- Reaction score
- 84.280
Αυτή η καμπύλη απόκρισης, είναι το τάργκετ κερβ που οφείλεις (και συ κι όλοι μας) να βάλεις στο όποιο ντιράκ θα έχεις για (ψηφιακή) ισοσταθμιση χώρου, ώστε αυτή να είναι η "φλατ" απόκριση του ηχοσυστήματος-χώρου. Εν ολίγοις, αυτή είναι φωτογραφία της φλαταδούρας, έτσι φαίνεται το φλατ.Για να καταλάβουμε αν φτάνουν ή δεν φτάνουν οι στάθμες, λαμβάνουμε υπόψιν μας μια απο τις εκδοχές αυτής της καμπύλης:
Δηλαδή αν το σαμπ φτάνει κορυφές εως τα 110db, μπορεις να παιξεις στο φασμα εως 105db χοντρικά. Κορυφές.
Όπως θες πες το, αλλά ακόμα και για μέση στάθμη 75 ντεσιμπέλ, 70 ντεσιμπέλ, όσο θες, με βάση τα ανωτέρω, μπορώ επακριβώς να καθορίσω τι τάργκετ κερβ απόκρισης οφείλεις να έχεις και τι ανάγκες στάθμης χρειάζεται να βγάζει το σαμπ και τι τα κυρίως ηχειάκια.οτι εισαι παλαβος....απλο
Διάλεξε ρε φίλε μια συχνότητα ή ένα μικρό φάσμα για να μιλήσουμε για επάρκεια γιατί αλλιώς θέλει excel.Με βάση τα ανωτέρω αδιαμφισβήτητα θεωρητικά στοιχεία, τι απάντηση μπορείτε να μου δώσετε για το τι επάρκεια έχουν οι ονομαστικές τιμές στάθμης ανά συχνότητα του εν λόγω σαμπ;
Αυτά ισχύουν για τους παντοφλιασμένους, για να έχετε κάποια απόκριση στους ψιθύρους που ακούτε.και γιαυτο εχουμε marantz - denon που εχει την δυνατοτητα λαουντνες(dynamic eq) και ακουμε οπως πρεπει στις σταθμες που θελουμε....πολυ βασικο εργαλειο σε σχεση με τον ανταγωνισμο
δυστυχως για οσους δεν εχουν αυτο το θαυμασιο εργαλειο ακουνε αρες μαρες κουκουναρες...Αυτά ισχύουν για τους παντοφλιασμένους, για να έχετε κάποια απόκριση στους ψιθύρους που ακούτε.
Ω και νομίζω οτι το έχω θέσει εκτός το dynamic eq...ως 128 db ειναι η στιγμιαιες κορυφες Κωτσο...
και γιαυτο εχουμε marantz - denon που εχει την δυνατοτητα λαουντνες(dynamic eq) και ακουμε οπως πρεπει στις σταθμες που θελουμε....πολυ βασικο εργαλειο σε σχεση με τον ανταγωνισμο
Ω ρε Αθηναίοι, σας ρίχνουν κάτι στο νερό;;;;
Λουκουμόσκονη...το θεμα ομως ειναι ποιος παιζει κορφες 123db ;
δεν υπαρχει χωρος για τοσα db και ποιοτικα...οποτε στα 110 -112db κορυφες καλα ειστε ....και δυνατα θα ελεγα οτι ειναι για τους περισσοτερους
Αυτός που δε φτάνει τα 128, τα οποία δεν αρκούν επί της ευκαιρίας.το θεμα ομως ειναι ποιος παιζει κορφες 123db ;
Το cinema ειναι πολυ σχετικο. Εμενα ας πουμε μου φαινεται λιγο. Πολυ λιγο.... σε ολες τις αιθουσες που εχω παει... και να φανταστεις και η διαφορα απο αιθουσα σε αιθουσα ηταν τεραστια....Πάντως εγώ που άκουσα στον dimi κουφαθηκα ...
Και ήταν και στο ραλαντί...
Κάπου στα 100 ήταν αλλά θεωρώ ότι παίζει ρόλο και το μέγεθος του χώρου..
Αφού από το μπάσο είχε φύγει ενα βύσμα από τον ενισχυτή ...
Στο σινεμά ξέρει κανείς πόσο κορυφή παίζει ?
Έπρεπε να ησουν προχθές που είχε έρθει ο τερματογκαζι. Κόντεψε να φύγει το σπίτιΠάντως εγώ που άκουσα στον dimi κουφαθηκα ...
Και ήταν και στο ραλαντί...
Κάπου στα 100 ήταν αλλά θεωρώ ότι παίζει ρόλο και το μέγεθος του χώρου..
Αφού από το μπάσο είχε φύγει ενα βύσμα από τον ενισχυτή ...