D
Deleted member 23222
Guest
Πέτα τον υδατάνθρακα αμέσως, το κρεμύδι, πάρε ένα κουτάλι σούπας, ανακάτεψε καλά και...enjoy!!
Πέτα τον υδατάνθρακα αμέσως, το κρεμύδι, πάρε ένα κουτάλι σούπας, ανακάτεψε καλά και...enjoy!!
Γ@μω τα φαγητά, πως τα πήγες για πρώτη φορά?
Στη Κρήτη συνήθως δεν βάζουν κιμά, ορφανά έτσι όπως τα φτιάχνουν (οι μερακλήδες) είναι πολύ καλύτερα απ ότι με κιμά.Ωχ, ξέχασες τον κιμά;
Με τα χρονια ανακαλυψα πως αυτο το φαϊ δε θελει κιμα ή τουλαχιστον δεν εχω βρει ακομα τσι σωστες αναλογιες ... πιουρ βετζετεριαν λοιπον - να μη μας 'ε' λενε και σαρκοφαγους σκετους ...Ωχ, ξέχασες τον κιμά;
η φρυγανια ποτε μπαινει ?Έβαλες πολύ μαϊντανό μάστορα, την επόμενη φορά βάλε το μισό, λίγο άνηθο τα υπόλοιπα που βάζεις και τρίψε λιγο φρυγανιά στο καπάκι.
Τα καλύτερα ορφανά γεμιστά με διαφορά τα έχω φάει από μια ηλικιωμένη χανιωτισα νοικοκυριά.
Προτείνω σαν εναλλακτική πρόταση να βάζεις και κιμά μαζί με το ρύζι με αναλογία 60 - 40 (υπέρ του κιμά)Με τα χρονια ανακαλυψα πως αυτο το φαϊ δε θελει κιμα ή τουλαχιστον δεν εχω βρει ακομα τσι σωστες αναλογιες ... πιουρ βετζετεριαν λοιπον - να μη μας 'ε' λενε και σαρκοφαγους σκετους ...
θενκς μπρετσος, το τσακισανε - ηβαλα μαϊντανο σχεδον ενα ματσακι ομως και βγανει εντονη η γευση του ενω εγω θελω τσι γευσεις να υπαρχουνε μα να μη "σκεπαζουνε" .
Από σένα δεν το περίμενα αυτό ΑλεξΌχι βρε παιδιά κιμά στα γεμιστά.
Σωτηράκη, μάλλον δεν πέτυχε...Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και κιμά,τυλιγμένα με φέτες μελιτζάνας,λουσμένα με μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού.
Το φωτογράφηςα μόλις βγήκε απο το φούρνο και το λάθος μου ήταν που έφυγα σε ραντεβού.
Δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω,αν πέτυχε κι αν θα πρέπε να το ξαναμαγειρεψω.Η μελιτζάνα ήταν από τον κήπο φρεσκοκομμένη,όπως και ο βασιλικός.Ο χυμός της ντομάτας — σάλτσα ήταν επίσης από τις δικές μου ντομάτες.
Έτσι μου ρίχνεται να κλάψω.... Κανένας σεβασμός στον σεφ....
View attachment 100062
Εμένα μου θυμίζει μαγειρική για σκύλο.Οτιδήποτε έχει ανακατεμένο κιμά με ρύζι, μου θυμίζει γιουβαρλάκι και ξενερώσω.
Ωχ, ξέχασες τον κιμά;
Ευτυχως εχουμε τους ραϊτλιμπερταριανιστές, που ξερουν απο γεμιστα!Όχι βρε παιδιά κιμά στα γεμιστά.
Οτιδήποτε έχει ανακατεμένο κιμά με ρύζι, μου θυμίζει γιουβαρλάκι και ξενερώσω.
Το τυρί πάνω από τα γεμιστά είναι απαραίτητο για νοστιμιά.
Το βερίκοκο Μπεμπέκου ή Διαμαντοπούλου;View attachment 100125
Με 30 βαθμούς μόνο σαλάτα.
Παλμιτος με φρέσκα σπαράγγια,ψιλοκομμένο βερίκοκο,καλαμποκακι τουρσί και πολλά αλλά συστατικά που πρέπει να τα γράψω μην τα ξεχάσω,μιας και είναι ιδέα της στιγμής....και πολύ γευστική με το μπαλσαμικο,χυμό λιμετας, λεμονιού και μουστάρδα,όπως και σιρόπι από ρόδι ....
Η ρόκα από τον κήπο μου.
Μπελουγκα φακές,20 λεπτά βρασμένες και κρύες.
Και για μία ακόμη παραλαγή, η δικιά μου προτίμηση χωρίς κιμά ή τυρί στο ψήσιμο, αλλά παρέα με φέτα στο πιάτο...Όχι βρε παιδιά κιμά στα γεμιστά.
Οτιδήποτε έχει ανακατεμένο κιμά με ρύζι, μου θυμίζει γιουβαρλάκι και ξενερώσω.
Το τυρί πάνω από τα γεμιστά είναι απαραίτητο για νοστιμιά.