Ένταση κεντρικού σε διαλόγους audyssey dynamic volume

melina

Cargo 200
Reaction score
43.137
Δοκιμασε το dialog level adjust vs center channel να δεις πιο σου αρέσει.
Εγώ για ψιλό τσίμπημα δίνω από το option του remote στο κεντρικό 1-2 dB οταν μου λείπει λιγη ένταση στους διαλόγους.

Reaction score
6.206
Μάλλον ήρθε η ώρα να αγοράσεις ένα umik και να βάλεις rew. Πέρα από αυτό πήγαινε τα όλα τα ηχεία στο 0 και την απόσταση βαλτη μόνος σου αν γινεται. Αν είναι χαμηλά τα surround μπορείς να κατεβάσεις λίγο τα μπροστινα για να είναι πιο ισσοροπημενα. Βασική προϋπόθεση για να κάνεις αυτό που γράφω είναι να έχεις ισόπλευρο τρίγωνο ακρόασης και το κεντρικό να απέχει ίση απόσταση από εσένα όσο και τα lr ώστε να μη χρειάζεται delay (και πάλι μπορεί να χρειαζεται αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία).

Reaction score
7.868
Δοκιμασε το dialog level adjust vs center channel να δεις πιο σου αρέσει.
Εγώ για ψιλό τσίμπημα δίνω από το option του remote στο κεντρικό 1-2 dB οταν μου λείπει λιγη ένταση στους διαλόγους.
δε μπορώ να διακρίνω κάποια διαφορά. δε μπορώ να πω ότι δυναμώνουν μόνο οι διάλογοι χωρίς το background. και στις 2 περιπτώσεις ακούω ένα πιο δυνατό κεντρικό γενικά. το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έχει ένταση το κεντρικό αλλά ότι υπάρχει μεγάλη αυξομείωση σε διάλογο σε σχέση με κάποια action σκηνή. μπορεί όλα αυτά που λέμε να είναι άχρηστα και κουβέντα να γίνετε και να είναι απλά οι ταινίες της marvel έτσι γραμμένες όπως είπε σε προηγούμενο post o @Zizik . Μπορεί κάποιος άλλος να το επιβεβαίωση? πάντως μου έχουν στείλει και άλλοι φίλοι του forum inbox και έχουν το ίδιο θέμα και να τους ενημερώσω αν βγάλω κάποια άκρη.
[DOUBLEPOST=1534015308][/DOUBLEPOST]
Μάλλον ήρθε η ώρα να αγοράσεις ένα umik και να βάλεις rew. Πέρα από αυτό πήγαινε τα όλα τα ηχεία στο 0 και την απόσταση βαλτη μόνος σου αν γινεται. Αν είναι χαμηλά τα surround μπορείς να κατεβάσεις λίγο τα μπροστινα για να είναι πιο ισσοροπημενα. Βασική προϋπόθεση για να κάνεις αυτό που γράφω είναι να έχεις ισόπλευρο τρίγωνο ακρόασης και το κεντρικό να απέχει ίση απόσταση από εσένα όσο και τα lr ώστε να μη χρειάζεται delay (και πάλι μπορεί να χρειαζεται αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία).
είναι όσο πιο κοντά σε ισόπλευρο μπορώ να τα βάλω. 290 μεταξύ τους και 270 η θέση ακρόασης. το έκανα μου το είπε πιο πριν και ο @argi. και όπως είπα και πιο πάνω πέρα από τα πίσω που μου έλειπαν το αποτέλεσμα ήταν το καλύτερο που έχω δοκιμάσει. με όλα off - flat - 0.
[DOUBLEPOST=1534015650][/DOUBLEPOST]
να βαλεις ολα τα ηχεια 82db
....το audyssey τα φτιαχνει στα 72-73 db

και να ακους οπως σου αρεσει ......να ξερεις ομως οτι το σωστο ειναι αυτο που φτιαχνει το audyssey και πιθανον για διαφορους λογους ισως να θελεις 2-4db στα χαμηλα
ναι τελικά φαίνεται ότι είμαι τύπος του preference και όχι του reference τουλάχιστον στο χώρο μου. αυτή η φλαταδούρα που φτιάχνει μου ακούγεται πολύ μουντή. μπορεί να είναι σωστή αλλά 5-6 άτομα που έχω φέρει και ακούσαμε το reference αποτέλεσμα σε σχέση με το off το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό υπέρ του off.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
τι να σου κανω που εισαι μακρια.......
ετσι που τα λες (αν και δεν κανω μαντεψιες)
μαλλον κατι χαλαει απο το οντισι....αν και εδω σηκωνει πολυ κουβεντα....
αν αυτο που κατεβαζεις (οπως ειπε ο δημητρης) ειναι αυτο που πρεπει
δεν εχεις θεμα
αλλα κατι χαλαει την σουπα ....

Reaction score
7.868
τι να σου κανω που εισαι μακρια.......
ετσι που τα λες (αν και δεν κανω μαντεψιες)
μαλλον κατι χαλαει απο το οντισι....αν και εδω σηκωνει πολυ κουβεντα....
αν αυτο που κατεβαζεις (οπως ειπε ο δημητρης) ειναι αυτο που πρεπει
δεν εχεις θεμα
αλλα κατι χαλαει την σουπα ....
100σταρες γραμμές μαγαζί και σπίτι 20-30tb χώρος κατεβάζω αυτούσια BR και άρχισα και τα 4κ που σκάνε πλέον 70+gb οπότε δε νομίζω να είναι θέμα του αρχείου. τα settings των codecs τα έχω τσεκάρει άσε που έτσι κι αλλιώς στέλνει bitsream οπότε τη δουλειά τι κάνει ο marantz.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.137
Πάντως στο avenger (κατεβασμένο) γύρισα το center στο 0 από το +2 που το έχω μόνιμα και έκοψα και 2 dB από το sub για να έχω καθαρούς διαλόγους. Και το είδα σε γενικά μεγάλες στάθμες από οτι συνηθίζω (όχι reference, -10 αν θυμαμαι καλα, και το dynamic κάτι on οπως πάντα) γιατί ήμασταν χωρίς παιδιά στο σπίτι και το ευχαριστήθηκα.

Reaction score
7.868
Τα αποτελέσματα του audyssey είναι αυτά. Και μου φαίνεται λογικό να υπάρχει μια μουντάδα με τόσο πετσόκομα

Screenshot_20180811-230638_MultEQ.jpg
Screenshot_20180811-230648_MultEQ.jpg
Screenshot_20180811-230654_MultEQ.jpg

melina

Cargo 200
Reaction score
43.137
Απο τη δικη μου εμπειρία το οντισι δεν προκαλεί μουντάδα παρά μόνο οταν δεν γίνει σωστά η διαδικασία ρύθμισης, δηλαδή σωστό στησιμο του μικροφώνου και το οποίο πείραγμα κάνεις μετά.
Θέλει όμως μετρήσεις με το rew για να ανέβεις την καμπύλη μάθησης και για να το φέρεις στο preference που το θέλεις, πχ σε εμένα το preference γίνεται tune με κριτήριο την καθαρότητα των διαλόγων και όχι την απόκριση στα χαμηλά για παράδειγμα.

Reaction score
7.868
Απο τη δικη μου εμπειρία το οντισι δεν προκαλεί μουντάδα παρά μόνο οταν δεν γίνει σωστά η διαδικασία ρύθμισης, δηλαδή σωστό στησιμο του μικροφώνου και το οποίο πείραγμα κάνεις μετά.
Θέλει όμως μετρήσεις με το rew για να ανέβεις την καμπύλη μάθησης και για να το φέρεις στο preference που το θέλεις, πχ σε εμένα το preference γίνεται tune με κριτήριο την καθαρότητα των διαλόγων και όχι την απόκριση στα χαμηλά για παράδειγμα.
δεν είναι και καμιά επιστήμη να βάλεις το μικρόφωνο σε 8 διαφορετικές θέσεις γύρο από τη θέση ακρόασης. το έχω κάνει 3 φορές ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες, το μικρόφωνο πάνω σε τρίποδο του 500ευρου και εγώ έξω από το δωμάτιο με το tablet και τα γυναικόπαιδα να λείπουν. άκρα του τάφου σιωπή.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.137
δεν είναι και καμιά επιστήμη να βάλεις το μικρόφωνο σε 8 διαφορετικές θέσεις γύρο από τη θέση ακρόασης. το έχω κάνει 3 φορές ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες, το μικρόφωνο πάνω σε τρίποδο του 500ευρου και εγώ έξω από το δωμάτιο με το tablet και τα γυναικόπαιδα να λείπουν. άκρα του τάφου σιωπή.
Δεν είναι τόσο απλό, ή αλλιώς αυτό θα σε πάει στο 80-90%. Από κει και πέρα ο κάθε χώρος έχει τα δικά του, ποσό κοντά είναι το μικρόφωνο από τοίχο ή πλάτη καθίσματος, το υψος του, με το κάθισμα ή χωρίς το κάθισμα κσι αλλα τέτοια κάνει διαφορά κάθε φορά. Από την mlp καλό είναι οι επόμενες θέσει να μην είναι περισσότερο από 60cm. Στο δικό μου τοπικ έχει γίνει σχετική κουβέντα, ειμαι από το κινητο όμως και δεν μπορώ να το ψάξω τώρα να σε στείλω.

Reaction score
7.868
Δεν είναι τόσο απλό, ή αλλιώς αυτό θα σε πάει στο 80-90%. Από κει και πέρα ο κάθε χώρος έχει τα δικά του, ποσό κοντά είναι το μικρόφωνο από τοίχο ή πλάτη καθίσματος, το υψος του, με το κάθισμα ή χωρίς το κάθισμα κσι αλλα τέτοια κάνει διαφορά κάθε φορά. Από την mlp καλό είναι οι επόμενες θέσει να μην είναι περισσότερο από 60cm. Στο δικό μου τοπικ έχει γίνει σχετική κουβέντα, ειμαι από το κινητο όμως και δεν μπορώ να το ψάξω τώρα να σε στείλω.
ναι μα η λογική είναι ότι δε θα αλλάξω τους καναπέδες ή τις πολυθρόνες. σε αυτές θα κάτσω για να δω την ταινία μου. δεν μιλάω για να μπω στη διαδικασία να φτιάξω το δωμάτιο με μπασοπαγίδες και ότι άλλο μπορεί να χρειάζεται μιας και δεν είναι dedicated, αλλά να αλλάξω τη μαξιλάρα του καναπέ πχ γιατί δε κάνει ή την πλάτη δεν είναι εφικτό μιας και με αυτά πρέπει να μετρηθεί ο χώρος. και στη περίπτωσή μου τυχαίνει και ούτε μεγάλη πλάτη έχει ο καναπές και είναι και στο κέντρο του δωματίου.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.137
ναι μα η λογική είναι ότι δε θα αλλάξω τους καναπέδες ή τις πολυθρόνες. σε αυτές θα κάτσω για να δω την ταινία μου. δεν μιλάω για να μπω στη διαδικασία να φτιάξω το δωμάτιο με μπασοπαγίδες και ότι άλλο μπορεί να χρειάζεται μιας και δεν είναι dedicated, αλλά να αλλάξω τη μαξιλάρα του καναπέ πχ γιατί δε κάνει ή την πλάτη δεν είναι εφικτό μιας και με αυτά πρέπει να μετρηθεί ο χώρος. και στη περίπτωσή μου τυχαίνει και ούτε μεγάλη πλάτη έχει ο καναπές και είναι και στο κέντρο του δωματίου.

Δεν με κατάλαβες, δεν λεω να αλλάξεις κάτι. Αυτό που λεω είναι οτι μπορεί να σου βγάλει πολύ καλύτερα (ή πολύ χειρότερα) αποτελέσματα το οντισι με μικρές μετακινήσεις της αρχικής θέσης του μικροφώνου στο χώρο. Η ιδεα οτι θα βάλω το μικρόφωνο εκεί που είναι το αυτί μου γιατί έτσι θα ακούω δεν οδηγεί σε σωστά αποτελέσματα.

Reaction score
7.868
Πάντως έχεις υποδειγματική συμμετρία.
ας υποθέσουμε ότι το αποτέλεσμα είναι υποδειγματικό και πολύ καλό στα σχέδια και στα χαρτιά, αυτά τα 12+ db που κόβει μέχρι τα 120hz και άλλα 5-6 από τα 10khz και πάνω δεν είναι πολλά? ποιος καθορίζει το σωστό?

melina

Cargo 200
Reaction score
43.137
Τα αποτελέσματα του οντισι δεν είναι αυτά που σου δείχνει το app, και που πολύ θα ήθελε να είναι. Τα αποτελέσματα πρέπει να τα μετρήσεις με άλλο σύστημα.
Μετράς;

Reaction score
7.868
Δεν με κατάλαβες, δεν λεω να αλλάξεις κάτι. Αυτό που λεω είναι οτι μπορεί να σου βγάλει πολύ καλύτερα (ή πολύ χειρότερα) αποτελέσματα το οντισι με μικρές μετακινήσεις της αρχικής θέσης του μικροφώνου στο χώρο. Η ιδεα οτι θα βάλω το μικρόφωνο εκεί που είναι το αυτί μου γιατί έτσι θα ακούω δεν οδηγεί σε σωστά αποτελέσματα.
ναι τώρα μάλιστα. αλλά τελικά δεν πρέπει να ακολουθούμε πάντα τους κανόνες για να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα. ή μάλλον το σωστό αποτέλεσμα δεν είναι πάντα το ιδανικό.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.137
ναι τώρα μάλιστα. αλλά τελικά δεν πρέπει να ακολουθούμε πάντα τους κανόνες για να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα. ή μάλλον το σωστό αποτέλεσμα δεν είναι πάντα το ιδανικό.
Σου απάντησα πιο πριν, ο τυφλοσούρτης είναι για το 90% των χρηστών που θα είναι ικανοποιημένοι με μια τέτοια αυτόματη ρύθμιση που θα φέρει τα προβλήματα του χώρου στο 80-90% της τελειότητας. Οποιος ψάχνεται για παραπάνω πρέπει να ασχοληθεί παραπάνω.

Reaction score
7.868
Τα αποτελέσματα του οντισι δεν είναι αυτά που σου δείχνει το app, και που πολύ θα ήθελε να είναι. Τα αποτελέσματα πρέπει να τα μετρήσεις με άλλο σύστημα.
Μετράς;
ναι το έχω καταλάβει μιας και η καμπύλη στο after αλλάζει πειράζοντας το curve editor χωρίς να κάνει κάποια μέτρηση, είναι καθαρά κάποιος αλγόριθμος με το αποτέλεσμα που θα πρέπει να προκύψει με τις αλλαγές που γίνονται. το επόμενο έξοδο αφού έχω μπει πλέον στα βαθιά είναι ένα umic να ξέρω τι μου γίνεται.
[DOUBLEPOST=1534022874][/DOUBLEPOST]
Πάντως στο avenger (κατεβασμένο) γύρισα το center στο 0 από το +2 που το έχω μόνιμα και έκοψα και 2 dB από το sub για να έχω καθαρούς διαλόγους. Και το είδα σε γενικά μεγάλες στάθμες από οτι συνηθίζω (όχι reference, -10 αν θυμαμαι καλα, και το dynamic κάτι on οπως πάντα) γιατί ήμασταν χωρίς παιδιά στο σπίτι και το ευχαριστήθηκα.
κάτι δε πάει καλά. δλδ το κεντρικό σου σε κλίμακα από το -12 έως το +12 για να βγάλει 75db που το ξεκινάει το audyssey στην αρχή της ρύθμισής του στο βγάζει + 2? γιατί εμένα το βγάζει -11. και γενικά όλα από -6 έως -11. και όταν ακούω δυνατά μιλάω για το volume συγκεκριμένα στο avengers στο +9. και εννοείτε ότι δεν τα έχω αφήσει τόσο χαμηλά και έχω δώσει σε όλα 5db

melina

Cargo 200
Reaction score
43.137
κάτι δε πάει καλά. δλδ το κεντρικό σου σε κλίμακα από το -12 έως το +12 για να βγάλει 75db που το ξεκινάει το audyssey στην αρχή της ρύθμισής του στο βγάζει + 2? γιατί εμένα το βγάζει -11. και γενικά όλα από -6 έως -11. και όταν ακούω δυνατά μιλάω για το volume συγκεκριμένα στο avengers στο +9. και εννοείτε ότι δεν τα έχω αφήσει τόσο χαμηλά και έχω δώσει σε όλα 5db
Όχι, αναφέρομαι στο πείραγμα που του κάνω εγώ μετά από τις ρυθμίσεις για βα βλεπω τις ταινίες. Πηγαίνω από το option στο remote και δίνω 2db στο κεντρικό. Αυτό το κάνω γιατί θέλω το κεντρικό, που κατά κανόνα βγάζει διαλόγους, να είναι λιγο πιο πάνω από τα αλλά, καθαρά preference είναι αυτό.
Την έχω μόνιμα αυτή τη ρύθμιση, δεν την πειράζω, δουλεύει για μένα στις 99% των περιπτώσεων όπως το θέλω.
Ε, το avengers ήταν μια εξαίρεση, το έφερα στο 0 (εκεί δηλαδή που ειχε καταλήξει με οντισι και πείραγμα με μετρήσεις, άρα ίδια ένταση με όλα τα υπόλοιπα) και έκοψα και λιγο το sub (πάλι θέμα preference και κατόπιν μετρήσεων το ειχα σταθερά +4-5, δεν θυμαμαι ακριβως) ώστε να ακούγονται οι διάλογοι crystal clear.

Reaction score
15.543
ας υποθέσουμε ότι το αποτέλεσμα είναι υποδειγματικό και πολύ καλό στα σχέδια και στα χαρτιά, αυτά τα 12+ db που κόβει μέχρι τα 120hz και άλλα 5-6 από τα 10khz και πάνω δεν είναι πολλά? ποιος καθορίζει το σωστό?
ετσι πρεπει να ακους με μικρες αποκλισεις...
....να ξερεις πως οταν παιζεις χωρις audyssey ακους την πρασινη εκδοχη που ειναι στα διαγραμματα.

Τα αποτελέσματα του οντισι δεν είναι αυτά που σου δείχνει το app, και που πολύ θα ήθελε να είναι. Τα αποτελέσματα πρέπει να τα μετρήσεις με άλλο σύστημα.Μετράς;
και με rew + umk1 τα ιδια θα δειξει

οτι ακουει ειναι θεμα χωρου.....αυτο θελει φτιαξιμο .:)

παιζει πολυ δυνατα σε χωρο μη φροντισμενο, οπως και το 99% (ομως παιζουμε σιγα :D)

.......ειναι εξαιρετικες οι μετρησεις που του εχει κανει το audyssey !!!!

Last edited:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.007
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell