Dayton UM-18 καμπίνα brainstorming

Reaction score
6.204
Τούρκικο?:p:roflmao:
κοντά στα 900 ήταν...ήρθε μέσω Βουλγαρίας και πληρώθηκαν κάποιοι δασμοί + κάτι φπαδια μου είχε πει
θα σε ενημερώσω αύριο μόλις τον βρω;)
κοιταξε αν μιλαμε για καλο κλωνο που να αποδιδει οσα watt βγαζει και ο lab gruppen αξιζει τα 900 μιας και μονο το ενα καναλι αρκει για το σαμπ και τα αλλα 3 πανε για κεντρικο και πισω καναλια.

Reaction score
6.204
κοιταξε αν μιλαμε για καλο κλωνο που να αποδιδει οσα watt βγαζει και ο lab gruppen αξιζει τα 900 μιας και μονο το ενα καναλι αρκει για το σαμπ και τα αλλα 3 πανε για κεντρικο και πισω καναλια.
Επισης απο thoman παιζει και αυτος https://www.thomann.de/gr/the_tamp_tsa_4_1300.htm αλλα δε ξερω τι ρολο βαραει.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.749

Reaction score
6.204
Άμα φτιάξεις το 18άρι θέλει κανα διχίλιαρο βατ στα 4ω για να έχεις και headroom
Η αρχικη σκεψη μου ειναι η εξης. Παραγγελνω το driver απο ευρωπαικο site ενα 400αρι. Ανεβαινω Αθηνα η ρωταω και εδω ενα ξυλουργο- επιπλοποιο να μου φτιαξει την καμπινα (λογικα με φυσικο καπλαμα) κανα 250-300 πιστευω το πολυ. Τελος ειχα στο μυαλο μου για ενισχυση εναν crown xls 2002 γεφυρωμενο. Αν τωρα εχετε κατι καλυτερο να μου προτείνετε πεστε το....

Reaction score
6.204
Mια χαρά
μια χαρα ειναι Γιωργο αλλα θελω και ενα τρικαναλο τελικο τωρα για τα πισω και το κεντρικο και ολο το εγχείρημα μαζι θα ανεβει πολυ.... Ενω ενας ενισχυτης με τετοια δυναμη οπως ο lab grupen θα με εβγαζε απο τη δυσκολη θεση.
[DOUBLEPOST=1520380443][/DOUBLEPOST]
μια χαρα ειναι Γιωργο αλλα θελω και ενα τρικαναλο τελικο τωρα για τα πισω και το κεντρικο και ολο το εγχείρημα μαζι θα ανεβει πολυ.... Ενω ενας ενισχυτης με τετοια δυναμη οπως ο lab grupen θα με εβγαζε απο τη δυσκολη θεση.
dahari παντως μιας και το εχεις sealed και εγω λογικα το ιδιο λεω να κανω πως σου φαινεται μπορει να γκρεμισει το σπιτι η θελεις και δευτερο? Δε μιλαμε να κουναει απλα. Θελω να κανει ζημια στους τοιχους....

daharis666

Moderator
Reaction score
79.749
dahari παντως μιας και το εχεις sealed και εγω λογικα το ιδιο λεω να κανω πως σου φαινεται μπορει να γκρεμισει το σπιτι η θελεις και δευτερο? Δε μιλαμε να κουναει απλα. Θελω να κανει ζημια στους τοιχους....
2ο?! :confused::o:oόχι καλέ...τρελός είσαι?!:o:roflmao::roflmao:

στα σίγουρα σχέδια όταν θα μετακομίσω
είναι να αλλαχτεί καμπίνα (πιο μεγάλη πάλι σε sealed) και να μπει και δεύτερο

η απόδοση είναι τρομακτική δεν θα τολμήσεις να το φτάσεις στα όρια (σε κατοικημένο χώρο) πάνω από 3-4 δευτερόλεπτα

όταν έκανα πειράματα τις πρώτες μέρες με γεννήτρια στο rew
ένιωσα ακριβώς όπως γίνεται όταν ξεκινάει ένας σεισμός...
ακούς τους τοίχους να τσαλακώνουν και ένιωθα έναν αποπροσανατολισμό στον χώρο.:geek:
χαμογέλασα:sneaky:...το χαμήλωσα και είπα να μην το ξανακάνω:D

Reaction score
4.327
Και δεύτερο; Και πιο μεγάλη καμπίνα γιατί; Το Γωγουλίνι λαμβάνει; :p

daharis666

Moderator
Reaction score
79.749
Και δεύτερο; Και πιο μεγάλη καμπίνα γιατί; Το Γωγουλίνι λαμβάνει; :p
πιο μεγάλη καμπίνα για να γλιτώσω ενισχυτικά και να κερδίσω απόδοση ;)
εκεί που θα τα χω.... το Γωγουλίνι πίστεψέ με δεν θα λαμβάνει ΚΑΘΟΛΟΥ!:party:

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
6.204
Την καμπινα με cnc την εκοψε ο ξυλουργος η με απλα μηχανηματα ? Δυο ξυλουργους που ρωτησα εδω κοντα δεν εχουν cnc και απο αυτα που μου ελεγαν δε μου γέμισαν το ματι...

