Περιπέτειες με Cosmote

Reaction score
3.085
Καλησπέρα σε όλους

Το νήμα δεν το είχα προσέξει, αν και θα έπρεπε. Πριν δυο χρόνια περίπου, στο εξοχικό μας, στη Νάξο είχα αναβαθμίσει την απλή τηλεφωνική σύνδεση σε ADSL 2 Mbps, γιατί για παραπάνω το συγκεκριμένο κέντρο δεν σηκώνει.

Στο παρελθόν, μολονότι η γραμμή είναι του ΟΤΕ, είχα επιλέξει τη Forthnet για πάροδο, σε συνδυασμό με την εδώ σύνδεση. Με τα συχνά τεχνικά προβλήματα όμως και με τη "δυσκοιλιότητα" του ΟΤΕ να τα επιδιορθώνει αναγκάστηκα να μεταβώ σ' αυτόν και να ενταχθώ στο πρόγραμμα "κατεξοχήν". Όταν έμαθα ότι αναβαθμίστηκε το κέντρο, μετέτρεψα την απλή σύνδεση σε ADSL με τις παραπάνω προδιαγραφές κι εκεί έχω μείνει αναγκαστικά μέχρι σήμερα.

Τούτο το καλοκαίρι πέρασα δύσκολες ώρες. Μία στις 20 μέρες είχα ταχύτητα πάνω από 1 Mbps, κι αυτό μετά από προσπάθεια. Το 1,5 δεν το είδα ποτέ, όσο για τα 2 ούτε λόγος. Για το upload δεν κάνω καν συζήτηση, αν περνούσα το 0,2 άνοιγα σαμπάνια.

Στις επανειλημμένες κρούσεις μου, τόσο στις βλάβες όσο και στην τοπική τεχνική υπηρεσία, έπαιρνα τη μονότονη και διαρκώς επαναλαμβανόμενη απάντηση ότι "αυτές είναι οι δυνατότητες του κέντρου και ειδικά το καλοκαίρι με την αυξημένη κίνηση δεν μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω".

Μέχρι σήμερα βέβαια, τίποτα δεν έχει αλλάξει, παρ' όλες τις υποσχέσεις ότι θα βελτιωθεί στο άμεσο μέλλον.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Εχω την απορια αν την ωρα της πληρωμης τους εδινες λιγοτερα γιατι "αυτές είναι οι δυνατότητες του πορτοφολιου και ειδικά το καλοκαίρι με τα αυξημένα εξοδα δεν μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω", τι θα απαντουσαν;Το κακο για μας, τους καταναλωτες και πελατες τους, ειναι πως καλυπτονται στο θεμα της ταχυτητας πισω απο ενα "εως 2/4 κλπ mbs" και ...καθαριζουν ευκολα.

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.204
Εχω την απορια αν την ωρα της πληρωμης τους εδινες λιγοτερα γιατι "αυτές είναι οι δυνατότητες του πορτοφολιου και ειδικά το καλοκαίρι με τα αυξημένα εξοδα δεν μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω", τι θα απαντουσαν
Ο Κος Παναγιώτης στο παραπανω κειμενο μας ειπε τον διαλογο που εγινε με το τεχνικο τμημα για την επιλυση του θεματος.
Αν θα ηθελε να εκφρασει παραπονα σχετικα με χρεωσεις θα επρεπε να γινουν στο αρμοδιο τμημα(δεν ξερω αν το εκανε).

Σε μια δικη μου παρομοια περιπτωση η απαντηση της εταιρειας ηταν πως λογο του ότι δεν μπορούμε να σας
δωσουμε προς το παρον κατι παραπανω(μετα από πολλες μετρήσεις)εχετε το δικαιωμα να φυγετε από εμας
να πατε σε άλλο παροχο χωρις καμια εξτρα οικονομικη επιβαρυνση..

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.494
Νέες φρικιαστικές ιστορίες!

Στα μέσα Αυγούστου κόβεται το σταθερό, αλλά παραμένει το απροβλημάτιστο εδώ και σχεδόν 2 χρόνια 4Mbit ίντερνετ. :rolleyes:
Θα άλλαξαν σε ευρυζωνική ενώ ζήτησα να μην το κάνουν, σκέφτομαι. Παίρνω τηλέφωνο και μετά απο αναμονή 45 λεπτών αρχίζουν οι σταθερές βλακείες: αν πείραξα τα καλώδια, μα έχω ίντερνετ, τηλέφωνο δεν έχω, μήπως χάλασαν τα φίλτρα και τέτοια. Λίγες μέρες μετά, επιτέλους έρχονται.
Αρχίζουν κόβοντας καλώδια (χτυπούν καμπανάκια γιατί τα είχα φτιάξει τέλεια), ψάχνουν τα κουτιά στην πρώτη κολώνα, πάνε πιο μακριά, βρίσκουν οτι δεν μπορούν να το βρουν αφού έφτασαν στο υπόγειο και κάνουν απ' ό,τι μου είπε ο υπάλληλος παράλληλη σύνδεση με άλλο καλώδιο για το σταθερό.

-Δεν πιστεύω να επηρεαστεί το ίντερνετ;
-Όχι, αποκλείεται!
-Σίγουρα; Καλύτερα ίντερνετ παρά τηλέφωνο.
-Σίγουρα.

Μόλις φεύγουν αρχίζουν τα drops που συνεχίζονται σταθερά. Παίρνω τηλέφωνο να δηλώσω πάλι βλάβη, αναμονή μιας ώρας, αρχίζουν πάλι οι βλακείες για τα φίλτρα, και την επόμενη μέρα απαντούν οτι έφτιαξε, φυσικά χωρίς να φτιάξει αφού δεν έκαναν τίποτα.
Φεύγω για τα νησά, γυρνάω μετά απο 6 μέρες, ξαναδηλώνω βλάβη μετά απο άλλη ωριαία αναμονή, το κόβουν στα 2Mbit, με λιγότερα drops. Τρεις μέρες μετά, ωριαία αναμονή, ξαναδηλώνω βλάβη και απο τότε τίποτα. Ούτε μηνυματάκια. Με ξέχασαν ή με αγνοούν... :D

Πάω στη Wind και παίρνω (ξανά) φθηνότερο απο τότε πακέτο 30GB το οποίο δεν λειτουργεί όπως παλιά, αλλά πολύ καλύτερα με 4G! :)
Για την εμπειρία της παραλαβής απο την ACS δε γράφω... >:( Μόνο απορώ που υπάρχει. :rolleyes:

Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test - Mozilla Firefox 19-Sep-18 10453 PM.bmp.jpg

Πάμε πάλι! Η φωρτζιέρα μου, γιατί βαρέθηκα να σετάρω αυτό που δίνουν μαζί:

IMG_20180919_130217.jpg

Εν τω μεταξύ, παίρνω πάλι σήμερα να δω μήπως μου κάνουν προσφορά απο τον ΟΤΕ σε πακέτο Double Play SIM με 50GB κλείνοντας το internet απο το σταθερό, περιμένω 50 λεπτά (όσα και τα giga) χωρίς να απαντήσουν, βαριέμαι και ανοίγω chat.
Πού τους βρίσκουν όλους τους ανίκανους που απαντούν σχεδόν αποκλειστικά με templates; Μετά απο δέκα λεπτά αναμονή, η άχρηστη μου έγραψε να μπω στη σελίδα απο την οποία άνοιξα το chat για να δω το πρόγραμμα που είχα δει και γι' αυτό άνοιξα το chat. :D

Δεν περιγράφω τι εύχομαι. >:(>:(>:(

Reaction score
30.453
Πού τους βρίσκουν όλους τους ανίκανους που απαντούν σχεδόν αποκλειστικά με templates;
Φθηνό εργατικό δυναμικό λέγεται Ζιζίκο μου..
Εργολαβικοί ως επί το πλείστον υπάλληλοι χωρίς καμία κατάρτιση ,που καλύπτουν πάγιες οργανικές θέσεις και δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί ,την ίδια στιγμή που το εργολαβικό/δουλεμπορικό θησαυρίζει και ο εργοδότης επιτυγχάνει στον μέγιστο βαθμό την ,τόσο απαραίτητη για τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας του, μείωση του εργασιακού κόστους.
Εεεε..μην έχουμε και πολλές απαιτήσεις μετά !
Και μήπως ,λέω μήπως ,αντί να κατακρίνουμε αυτούς τους δόλιους ,να κατακρίνουμε καλύτερα την πολιτική που ακολουθούν οι εταιρείες στο κομμάτι αυτό?
Εεεε φανταστικέ μόντ?:p

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.494
Και μήπως ,λέω μήπως ,αντί να κατακρίνουμε αυτούς τους δόλιους ,να κατακρίνουμε καλύτερα την πολιτική που ακολουθούν οι εταιρείες στο κομμάτι αυτό?
Εεεε φανταστικέ μόντ?:p
Μου είναι αδιάφορη η αιτία σαν πελάτη.
Πληρώνω μπόλικα σε κινητό και σταθερό με συμβόλαιο και απαιτώ να μπορώ να μιλήσω με κάποιον που καταλαβαίνει τι λέω.

Reaction score
30.453
Πληρώνω μπόλικα σε κινητό και σταθερό με συμβόλαιο και απαιτώ να μπορώ να μιλήσω με κάποιον που καταλαβαίνει τι λέω.
Είπα εγώ πως έχεις άδικο σε αυτό?
[DOUBLEPOST=1537357189][/DOUBLEPOST]
Μου είναι αδιάφορη η αιτία σαν πελάτη.
Σε αυτό όμως έχεις άδικο...αλλά δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας!:p

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
30.453
Ναι..μη χάσεις εσύ!:p
[DOUBLEPOST=1537357772][/DOUBLEPOST]
Καλέ δεν είναι εκπρόσωπος της εταιρείας ο κακοπληρωμένος την ώρα που μιλάω; :p
Είναι..ένας λόγος παραπάνω λοιπόν η εταρεία(στην οποία τα σκας αδρά) να φροντίσει για την εκπαίδευση και κατάρτισή του.
Αλλά ποιά εταιρεία επενδύει στην εκπαίδευση αναλώσιμων υπαλλήλων?
Εσένα όμως η αιτία σε αφήνει αδιάφορο είπαμε..:p

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.683
Ναι..μη χάσεις εσύ!:p
Τι θες να κάνω; Να συμφωνήσω μαζί σου; :D

Αν τα πράγματα ήταν όπως θα ήθελες εσύ, οι υπηρεσίες και τα προϊόντα θα ήταν από λίγο ως πολύ ακριβότερα. Άρα ποιος θα ήταν ο χαμένος; 8-)

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
30.453
Τι θες να κάνω; Να συμφωνήσω μαζί σου; :D
Τα ύστερα του κόσμου...!:D
Ποτέ των ποτών!:p
Αν τα πράγματα ήταν όπως θα ήθελες εσύ, οι υπηρεσίες και τα προϊόντα θα ήταν από λίγο ως πολύ ακριβότερα.
Την πιθανότητα να μειωθούν λίιιιιιιγο τα κέρδη την αποκλείουμε εεε?
Αν ανέβει το κόστος θα πρέπει ντε και καλά να ανέβουν και οι τιμές..:D

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.683
Την πιθανότητα να μειωθούν λίιιιιιιγο τα κέρδη την αποκλείουμε εεε?
Βέβαια. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που μειώθηκαν λόγω κρίσης. Αν μειωθούν κι άλλο τα κέρδη, θα γκρινιάζουν οι μέτοχοι και θα ψάξουν για αποδοτικότερη πηγή εσόδων, με αποτέλεσμα νέες περιπέτειες για τους εργαζόμενους. Όπως γίνεται τώρα με τη Media Markt που φεύγει από την Ελλάδα. Ακόμα κι αν την αγοράσει η Public, όπως φημολογείται, η κατάσταση δεν θα είναι η ίδια.

Reaction score
30.453
Βέβαια. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που μειώθηκαν λόγω κρίσης. Αν μειωθούν κι άλλο τα κέρδη, θα γκρινιάζουν οι μέτοχοι και θα ψάξουν για αποδοτικότερη πηγή εσόδων, με αποτέλεσμα νέες περιπέτειες για τους εργαζόμενους. Όπως γίνεται τώρα με τη Media Markt που φεύγει από την Ελλάδα. Ακόμα κι αν την αγοράσει η Public, όπως φημολογείται, η κατάσταση δεν θα είναι η ίδια.
Ας μείνουμε λοιπόν τότε ικανοποιημένοι με τις παρεχόμενες υπηρεσίες...;)

