7.6.4 Artemios

Reaction score
11.475
Άρα τα μήκη των ξύλων δεν είναι υπολογισμένα για κάποιες συγκεκριμένες συχνότητες ε;
Εξαιρετική δουλειά πάντως. Μπορείτε να δώσετε και το είδος της ξυλείας καθώς και της κολλας για τους ενδιαφερόμενους;
Όπως και να έχει όλες οι κατασκευές του είδους δεν «πιάνουν» τις χαμηλές συχνότητες , αφορούν τις μέσο υψηλές και είναι τόσο σχετικά τα πράγματα, δλδ ο ιδιος διαχύτης σε μένα και σε σένα, με συγκεκριμένο μεγεθος, σε δεδομένη ίδια απόσταση από τα L/R, την ίδια θέση τοποθέτησης , επι συγκεκριμένου τοίχου (ως υλικό), κλπ, θα έχει σίγουρα διαφορετικό αποτέλεσμα από το «εργαστηριακό» μετρηθέν !!
Τώρα αν κάποιος θέλει να κάνει high end custom κατασκευή, :D αυτό προϋποθέτει να καταφέρει να μετρήσει - και προφανώς να διαγνώσει- τις προβληματικές συχνότητες του χώρου του (και αυτό είναι το εύκολο κομμάτι της διαδικασίας) και κατόπιν να του κατασκευάσει (ποιός?) τον σωστό διαχύτη , σε επιφάνεια, μέγεθος, μήκη, υλικό, κλπ. Και φυσικά ξανα μέτρηση για διαπιστωθεί η επιτυχία ή όχι του εγχειρήματος.
Προφανώς και εγώ όταν θα ξαναμετρησω , θα μάθω αν βελτίωσα ή όχι το χώρο μου ή τα έκανα πουτειν :dance2::dance2:

Το ξύλο είναι λεύκα και το επέλεξα για την ευκολία κοπής και επεξεργασίας, το μικρό βάρος και τη χαμηλη τιμή του, η κόλλα είναι .... δεν τη θυμάμαι :( σαν ατλακολ αλλά πολύ πιο γερή με ταχεία πήξη λευκή που όταν στεγνώνει γίνεται διαφανής.

Reaction score
11.475
Επιπλέον τα τακάκια του διάχυτη κολληθηκαν σε mdf 6mm και επ´ αυτού κολληθηκε αυτό :

FA6E02EB-97A3-4266-A0E6-6EB88D8D965A.png

Και βιδώθηκε σε τοίχο απο διπλή γυψοσανιδα με 15εκ μόνωση πετροβαμβακα 45kgr/m3

Reaction score
15.543
Thanx for info.:hi:
Και aλλοι κοιτάνε πως θα τρυπήσουν το ταβάνι μην μείνουν πίσω τεχνολογικά!
πεστα ρε stathis !!!!
....και αντι να τα βαλουν σωστα στους τοιχους(ψηλα) τα κρεμανε αυτοι!!!!!:o :p:D

Reaction score
11.475
Επιπλέον τα τακάκια του διάχυτη κολληθηκαν σε mdf 6mm και επ´ αυτού κολληθηκε αυτό :

View attachment 91712

Και βιδώθηκε σε τοίχο απο διπλή γυψοσανιδα με 15εκ μόνωση πετροβαμβακα 45kgr/m3

Αα ξέχασα ο ξύλινος διαχύτης περάστηκε ένα χερι filler και ένα χερι άχρωμο βερνίκι.

Reaction score
4.327
τα έχεις κόψει σε συγκεκριμένες γωνίες με σταθερό τροχό; Επίσης τα πέρασες μετά με σβουράκι ή πως το λένε αυτό για λείανση;

Reaction score
11.475
τα έχεις κόψει σε συγκεκριμένες γωνίες με σταθερό τροχό; Επίσης τα πέρασες μετά με σβουράκι ή πως το λένε αυτό για λείανση;
Καλησπέρα Γιώργο, η πρώτη ύλη είναι μαδέρια διαστάσεων 200-250 εκ μήκος, 23-26 εκ πλάτος και 6 εκ πάχος και χρειάζεται «τροχός με γωνιάστρα» μετά γίνεται ξεχοντρισμα για να πάρεις το πάχος των 5 εκ (εγώ αυτό επέλεξα) , μετά κοπή στο πρώτο μηχάνημα για να δημιουργηθούν τα καδρονακια διατομής 5χ5 τα οποία είναι άψογα και μετά παμε σε τροχό που πρέπει να είναι σταθερός, για να γίνουν σωστά οι κοπές και για να μη φάμε κανένα χέρι :o, ούτε σε κορδέλα γίνεται γιατί αφήνει dimifoot έ ε συγνώμη γρέζια ηθελα να πω, :roflmao:και αυτό για να μη χρειάζεται σβούρακι, τροχουλακι, κλπ. Στον τελευταίο τροχό τα κομμάτια κόβονται ανα δύο, δλδ αν θες ένα τμχ πχ 10 εκ και ένα 13 εκ κόβεις ένα τμχ των 23 εκ για έχεις καθαρά κάθετα άκρα και μετά φάλτσοκόβεις στα 10 εκ και έχεις δυο έτοιμα κομμάτια προς τοποθέτηση.
Αν πάρεις σωστό ξύλο (στεγνό) και σχετικά ελαφρύ (λεύκα) τότε δεν χρειάζεται άλλη επεξεργασία με γιαλοχαρτα και τριψιματα. Εγώ τα έκανα σε φίλο επιπλοποιο ο οποίος στην αρχή φρικαρε :rofl: αλλά μετά οκ.
Πάντως θέλει επαγγελματικά εργαλεία για να έχεις όμορφο αποτέλεσμα και για να μην παιδευτείς στη συναρμολόγηση δλδ δεν έχει σημασία αν το καδρονακι είναι 5χ5 ή 4,765χ4,765 αλλά απαραιτήτως πρέπει να είναι τετράγωνο.
Ένα βασικό στοιχείο είναι το βάρος, υπολόγισε ότι ένας διαχύτης 60χ60 με πλάτη mdf 6 mm τελειωμένος μου βγήκε 5 κιλά !! Πολύ καλό νούμερο αν σκεφτείς ότι με άλλη επιλογή ξύλου φθάνουν τα 15-18 κιλά , εκτός αν θες να είναι βαρύ για να αύξησεις τη μάζα του τοίχου, που δεν το θεωρώ απαραίτητο αφού φαντάσου ότι πολλοί φτιάχνουν διαχυτές από συμπιεσμένο φελιζόλ. :rolleyes:
Και τέλος βάψιμο , ένα χερι filler και ένα χερι βερνίκι (εγώ έβαλα άχρωμο ματ ) με πιστόλι ψεκασμού.
Αυτά εν ολίγοις.

Reaction score
11.475
Τα φάλτσο κοψίματα έγιναν στο τελευταίο σταθερό τροχό (αυτά που εξηγουσα ότι κόβω «ανά δύο») σε γωνιές 15° και 30° ως προς το μήκος και 0° και 45° ως προς το πλάτος. Όρεξη και διάθεση νάχεις :party: Αλλά άμα είσαι μάστορας ......;)
[DOUBLEPOST=1520772267][/DOUBLEPOST]
Ευχαριστώ για την απάντηση. Πάντως έχει πολύ δουλίτσα...
Θέλει επαγγελματικά μηχανήματα για να μην παιδευτείς. Αυτά που έκανα εγώ μας πήραν τρεις μέρες, χαλαρά ωράρια, τρεις άνθρωποι που πιάνουν τα χέρια μας και σε διαστάσεις που βόλευαν στο δικό μου χώρο.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866
Καλησπέρα Γιώργο, η πρώτη ύλη είναι μαδέρια διαστάσεων 200-250 εκ μήκος, 23-26 εκ πλάτος και 6 εκ πάχος και χρειάζεται «τροχός με γωνιάστρα» μετά γίνεται ξεχοντρισμα για να πάρεις το πάχος των 5 εκ (εγώ αυτό επέλεξα) , μετά κοπή στο πρώτο μηχάνημα για να δημιουργηθούν τα καδρονακια διατομής 5χ5 τα οποία είναι άψογα και μετά παμε σε τροχό που πρέπει να είναι σταθερός, για να γίνουν σωστά οι κοπές και για να μη φάμε κανένα χέρι :o, ούτε σε κορδέλα γίνεται γιατί αφήνει dimifoot έ ε συγνώμη γρέζια ηθελα να πω, :roflmao:και αυτό για να μη χρειάζεται σβούρακι, τροχουλακι, κλπ. Στον τελευταίο τροχό τα κομμάτια κόβονται ανα δύο, δλδ αν θες ένα τμχ πχ 10 εκ και ένα 13 εκ κόβεις ένα τμχ των 23 εκ για έχεις καθαρά κάθετα άκρα και μετά φάλτσοκόβεις στα 10 εκ και έχεις δυο έτοιμα κομμάτια προς τοποθέτηση.
Αν πάρεις σωστό ξύλο (στεγνό) και σχετικά ελαφρύ (λεύκα) τότε δεν χρειάζεται άλλη επεξεργασία με γιαλοχαρτα και τριψιματα. Εγώ τα έκανα σε φίλο επιπλοποιο ο οποίος στην αρχή φρικαρε :rofl: αλλά μετά οκ.
Πάντως θέλει επαγγελματικά εργαλεία για να έχεις όμορφο αποτέλεσμα και για να μην παιδευτείς στη συναρμολόγηση δλδ δεν έχει σημασία αν το καδρονακι είναι 5χ5 ή 4,765χ4,765 αλλά απαραιτήτως πρέπει να είναι τετράγωνο.
Ένα βασικό στοιχείο είναι το βάρος, υπολόγισε ότι ένας διαχύτης 60χ60 με πλάτη mdf 6 mm τελειωμένος μου βγήκε 5 κιλά !! Πολύ καλό νούμερο αν σκεφτείς ότι με άλλη επιλογή ξύλου φθάνουν τα 15-18 κιλά , εκτός αν θες να είναι βαρύ για να αύξησεις τη μάζα του τοίχου, που δεν το θεωρώ απαραίτητο αφού φαντάσου ότι πολλοί φτιάχνουν διαχυτές από συμπιεσμένο φελιζόλ. :rolleyes:
Και τέλος βάψιμο , ένα χερι filler και ένα χερι βερνίκι (εγώ έβαλα άχρωμο ματ ) με πιστόλι ψεκασμού.
Αυτά εν ολίγοις.
Δέχεσαι παραγγελίες? :D

Reaction score
11.475
Δέχεσαι παραγγελίες? :D
Καθίστε να βγάλω το κοστολόγιο (ρώτησε και ο Ζιζικ) ανα τεμάχιο πχ 60χ60 ή 120χ60 για να έχετε μια ένδειξη τιμής , να ρωτήσω και τον επιπλοποιο ( να αφήσω λίγο να το ξεχάσει :D:D) εγώ θα συμμετάσχω αφιλοκερδώς ως υψηλή επίβλεψη και για να διασφαλίσω την πχοιότητα κατά ISO :gotcha: δεν είστε και στη Θεσσαλονικη ! τι να σας κάνω....

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866
Καθίστε να βγάλω το κοστολόγιο (ρώτησε και ο Ζιζικ) ανα τεμάχιο πχ 60χ60 ή 120χ60 για να έχετε μια ένδειξη τιμής , να ρωτήσω και τον επιπλοποιο ( να αφήσω λίγο να το ξεχάσει :D:D) εγώ θα συμμετάσχω αφιλοκερδώς ως υψηλή επίβλεψη και για να διασφαλίσω την πχοιότητα κατά ISO :gotcha: δεν είστε και στη Θεσσαλονικη ! τι να σας κάνω....
Περιμένω νέα σου με αγωνία χωρίς πλάκα;)

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.237
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