Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

melina

Cargo 200
Reaction score
45.345
Καλα τα εντοσθια επρεπε να τα αναφερεις? :unsure:
έτσι τρώγονται αυτά, λένε, αν είναι ψαρεμένα το πρωί και είναι νηστικά. Είναι φυτοφάγα. Τη χολή βγάζεις μόνο με ένα μικρό σκίσιμο στο δεξί βράγχιο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.786
Από σένα δεν το περίμενα αυτό Αλεξ
Εμένα μου θυμίζει μαγειρική για σκύλο.
Ευτυχως εχουμε τους ραϊτλιμπερταριανιστές, που ξερουν απο γεμιστα!:)
Να που μας βγήκε κομμουνιστής κι ο Άλεξ. :tongue:

Περαιτέρω ανάλυση λόγω ενδιαφέροντος: :D

* Τα γεμιστά μού αρέσουν αλλά δεν είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά. Και να μην ξαναφάω ποτέ δεν θα έχω πρόβλημα.

* Τα έχω σε μια λίστα φαγητών που μπορώ να φάω με σχετική ευκολία όταν θέλω να αποφύγω το κρέας.

* Δεν μου αρέσει το κρέας στο οποίο δεν έχει γίνει αντίδραση Maillard. Άρα αποκλείω τα βραστά κι οποία μαγειρευτά δεν έχουν σοτάρισμα στα προπαρασκευαστικά.

* Ο κιμάς με το ρύζι με απωθεί. Όπως πολύ σωστά είπε ο marydaughter, μού θυμίζει φαγητό σκύλου. Ειδικά όταν γίνει μια μαλακή μάζα.

* Το ρύζι σε όλες του τις μορφές το θέλω σπυρωτό, al dente. Κάθε σπυρί μόνο του και σχετικά σκληρό. Αν λαπαδιάζει δεν κάνει για μένα.

D

Deleted member 23222

Guest
Μια που αναφέρθηκε το ρύζι, όσοι δεν το ξέρετε,αν δεν έχετε parboiled, ξεπλύνετε το με άφθονο νερό,σωτάρετε με βούτυρο ή λάδι και βράστε το με σταθερή αναλογία νερού ρυζιού, 2-1.
Χωρίς ανακάτεμα όταν πιεί το νερό του, είναι έτοιμο και γίνεται αρκετά σπυρωτό...

Εργένικο tip...
Αν προτιμάτε καστανό, 3-1...

Reaction score
1.657
IMG_20180701_123754.jpg
IMG_20180701_123935.jpg
IMG_20180701_131539.jpg
απλά Κυριακάτικα...
τα ψιλά είναι γνήσια Τζουμαγιάς, τα χοντρά ίσως τα μοναδικά που κοντράρουν τα Τζουμαγιάς από φίλο καλλιτέχνη κρεοπώλη , οι μπριτσόλες είναι μπριτσόλες και τα μπιφτεκάκια χαιδευτήκαν από τα χεράκια μου.
Το τσίπουρο και οι Vergines στο αόρατο background

Reaction score
15.469
Τα καλύτερα ορφανά γεμιστά με διαφορά τα έχω φάει από μια ηλικιωμένη χανιωτισα νοικοκυριά.
Να σημειωσω πως οι ηλικιωμενοι επαε μαγειρευανε με παλιο λαδι - λαδι δηλαδη 13 ή και 15 γραμμες (με σταθερα τσι 8 για παρθενο ελαιολαδο και 3 με 5 γραμμες μεσο ορο η παραγωγη τωρα πια).Τσι 13 γραμμες τσ' εχω μετρημενες στσι γιαγιας μου της οποιας τα φαγητα (και τα γεμιστα) ητο παντοτε πεντανοστιμα.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.345
σκάρους ψητούς με τα εντόσθια και μύδια αχνιστά
φωτογραφίες δεν δίδομε we plead the fifth 8-)

σκόρπια και ότι πιάσετε

Τα μύδια τ' αχνίζετε 4 λεπτά ΜΑΧ όχι παραπάνω. Σε βάση από κρεμμυδάκι χλωρό ψιλοκομμένο, πράσο, σκόρδο, κρασί (albarinho), σκόρδο, μουστάρδα, λεμόνι, λίγο άνηθο (σοτάρισμα και τελείωμα το ζουμί με βούτυρο αφού το περάσετε από σήτα).

