Κουφώματα αλουμινίου

Reaction score
1.203
Εδώ και κάτι μέρες μπήκα στην διαδικασία να πάρω προσφορές για αλλαγή κουφωμάτων στο σπίτι.
Τρία υπνοδωμάτια, τα δύο βορεινα και το ένα νότια.
Σαλόνι - κουζίνα νότια επίσης.
Ολα τα υπάρχοντα κουφώματα είναι συρόμενα, με τα νότια να είναι λίγο πιο καινούρια και χωνευτά, ενώ τα βόρεια είναι τα πρώτης γενιάς και όχι χωνευτά.
Και τώρα στο ζουμί, ποια εταιρία να επιλέξω και ποια τα προτερήματα κάθε μιας.
Όσοι έχετε/είχατε ανάλογη εμπειρία και οποίοι έχετε κατάλληλες γνώσεις, παρακαλώ πολύ για την βοήθειά σας, καθώς δεν το έχω καθόλου το άθλημα.
Ήδη έχω πάρει μια προσφορά για σύστημα της Aloumil S350 με ενεργειακά τζάμια τεσσάρων εποχών (με Argon), σίτες και παντζούρια.
Αναμένω τις συμβουλές σας.

Reaction score
15.469
Για συνθετικα κουφωματα PVC εχεις ψαξει καθολου ?
Ειναι εξαιρετικη λυση.

Reaction score
1.203
Για συνθετικα κουφωματα PVC εχεις ψαξει καθολου ?
Ειναι εξαιρετικη λυση.
Όχι, ούτε τα ξέρω ούτε μου πέρασαν από το μυαλό καθόλου.
Δώσε κάτι παραπάνω... κάποιο λινκ!

Reaction score
15.469
Όχι, ούτε τα ξέρω ούτε μου πέρασαν από το μυαλό καθόλου.
Δώσε κάτι παραπάνω... κάποιο λινκ!
Ενα γκουγκλαρισμα και αρχισε το ψαξιμο :) ,εμενα βεβαια μου βγαζει πολλα μαγαζια απο ηρακλειο-κρητη.
Τα PVC μου τα συστησε ξαδελφος εφαρμοστης σε αλουμινια ... 12 χρονια τωρα μηδενικες φθορες-βλαβες , μηδενικη συντηρηση.

π.χ. αυτο

Reaction score
1.203
Ενα γκουγκλαρισμα και αρχισε το ψαξιμο :) ,εμενα βεβαια μου βγαζει πολλα μαγαζια απο ηρακλειο-κρητη.
Τα PVC μου τα συστησε ξαδελφος εφαρμοστης σε αλουμινια ... 12 χρονια τωρα μηδενικες φθορες-βλαβες , μηδενικη συντηρηση.
Αυτό έκανα μόλις τώρα και βλέπω κάποια της KÖMMERLING, αλλά λένε για πλάτος 137mm και δεν με παίρνει!
Θα το ψάξω όμως.
Θέλεις οπωσδήποτε να είναι συρόμενα;
Ναι Μιχάλη, δεν έχω χώρο για ανοιγοκλινομενα.

Reaction score
4.235
πριν ενα χρονο αλλαξα τα δικα μου με Europa (EUROPA 6000 Hybrid & EUROPA 5500 Hybrid) ειχε βγαλει προσφορα, πολυ καλη κατασκευη.

Τα PVC να με συγχωρησουν τα παιδια αλλα δεν ειναι για το κλιμα της Ελλαδας που 300 ημερες εχουμε ηλιοφανεια, ειναι περισοτερο για βορειες χωρες.

Reaction score
379

Reaction score
332
Εδώ και κάτι μέρες μπήκα στην διαδικασία να πάρω προσφορές για αλλαγή κουφωμάτων στο σπίτι.
Τρία υπνοδωμάτια, τα δύο βορεινα και το ένα νότια.
Σαλόνι - κουζίνα νότια επίσης.
Ολα τα υπάρχοντα κουφώματα είναι συρόμενα, με τα νότια να είναι λίγο πιο καινούρια και χωνευτά, ενώ τα βόρεια είναι τα πρώτης γενιάς και όχι χωνευτά.
Και τώρα στο ζουμί, ποια εταιρία να επιλέξω και ποια τα προτερήματα κάθε μιας.
Όσοι έχετε/είχατε ανάλογη εμπειρία και οποίοι έχετε κατάλληλες γνώσεις, παρακαλώ πολύ για την βοήθειά σας, καθώς δεν το έχω καθόλου το άθλημα.
Ήδη έχω πάρει μια προσφορά για σύστημα της Aloumil S350 με ενεργειακά τζάμια τεσσάρων εποχών (με Argon), σίτες και παντζούρια.
Αναμένω τις συμβουλές σας.
Σας χαιρετώ,
σημαντικό στην ποιότητα των κουφωμάτων αλουμινίου είναι το πάχος του τοιχώματος διότι διαφοροποιεί την αντοχή του, αλλά και το βάρος του με αντίκρυσμα βέβαια στην τιμή.
Αλλος παράγοντας είναι η ύπαρξη πολυαμιδίου, κάτι που επιτυγχάνει θερμοδιακοπή - καλύτερη θερμομόνωση.
Επειδή αναφέρεται, κάποιες φορές από εγκαταστάτες, ότι η χημική ανάλυση δεν είναι όπως παλαιότερα σημειώνεται πως εκτός του αλουμινίου ( Al ), που βρίσκεται σε υψηλό ποσοστό, μόνο πυρίτιο ( Si ) και μαγνήσιο ( Mg ) είναι σε σχετικά υψηλό ποσοστό αλλά < 1 %.
Εταιρείες ελληνικές που κατασκευάζουν προφίλ πολλές. ALOUMIL όπως σημειώσατε, EUROPA, ETEM, EXALCO, ELVIAL μου διαφεύγουν σίγουρα κάποιες.
Αυξημένη προσοχή απαιτείται στον εγκαταστάτη.
Σας εύχομαι καλή συνέχεια στην αναζήτηση σας.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.267
Τα PVC να με συγχωρησουν τα παιδια αλλα δεν ειναι για το κλιμα της Ελλαδας που 300 ημερες εχουμε ηλιοφανεια, ειναι περισοτερο για βορειες χωρες.
Σωστά. Και στο Dubai πχ είναι τοσο ηλίθιοι που βάζουν PVC που θα τα πάρουν κρέμα σε 6 μήνες.
Τόσο ηλίθια δικαιολογία μόνο Έλληνες αλουμιναδες μπορούν να φανταστούν.

Reaction score
4.235
Σωστά. Και στο Dubai πχ είναι τοσο ηλίθιοι που βάζουν PVC που θα τα πάρουν κρέμα σε 6 μήνες.
Τόσο ηλίθια δικαιολογία μόνο Έλληνες αλουμιναδες μπορούν να φανταστούν.
εισαι πωλητης στο dubai και το ξερεις ή απλα ηθελες να πεις κατι ?

5 REASONS WHY ALUMINIUM WINDOWS ARE BETTER THAN PVC WINDOWS

Read on to discover the five key benefits of aluminium windows over their PVC counterparts:

1. Aluminium framework can last a lifetime
    Aluminium glazing is not a throwaway purchase; you won’t need to replace it within a few years, probably even a few decades! Aluminium is supremely strong and durable and is highly resistant to corrosion, capable of standing up to the outside elements. While PVC windows may require periodic replacement, you can rest assured that aluminium systems will keep on working, providing style and performance without compromise.
  2. Enhanced energy efficiency for your home
    Thermally broken aluminium windows offer outperform uPVC windows for energy efficiency time and again. A thermal break ensures that the aluminium surface cannot be influenced by external temperatures, preventing it from becoming a source of heat loss for your home in colder months and even condensation. You’ll find most of our aluminium windows feature thermal breaks, along with insulated cavities.
  3. Highly attractive material
    Your home is your castle; it’s understandable that you want to make it look its best. There’s no contest between aluminium and PVC in terms of aesthetics. Capable of being sculpted into smooth, slim sightlines, this ultra-modern framework can provide a truly contemporary finish to your property’s exterior. If you’re planning a particularly ambitious extension or renovation to your home, aluminium systems have the ‘wow factor’ that PVC simply can’t compete with.
  4. Capable of holding larger glass panes
    Aluminium is a considerably stronger material than uPVC and can subsequently hold frames that are not only thinner and sleeker but bigger too; allowing more light into the property and making living spaces feel fresher and more spacious. If you’re looking to create a closer connection between your home’s interiors with its surroundings, our Supertherm80 fixed glazing can create impressive living areas and distinct architectural features for your property.
  5. Colour matching for a truly bespoke finish
    In terms of colour matching the framework of your new glazing to the style and architecture of your property, aluminium windows offer a choice of colours which far surpass that of uPVC. With only a specified range of colours available for uPVC windows, aluminium allows for greater flexibility with the ability for your frames to be sprayed to match any RAL colour. The result? A glazing system that’s truly bespoke to your home

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.167
πριν ενα χρονο αλλαξα τα δικα μου με Europa (EUROPA 6000 Hybrid & EUROPA 5500 Hybrid) ειχε βγαλει προσφορα, πολυ καλη κατασκευη.

Τα κουφώματα από uPVC είναι γερμανική εφεύρεση και ναι, αυτό που αναφέρεις ίσχυε πριν 15-20 χρόνια. Ίσχυε διότι το χημικό μείγμα από το οποίο κατασκευαζόντουσαν τα κουφώματα uPVC ήταν προσαρμοσμένο στις καιρικές συνθήκες και στο κλίμα της Γερμανίας.

Από τη στιγμή που ως υλικό άρχισε να υιοθετείται κι από άλλες χώρες, διαφορετικών καιρικών συνθηκών και κλιμάτων, το μείγμα προσαρμόζεται στις απαιτήσεις κάθε χώρας. Στην Κύπρο, για παράδειγμα, που έχουμε περισσότερες ημέρες ηλιοφάνειας κι υψηλότερες θερμοκρασίες σε σύγκριση με την Ελλάδα, τα κουφώματα uPVC εφαρμόζονται εδώ κι αρκετά χρόνια χωρίς πρόβλημα.

Read on to discover the five key benefits of aluminium windows over their PVC counterparts:

1. Aluminium framework can last a lifetime [...]
  2. Enhanced energy efficiency for your home [...]
  3. Highly attractive material [...]
  4. Capable of holding larger glass panes [...]
  5. Colour matching for a truly bespoke finish [...]
Πρώτον: Καλό θα ήταν όταν παραθέτεις κάτι από το διαδίκτυο, να αναφέρεις την πηγή.

Δεύτερον: από τα γραφόμενα, αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για αντιγραφή από site εταιρίας πώλησης κουφωμάτων αλουμινίου.

Σύμφωνα με μηχανολόγο μηχανικό, το (1) δεν ισχύει - τα δύο υλικά κουφωμάτων έχουν την ίδια διάρκεια ζωής. Το (2) δεν ισχύει και μάλιστα κάποιες φορές ο συντελεστής λ είναι καλύτερος στα κουφώματα από uPVC. Το (3) και το (5) είναι αστεία επιχειρήματα - τα οποία έχουν να κάνουν με την αισθητική των υλικών και μόνο - διότι και τα δύο υλικά μπορούν να πάρουν το χρώμα και το σχήμα που επιθυμεί ο πελάτης. Τέλος, το (4) δεν ισχύει, διότι και τα δύο υλικά μπορούν να ενισχυθούν με πρόσμικτα για να ενισχυθεί η αντοχή τους στην στήριξη μεγάλων επιφανειών από γυαλί.

Αυτά.:)

alexis

Reaction score
32.267

1. Aluminium framework can last a lifetime
    Aluminium glazing is not a throwaway purchase; you won’t need to replace it within a few years, probably even a few decades! Aluminium is supremely strong and durable and is highly resistant to corrosion, capable of standing up to the outside elements. While PVC windows may require periodic replacement, you can rest assured that aluminium systems will keep on working, providing style and performance without compromise.
  2. Enhanced energy efficiency for your home
    Thermally broken aluminium windows offer outperform uPVC windows for energy efficiency time and again. A thermal break ensures that the aluminium surface cannot be influenced by external temperatures, preventing it from becoming a source of heat loss for your home in colder months and even condensation. You’ll find most of our aluminium windows feature thermal breaks, along with insulated cavities.
  3. Highly attractive material
    Your home is your castle; it’s understandable that you want to make it look its best. There’s no contest between aluminium and PVC in terms of aesthetics. Capable of being sculpted into smooth, slim sightlines, this ultra-modern framework can provide a truly contemporary finish to your property’s exterior. If you’re planning a particularly ambitious extension or renovation to your home, aluminium systems have the ‘wow factor’ that PVC simply can’t compete with.
  4. Capable of holding larger glass panes
    Aluminium is a considerably stronger material than uPVC and can subsequently hold frames that are not only thinner and sleeker but bigger too; allowing more light into the property and making living spaces feel fresher and more spacious. If you’re looking to create a closer connection between your home’s interiors with its surroundings, our Supertherm80 fixed glazing can create impressive living areas and distinct architectural features for your property.
  5. Colour matching for a truly bespoke finish
    In terms of colour matching the framework of your new glazing to the style and architecture of your property, aluminium windows offer a choice of colours which far surpass that of uPVC. With only a specified range of colours available for uPVC windows, aluminium allows for greater flexibility with the ability for your frames to be sprayed to match any RAL colour. The result? A glazing system that’s truly bespoke to your home
Απλά βαρέθηκα να ακούω αναχρονιστικές χαζομάρες. Παλαιότερα στην πρώτη σελίδα της η KOEMMERLING είχε φωτογραφίες από δουλειές της στα Εμιράτα καθώς ήταν No1 σε πωλήσεις κουφωμάτων, σύμφωνα με την ίδια.
Έχω φίλο στο Dubai που ζει εκεί χρόνια και αγόρασε σπίτι, με PVC της KOEMMERLING. Ακόμα είναι κουφώματα σαν την πρώτη μέρα, και όχι σούπα σύμφωνα με τους "εδώ" ισχυρισμούς.
Η πατάτα ξεκίνησε από τους αλουμιναδες για να μην χάσουν δουλειά γιατί σχεδόν όλα τα PVC έρχονται απο Γερμανία.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.276
Αν συγκρίνουμε ένα οποιοδήποτε πλαστικό υλικό με ένα μέταλλο, τι θεωρείτε ότι είναι καλύτερο;
Σε κάποιες εφαρμογές το πλαστικό είναι ιδανικό υλικό για κάποιους λόγους, αλλά όχι για όλους.
Το μέταλλο είναι μέταλλο.

Στα κουφώματα και τα μεν και τα δε, έχουν τα πλεονεκτήματά τους το καθένα διαφορετικά.
Τα πλαστικά αν είναι καλή σειρά με καλή ποιότητα κατασκευής, είναι ιδανικά και έχουν και καλή τιμή.

Τα φτηνά αλουμινένια δεν κάνουν, καλύτερα να μην τα βάλει κανείς στο σπίτι του.
Τα καλά όμως αλουμινίου που δυστυχώς είναι ακριβά, είναι ότι καλύτερο.

Επίσης υπάρχουν και ξύλινα κουφώματα, από σκληρό και ανθεκτικό ξύλο.
Δίνουν άλλη αίσθηση και θαλπωρή στον χώρο, αλλά θέλουν συντήρηση.
Δεν παύουν να είναι ξύλα.

Προσωπικά πλήρωσα εν γνώση μου ακριβά ένα κούφωμα που άλλαξα στο δωμάτιο που έκανα το home cinema.
Πλαστικό Salamander Γερμανίας με ενεργειακά τζάμια.
Πολύ καλή ηχομόνωση, σε βαθμό που δεν το περίμενα.
Στην θερμομόνωση τον χειμώνα φάνηκε η αξία του.
Με τις παγωνιές ανοίγεις λίγο την μπαλκονόπορτα και πιάνεις με το χέρι το έξω τζάμι και το μέσα.
Το έξω είναι παγωμένο και το μέσα ζεστό.

Αυτό δεν γίνεται με τα απλά διπλά τζάμια.
Και τα δύο τζάμια έχουν την ίδια σχεδόν θερμοκρασία.
Δύσκολα ξεχωρίζεις ποιο είναι πιο ζεστό.

Και για εξαιρετικές περιπτώσεις, αν κάποιος μπορεί να διαθέσει πολλά λεφτά, παραγγέλνει κουφώματα από ανοξείδωτο μέταλλο.
Γίνονται μόνο κατά παραγγελία.
Είναι πάρα πολύ ανθεκτικά και δεν θα πάθουν ποτέ τίποτα.
Φοράς και τζάμια ενεργειακά, ασφαλείας και αντικλεπτικά ή και αλεξίσφαιρα.
Ακόμη και τα ρολλά είναι αδιαπέραστα και όταν κατεβαίνουν, το σπίτι γίνεται απροσπέλαστο φρούριο.
Έχω δει μόνο ένα σπίτι τέτοιο ως τώρα στο Πανόραμα.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.276
Απλά βαρέθηκα να ακούω αναχρονιστικές χαζομάρες. Παλαιότερα στην πρώτη σελίδα της η KOEMMERLING είχε φωτογραφίες από δουλειές της στα Εμιράτα καθώς ήταν No1 σε πωλήσεις κουφωμάτων, σύμφωνα με την ίδια.
Έχω φίλο στο Dubai που ζει εκεί χρόνια και αγόρασε σπίτι, με PVC της KOEMMERLING. Ακόμα είναι κουφώματα σαν την πρώτη μέρα, και όχι σούπα σύμφωνα με τους "εδώ" ισχυρισμούς.
Η πατάτα ξεκίνησε από τους αλουμιναδες για να μην χάσουν δουλειά γιατί σχεδόν όλα τα PVC έρχονται απο Γερμανία.
Παρόλα αυτά δεν είναι ωραίο να χρησιμοποιείς λέξεις όπως "χαζομάρες" και "ηλίθιο".
Το ότι ένας φίλος σου έχει ένα σπίτι στο ντουμπάϊ και δεν έπαθαν τίποτα τα κουφώματά του, δεν σημαίνει ότι τέρμα, εδώ είμαστε και τέλος.
Επί δέκα χρόνια ήμουν αποκλειστικά με τζάμια και κουφώματα και είμαι ακόμη στον κύκλο των τζαμάδων και δουλεύω μαζί τους και γι΄αυτό μπορώ να σου αλλάξω λίγο την ισχυρή σου γνώμη.
Αλλά δεν θα κάτσω να σου κάνω και σεμινάριο.
Μπορεί μετά να φανείς εσύ ότι λες χαζομάρες και δεν το θέλω.

Reaction score
1.203
Παιδιά, όλα καλά!
Γενικός δεν μπορώ να κατηγορώ κανέναν μάστορα, ειδικά αυτούς της παλιάς σχολής.
Μηχανολόγος είμαι, αν και δεν ασχολήθηκα ποτέ με το αντικείμενο, μπορώ να καταλάβω πολλά!
Ομολογώ πως δεν είχα σκεφτεί ποτέ την λύση του @oldy :thumbsup: για τα συνθετικά κουφώματα, αλλά ο τομέας της δουλειάς μου δεν μου αφήνει περιθώρια να μην το διερεύνησω περαιτέρω.
Στην δουλειά μου (συστήματα υψηλής πίεσης λαδιού) ακούω πολλά κάθε μέρα, αλλά προσωπικά, προσπαθώ να πείσω (με πολύ κόπο) τους παλιούς :headbang: ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ και οι προσμίξεις υλικών κάνουν θαύματα!
Ομολογώ πως σε τόσα ταξίδια σε βόρειες χώρες (Γερμανία, Τσεχία, Ελβετία και Βόρεια Ιταλία) δεν πρόσεξα ποτέ μου τα υλικά των παραθύρων (κακός).
Οπότε, ξανα και από την αρχή έρευνα αγοράς, υλικών κλπ.
Κατάλαβα, ούτε τα Χριστούγεννα δεν θα βάλω πορτοπαράθυρα...:(

alexis

Reaction score
32.267
Παρόλα αυτά δεν είναι ωραίο να χρησιμοποιείς λέξεις όπως "χαζομάρες" και "ηλίθιο".
:thumbsup:
Το ότι ένας φίλος σου έχει ένα σπίτι στο ντουμπάϊ και δεν έπαθαν τίποτα τα κουφώματά του, δεν σημαίνει ότι τέρμα, εδώ είμαστε και τέλος.
Και μερικές εκατοντάδες κτήρια, σύμφωνα με την KOEMMERLING.
Επί δέκα χρόνια ήμουν αποκλειστικά με τζάμια και κουφώματα και είμαι ακόμη στον κύκλο των τζαμάδων και δουλεύω μαζί τους και γι΄αυτό μπορώ να σου αλλάξω λίγο την ισχυρή σου γνώμη.
Αλλά δεν θα κάτσω να σου κάνω και σεμινάριο.
Μπορεί μετά να φανείς εσύ ότι λες χαζομάρες και δεν το θέλω.
Έχω κάνει και εγώ την έρευνα μου και τις συζητήσεις μου με μηχανικούς γιατί έρχεται η ώρα που πρέπει να αλλάξω όλα τα κουφώματα στο σπίτι.
Καλή Κυριακή.
:hi:

Reaction score
523
Φιλε μου βρες ενα καλό προφίλ με θερμοδιακοπή παρε προσφορες από αντιπροσώπους. Ζητησε απο αυτούς συνιστώμενο εγκαταστατη....και προχωρα...
Εχω εγκαταστησει πολλά κουφωματα σαν κατασκευαστης.....η βασικη διαφορά ο καλός εγκαταστατης και η καλή σειρά προφιλ....
Υ.γ. κανένας λόγος να απορριψεις τα upvc...οπως σωστα αναφερει καποιος...είναι μίγματα....οχι απλο pvc..

Reaction score
4.235
Το αλουμίνιο προσφέρει ασφάλεια & μεγάλη αντοχή!
Τα κουφώματα αλουμινίου είναι πολύ ανθεκτικά & ασφαλή, ενώ το υλικό κατασκευής τους είναι ανακυκλώσιμο. Προσφέρουν όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα. Δεν τα επηρεάζει η ηλιακή ακτινοβολία, ούτε οι κλιματικές αλλαγές!
Προτιμώνται ιδιαίτερα για μεγάλα ανοίγματα, λόγω της ανθεκτικής κατασκευής τους. Μειονεκτούν, ωστόσο, στο ότι είναι καλοί αγωγοί της θερμότητας, οπότε χρειάζονται την επιπρόσθετη τοποθέτηση θερμοδιακοπής, η οποία επιβαρύνει οικονομικά την αξία τους.

Τα PVC είναι αρκετά οικονομικά και super θερμομονωτικά (το πλαστικό είναι κακός αγωγός της θερμότητας!)
Είναι πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα του αλουμινίου, από κατασκευής θερμοδιακοπτόμενα και φιλικά προς το περιβάλλον. Μετά από την αφαίρεσή τους ανακυκλώνονται εξ ολοκλήρου και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν στην παραγωγή νέων συνθετικών προφίλ. Εξασφαλίζουν άριστη ηχομόνωση και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Ωστόσο, δεν προσφέρουν ασφάλεια ανάλογη των κουφωμάτων αλουμινίου και είναι πιο ευάλωτα στον ήλιο.

Tα ξύλινα είναι θερμομονωτικά και ηχομονωτικά, ενώ παράλληλα ενισχύουν την αισθητική του σπιτιού σας!
Τα ξύλινα κουφώματα προσφέρουν άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. Το ξύλο, όντας κακός αγωγός της θερμότητας, δεν επιτρέπει στη ζέστη ή το κρύο να εισέλθει, εξασφαλίζοντας ιδανική θερμοκρασία στο χώρο σας. Υπάρχει επίσης τεράστια ποικιλία σε σχέδια για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.
Ωστόσο, τα ξύλινα κουφώματα υφίστανται καταπονήσεις (θεωρούνται τα πιο ευάλωτα στην υγρασία) γι αυτό και χρειάζονται τακτική συντήρηση!

Μερικές επιπλέον συμβουλές στην επιλογή κουφωμάτων:
- Η θέση του κουφώματος είναι ακόμα μια παράμετρος που επηρεάζει σημαντικά την επιλογή σας. Η έκθεση στον ήλιο και τα καιρικά φαινόμενα, η ανεμοπίεση και ο προσανατολισμός του κουφώματος είναι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπ` όψιν (π.χ. σε βορινό παράθυρο δεν ενδείκνυται η εφαρμογή κουφώματος αλουμινίου χωρίς θερμομόνωση, γιατί θα υπάρχουν μεγάλες απώλειες ενέργειας).