Last edited:
  • Like

daharis666

Moderator
Reaction score
79.749
Την καμπινα με cnc την εκοψε ο ξυλουργος η με απλα μηχανηματα ? Δυο ξυλουργους που ρωτησα εδω κοντα δεν εχουν cnc και απο αυτα που μου ελεγαν δε μου γέμισαν το ματι...
ναι με cnc...αλλά μην τρελαίνεσαι κιόλας
εκεί που χρειάζεται το cnc είναι αν θέλεις να κάνεις το εσωτερικό δέσιμο μονοκόμματο όπως εδώ

τα υπόλοιπα γίνονται και με πριόνι :o:D

Reaction score
6.204
ναι με cnc...αλλά μην τρελαίνεσαι κιόλας
εκεί που χρειάζεται το cnc είναι αν θέλεις να κάνεις το εσωτερικό δέσιμο μονοκόμματο όπως εδώ

τα υπόλοιπα γίνονται και με πριόνι :o:D
ποσα εσκασες εσυ για το κουτι ?

• Like

Reaction score
4.327
πιο μεγάλη καμπίνα για να γλιτώσω ενισχυτικά και να κερδίσω απόδοση ;)
εκεί που θα τα χω.... το Γωγουλίνι πίστεψέ με δεν θα λαμβάνει ΚΑΘΟΛΟΥ!:party:
Έλα ρε θα φτιάξεις αποκλειστικό χώρο; Γαμώ τις φάσεις :drinks:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.933
Ανεβαινω Αθηνα η ρωταω και εδω ενα ξυλουργο- επιπλοποιο να μου φτιαξει την καμπινα (λογικα με φυσικο καπλαμα) κανα 250-300 πιστευω το πολυ.
Οου στάκα.
Καμπίνα ηχείου θες να φτιάξεις ή σκρίνιο?
Είναι εντελώς διαφορετική η λογική κατασκευής ενός επίπλου, από μια καμπίνα ηχείου.
Ακόμα και οι κόλλες που πρέπει να μπουν είναι άλλες, από αυτές ενός επίπλου.
Οι άνθρωποι που φτιάχνουν έπιπλα δεν γνωρίζουν, ώστε να μπορούν να σε βοηθήσουν με λύσεις, τις ανάγκες δεσίματος και την καταπόνηση από κραδασμούς μιας τέτοιας κατασκευής.

Reaction score
6.204
Οου στάκα.
Είναι εντελώς διαφορετική η λογική κατασκευής ενός επίπλου, από μια καμπίνα ηχείου.
Οι άνθρωποι που φτιάχνουν έπιπλα δεν γνωρίζουν, ώστε να μπορούν να σε βοηθήσουν με λύσεις, τις ανάγκες δεσίματος και την καταπόνηση από κραδασμούς μιας τέτοιας κατασκευής.
Και που πρεπει να απευθυνθω;

daharis666

Moderator
Reaction score
79.749
Οου στάκα.
Αν αναφέρεσαι στις κόλλες...
από όσο θυμάμαι.. χρειάζεται κόλλα που να μην δημιουργεί αναθυμιάσεις ειδικά όταν πρόκειται για sealed

κατά τα άλλα το δέσιμο εξαρτάται από τα σχέδια που θα δώκεις στον μάστορα και την επιλογή πάχους ξύλου...δεν νομίζω να κάνει του κεφαλιού του

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.933
Και που πρεπει να απευθυνθω;
Σε κάποιον που να έχει σχετική εμπειρία.
[DOUBLEPOST=1520429681][/DOUBLEPOST]
Αν αναφέρεσαι στις κόλλες...
από όσο θυμάμαι.. χρειάζεται κόλλα που να μην δημιουργεί αναθυμιάσεις ειδικά όταν πρόκειται για sealed

κατά τα άλλα το δέσιμο εξαρτάται από τα σχέδια που θα δώκεις στον μάστορα και την επιλογή πάχους ξύλου...δεν νομίζω να κάνει του κεφαλιού του
Καμία σχέση με αναθυμιάσεις. Είναι διαφορετικός ο βαθμός σκληρότητας της κάθε κόλλας.

Το πως θα δέσει η μια επιφάνεια με την άλλη, διαφέρει. Είναι άλλο να κόψεις τα ξύλα σε γωνίες 45 μοιρών, ώστε να έχεις μέγιστη επιφάνεια συγκόλλησης, και άλλο να κολλήσεις απλά τις πλευρές όπως πάνε.
Επιπλέον, στο βάψιμο ξύλο, μετά από λίγο καιρό θα φαίνονται οι αρμοί από τις συστολές-διαστολές.

Last edited:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.749
Καμία σχέση με αναθυμιάσεις. Είναι διαφορετικός ο βαθμός σκληρότητας της κάθε κόλλας.

Το πως θα δέσει η μια επιφάνεια με την άλλη, διαφέρει. Είναι άλλο να κόψεις τα ξύλα σε γωνίες 45 μοιρών, ώστε να έχεις μέγιστη επιφάνεια συγκόλλησης, και άλλο να κολλήσεις απλά τις πλευρές όπως πάνε.
Επιπλέον, στο βάψιμο ξύλο, μετά από λίγο καιρό θα φαίνονται οι αρμοί από τις συστολές-διαστολές.
ωραία όλα αυτά και έχουν βάση..ειδικά εκεί που αναφέρεις για την επιφάνεια συγκόλλησης (αν και είναι δύσκολη αυτού του είδους η συγκόλληση)
αλλά δεν το έχω δει να εφαρμόζεται σε κιτ-καμπίνες για sub...
ίσως γιατί από ένα πάχος ξύλου και μετά...ενδέχεται να μην παίζει και πολύ ρόλο?

εκεί που είδα να δίνεται βάση...είναι η χρήση ''μπισκότων''

Reaction score
6.204

Ευχαριστω για τις πληροφοριες. Γνωριζεις εσυ καποιον με σχετικη εμπειρια να μου προτεινεις;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.837
Members
38.247
Νεότερο μέλος
NSR