Οι σκάροι στη σχάρα 7 λεπτά από κάθε πλευρά.

Κρατάτε ζουμί από τα μύδια και το χρησιμοποιείτε για βάση σάλτσας, για την οποία σοτάρετε λίγα από τα μυρωδικά που έχετε κρατήσει από το άχνισμα των μυδιών μαζί με γουστερ σος και ρίχνετε μέσα τα εντόσθια των σκάρων και τελειώνετε με άνηθο και κέτσαπ.

Τη σάλτσα αυτή τη ρίχνετε στον ξεκοκαλισμένο σκάρο. :party:

Πίνετε το υπόλοιπο albarinho και στο ζουμί από τα μύδια που μένει στο μπολ πετάτε 2-3 μικρές κριθαροκουλούρες.
:party::party:

Δεν το μάθατε από μένα :cool:

Reaction score
30.455
Βάλτε ρε σταφιδουλες μαζί με το ρύζι στα γεμιστά και αφήστε τους κιμαδες..

D

Deleted member 23222

Guest
Είναι αργά εκεί, αλλά εγώ το έφτιαξα για βράδυ.
Γιουβέτσι με μπούτια από κοτόπουλο.

Σταθερή αξία

306DC0D9-D3D4-4DC4-901E-BB7D03766DA4.jpeg

Δε δέκα λεπτά, δεν θα υπάρχει αυτό το ζουμάκι...
Αχνίζει!!!
[DOUBLEPOST=1530481471][/DOUBLEPOST]
Βάλτε ρε σταφιδουλες μαζί με το ρύζι στα γεμιστά και αφήστε τους κιμαδες..
Αυτό με τα...φρούτα μέσα στο φαγητό, ποτέ δεν το χώνεψα...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Είναι αργά εκεί, αλλά εγώ το έφτιαξα για βράδυ.
Γιουβέτσι με μπούτια από κοτόπουλο.

Σταθερή αξία

View attachment 100203

Σε δέκα λεπτά, δεν θα υπάρχει αυτό το ζουμάκι...
Αχνίζει!!!
Αυτό τώρα είναι ωραίο?

S

sk4t4

Guest
View attachment 100163 View attachment 100164 View attachment 100165 απλά Κυριακάτικα...
τα ψιλά είναι γνήσια Τζουμαγιάς, τα χοντρά ίσως τα μοναδικά που κοντράρουν τα Τζουμαγιάς από φίλο καλλιτέχνη κρεοπώλη , οι μπριτσόλες είναι μπριτσόλες και τα μπιφτεκάκια χαιδευτήκαν από τα χεράκια μου.
Το τσίπουρο και οι Vergines στο αόρατο background
Ελπιζω ν' ακους και γκαραζ καθως ψηνεις.:smile:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.950
Σήμερα ορφανά γεμιστά, θα δώσω ένα tip για τους αμετανόητους των ορφανών.
Το tip είναι αυτό το μικρό κομμάτι κρέας που είναι πάνω στη ντομάτα, είναι σύγκλινο Μάνης, αυτό το μικρό κομμάτι είναι αρκετό διότι είναι παστό καπνιστό που σημαίνει πολύ έυγευστο, το σοτάρουμε μαζι με τα μανιτάρια και το βάζουμε στη γέμιση μαζί με ολα τα άλλα υλικά.
Στο μαγείρεμα δεν υπάρχουν κανόνες και πρέπει, μόνο φαντασία!:drinks:
20180702_142239.jpg

S

sk4t4

Guest
Cosmic Psychos & VeeBees που τραβάνε πολύ μπύρα :drinks:
Που χάθηκες τοσο καιρό?
To'ξερα!Ελπιζω,ετσι να εμπνεεσαι και να ψηνεις καλυτερα και κριμα που βρισκομαι μακρια για να κρινω στην πραξη!:)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster