Περιπέτειες με Cosmote

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Θα βάλω κανονικό UPS τότε.
Εδω ειναι το αλλο παραξενο: οταν, επιτηδες για δοκιμη, κατεβασα τον κεντρικο του σπιτιου, το ups ανταποκριθηκε αμεσα χωρις καμια διακοπη της voip. Μαλλον κατι τρεχει με αυτα τα Speedport

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.750
με εκεινον τον φιλο χωρις προσβαση που εψαχνε αμαξι τι εγινε? που ειναι αυτο το θεμα το εχω χασει , ας κανει καποιος ενα upside down boy you turn me

minas

Πισιά
Reaction score
3.957
Εδω ειναι το αλλο παραξενο: οταν, επιτηδες για δοκιμη, κατεβασα τον κεντρικο του σπιτιου, το ups ανταποκριθηκε αμεσα χωρις καμια διακοπη της voip. Μαλλον κατι τρεχει με αυτα τα Speedport
Πολλές ενεργές καμπίνες δεν έχουν μπαταρίες για αδιάλλειπτη παροχή, επομένως μπορεί η πλευρά σου να μένει ανεπηρέαστη, αλλά "πέφτει" ο εξοπλισμός της καμπίνας, εφόσον υπάρχει γενική διακοπή ρεύματος στην περιοχή. Αυτό επανέρχεται όταν ξαναπάρει ρεύμα η καμπίνα, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν αλλάζει κάτι απλά με reboot του modem/router σου...

Reaction score
1.469
Κι εγώ εχω ζητήσει απο οτε να παραμείνω εκτός voip όμως μου είπαν οτι αναγκαστικά θα πάμε όλοι voip τέλος του χρόνου

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.488
με εκεινον τον φιλο χωρις προσβαση που εψαχνε αμαξι τι εγινε? που ειναι αυτο το θεμα το εχω χασει , ας κανει καποιος ενα upside down boy you turn me
Θα παραγγείλει στις επόμενες εβδομάδες μου είπε ο φίλος του φόρουμ χωρίς πρόσβαση.

Reaction score
23.678
εμας στο χολαργο μας εχουν σκαψει γυρω τριγυρω πανταχωθεν και περνανε οπτικες
ποσο να μας εχει μεινει ακομα να μην εχουμε voip;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Η απορια μου με το booster:
Λεει : οριο τα 100γβ και μετα πεφτει η ταχυτητα. Μα με το ιντερνετ σταθερου adsl δεν εχεις οριο καταναλωσης, δηλ θεωρητικα με ταχυτητα downloading 1mbps/ sec τα 100gb τα εχεις σε 30? ωρες. Αυτα τα 100gb σε 30 ωρες τα χρεωνεται η συνδεση κινητου κι οχι η adsl σταθερου, οποτε αχρηστευετα η δευτερη;
Χμ... χανω κατι;

pankrok η voip δεν απαιτει οπτικη ινα

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Το booster ουσιαστικά σου ενώνει 2 γραμμές internet, μια την κλασική adsl και μια μέσω 3G/4G και «αθροιζει» τις δυο ταχύτητες.
Η ταχύτητα του σταθερού παραμένει χρέπι 4 Mbps και προσθέτει επιπλέον τα 50Mbps του 4G για παραδειγμα. Άρα σύνολο 54 με τις δυο γραμμές.
Όταν ξεπεράσει τη χρήση των 100Gb δεδομένων από τη 4G σύνδεση, η ταχύτητα του 4G πέφτει στα 15 Mbps. Προσθέτουμε και τα 4Mbps από την Adsl και φτάνουν τα 19 σύνολο
Το πως μοιράζει το φόρτο του Download το βλέπουμε προφανώς από κάποια εφαρμογή που μας λέει τι περισσεύει από τα 100Gb του κάθε μήνα.

minas

Πισιά
Reaction score
3.957
Το ανάποδο , με οπτική δεν έχεις κανονικό τηλέφωνο όμως , αν δεν κάνω λάθος
"Κανονικό" τηλέφωνο θεωρούμε αυτό που παίρνει σήμα από το τηλεφωνικό κέντρο και γι' αυτό απαιτεί να υπάρχει ένας φυσικός βρόχος (τηλεφωνικό καλώδιο) μέχρι το Αστικό Κέντρο. Συνήθως το αποκαλούμε POTS (Plain Old Telephone Service) και άλλα ακρωνύμια που σχετίζονται συνήθως με αυτό είναι PSTN ή ISDN.
Αντίθετα το VoIP δεν απαιτεί να φτάνει διακριτό κύκλωμα τηλεφωνίας από το AK στο χώρο μας. Εφόσον έχουμε οποιοδήποτε δίκτυο δεδομένων και έναν server που "κάθεται" πάνω σε τηλεφωνικό κέντρο, μπορείς να δρομολογήσεις τηλεφωνία. Το δίκτυο δεδομένων μπορεί να είναι κινητής τηλεφωνίας, ασύρματο δίκτυο, σταθερό δίκτυο xDSL, οπτική, κλπ.
Παρ' ότι δεν απαιτείται, συνήθως έχουμε και κάποια συσκευή ATA (Analog Telephone Adapter) για να συνδέουμε κλασική τηλεφωνική συσκευή, αλλά μπορούμε εξίσου εύκολα να μιλάμε μόνο με software πχ από τον υπολογιστή ή το κινητό μας.

Παραδόξως, αυτό που καθορίζει εάν ο ΟΤΕ θα μεταφέρει υποχρεωτικά σε VoIP το τηλέφωνό μας, δεν είναι το πέρασμα οπτικών ινών ή η αναβάθμιση των καμπινών στην περιοχή, αλλά η λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου της περιοχής μας. Στην ουσία με την μετάβαση σε VoIP έχουν την ευχέρεια να καταργήσουν ολόκληρα τηλεφωνικά κέντρα, ακόμη κι αν οι βρόχοι που φτάνουν στα σπίτια παραμείνουν για να δίνουν δίκτυο xDSL.

Reaction score
6.204
Για να παίξω λίγο με το πόνο σας, έχουμε και κάτι καλό εδώ στο νησί!!!!!!!

:p:p:p:smg::smg::hi::hi:

View attachment 106182 View attachment 106183
Ρε τρελέ τώρα το είδα. Interleaved αλήθεια; Παρτους τηλέφωνο να την κάνουν fast path. Έτσι κι αλλιώς δε βλέπω να έχεις θέμα με τα πακετα. Στα 200 μέτρα από το κουτί εισαι...

Reaction score
7.852
Καταγραφή.PNG
Ρε τρελέ τώρα το είδα. Interleaved αλήθεια; Παρτους τηλέφωνο να την κάνουν fast path. Έτσι κι αλλιώς δε βλέπω να έχεις θέμα με τα πακετα. Στα 200 μέτρα από το κουτί εισαι...
το είχα και δε έπαιζε σωστά. ούτε στο σπίτι ούτε στο μαγαζί. και τις γύρισα interleaved και κάπως έστρωσε. στο browsing με fast path πρέπει να έχανε πολλά πακέτα. έκανες scroll πχ στο Fb και έτρωγε τρελά κωλύματα. Βέβαια όλα αυτά πριν 6-7 μήνες ήμουν ο πρώτος που έβαλε στο νησί. δεν έχω ξανασχοληθεί από τότε πέρα από κάτι speedport plus που ζήτησα για να αντικαταστήσω τα entry. Αύριο θα τους πάρω ένα τηλ να ξαναδοκιμάσω σε fast path.

από το τελευταίο restart στο σπίτι
[DOUBLEPOST=1538000379][/DOUBLEPOST]για να είμαι τόσο καλά, όταν έκανα ανακαίνιση στο σπίτι μίλησα με ένα δικό μου οτετζί και τράβηξα utp cat 6 pet από το rack στο πατάρι μέχρι το box το οποίο τους έβαλα και το άλλαξαν με καινούριο και παρέπεμψα 2-3 κουτιά που υπήρχαν ενδιάμεσα.

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Το fastpath δεν είναι πανακεια για να λέμε βάλτο κι εσυ καλό είναι.
Όταν μειώνουν τους ελέγχους για λάθη, επειδή θες να παίζεις παιχνίδια φανατικά και το ping σου είναι ψηλά και σε τρώνε λάχανο πριν κανείς κιχ, άντε να το δεχτώ να το βάλεις.
Για οτιδήποτε άλλο όμως, παρουσιάζει όλα αυτά που αναφέρεις

Reaction score
6.204
Το fastpath δεν είναι πανακεια για να λέμε βάλτο κι εσυ καλό είναι.
Όταν μειώνουν τους ελέγχους για λάθη, επειδή θες να παίζεις παιχνίδια φανατικά και το ping σου είναι ψηλά και σε τρώνε λάχανο πριν κανείς κιχ, άντε να το δεχτώ να το βάλεις.
Για οτιδήποτε άλλο όμως, παρουσιάζει όλα αυτά που αναφέρεις
Κανονικά δε θα έπρεπε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.852
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29