Volvo 180000ΧΛΜ Ειναι πολλα?

Reaction score
669
Καλησπερα
Εχω βαλει στο ματι αυτο εδω

https://autodeal.car.gr/cars/view/11020947/

και αυτο

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/12582029/

Ειναι και τα 2 τα φουλ εξτρα με οτι μπορει να φανταστεί κανενας
Μεχρι και αυτόματο παρκάρισμα εχουν
Ο μονος μου ενδοιασμός ειναι για τα χιλιόμετρα
Μερικοί μου λενε οτι για πετρελαιο δεν ειναι πολλα
Τι λετε?

Reaction score
523
Αν τα χιλιομετρα ειναι αγυριστα....και κανεις μεχρι 25000 -30000 χλμ το χρονο παρε το s60... υα σε παει μεχρι τα 1000000 χωρις θεματα....
Απλα τα πετρελαια θελουν "γέρικη" οδηγηση...

Reaction score
2.429
Αν τα χιλιομετρα ειναι αγυριστα....και κανεις μεχρι 25000 -30000 χλμ το χρονο παρε το s60... υα σε παει μεχρι τα 1000000 χωρις θεματα....
Απλα τα πετρελαια θελουν "γέρικη" οδηγηση...
Παντως το 1000000 χλμ πια ειναι παρελθον γι αυτους τους πετρελαιοκινητηρες.Αυτα τα χλμ ηταν εφικτα με κινητηρες σαν της mercedes w124-w123.Τωρα εχουνε πολλα θεματα.Επισης μην πιστευετε τις καταναλωσεις σε λιτρα που δηλωνουν οι κατασκευαστες,στην πραξη ειναι αλλιως.
Εγω πια δεν βλεπω το λογο αγορας πετρελαιου οταν οι βενζινοκινητηρες ειναι απολυτα οικονομικοι,και βγαζουν ιπποδυναμεις τρελλες σε σχεση με τα κυβικα τους.Ειναι φτηνοτεροι στην επισκευη τους και το πετρελαιο σαν τιμη λιτρου κοντευει να φτασει την βενζινη.
Επισης με χαλαει το γεγονος τα περισσοτερα μετ/να πετρελαια να ειναι εισαγωγης και στην πλειονοτητα τους απο Γερμανια,και το πλειστον με γυρισμενα χλμ.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
..δε μπορω να σου πω για τους πετρελαιοκινητηρες. Θα σου πω για το αυτοκινητο. Εχω το Volvo S 60 t 4, 180 hp με βενζινοκινητηρα, στην εκδοση momentum, δηλαδη εχει ολο τον εξτρα εξοπλισμο που εδινε η εταιρια το 2012, + το ημιαυτοματο κιβωτιο διπλου συμπλεκτη. Εχει σημασια αυτο διοτι οι αλλαγες γινονται αντιληπτες μονο απο το στροφομετρο, δεν υπαρχει σκορτσαρισμα, η τιναγμα, εντελως βελουδινα. Αυτο, σε συνδιασμο με το αυτοματο cruise control απαιτει απο τον οδηγο να φρεναρει μονο στα διοδια. Θελω να πω, εαν μπορεις να βρεις εκδοση με ημιαυτοματο κιβωτιο, και επιπλεον το full πακετο υποβοηθησης οδηγου, προτιμησε το με κλειστα ματια. Αξιζει τοσο οσο δε μπορεις να φανταστεις!

Σαν αυτοκινητο συνολικα, εχω κανει περιπου 75.000 χλμ, περαν των service , δε μου εχει ζητησει τιποτε.

Α! να μη ξεχασω, υπολογισε και καποια χρηματα για το εξωτερικο πακετο sport εμφανισης, συν ζαντες 18', συν αεροτομη, αλλαζει τελειως το χαρακτηρα του, γινεται πολυ πιο ομορφο.

Αυτο που με ξενιζει ειναι ο μικρος χωρος αποσκευων (380 lt), καθως και η ελλειψη ρζερβας. Αντ' αυτης σου δινει ενα κιτ επιδιορθωσης με αφρο.

Reaction score
834
Όπως τα λέει ο @JDROGAS είναι τα πράγματα. Επίσης, συνυπολόγισε ότι το αυτοκίνητο δεν είναι μόνο κινητήρας και λογικά στα 180.000 χλμ. θα θέλει ή θα θελήσει σύντομα ένα κάρο αναλώσιμα (αμορτισέρ, δίσκο/πλατό, σύστημα διεύθυνσης κ.λπ.). Δεν βάζω καν στη συζήτηση το να θέλει κανένα φίλτρο μικροσωματιδίων γιατί αν ρωτήσεις τιμές θα βάλεις τα κλάματα.

Επίσης, με τόσα χιλιόμετρα θα τρίζει σαν γαλέρα σε τρικυμία :lolsign:

Μείνε μακριά.

ΥΓ: Το V40 είναι ένα αρκετά χειρότερο και πολύ ακριβότερο Ford Focus.

Reaction score
27.918
ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ 20,000 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ
ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ (ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΩ) Η ΜΗΧΑΝΙΚΟ 1600 ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ KIA CEED ME
ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ 136ΗΡ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΞΤΡΑ.
ΚΑΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ........
ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΒΟ.
ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.....

Reaction score
571
Καλημέρα και απο μένα,η εμπειρία μου με τα diesel έχει μόνο 3 χρόνια και θα σου πώ ότι είναι ανάμεικτες.Ξεκινάω λοιπόν,
αν είναι εισαγωγής μείνε μακριά,κατανάλωση καλύτερη ειδικά σε ταξίδι με μεγάλη μ.ω ,θόρυβος πανταχού παρόν μετά απο πολλές ώρες λειτουργίας στρώνει ,καλοκαίρι άψογο δεν πέφτει η απόδοση όσο και να το πηδήξεις,ίσως κάποιες μυρωδιές απο το καλοριφέρ και ροπές που δεν θα βρείς σε βενζίνη.Πάντως KIA καλύτερο στο δρόνο απο το VOLVO;χμμμ δεν νομίζω αλλά το 7χρόνια εγγύηση=αξία ανεκτίμητη+μικρό πορτ μπαγκάζ μάλλον παίρνεις με το ίδια χρήματα Focus 1000-125ps new.

Reaction score
1.739
Α, ρε Ελλαδίτσα, πως σε κατάντησαν...

Όλα τα σάπια και τα τελειωμένα των «Ευρωπαίων» και των «Κινέζων» σ’εμάς θα καταλήξουν και εμείς θα τρέχουμε να περιμένουμε στην ουρά να τα χρυσοπληρώσουμε με «άτοκες δοσεις»!

Αμάξια «ντίζελ», τηλεοράσεις «φλατ τέσσερα κέι», υπολογιστές «ρεφάρμπισντ», κλπ, κλπ....

Μόνο τις κλανιές να σκεφτείς, που’χει φάει το κάθισμα αυτού του Βόλβο απ’τον Γερμανό ή τον Σουηδό που το οδηγούσε και πραγματικά ειναι καλεπούρι!

Καλημέρα και καληλ Σαρακοστή...

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Καλημερα sokman. Εγω θα σου προτεινα να επιμεινεις στην αρχικη σου επιλογη. Υπαρχουν αυτοκινητα που μπορεις να βρεις, και τα οποια να προερχονται απο ιδιωτη, και τα οποια εχουν αγοραστει εδω στην Ελλαδα. Αρκει να εχεις υπομονη.

Μπορεις να πας και στους επισημους dealers volvo και δεις εκει. Επιμενω σ' αυτο το αυτοκινητο γιατι το εχω, και το γνωριζω καλα.

Αυτο που θα απεφευγα σιγουρα θα ηταν να αγορασω ενα αυτοκινητο, το οποιο θα ηταν leasing, συνηθως εχουν πολυ περιασοτερα χλμ απο αυτα που αναγραφουν.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.334
Τα αυτοκίνητα με τόσα χιλιόμετρα, ακόμη κι αν δεν είναι εισαγωγής, κάτι που προσωπικά θα απέκλεια, είναι σχεδόν σίγουρα leased στόλου (αυτό διαπιστώνεται εύκολα).
Η χρήση του οδηγού οχημάτων στόλου δεν χαρακτηρίζεται συνήθως ως προσεκτική. Kάτι αντίστοιχο ισχύει για τη συντήρηση, αφού για τις εταιρείες που προσφέρουν τα leases προέχει το χαμηλό κόστος.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Τα αυτοκίνητα με τόσα χιλιόμετρα, ακόμη κι αν δεν είναι εισαγωγής, κάτι που προσωπικά θα απέκλεια, είναι σχεδόν σίγουρα leased στόλου (αυτό διαπιστώνεται εύκολα).
Η χρήση του οδηγού οχημάτων στόλου δεν χαρακτηρίζεται συνήθως ως προσεκτική. Kάτι αντίστοιχο ισχύει για τη συντήρηση, αφού για τις εταιρείες που προσφέρουν τα leases προέχει το χαμηλό κόστος.
..σαφεστατα ειναι αυτοκινητο στολου zizik, δες το ετσι: ποιος μεσος οικογενειρχης-ιδιωτης θα εκανε τοσο πολλα χλμ; δυσκολο.

Και βεβαια μπορει κανεις εμπιστευτει αυτο το νουμερο; εγω παντως οχι..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.240
Αυτά που λένε 180.000χλμ, είναι συνήθως 480.000χλμ.
Βρήκα ένα Α4 ντίζελ ωραιότατο, που δε το είχανε γυρίσει κοντερ, κι έλεγε 550.000χλμ.
Αν το γυρνούσαν στα 180.000χλμ, ποιος νομίζεις ότι θα καταλάβαινε τη διαφορά;

Νομίζω ότι η μόνη ασφαλής επιλογή είναι να πάρεις καινούριο, ή μεταχειρισμένο από κάνα κοριτσάκι που της είχε πάρει τουτού ο μπαμπάς.

Παίζει και το λιζινγκ, μη το ξεχνάτε.

Reaction score
669
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΜΕΝΑ

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ. ΜΑΚΡΥΑ!!!!!
Σε ευχαριστω
Μαλον παμε απο τον πρώτο που δινει και 5 χρονια εγγύηση
[DOUBLEPOST=1518878808][/DOUBLEPOST]
Αυτά που λένε 180.000χλμ, είναι συνήθως 480.000χλμ.
Βρήκα ένα Α4 ντίζελ ωραιότατο, που δε το είχανε γυρίσει κοντερ, κι έλεγε 550.000χλμ.
Αν το γυρνούσαν στα 180.000χλμ, ποιος νομίζεις ότι θα καταλάβαινε τη διαφορά;

Νομίζω ότι η μόνη ασφαλής επιλογή είναι να πάρεις καινούριο, ή μεταχειρισμένο από κάνα κοριτσάκι που της είχε πάρει τουτού ο μπαμπάς.

Παίζει και το λιζινγκ, μη το ξεχνάτε.
δεν ξερω αν συμφέρει
υπολογίζω περιπου 300-350 ευρω καθε μηνα και στο τελος δεν ειναι δικο σου
Ασε που τωρα δεν περναει και στα εξοδα της εταιριας

Reaction score
27.918
Σε ευχαριστω
Μαλον παμε απο τον πρώτο που δινει και 5 χρονια εγγύηση
[DOUBLEPOST=1518878808][/DOUBLEPOST]
δεν ξερω αν συμφέρει
υπολογίζω περιπου 300-350 ευρω καθε μηνα και στο τελος δεν ειναι δικο σου
Ασε που τωρα δεν περναει και στα εξοδα της εταιριας
ΣΚΕΨΟΥ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΚΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.
ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑΞΙΟ ΒΕΝΖΙΝΙΚΙΝΗΤΟΥ ΣΕ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ.
ΟΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ.
ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΜΕ ΓΥΑΛΙΝΗ ΟΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟ.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΤΟ SW ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ.

[DOUBLEPOST=1518886240][/DOUBLEPOST]ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΛΟ....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.863
Members
38.625
Νεότερο μέλος
teamwork