Γράψε ό,τι σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή

Reaction score
370
Η ιστορία έχει ως εξής. Πριν μια βδομάδα περίπου, λόγω τακτοποίησης κάποιων πραγμάτων άνοιξα ένα παλιό μπαούλο και προς μεγάλη μου έκπληξη και χαρά βρήκα το "χαμένο" παλιό λαμπάτο ραδιόφωνο που είχε αγοράσει ο πατέρας μου τo 1950, πριν παντρευτεί και που κατα καιρούς αναρωτιόμουν τι μπορεί να απέγινε. Ένα General Electric Made in USA με μακρά και βραχέα μπάντα. Το πήρα, το αποσυναρμολόγησα και αφού καθάρισα σχολαστικά όλα τα μέρη του απο την σκόνη και τους λεκέδες, γιατί σκουριές δεν υπήρχαν, το συναρμολόγησα και γεμάτος περιέργεια σκεφτόμουν αν υπήρχε κάποια αμυδρή περίπτωση να δουλέψει μετά απο τόσα χρόνια. Το έβαλα στη πρίζα με την πλάτη του ραδιοφώνου ανοιχτή για να βλέπω τις λάμπες απο απόσταση βέβαια και με τεντωμένο το χέρι για κάθε ενδεχόμενο, άνοιξα τον διακόπτη. Πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα σιωπής... "μπααά" σκέφτηκα... και ξαφνικά τα νήματα των λυχνιών άρχισαν να κοκκινίζουν και...ένα παρατεταμένο χσχσχσσσσσσ ακούστηκε..."παναγία μου, δεν είναι δυνατόν" είπα και γύρισα αργά το κουμπί ανίχνευσης σταθμών. Λίγο μετά ακούω μια φωνή να μιλάει...κινέζικα; κορεάτικα; γιαπωνέζικα; κάτι τέτοιο...δεν έχει σημασία....έσκασα ένα μεγάλο χαμόγελο, το κοιτούσα και αναρωτιόμουν πως είναι δυνατόν αυτό το πράγμα να δουλεύει μετά απο σχεδόν 70 χρόνια ! Την ίδια μέρα λέω την ιστορία στην οικογένεια, τους το δείχνω και η 17χρονη κόρη μου λέει εμφατικά..."ΤΟ ΘΕΛΩ" ! 'Εμεινα ! 'Εκπληκτος σκέφτηκα οτι αυτό είναι υπέροχο ! Το πήρε, το περιεργάστηκε και το τοποθέτησε στο ράφι πάνω απο το γραφείο της. Τις επόμενες μέρες το έδειχνε στους φίλους της με χαρά και περηφάνεια. Τελικά η σύγχρονη τεχνολογία παρά την τερατώδη δύναμή της η οποία έχει αλώσει τους νέους και όχι μόνο, δεν είναι να ικανή να ακυρώσει εκείνο το μοναδικό ανθρώπινο συναίσθημα που τους συνδέει κατ' οιονδήποτε τρόπο με το παρελθόν του.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.055

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.313
Members
38.298
Νεότερο μέλος