- Στην τελική επιλογή θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα να ιεραρχήσετε τις ανάγκες σας: θερμομόνωση, ασφάλεια, εξοικονόμηση χώρου και ηχομόνωση.

- Ο ρόλος του κατασκευαστή και του τεχνικού που θα εφαρμόσει το κούφωμα είναι πολύ σημαντικός. Όποιον κι να επιλέξετε σιγουρευτείτε ότι διαθέτει λύσεις που αρμόζουν στο χώρο σας, ότι διαθέτει πιστοποιητικά για τα κουφώματα (αναζητείστε τη σήμανση CE) και ότι δίνει έγγραφη εγγύηση για την ανθεκτικότητά τους.

- Τέλος, η μέγιστη θερμομόνωση δε μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη χρήση τουλάχιστον διπλών τζαμιών. Το μεταξύ τους διάκενο και το «γέμισμα» ανάμεσα, το πάχος και το είδος τους (π.χ. ενεργειακά υαλοστάσια) είναι παράγοντες που δεν πρέπει να αγνοήσετε.

https://www.4green.gr/news/data/glitwste-lefta/Koyfwmata-Na-balw-aloyminio,-PVC-h-ksylina_117253.asp

• Πλεονεκτήματα των Ενεργειακών Κουφωμάτων Αλουμινίου & Pvc
Τα στοιχεία που κάνουν τα ενεργειακά κουφώματα να ξεχωρίζουν είναι πολλά και καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για μετατροπή των κουφωμάτων σε ενεργειακά. Στην παρακάτω λίστα θα βρεις τα οφέλη που συνοδεύουν την τοποθέτηση ενεργειακών κουφωμάτων και θα καταλάβεις τη σπουδαιότητά τους:

Ηχομόνωση
Τα ενεργειακά κουφώματα με τις σύγχρονες διατάξεις στεγάνωσης, προστατεύουν στο μέγιστο βαθμό το προσωπικό σας χώρο από φασαρία και ενοχλητικούς θορύβους. Σας εξασφαλίζουν έτσι την πολυπόθητη ησυχία που λείπει από τη σύγχρονη καθημερινότητα.

Θερμομόνωση και εξοικονόμηση χρημάτων
Τα σύγχρονα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα μπορούν να εξοικονομήσουν εντυπωσιακά ποσοστά ενέργειας και να προστατέψουν το σπίτι σας από διαρροές θερμότητας. Έτσι, βοηθούν σημαντικά στη μείωση των εξόδων θέρμανσης και ψύξης και βοηθούν να αποφύγεις περιττά έξοδα και σπατάλες.

Ασφάλεια
Η τοποθέτηση ενεργειακών κουφωμάτων αυξάνει σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας του σπιτιού σας. Οι σύγχρονες κατασκευαστικές προδιαγραφές αποτελούν εγγύηση για τη μέγιστη αντιδιαρρηκτική προστασία. Σε κάθε περίπτωση τα ενεργειακά κουφώματα θα προσφέρουν το αίσθημα ασφάλειας που επιθυμείς.

Αντοχή και ελάχιστες ανάγκες συντήρησης
Τα ενεργειακά κουφώματα παρουσιάζουν πολύ μεγάλη αντοχή και ανθεκτικότητα σε όλες τις κλιματολογικές συνθήκες. Η διάρκεια ζωής τους είναι πολύ μεγάλη και σπάνια παρουσιάζουν βλάβες. Ακριβώς λόγω της αντοχής αυτής δε χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση και έχουν μηδαμινό κόστος συντήρησης.
Από τα παραπάνω καταλαβαίνεις εύκολα ότι η τοποθέτηση ενεργειακών κουφωμάτων έχει να προσφέρει πολλά στο χώρο, αλλά και στην τσέπη σου. Η τελική επιλογή για την εγκατάσταση ενεργειακών κουφωμάτων αλουμινίου και ενεργειακών κουφωμάτων pvc, μπορεί να γίνει μία απλή διαδικασία με την κατάλληλη καθοδήγηση. Προτού όμως αποφασίσεις, πρέπει να γνωρίζεις κάποια βασικά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων κουφωμάτων.

• Ενεργειακά Κουφώματα Αλουμινίου & PVC: Σε τι διαφέρουν από τα συμβατικά κουφώματα;
Τα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου σε σχέση με τα συμβατικά κουφώματα διαφέρουν στην ύπαρξη ενός ειδικού θερμομονωτικού υλικού. Το πολυαμίδιο, αποτελεί ένα ειδικό υλικό, κακός αγωγός της θερμότητας, το οποίο διαχωρίζει το εσωτερικό προφίλ του αλουμινίου από το εξωτερικό, προσφέροντας μέγιστη θερμομόνωση και ηχομόνωση.Τα ενεργειακά κουφώματα pvc, αποτελούν την σύγχρονη αναβαθμισμένη μορφή των κουφωμάτων pvc, τα οποία εξοπλίζονται με ενεργειακούς υαλοπίνακες, επιτυγχάνοντας υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες.
Όποια επιλογή και να κάνεις, είναι βέβαιο ότι η αντικατάσταση των παλιών σου κουφωμάτων με νέα ενεργειακά κουφώματα, αποτελεί επένδυση για τον οικιακό ή τον επαγγελματικό σου χώρο και σε βάθος χρόνου θα σου αποφέρει πολλαπλά οικονομικά αλλά και πρακτικά οφέλη.
  • Χρηματοδότηση κουφωμάτων
Η αντικατάσταση κουφωμάτων βρίσκεται μεταξύ των παρεμβάσεων που είναι επιλέξιμες από το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ» και ως εκ τούτου χρηματοδοτείται από το κράτος. Λόγω της απαίτησης του προγράμματος για ενεργειακή αναβάθμιση, η παρέμβαση αφορά κατά βάση, αλλά όχι αποκλειστικά, σε θερμομονωτικά/ θερμο-διακοπτόμενα κουφώματα με διπλούς υαλοπίνακες. Επιλέξιμη είναι και η αλλαγή μόνο του υαλοπίνακα με την προϋπόθεση ότι επιτυγχάνεται ενεργειακή αναβάθμιση. Επιλέξιμη, επίσης, είναι η αντικατάσταση εξώπορτας σε μονοκατοικία και κουφωμάτων κλιμακοστασίου και φωταγωγού σε πολυκατοικία. Δεν συμπεριλαμβάνονται όμως «ανοίγματα» προς εσωτερικούς χώρους του κτιρίου θερμαινόμενους ή μη (π.χ. πόρτα διαμερίσματος). Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση εξωτερικών σκιάστρων και κινητών προστατευτικών εξωφύλλων στα ανοίγματα (παντζούρια, ρολά
  • TIPS για την επιλογή κουφωμάτων
1. Ιεράρχηση αναγκών. Επιλέξτε βάσει: θερμομόνωσης, ασφάλειας, εξοικονόμησης χώρου ή ηχομόνωσης.
2. Επιλογή κατασκευαστή και τεχνικού. Σιγουρευτείτε ότι διαθέτει λύσεις που αρμόζουν στον εκάστοτε χώρο, πιστοποιητικά για τα κουφώματα (σήμανση CE) και ότι δίνει έγγραφη εγγύηση για την ανθεκτικότητά τους
3. Τοποθέτηση κουφώματος. Δώστε προσοχή στη θέση του κουφώματος, καθώς, η έκθεση στον ήλιο, τα καιρικά φαινόμενα, η ανεμοπίεση και ο προσανατολισμός είναι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.
4. Γέμισμα τζαμιών. Η χρήση τουλάχιστον διπλών τζαμιών είναι απαραίτητη για τη σωστή θερμομόνωση. Το διάκενο και το «γέμισμα» ανάμεσα τους, το πάχος και το είδος τους (π.χ. ενεργειακά υαλοστάσια) πρέπει να προβλεφθούν.

https://www.4green.gr/news/data/gli...kerdiseis-apo-thn-topothethsh-toys_121430.asp

Reaction score
603
Ενεργειακα κουφωματα (θερμοδιακοπτομενα) ειναι μια χαρα, αν παλι θελεις κατι πιο οικονομικο, τοτε παμε σε ψυχρη σειρα με ενεργειακα τζαμια, για Αττικη ειναι ο.κ
Κατασκευαζω κουφωματα της Εtem, εαν σε ενδιαφερει συζηταμε τυχον αποριες και σου βγαζω μια προσφορα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.307
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Nassos Makris