Kii Audio

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.186
Το λιγότερο 30.000.
Όποτε μην κάνετε πολύ όρεξη....
Και το καρδιοειδές μοτίβο θα ισχύει προφανώς από το κάτω όριο απόκρισης...
Είναι σημαντικό γεγονός κάθε κυκλοφορία ηχείου πλήρους φάσματος που θα αντιπροσώπευε μια αχρωμάτιστη τονικότητα.Και αναμένεται να γίνει περιζήτητο από διάφορους μηχανικούς ήχου.

Τρώγοντας πάντως έρχεται η όρεξη,και συγκεκριμένα για μελλοντική μετάβαση ανάλογων χαρακτηριστικών σε πολύ πιο προσιτά μοντέλα από εταιρείες με μαζικότερη παραγωγή.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Όπως θα σημείωνε και ο Ear,το περίφημο Kii αποκτά επιτέλους την...κανονική του βάση στήριξης...:D
ΟΚ. Πιστεύω όμως ότι ο Κώστας θα ήθελε τα συγκεκριμένα υποβαθύφωνα εις τετραπλούν ώστε να φτάνουν μέχρι την οροφή, ξέρεις, για να λύσει το θέμα mode από οροφή και να έχει και πιο πολύ headroom ώστε να μην τον πειράζει ο ντιμι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.697
Όπως θα σημείωνε και ο Ear,το περίφημο Kii αποκτά επιτέλους την...κανονική του βάση στήριξης...:D
Ακριβώς! Κι ένα ψιλο-αρέϊ το βλέπω ήδη. Εσείς; :p

Και το καρδιοειδές μοτίβο θα ισχύει προφανώς από το κάτω όριο απόκρισης...
Κι όχι μόνο. Προβλέπεται χαμηλή πτώση στάθμης σε κάθε διπλασιασμό απόστασης, αλά αρέι.8-)

Με τούτη την ισχύ των ενισχυτών επί των 16 μεγαφώνων στα μούτρα, προβλέπω στάθμες ικανές ακόμα και για τον τερματογκάζι...:o

Πούτσης ρουλζζζζ, μας γάμσε ασαλιώτως...:D

Το τερμάτισε η πούτσης... Καρδιοειδές αρέϊ... μάλλον διαβάζει αυτά που γράφω δω πέρα, του δίνω ιδεες...:dance2::dance2::dance2:

ΟΚ. Πιστεύω όμως ότι ο Κώστας θα ήθελε τα συγκεκριμένα υποβαθύφωνα εις τετραπλούν ώστε να φτάνουν μέχρι την οροφή, ξέρεις, για να λύσει το θέμα mode από οροφή και να έχει και πιο πολύ headroom ώστε να μην τον πειράζει ο ντιμι.
Αυτό ήδη είναι εφικτό με το άνωθεν σχέδιο.
Βάζεις μια βάση κάτω από το δορυφόρο, και μία βάση πάνω του.
Σάντουιτς κιι.
Καλαμά-κιι για τους εν Αθήναις φίλους μας.:p

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.697
Να σημειωθεί ότι η άκρως πονηρή επιλογή του πούτση για υποβαθύφωνο αξιώσεων, είναι πολλά μικρά μεγάφωνα σε τέτοια διάταξη, κι όχι ένα μεγάλης διαμέτρου 18"+, όπως είναι "της μόδας".

Ο πούτσης, ξέρει.8-)

Ουδέν περαιτέρω (και δη επικριτικό) σχόλιο επ'αυτού δεν κρίνεται σοφό. 8-)

Έλα, πάμε όλοι μαζί, δυνατά:

Πούτσης ρουλζζζζ, μας γάμσε ασαλιώτως...:D

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
7.976
Βάζεις μια βάση κάτω από το δορυφόρο, και μία βάση πάνω του.
Σάντουιτς κιι.
Καλαμά-κιι για τους εν Αθήναις φίλους μας.:p
Λιπίνσ-κιι στάιλ :laugh:
l-707a_signature.jpg

Και θελουμε εφτα τετοια ειπαμε?
Ή θα μας κανετε σκόντο?

gonis

Luger
Reaction score
12.058
Εγώ γιατί βλέπω 12 μεγάφωνα/ηχείο και όχι 16;(αναφέρομαι στο κάτω κομμάτι)

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Εγώ γιατί βλέπω 12 μεγάφωνα/ηχείο και όχι 16;(αναφέρομαι στο κάτω κομμάτι)
8 γούφερς έχει το κάθε υποβαθύφωνο. 4 μπροστά και 4 στα πλαινά τοιχώματα για τη δημιουργία του cardio. Πίσω δεν έχει.

Και φυσικά με την προσθήκη του υπο, θα παίξει πολύ καλύτερα και ο δορυφόρος, λογικά με διαφορετική ρύθμιση του dsp.

Τυχερούλη ;-)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.474
Λιπίνσ-κιι στάιλ :laugh:
View attachment 95772

Και θελουμε εφτα τετοια ειπαμε?
Ή θα μας κανετε σκόντο?
Πσσσσσ......... Τι να κλάσει το γατάκι ο Lipinski...; Διάταξη D' Apolito, βρες τα ηχεία που έφτιαξε ο @PAULT και κλάψε...!:D:D:D

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Έχω μεγάλη περιέργεια τι ακριβώς έχει σκαρφιστεί και τι έχει πετύχει ο Πούτσης με τα υποβαθύφωνά του. Cardio σε πιο χαμηλές από ότι είχε καταφέρει με το απλό Kii, πολύ δύσκολο. Ίσως λίιιγο πιο χαμηλά. Τα μήκη κύματος είναι πολύ μεγάλα για να πετύχει ακυρώσεις με τόσο μικρή απόσταση των εμπρός-πλαινών γούφερς. Ούτε το beolab 90 που είναι μεγάλο σε διαστάσεις ηχείο έχει cardio πιο χαμηλά απο το απλό Kii. Τα μικρά γούφερς τον βοηθούν πάντως να μεγιστοποιήσει τις αποστάσεις τους για δεδομένο μέγεθος καμπίνας. Αλλά γιατί τα έβαλε στο πλάι και όχι πίσω ώστε να μεγιστοποιήσει την απόσταση μεταξύ τους;

Ίσως απλά μεγαλύτερο headroom και αποσυμφόρηση του δορυφόρου που στο απλό Kii ήταν πολύ έντονη σε μέρος του φάσματος. (Το τελευταίο δεν το ξέρω / λέω εγώ αλλά ένας από τους σοφούς του φόρουμ.)

Επίσης θα παίζει σίγουρα και αυτό που λέει ο Κώστας, δηλαδή κατευθυντικότητα τύπου line array στα μπάσα και καλύτερη συμπεριφορά ως προς το κάθετο mode. Ειδικά εάν παίζει σενάριο τα υποβαθύφωνα να στοιβάζονται μέχρι το ταβάνι, δηλ. το σενάριο καλαμά-κιι.

Ή κάτι άλλο - συνηθίζει να μας ξαφνιάζει ευχάριστα ο Πούτσης.

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Έχω μεγάλη περιέργεια τι ακριβώς έχει σκαρφιστεί και τι έχει πετύχει ο Πούτσης με τα υποβαθύφωνά του. Cardio σε πιο χαμηλές από ότι είχε καταφέρει με το απλό Kii, πολύ δύσκολο. Ίσως λίιιγο πιο χαμηλά.

...

Επίσης θα παίζει σίγουρα και αυτό που λέει ο Κώστας, δηλαδή κατευθυντικότητα τύπου line array στα μπάσα και καλύτερη συμπεριφορά ως προς το κάθετο mode. Ειδικά εάν παίζει σενάριο τα υποβαθύφωνα να στοιβάζονται μέχρι το ταβάνι, δηλ. το σενάριο καλαμά-κιι.

Ή κάτι άλλο - συνηθίζει να μας ξαφνιάζει ευχάριστα ο Πούτσης.

...

Τα μικρά γούφερς τον βοηθούν πάντως να μεγιστοποιήσει τις αποστάσεις τους για δεδομένο μέγεθος καμπίνας.

...
Και όχι μόνο.

...

Ίσως απλά μεγαλύτερο headroom και αποσυμφόρηση του δορυφόρου που στο απλό Kii ήταν πολύ έντονη σε μέρος του φάσματος. (Το τελευταίο δεν το ξέρω / λέω εγώ αλλά ένας από τους σοφούς του φόρουμ.)

...
Μερική μόνο αποσυμφόρηση.
Mid - Tweeter καθώς και οι διαστάσεις του δορυφόρου (πια) παραμένουν οι ίδιες.
Gonis friendly but not TERMATOGAZI friendly.

Και κάτι άσχετο: διαβάστε ένα πολύ όμορφο άρθρο tribute στον Franco Serblin από τον Ken Kessler:

https://www.soundstagehifi.com/index.php/international/soundstage-uk/1159-franco-phile

'Αλλη λογική, άλλη φιλοσοφία αλλά άφησε και αυτός την υπογραφή του στο χόμπυ μας με τον καλύτερο τρόπο.
Μη διαβάζετε Kessler γιατί θα βγάλετε τρίχες στα μάτια.:p

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.669
εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσος ντόρος για ένα sub?
που ο λόγος ύπαρξης από όσο έχω καταλάβει(και διορθώστε με) είναι να παράγει μεγάλο ήχο από κόμπακτ κατασκευή και μάλιστα σε αυτά τα λεφτά !!
και εξηγούμαι
η καρδιοειδή εκπομπή χαμηλών συχνοτήτων δεν μπορεί να επιτευχθεί με αντίστοιχη array τοποθέτηση sub σε έναν χώρο και ένα ddrc-88a + dirac + έναν καλιμπράτορα?
αφού η φιλοσοφία βασίζεται στο φέις σιφτ και κανσελέισον λέω γω τώρα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.546
Members
38.195
Νεότερο μέλος
Polatof