Dirac debates

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.321
Άσχετο: δοκίμασα να ορίζω διαφορετικό target για δεξί και διαφορετικό για αριστερό κανάλι μέσω του γραφικού interface. (Η γερο-κουφαμάρα μου στα πρίμα ξεκινάει από το αριστερό αυτί μου.) Διαπιστώνω ότι το αρχείο .txt που σώζει target curve δε σώζει ξεχωριστή πληροφορία για τα διαφορετικά κανάλια. Μπορεί να το δοκιμάσει κάποιος πληζ;
Πάντα έτσι το κάνω, κάθε ηχείο διαφορετικό αποθηκευμένο target curve. Μια χαρά τα σώζει.
Κάτι δεν πάει καλά;

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.444
Α, οκ. Νομιζα οτι θα εσωζε ενα .txt που θα ειχε πληροφορια για ολα τα καναλια.

Reaction score
4.327
Mήτσο (Dimifoot) στην pro έκδοση που έχεις υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις copy την καμπύλη που μετράς με το μικρόφωνό σου έτσι ώστε να την κατεβάσεις μερικά db και να κάνεις τις διορθώσεις που θες; Προσωπικά κατέβασα 3-4 φορές την trial έκδοση και η φλαταδούρα μεσουψηλά δεν μου άρεσε καθόλου (και δοκίμασα αρκετές καμπύλες). Θεωρώ ότι γαμ@ει το χαρακτήρα των ηχείων μου και δεν γουστάρω ντιπ λέμε. Αντίθετα χαμηλά οι διορθώσεις που σου επιτρέπει να κάνεις είναι πολύ σημαντικές

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.321
Mήτσο (Dimifoot) στην pro έκδοση που έχεις υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις copy την καμπύλη που μετράς με το μικρόφωνό σου έτσι ώστε να την κατεβάσεις μερικά db και να κάνεις τις διορθώσεις που θες; Προσωπικά κατέβασα 3-4 φορές την trial έκδοση και η φλαταδούρα μεσουψηλά δεν μου άρεσε καθόλου (και δοκίμασα αρκετές καμπύλες). Θεωρώ ότι γαμ@ει το χαρακτήρα των ηχείων μου και δεν γουστάρω ντιπ λέμε. Αντίθετα χαμηλά οι διορθώσεις που σου επιτρέπει να κάνεις είναι πολύ σημαντικές
Μπορείς να κάνεις ό,τι διόρθωση θέλεις σε οποιοδήποτε σημείο του φάσματος. Αρκεί να ξέρεις πως. Πετάξου απο δω να σου δείξω :D

Ισως να βρεθω Λάρισα σύντομα για μια δουλειά.

Reaction score
4.327
Μπορείς να κάνεις ό,τι διόρθωση θέλεις σε οποιοδήποτε σημείο του φάσματος. Αρκεί να ξέρεις πως. Πετάξου απο δω να σου δείξω :D

Ισως να βρεθω Λάρισα σύντομα για μια δουλειά.
Ρε θέλω μόνο χαμηλά. Ξέρω πως να κάνω αλλά θέλω από τα 300 και κάτω λέμε. Και όλα τα άλλα ανέπαφα

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.792
Ε βάλτο μέχρι τα 300, που κολλάς;
[DOUBLEPOST=1513462355][/DOUBLEPOST]Να σου δώσω το δικό μου να παίξεις, να σου φύγει η περιέργεια; Έτσι και αλλιώς μου χάλασε το miniPc που έχω για πηγή και μαζεύει σκόνη ώσπου να μου το αντικαταστήσουν.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.792
Δυστυχώς είναι, μετα το ντακ δε κάνεις τίποτα. Μπορείς όμως να το βάλεις πριν μόνο για δοκιμή, να τρέξεις το Dirac. Πάλι υποβάθμιση είναι αλλά από το να σου κλειδώσει η δοκιμαστική του Dirac

Reaction score
4.327
Βασικά θέλω οffset προς τα κάτω (db) της καμπύλης που μετράει το dirac έτσι ώστε να επέμβω μέχρι 300-400

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.321
Βασικά θέλω οffset προς τα κάτω (db) της καμπύλης που μετράει το dirac έτσι ώστε να επέμβω μέχρι 300-400
Μάλλον δεν τα εξηγείς σωστα. Διάβασες το manual?

Reaction score
4.327
Ρε θα ανέβω πάνω να φτιάξω το sub. Αν δεν μ' αρέσει η φάση με τα ηχεία σου θα σε κράξω... :p Θα με δεχθείς να έρθω να τ' ακούσω?

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.321
Ρε θα ανέβω πάνω να φτιάξω το sub. Αν δεν μ' αρέσει η φάση με τα ηχεία σου θα σε κράξω... :p Θα με δεχθείς να έρθω να τ' ακούσω?
Έλα. Θα σου αρέσουν.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.792
Για την εικόνα είναι το video
Πάτα αμέσως pause. Αριστερά και δεξιά , στην μέση της καρτέλας με την μέτρηση. Το αριστερό είναι κοντά στα 20 Hz, αυτό το αυτάκι που έχει, αντίστοιχο έχει και τέρμα δεξιά. Τράβηξέ το να έρθει στα 400, να γίνει έντονο μπλε η περιοχή 20 - 400

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.792
Ωραίος είμαι :gotcha: :headbang:
Τώρα πάτησα play να δω τι λέει, για την εικόνα το ήθελα. ¨Αστο να παίξει το κάνει στο 8:40

Reaction score
6.206
Δυο φορές το χρόνο :D

Αλλά μόνο αφου γίνει το σήμα ψηφιακό και περάσει απο το Dirac πρώτα, και μετά ξανά μετατροπή αναλογικό.

:lolsign:
Δημητρη ωρες ωρες δε νιωθεις οτι το dirac κανει τον ηχο να ακουγεται λιγο ψευτικος και άδειος οταν ακους σε χαμηλές εντασεις; Δε λες κατσε να το βαλω λιγο pure direct ετσι για αλλαγη ρε παιδι μου; Για υψηλες εντασεις σιγουρα ειναι καλυτερο το dirac και με διαφορα οποτε δε σε ρωτώ καν. Εγω προσωπικα τοσο με το ypao οσο και με το dirac οταν ακουω σε χαμηλες εντασεις απορω αν ακουω απο τα ηχεια μου η αν απλα παιζουν τα ηχεια της τηλεορασης και εχω ξεχασει να αναψω τον προενισχυτη. Τοσο ψοφιο δηλαδη. Δε το συζητω οτι μου εξαφανιζει τα μπασα με -10 db στα 70 hz αλλα κανει και τον ηχο να ακουγεται συμπιεσμενος.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.321
Δημητρη ωρες ωρες δε νιωθεις οτι το dirac κανει τον ηχο να ακουγεται λιγο ψευτικος και άδειος οταν ακους σε χαμηλές εντασεις; Δε λες κατσε να το βαλω λιγο pure direct ετσι για αλλαγη ρε παιδι μου; Για υψηλες εντασεις σιγουρα ειναι καλυτερο το dirac και με διαφορα οποτε δε σε ρωτώ καν. Εγω προσωπικα τοσο με το ypao οσο και με το dirac οταν ακουω σε χαμηλες εντασεις απορω αν ακουω απο τα ηχεια μου η αν απλα παιζουν τα ηχεια της τηλεορασης και εχω ξεχασει να αναψω τον προενισχυτη. Τοσο ψοφιο δηλαδη. Δε το συζητω οτι μου εξαφανιζει τα μπασα με -10 db στα 70 hz αλλα κανει και τον ηχο να ακουγεται συμπιεσμενος.
Όχι.
Ή κάτι έχεις κάνει λάθος, ή χρειαζεσαι Loudness τύπου Fletcher Munson γιατί παίζεις πολυ χαμηλά.
Ή και τα δυο.

Έκανες ισοσταθμιση με ρύθμιση μετρήσεων πολυθρόνας ή καναπέ;
Παίζεις με την αυτόματη καμπύλη;

Μάλλον οφ τοπικ, να μεταφερθεί στα περί Dirac?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.008
Members
38.275