Σταδιακή αναβάθμιση ηχοσυστήματος (dimifoot)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.753
Ported φυσικά,
Ίσως το πίσω. Το μπροστά δεν χωράει σε ύψος.
Τον τελικό λόγο έχει ο καλιμπρέητορ στην τοποθέτηση.;)
Τον τελικό λόγο τον έχει η Harman. (Την ισοσταθμιση ήχου την αναλαμβάνω εγώ -και το Dirac)
[DOUBLEPOST=1532858034][/DOUBLEPOST]2-1 svs μέχρι στιγμής

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.732
Αν υποθέσουμε πως δεν είχαν οικονομική διαφορά, ποιό απο τα δυο θα διαλέγατε;
Το μεγαλύτερο μεγάφωνο.

Άμα θες απόκριση στους υπόηχους, η κλειστή καμπίνα είναι προτιμότερη, διότι σε κάθε σχεδίαση μπας ριφλεξ υπάρχει ακύρωση κάτω από το σημείο συντονισμού της οπής. Βεβαίως η οπή δίνει έξτρα γκέιν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.732
Κάποια "εμπειρία" μεταξύ μπας ριφλεξ και ακουστικής ανάρτησης νομίζω πως ήδη έχεις.

Σχεδιαστικά, είναι σχεδόν λάθος η κλειστή καμπίνα. Είναι πολύ πιο δύσκολη (σχεδίαση και υλοποίηση) από την τρύπια, για πολλούς λόγους. Παρ'όλα αυτά, η κλειστή καμπίνα έχει κάποια αναμφισβήτητα τεχνικά πλεονεκτήματα. Όπως (φυσικά) και η τρύπια.

Επειδή ο χώρος σου είναι μεγάλου όγκου, με ανοίγματα που δε βλέπω να κλείνουν, όσον αφορά την στάθμη, η τρύπια είναι πιο ασφαλής επιλογή.
Ταυτόχρονα, το κρουστικό πλεονέκτημα της κλειστής, σε συνάρτηση με την εκτεταμένη απόκριση, είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Επειδή με 1 σαμπ δε θα τη βγάλεις, το δίλημμα κατά βάση δεν υφίσταται.

Πάρε για μπροστά το κλειστό 18", και για πίσω το γνωστό 13" (pb13).

Κανείς δεν υπαγορεύει να είναι όμοια.. Ίσα ίσα, η ποικιλία και η χαοτική αντιμετώπιση ενός χαοτικού προβλήματος, είναι μάλλον προτιμότερη. ;)

Στη συνέχεια, και σε δεύτερο χρόνο, για λόγους στρατηγικής αντιμετώπισης προβλημάτων, καναδυό οικονομικά 10-αράκια πρισόνους, μπορεί να είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Θινκ εμπαουτ ιτ.

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.753
Για πίσω, αν δεν κάτσει ένα άλλο παράλληλο σενάριο, παίζει και το V1811

https://www.powersoundaudio.com/products/v1811

Με έξτρα έκπτωση για δυο τεμάχια
[DOUBLEPOST=1532860983][/DOUBLEPOST]Πείτε μου σας παρακαλώ
[DOUBLEPOST=1532861076][/DOUBLEPOST]
καναδυό οικονομικά 10-αράκια πρισόνους,
Δεν παίρνουμε ανήλικα σαμπ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.732
Για πίσω, αν δεν κάτσει ένα άλλο παράλληλο σενάριο, παίζει και το V1811
Για πίσω, οποιαδήποτε άλλη επιλογή, εφόσον δεν τίθεται θέμα περιορισμού διαστάσεων, είναι μέσα στο παιχνίδι.

Προσωπικά, θα επέλεγα το μεγαλύτερο μεγάφωνο σε κάθε περίπτωση, για λόγους εντελώς αδιαμφισβήτητους. ;)

Η πληθώρα μικρών μεγαφώνων σε αρέι μορφή, είναι η μόνη περίπτωση που υπερτερεί του ενός μεγάλου μεγάφωνου.
Κι υπερτερεί κατά κράτος.

Δηλαδή, για να σε τσιγκλίσω λίγο, μια 6-άδα ανήλικων το ένα πάνω στο άλλο, δε παλεύονται από κανένα ενήλικο 18", τον κώλο σου κάτω να βαράς με άχτι.:p

ΥΓ. 6 δεν είναι τυχαίο. 40cm ύψος το ένα, τα 6 θα φτάσουν στα 2,40. Νομίζω ότι 7 δε χωράνε (2,80). Αν χωράνε, φυσικά 7. ;)

Reaction score
15.543
τι να τα κανεις dimi μου αυτα τα sub που λες ;...αφου δεν ακους σε υψηλες εντασεις !!!
....να τα παρεις και να βαζεις σκηνες ; :roflmao:

παρε 4 σαμπακια 12αρια στα λ7 των 2 που θελεις, να ακους καλα και στις σταθμες που ακους και ασε τα μεγαθηρια για εκεινους που ακουν ολη την ταινια δυνατα ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.732
Δεν παίρνουμε ανήλικα σαμπ
Αυτός που τα λέει αυτά, με τόσα ενήλικα, δεν έχει βγάλει άκρη. :D
Θα μπορούσε να έχει βγάλει άκρη, με αρέι ανηλίκων.8-)

Αν δε σκέφτεται τους λοβούς απόκρισης, δε φταίω γω. Ο Μπρούνο πάντως, με τους λοβούς σχεδιάζει, όχι με "ενήλικα". I rest my case. :fuckyou:

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
τι να τα κανεις dimi μου αυτα τα sub που λες ;...αφου δεν ακους σε υψηλες εντασεις !!!
....να τα παρεις και να βαζεις σκηνες ; :roflmao:

παρε 4 σαμπακια 12αρια στα λ7 των 2 που θελεις, να ακους καλα και στις σταθμες που ακους και ασε τα μεγαθηρια για εκεινους που ακουν ολη την ταινια δυνατα ;)
Kαι να τα βάλει μπροστά, που μου έχει το πικάπιον πρώτη μούρη!:gotcha:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.753
Αυτός που τα λέει αυτά, με τόσα ενήλικα, δεν έχει βγάλει άκρη. :D
Θα μπορούσε να έχει βγάλει άκρη, με αρέι ανηλίκων.8-)

Αν δε σκέφτεται τους λοβούς απόκρισης, δε φταίω γω. Ο Μπρούνο πάντως, με τους λοβούς σχεδιάζει, όχι με "ενήλικα". I rest my case. :fuckyou:
Μπάζει ο χώρος του, δεν φταίνε τα subs
[DOUBLEPOST=1532868472][/DOUBLEPOST]
Είσαι απο τους ελάχιστους που δεν εχουν καταλάβει ακόμα την διαφορά της μέσης στάθμης και της κορυφής.
[DOUBLEPOST=1532868679][/DOUBLEPOST]
παρε 4 σαμπακια 12αρια στα λ7 των 2 που θελεις
Δεν υπαρχει λόγος να μπλέξω τα μπούτια μου. Η Harman εχει αποδείξει πως τα δυο subs στην τοποθέτηση που προανέφερα παίζουν σχεδον ισάξια με τα τέσσερα.
Επειδή οι περισσότεροι av prepro εχουν δυο εξόδους ανεξάρτητης ισοσταθμισης sub, θα πάρω μόνο δυο μεγάλα, για να μην μπλέκω με minidsp εξωτερικά.

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.753
Δηλαδή, για να σε τσιγκλίσω λίγο, μια 6-άδα ανήλικων το ένα πάνω στο άλλο, δε παλεύονται από κανένα ενήλικο 18", τον κώλο σου κάτω να βαράς με άχτι.:p
Αυτό μάλιστα, θα είχε ενδιαφέρον ως υλοποίηση

Reaction score
6.208
Εγώ ψηφίζω την επιλογη του wizzy για το xtz 3*12. Ποιος είναι ο λόγος που δε χωραει; Είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.122
Όχι, υπάρχει και σε αυτήν την διάσταση περιορισμός χώρου.
[DOUBLEPOST=1532859642][/DOUBLEPOST]2-2

Πείτε μου σας παρακαλώ
χωρις να μετρησω,νομιζω σου εχουν πει 3 για svs, :rolleyes: μελος stathis, μελος rose, μελος susano

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.131
Members
38.284
Νεότερο μέλος
Totti10