- Reaction score
- 79.985
ψύξηΓιατί κοιτάς πάνω αριστερά;
ψύξηΓιατί κοιτάς πάνω αριστερά;
Για αρχή έρχεται ο καλιμπρέητορ και σε κάνει μάγκα!Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική των τεχνικών του ήχου μιας ταινίας όταν καθορίζουν την ένταση για το κεντρικό κανάλι. Στα περισσότερα σε μορφή dts hd ma για να ακούσεις τους διαλόγους πρέπει να πας το volume στο +10 και με 2-3db τσιμπημένο το κεντρικό σε σχέση με τα αποτελέσματα του audyssey. και έρχεται ξαφνικά μια πιο έντονη σκηνή και βαράει κόφτες το κεντρικό. τι κάνουμε? αρχίζουμε και ενεργοποιούμε τα καλούδια τύπου dynamic volume με ότι και αν συνεπάγεται στην ποιότητα του ήχου? βάζουμε ποιο μεγάλο (db) κεντρικό? βάζουμε δεύτερο κεντρικό?
Σε γενικές γραμμές αυτό λέω. αν δουλεύετε γενικά τα καλούδια που προσφέρουν οι avr είτε λέγετε dialog adjust είτε δεν ξέρω τι στο κάθε ένα. ότι ταινίες μου αρέσουν είναι όλο θέματα. η μία έχει χαμηλά διαλόγους ή άλλη έχει θόρυβο στην εικόνα (tranformers) σκηνοθετική άποψη λέει...... μια άρτια ταινία τέτοιου είδους υπάρχει να την έχω σαν refernece?Όλα τα Marvel και τα περισσότερα Disney έχουν χαμηλά ρυθμισμένους τους διαλόγους (και άλλα θέματα). Στον Yamaha μου έχω ανεβασμένους τους διαλόγους, και όχι το level του κεντρικού, +1,5dB.
Νομίζω το justice league ήταν καλό
Μια συγκριτική δοκιμή με ταινία της Warner αρκεί.
klite με lav codecs και madvrΝα ρωτησω κατι.. με τι player παιζετε τα κατεβασμενα αρχεια απο το pc? Και αν βαλετε δισκακι blue ray πως το "παιζετε"?
να βγάλω εκτός (off) το audyssey εννοείς όχι επιλογή flat του audysseyΠαίξε μια με φλατ όλα. Χωρίς καμία ισοστάθμιση και πες μας εντυπώσεις.
Ναι βγάλτο off και μετά βάλτο onνα βγάλω εκτός (off) το audyssey εννοείς όχι επιλογή flat του audyssey
πραγματικά θα αγοράσω 2 br μόνο και μόνο να μου φύγει η απορία. βέβαια και πάλι μέσα από pc θα παίξει μιας και δεν έχω κάποιο player και δεν γνωρίζω κάποιον στο νησί που να έχει κάτι αξιόλογο για να μου δάνειζε.προσπαθησε (αν δεν το εχεις κανει ηδη)
να βαλεις δισκακι....γνησιο....οχι με κατεβασμενο υλικο......
και λες τι ακους.....
πριν το klipsch είχα ένα ma gxc 350. πραγματικά κελαηδούσε. σαν ποιότητα το βάζω πάνω από το klipsch βέβαια χρηματικά είχε τα διπλά χρήματα. αλλά δε μπορούσε να ακολουθήσει τις στάθμες των klipsch. +9db για να είναι στις ίδιες. τα προηγούμενα crystal audio και μικρή σειρά της klipsch δε τα βάζω στο παιχνίδι. και πριν υπήρχε αυτό το θέμα αλλά δεν είχα ασχοληθεί με το forum με reference εντάσεις και διαγράμματα. έδινα απλά παραπάνω db στο κεντρικό. ούτε είχα τελικό ώστε να βλέπω πότε αρχίζει να κλιπαρει το κάθε κανάλι. Να σας πω την αλήθεια η άγνοια είναι ευτυχία. τώρα όλη μέρα ψάχνομαι. βλέπω μια ταινία και αρχίζει μετά ολόκληρη ιεροτελεστία και ανάλυση στο τι μου άρεσε τι με χάλασε και και και... + ότι με το marantz και το audyssey προσπαθώ να βρω τι κάνει το κάθε τι και αν μου αρέσει αυτό που κάνει ή όχι.Aν έφταιγε το υλικό τότε και με το παλιό κεντρικό θα είχε θέμα,αλλά κάτι άλλο θέλει να πάρει και δεν μπορεί να το βρεί.
ρε παιδιά δε ξέρω. πείτε ότι θέλετε για το audyssey για το ypao.... πραγματικά το καλύτερο αποτέλεσμα σαν χροιές και ένταση ήταν με το τρόπο που μου είπε να δοκιμάσω ο αργυρής. όλα 0 όλα flat χωρίς audyssey χωρίς τίποτα ενεργοποιημένο. το μόνο που μου έλειπε ήταν τα πίσω surround. οι διάλογοι ζωντάνεψαν και δεν ήταν αυτή η τρελή διαφορά σε ένταση μεταξύ διαλόγων και σκηνή δράσης πάντα μιλάω για το κεντρικό.. τα ηχεία για να βγάλει 75db μου τα ρίχνει από -7 έως -4db. Συγκεκριμένη διάρκεια συγκεκριμένου σημείου στην ταινία average db 79 με το volume στο 0, και με τα setting του audyseey average 78db και με το volume στο +8 και πάραυτα οι διάλογοι δεν ήταν αντίστοιχα δυνατά.δεν διαβασα καπου οτι με αλλο κεντρικο ηταν οκ
αλλα και εκει πολλα μπορουν να συμβουν
.....βασικα ενα φτανει .........
κανε μια δοκιμη να βγαλεις οφ το οντισι και τα φιλτρα του
και βαλε σταθμες 0 σε ολα τα ηχεια και πες τι ακουσες