Dirac debates

Reaction score
6.205
Όχι.
Ή κάτι έχεις κάνει λάθος, ή χρειαζεσαι Loudness τύπου Fletcher Munson γιατί παίζεις πολυ χαμηλά.
Ή και τα δυο.

Έκανες ισοσταθμιση με ρύθμιση μετρήσεων πολυθρόνας ή καναπέ;
Παίζεις με την αυτόματη καμπύλη;

Μάλλον οφ τοπικ, να μεταφερθεί στα περί Dirac?
στην πολυθρονα που καθομαι εκανα την ρυθμιση αφου δεν καθομαι σε καναπε και εννοείται δεν πείραξα την αυτοματη καμπυλη. Παντως οντως ειναι off topic εδω και συγνωμη στο παιδι που ανοιξε το θεμα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.271
στην πολυθρονα που καθομαι εκανα την ρυθμιση αφου δεν καθομαι σε καναπε και εννοείται δεν πείραξα την αυτοματη καμπυλη. Παντως οντως ειναι off topic εδω και συγνωμη στο παιδι που ανοιξε το θεμα.
Κάποιος να μεταφέρει για να απαντήσω...

Reaction score
5.359
Καλε καθηστε που να τρεχετε βραδιατικα...:D εκτως και αν πρεπει να φτιαχτει αλλο τοπικ για το ειδικο του θεματος... για να βοηθησει και αλλους

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.271
Καλε καθηστε που να τρεχετε βραδιατικα...:D εκτως και αν πρεπει να φτιαχτει αλλο τοπικ για το ειδικο του θεματος... για να βοηθησει και αλλους
Υπαρχει θρεντ Dirac debates

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.271
Δημητρη ωρες ωρες δε νιωθεις οτι το dirac κανει τον ηχο να ακουγεται λιγο ψευτικος και άδειος οταν ακους σε χαμηλές εντασεις; Δε λες κατσε να το βαλω λιγο pure direct ετσι για αλλαγη ρε παιδι μου; Για υψηλες εντασεις σιγουρα ειναι καλυτερο το dirac και με διαφορα οποτε δε σε ρωτώ καν. Εγω προσωπικα τοσο με το ypao οσο και με το dirac οταν ακουω σε χαμηλες εντασεις απορω αν ακουω απο τα ηχεια μου η αν απλα παιζουν τα ηχεια της τηλεορασης και εχω ξεχασει να αναψω τον προενισχυτη. Τοσο ψοφιο δηλαδη. Δε το συζητω οτι μου εξαφανιζει τα μπασα με -10 db στα 70 hz αλλα κανει και τον ηχο να ακουγεται συμπιεσμενος.
  1. Θα κανεις μετρήσεις Dirac σε mode καναπέ, ανεξαρτήτως αν κάθεσαι σε πολυθρόνα μόνος σου. Εχει εξηγηθεί
  2. Το sub το εχεις σε auto mode? Ανάβει οταν παίζεις πολυ χαμηλά; Το εχεις ελέγξει;
  3. Φτιάξε μια καμπυλη όπου να μην ισιώνει τελείως τα room modes κάτω απο τα 150Hz. Πχ αν κάπου μετράς +10db χωρίς Dirac, σε εκείνη την περιοχή άσε +3 db. Και δοκίμασε την. Αν εχεις και RT60 μετρημένο μπορείς να παίξεις και περισσότερο.
  4. Η καμπυλη του Dirac ειναι για να παίζεις δυνατά. Αν θες για χαμηλά, φτιάξε μια ακόμα καμπυλη, ανασηκωνοντας το αριστερό σημαδάκι +4db, και βάζοντας ενα σημαδακι-break point στα 4000hz, σήκωσε το δεξί μετα 2db.

Reaction score
6.205
  1. Θα κανεις μετρήσεις Dirac σε mode καναπέ, ανεξαρτήτως αν κάθεσαι σε πολυθρόνα μόνος σου. Εχει εξηγηθεί
  2. Το sub το εχεις σε auto mode? Ανάβει οταν παίζεις πολυ χαμηλά; Το εχεις ελέγξει;
  3. Φτιάξε μια καμπυλη όπου να μην ισιώνει τελείως τα room modes κάτω απο τα 150Hz. Πχ αν κάπου μετράς +10db χωρίς Dirac, σε εκείνη την περιοχή άσε +3 db. Και δοκίμασε την. Αν εχεις και RT60 μετρημένο μπορείς να παίξεις και περισσότερο.
  4. Η καμπυλη του Dirac ειναι για να παίζεις δυνατά. Αν θες για χαμηλά, φτιάξε μια ακόμα καμπυλη, ανασηκωνοντας το αριστερό σημαδάκι +4db, και βάζοντας ενα σημαδακι-break point στα 4000hz, σήκωσε το δεξί μετα 2db.
Ευχαριστώ πολυ. Θα τα δοκιμασω τα παραπανω και θα επανελθω. Επισης σαμπ δεν εχω καθολου προς το παρον.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.997
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell