Dayton UM-18 καμπίνα brainstorming

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.749
Ο Μαριος ειναι Αθηνα; στο προφιλ του λεει Θεσσαλονικη.
Θεσσαλονίκη είναι Αλέξανδρε...
αλλά πιστεύω θα μπορεί να σε εξυπηρετήσει ;)
μίλα του λιτά και κοφτά...
γιατί αν πιάσεις κουβέντα μαζί του..περνά το 3ωρο για πλάκα:o:p:D:roflmao:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.933
Ευχαριστω για τις πληροφοριες. Γνωριζεις εσυ καποιον με σχετικη εμπειρια να μου προτεινεις;
Τα παιδιά που μου φτιάχνουν τις δικές μου καμπίνες.
Είναι η συνέχεια της <<Νεοδομικής>> και της exelixis που είχε φτιάξει καμπίνες για όλες τις Ελληνικές εταιρίες ηχείων και τα γνωστά ικριώματα.
https://www.kivos.gr/

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.933
ωραία όλα αυτά και έχουν βάση..ειδικά εκεί που αναφέρεις για την επιφάνεια συγκόλλησης (αν και είναι δύσκολη αυτού του είδους η συγκόλληση)
αλλά δεν το έχω δει να εφαρμόζεται σε κιτ-καμπίνες για sub...
ίσως γιατί από ένα πάχος ξύλου και μετά...ενδέχεται να μην παίζει και πολύ ρόλο?

εκεί που είδα να δίνεται βάση...είναι η χρήση ''μπισκότων''
Η απάντηση μου έχει να κάνει με το πως θα γίνει σωστή δουλειά και όχι εύκολη.
Τα τριξίματα στις καμπίνες δεν είναι εύκολο να διορθωθούν μετά την ολοκλήρωση τους.
Είναι κάτι που ενοχλεί μεν, αλλά δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή η προέλευση τους.

Εκτός της ουσίας, ακουστική, υπάρχει και το αισθητικό κομμάτι.
Η απλή ένωση των πλευρών ενός ηχείου θα ανοίξει σε λίγους μήνες και θα φαίνεται μια αμυδρή γραμμή στην ένωση τους, όσα καλά βαμμένο και αν είναι το ηχείο.

Reaction score
4.327
Πέτρο για το υλικό πιστεύεις πως το κόντρα πλακέ θαλάσσης είναι καλύτερο από το mdf? Για κατασκευή sub πάντα

daharis666

Moderator
Reaction score
79.749
Πέτρο για το υλικό πιστεύεις πως το κόντρα πλακέ θαλάσσης είναι καλύτερο από το mdf? Για κατασκευή sub πάντα
για σένα ειδικά που είσαι μπρατσερός
προτείνω να κόψεις πάγκο κουζίνας :tongue::roflmao::lol:

Reaction score
4.327
Ρε δεν είναι το βάρος το θέμα αλλά η ποιότητα. Το κόντρα πλακέ θαλάσσης πρέπει να βγαίνει μέχρι 2 εκατοστά πάχος μάλλον

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.933
Σαφέστατα είναι καλύτερο το κόντρα πλακέ θαλάσσης, αρκεί να είναι ποιοτικό και όχι το Κινέζικο, που μετά από λίγους μήνες παραμορφώνεται.
Βέβαια η διαφορά τιμής είναι αρκετή, αλλά πάντα το μεγαλύτερο κόστος της καμπίνας είναι η εργασία και όχι τα ξύλα, οπότε μικρή η επιβάρυνση.
Το μεγάλο πλεονέκτημα του MDF είναι η εύκολη προεργασία βαφής.

Πλέον, μετά το άνοιγμα της αγορά της Ρωσίας, έχει γίνει προσιτή και η σημύδα, που είναι εξαιρετικά ποιοτική επιλογή για ηχεία.

daharis666

Moderator
Reaction score
79.749
Ρε δεν είναι το βάρος το θέμα αλλά η ποιότητα. Το κόντρα πλακέ θαλάσσης πρέπει να βγαίνει μέχρι 2 εκατοστά πάχος μάλλον
Μου φαίνεται ότι το κόντρα πλακέ θαλάσσης είναι καλύτερο;)

Reaction score
911
Θεσσαλονίκη είναι Αλέξανδρε...
αλλά πιστεύω θα μπορεί να σε εξυπηρετήσει ;)
μίλα του λιτά και κοφτά...
γιατί αν πιάσεις κουβέντα μαζί του..περνά το 3ωρο για πλάκα:o:p:D:roflmao:

Α να χαθείς βρε.
Εγώ φταίω που σου ανοίγω τα μάτια!:p:p:angel:

Reaction score
4.327
Mάριε για ρίξε και συ καμιά άποψη για τα υλικά. Άντε μπας και έρθω από βδομάδα να το φτιάξουμε το ρημάδι

Reaction score
911
Mάριε για ρίξε και συ καμιά άποψη για τα υλικά. Άντε μπας και έρθω από βδομάδα να το φτιάξουμε το ρημάδι
Εσυ δεν παιρνεις τηλεφωνο εξαιτιας του dahari;:p
Ελα εσύ και θα σου πω εγώ από κοντά:D.

Reaction score
6.495
Το παχος μπορει να το κανεις οσο θες αθροιζοντας παχη απλα...επισης βιδα κολλα μπορει να εφαρμοστει με σταυρωτα φυλλα πανω απο αλλα με εσωτερικα βιδωματα για να μην ειναι ορατες οι βιδες...και αλλα πολλες πατεντες για να γινει ανθεκτικο και καλαισθητο...φαντασια να επιστρατευτει...

Reaction score
4.327
Mιας και το ανέφερες αύριο που θα σε πάρω πάλι να το σηκώσεις ε; Οχι όπως σήμερα... :rolleyes: Αμα βάλω κόντρα πλακέ και έχει άλλο πάχος πρέπει να το ξανασχεδιάσω πάλι... >:(

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.933
Το αν μια καμπίνα ηχείου είναι σωστά σχεδιασμένη (διαστάσεις και θέση σωλήνα) και <<δεμένη>>, είναι κάτι που αποτυπώνεται, εκτός της ακουστικής, και στην εργαστηριακή του συμπεριφορά.
Συγκεκριμένα, εκτός του επιταχυνσιομέτρου, από την μέτρηση της εμπέδησης του γίνεται φανερό αν υπάρχει ή όχι κάποιο θέμα.

Ένα παράδειγμα:

Η καμπύλη εμπέδησης του Tannoy δείχνει δυο <<ανωμαλίες>>. Μία έντονη στους 120, περίπου, και μια αμυδρή τους 180 κύκλους.
Αυτές δεν οφείλονται στα χαρακτηριστικά του μεγαφώνου, σε συνδυασμό πάντα με το κύκλωμα διαχωρισμού και τα μονωτικά, αλλά καθαρά σε προβλήματα της καμπίνας του.
Στα συγκεκριμένα σημεία θα υπάρξει τρίξιμο από εκτόνωση ενέργειας, που θα φαίνεται καθαρά και στα <<αποσβενιώμενα φάσματα>>.

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon