- Reaction score
- 76.297
Αν και δελεάστηκα γιατί μου ήρθε ιδέα, Hidden Puru.
Αν και δελεάστηκα γιατί μου ήρθε ιδέα, Hidden Puru.
Ισχύει πως όσα πιο πολλά sub εχεις τόσο καλύτεραεννοείς μόνο με τα αντίστοιχα sub της εταιρίας...
σαν γενικότερο κανόνα όμως τι ισχύει?
Hidden Puru.
Αποφασιστε ειναι ή δεν ειναι κατευθυντικες πανω απο τα 80hz να λετε τα ιδια ολοιαυτό λέω...ότι από την ώρα που έβαλα 18ιντσο δεν αντιλαμβάνομαι τίποτα...γεμίζει ο χώρος χωρίς να αντιλαμβάνεσαι κατευθυντικότητα...ακόμα και σκέτο που του έκανα δοκιμές με γεννήτρια αλλά και να δω ταινία με αποσυνδεδεμένα τα υπόλοιπα ηχεία δεν υπήρξε ξανά τέτοιο φαινόμενο
ΕίπαμεΑποφασιστε ειναι ή δεν ειναι κατευθυντικες πανω απο τα 80hz να λετε τα ιδια ολοι
Υπαρχει και το mde(missdirection efect) οπως το re(rainbow efect) δεν το εχουν ολοι αυτο...οσο το ειχα πλαι παντα το ακουγα εισε τυχερος...εγω με ενα επελεξα σχεδον κεντρο και για λογους ελαχιστης αλλα κατι ειναι και αυτο ,ακυρωσης απο πλαινο τοιχο σε συχνοτητα εντονου στασιμου...
Κοβετε λοιπον στα 80 το σαμπ αρα δε επιθυμειτε συχνοτητες να αναπαραχθουν πανω απο εκει απο αυτο,αλλα ολες αυτες στα αλλα ηχεια,το ευθυγραμιζετε ομορφα ωραια στα 80 αλλα το lfe στα 120 το θελετε να αναπαραγεται απο το ιδιο ηχειο που πριν δεν το θελατε και ταυτοχρονα αναπαραγονται οι ιδιες κοινες συχνοτητες και απο τα αλλλα ηχεια ,αποφασιστε θετε η δε θετε πανω απο τα 80 το σαμπ?
και φυσικα αυτο το παραμελλημενο καναλι(lfe)δε χρειαζεται χρονικη ευθυγραμμιση αφου ηδη εχουμε επιλεξει αλλη πριν
Νταξυ ολα καλα αν δε τρωει βυθιση οταν σκαει το lfe,σιγουρα τρωει λασπη απο την ''αχρονισια''...
μάστορι...όσα 18ιντσα και να βάλεις...έτσι φρι έαρ που τα έχεις δεν πιάνουν db...καμπίνα θέλουνΆστα αυτά τώρα... Χρειάζεσαι ακόμα ένα 18-άρι και γω μαζί. Άντε παρήγγειλε
Dr...λες και μιλάς σε ετοιμοθάνατο είσαι για το πότε θα τεζάρει...άλλο ρώτησαΙσχύει πως όσα πιο πολλά sub εχεις τόσο καλύτερα
Τι είπε ο άτομος...Δόκτωρ χύσιος & Hidden Purό
Ντεν ξέρω καρντιά μουκαλύτερο-σωστότερο αποτέλεσμα θα έχεις αν καταργήσεις τελείως την έξοδο του sub και τα βάλεις να παίζουν με κάθε ηχείο μαζί (με τοποθέτηση μαζί με τον δορυφόρο) δηλώνοντας τις εξόδους ως Large(και καταργώντας την έξοδο sub του AVR) ή να τα κοτσάρεις στην έξοδο του sub του AVR και να τα κροσάρεις από τον AVR με τα υπόλοιπα ως small?
Τι εννοεις?τι φταιει η dolby με τις αλχημιες σας?
ποιος καρφώνει ποιον
Σόδομα και Γόμορρα....Ντεν ξέρω καρντιά μου
Ναι βρε...ωραία ιδέα...Kαλά ρε δεν έχεις ακούσει ποτέ το ανέκδοτο που λέει για πόντιους που χρειάζονται 2 πλυντήρια για να ακουμπήσουν πάνω την σκάφη για να πλύνουν; Έτσι θα το θέσεις στο Γωγουλίνι. Δυο sub για να ακουμπήσεις πάνω το κρεβατάκι του μωρού αλλά και για να κουνιέται ταυτόχρονα και να γίνεται το νανούρισμα.... Όλα εγώ πρέπει να στα λέω ναούμ
Eσυ δεν ειπες οτι ΄"Δεν ειναι υποχρεωτικό το κρος στα 80, άσε την THX να λέει, ειναι ομως σύνηθες και βολικό για μπούσουλας. Σίγουρα απο κει καιπάνω αρχιζει έντονη κατευθυντικότητα."Ντεν ξέρω καρντιά μου
[DOUBLEPOST=1519324879][/DOUBLEPOST]
Τι εννοεις?
Αλλαξε κάποιος τα προτεινόμενα ?
Αφού δεν τα έχεις καταλάβει, τζάμπα κουβέντα κάνουμε. Ξαναδιάβασε τα. Αμαν πια.
πάντως αυτό που έχω να δηλώσω ακουστικά (έστω και στον σάπιο χώρο μου) είναι ότι όταν είχα το sub-ηχεία στα 80 με το nano είχα πιο καθαρή συμπεριφορά στην ατάκα από ότι τώρα στα 120Eσυ δεν ειπες οτι ΄"Δεν ειναι υποχρεωτικό το κρος στα 80, άσε την THX να λέει, ειναι ομως σύνηθες και βολικό για μπούσουλας. Σίγουρα απο κει καιπάνω αρχιζει έντονη κατευθυντικότητα."
αλλαξες γνωμη μηπως τωρα που οι αλλοι δεν το αντιλαμβανονται?μαλλον γιαυτο διαφωνεις μαζι μου...
Και επειδη ξερεις ....γιαυτο δεν ξερεις τι να απαντησεις στον Νταχαρι
Οταν κανεις σας δε μπορει να μου απαντησει ακριβως στις ερωτησεις που θετω αρχιζετε τα καλαματιανα,τα ξενα λινκ,και τα απευθυνσου στη dolby...λες και ανεφερα καπου οτι εκανε λαθος επιλογη η εταιρια την επιλογη του brickwall...
Η απολυτη χρονικη ευθυγραμμιση του lfe(σιγα να μην σας νοιαζει )ερχεται μονο εαν ταυτιστουν τα σημεια κρος..αλλιως κανετε δεησεις στους μηχανικους ηχου να μην εχουν περιεχομενο πανω απο αυτο ... ή δειτε καμια τσοντα εκει δε θες καν σαμπ
βρε σίγουρα όλοι έχουμε από μια καμπούρα..απλά το έθεσα για να μην ακουστεί ως απόλυτο συμπέρασμαΟλοι οι χωροι εχουν τα θεματα τους πιστεψε,κανενα σαπιο χωρο δεν εχεις ...
Προτού κάνουμε υπερβολικά φιλόδοξες σκέψεις,θα ήταν εφικτόν ο χρήστης να προσαρτήσει σε κάθε επιμέρους κανάλι υποβαθύφωνη μονάδα με διάφραγμα τουλάχιστον 15 ιντσών (ή δύο 12ιντσα) και ανάλογο μαγνητικό σύστημα,οδηγούμενα από αρκετές εκατοντάδες Watt ισχύος,κροσάροντάς τις κατόπιν υπό απολύτως ομοιόμορφες συνθήκες με τις υψιπερατές μονάδες και τέλος (το δυσχερέστερο) να τις διευθετήσει κατά τρόπον ώστε να ήταν όλες μαζί και καθεμία τους ξεχωριστά αρμονικώς ενσωματωμένες με τους ιδιορρυθμούς του χώρου στις κατώτατες οκτάβες και τις αναμενόμενες ακυρώσεις ελέω απόστασης από τα τοιχώματα;Άμα αστοχήσει έστω και μια τοποθέτηση,θα έχουμε παίξει...και χάσει,σαν τους θαμώνες της προαναφερθείσας ψησταριάς....άλλο ρώτησα
έστω ότι έχεις 7 sub
καλύτερο-σωστότερο αποτέλεσμα θα έχεις αν καταργήσεις τελείως την έξοδο του sub και τα βάλεις να παίζουν με κάθε ηχείο μαζί (με τοποθέτηση μαζί με τον δορυφόρο) δηλώνοντας τις εξόδους ως Large(και καταργώντας την έξοδο sub του AVR) ή να τα κοτσάρεις στην έξοδο του sub του AVR και να τα κροσάρεις από τον AVR με τα υπόλοιπα ως small?
Όχι υποχρεωτικώς,διότι εφόσον ο χρησιμοποιούμενος επεξεργαστής προσέφερε μέσω λογισμικού την επιλογή να διοχετευόταν ολοκληρωτικά η περιεχόμενη πληροφορία του LFE στα κύρια κανάλια,εάν επιλεγόταν μια τέτοια λειτουργία,θα ήταν σκόπιμη η αναπαραγωγή για την ολική πληροφορία χαμηλών συχνοτήτων υπό μορφή ενιαίας οντότητας.άρα και full range με 18ιντσα sub στο κάθε κανάλι να έχουμε
πρέπει να έχουμε απαραίτητα και ένα 8o sub σε σύνδεση LFE για να μην υπάρχει υποψία χασούρας της όλης ηχητικής πληροφορίας της ταινίας
σωστά?