάτι που μπορεί να λάβει χώρα σε δεύτερη φάση ?
Θεωρητικά προηγείται, αλλά δεν είναι απαραίτητο, μπορεί να γίνει και εκ των υστέρων. Αλλά να μην αναβληθεί επ 'αόριστον. Την επόμενη μέρα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.205
Ο ιδιοκτήτης των ηχείων μου έδωσε το ελεύθερο να ανεβάσω το volume όσο ήθελα αλλά.....δυο πράγματα συμβαίνουν .
1 .οταν ακούς καθαρά δεν αντιλαμβάνεσαι ποσό δυνατά ακούς .
2. Δεν ήθελα να εκμετάλλευτω την καλή του θέληση και να πιέσω τα Ηχεια στα όρια τους .

Επισεις θα ήταν πιο ευχάριστο για να μπορούμε όλοι να αφομοιώνουμε τα λεγόμενα σας ( τα οποία έχουν ειδικό βαρος ) να είστε πιο απλός στον λόγο σας. ( μερικά μηνύματα θέλουν διπλή ανάγνωση.τουλαχιστον από μένα .)
Πάντα με σεβασμό .
Ευχαριστώ .
1 ) Αντιστρόφως : Όταν ακούμε σε υψηλές στάθμες,συλλαμβάνουμε ευκολότερα τις ανισορροπίες δεδομένου χώρου,αφού εκείνος πάντα προλαβαίνει ν'αντιδράσει (οι μυημένοι κατανοούν το υπονοούμενον).

Έστω και αν θα ήταν ευχάριστο το αντίθετο,απώτερος σκοπός στα κείμενα του υποφαινομένου είναι συνήθως η... πολλαπλή ανάγνωση.:sneaky:
Γιατί δεν λές -γράφεις καλύτερα , το πολλαπλό βασανιστήριο? :drinks:
Διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ήτο βασανιστήριον και δη πολλαπλόν.:D
https://el.wiktionary.org/wiki/βάσανο

https://el.wiktionary.org/wiki/βάσανος

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.907
1 ) Αντιστρόφως : Όταν ακούμε σε υψηλές στάθμες,συλλαμβάνουμε ευκολότερα τις ανισορροπίες δεδομένου χώρου,αφού εκείνος πάντα προλαβαίνει ν'αντιδράσει (οι μυημένοι κατανοούν το υπονοούμενον).

Έστω και αν θα ήταν ευχάριστο το αντίθετο,απώτερος σκοπός στα κείμενα του υποφαινομένου είναι συνήθως η... πολλαπλή ανάγνωση.:sneaky:

Γιατί δεν λές -γράφεις καλύτερα , το πολλαπλό βασανιστήριο? :drinks:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.059
Γιατί;
Γιατί'ναι όμορφα;
Δηλαδή ρε παιδάκι μου, αν στα χαρίσω τα παίρνεις σπίτι; Αυτά θες και δε σε αφήνει η κυρά ή δε φτάνουν τα λεφτά;
Δηλαδή, για το χώρο σου, εκτιμάς ότι είναι τα σωστά ηχεία;
Παλιοβρωμιαρωχαλιεντά;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.059

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.007
Γιατί;
Γιατί'ναι όμορφα;
Δηλαδή ρε παιδάκι μου, αν στα χαρίσω τα παίρνεις σπίτι; Αυτά θες και δε σε αφήνει η κυρά ή δε φτάνουν τα λεφτά;
Δηλαδή, για το χώρο σου, εκτιμάς ότι είναι τα σωστά ηχεία;
Παλιοβρωμιαρωχαλιεντά;
Είπα θα τα ήθελα. Δεν είπα θα τα ήθελα για το σαλόνι μου.
[DOUBLEPOST=1518704255][/DOUBLEPOST]
Εσύ ναι, να τα πάρεις τα τερατάκια, μια χαρά θα βολευτούν στο σαλόνι σου! ;)
Δεν χωράνε ούτε εκεί

Reaction score
1.752
Στις ενεργές τους εκδόσεις θα είναι και τα δυο .
Το μεν pmc είναι με τον υπάρχον τελικό της bryston που ούτως η άλλως του δίνει ότι χρειάζεται .
Εννοεἰς ὀτι τον ἐχεις ἠδη στην κατοχἠ σου και θα οδηγεἰ τα παθητικἀ ΡΜC ?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.873
Members
38.253
Νεότερο μέλος
Socky