Παρεμπιπτόντως ,η Media Markt φέτος έγραψε κέρδη για πρώτη χρονιά από τότε που ήρθε στην Ελλάδα.....
Πως γίνεται να άνοιξε τώρα η κουβέντα για πιθανή αποχώρηση...μυστήριο!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Να φυγουν και να πανε στο διαολο. Εχουν μαθει να μας χρεωνουν τις ακριβοτερες τιμες για τις ελαχιστοτατες υπηρεσιες πανευρωπαικα, και τωρα που, αναγκαστικα, τα οικονομικα μας επεσαν, θελουν να εχουν μονον κερδη υπερογκα. Η γερμανικη cosmote της DT εχει τα μεγαλυτερα κερδη απο τις αλλες εταιρειες της, και προσλαμβανουν συμβασιουχους με 400€, ενω τα στελεχη πινουν και γλεντουν. Παιρνεις 13888 πεντε (5) φορες με 40λεπτη αναμονη, το καλοκαιρι τους εψαχνα κυριολεκτικα μια εβδομαδα για να μου φτιαξουν αυτη τη μαλακια το voip, οπου σε 24αρα πληρωμενη γραμμη ειχα ταχυτητα 2! Χαλασε παρα πολυ η τεχνικη υποστηριξη.

Απο την αλλη ομως δεν εχω κανενα παραπονο απο τα παιδια που, τελικα, ηρθαν τρεις (3) φορες. Το εφτιαναν και σε δυο μερες τα ιδια! Τελικα, την τριτη φορα, ηρθε ο νεαρος (ξανα)κοιταξε τα καλωδια μεσα-εξω, μου λεει αγανακτισμενος "περιμενε", παει στο "κουτι", 700 μ απο το σπιτι, και το ξετιναζει στα 24mbps, τερμα τα γκαζια! Netflix, kodi κλπ συν 5-6 κινητα και ταμπλετς μικρων τε και μεγαλων δουλευαν φουλ το καλοκαιρι:). Οι καφετεριες διπλα ...4-8;) Το κακο ειναι οτι εφυγα κι εδω με το ζορι στα 8mbps, μα το θεμα ειναι αλλο: στο εξοχικο μπορω να βαλω fiber μεχρι 200mbps, και στην πολη μεχρι 24! Γ@μω το φελεκι μου;)

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.494
Εν τω μεταξύ, παίρνω πάλι σήμερα να δω μήπως μου κάνουν προσφορά απο τον ΟΤΕ σε πακέτο Double Play SIM με 50GB κλείνοντας το internet απο το σταθερό, περιμένω 50 λεπτά (όσα και τα giga) χωρίς να απαντήσουν, βαριέμαι και ανοίγω chat.
Πού τους βρίσκουν όλους τους ανίκανους που απαντούν σχεδόν αποκλειστικά με templates; Μετά απο δέκα λεπτά αναμονή, η άχρηστη μου έγραψε να μπω στη σελίδα απο την οποία άνοιξα το chat για να δω το πρόγραμμα που είχα δει και γι' αυτό άνοιξα το chat. :D

Ξαναπήρα και επέλεξα να με καλέσουν. Μια ώρα μετά με πήρε ένα καλό παιδί, δήλωσα τη βλάβη, με έστειλε σε μια που δεν ήξερε τι είναι Cosmote Home SIM, μα με έστειλε σε μια άλλη κυρία που ήξερε. :)
Η οποία με ενημέρωσε οτι το πρόγραμμα 50GB και 500 σταθερά που κοστίζει 39,41€ στο site δεν κοστίζει τόσο αλλά 27 και κάτι... :rolleyes:
Θα με ξαναπάρει τηλέφωνο τη Δευτέρα για να μου πει αν μπορώ να κρατήσω το νούμερο για να απελευθερωθώ οριστικά απο το σταθερό.

Τα κατεβάσματα τότε θα τα κάνει η κυρά αλλά τι θα κάνω με το Netflix; :o:o:o 50+30=80GB αποκλείεται να φτάσουν με την αχόρταγη σειρομανή. :(

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.683
Ας μείνουμε λοιπόν τότε ικανοποιημένοι με τις παρεχόμενες υπηρεσίες...;)

Παρεμπιπτόντως ,η Media Markt φέτος έγραψε κέρδη για πρώτη χρονιά από τότε που ήρθε στην Ελλάδα.....
Πως γίνεται να άνοιξε τώρα η κουβέντα για πιθανή αποχώρηση...μυστήριο!

Μας διάβασαν και το διέψευσαν. :D

Μένουμε Ελλάδα, λέει η Media Markt

Πάντως, αν τέτοιες τεράστιες επενδύσεις περιμένουν πέντε χρόνια για να γυρίσουν σε κερδοφορία ψίχουλα, ο μόνος λόγος που δεν το κλείνουν το μαγαζί είναι το brand image.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.867
Members
38.252
Νεότερο μέλος
Der Pharao