Βοήθεια με home theater

Reaction score
4
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούργιος εδώ και χρειάζομαι μια βοήθεια γιατί δε βρίσκω άκρη. Έχω ένα home cinema lg μοντέλο HX806SH. Το έχω συνδέσει με το Android TV box μου που έχει 5.1. Το tv box έχει υποδοχή για spdif out αλλά μικρό καρφακι 3.5mm. Με μια ειδική μούφα λοιπόν που από καρφακι το κάνει πιο μεγάλο έχω συνδέσει ένα coaxial το οποίο έχει συνδεθεί σε ένα μετατροπέα ήχου. Από εκεί μετά βγαίνει οπτική ίνα η οποία καταλήγει στο home cinema. Ήχο ακούω από το home cinema κανονικά αλλά ενώ η ταινία είναι 5.1 δεν την αντιλαμβάνεται ώστε να παίζουν όλα τα ηχεία παρά μόνο αν το βάλω σε πρόγραμμα natural plus που απλά ας πουμε φτιάχνει ένα εικονικό περιβάλλον 5.1. Έχω κάνει σωστα τις συνδέσεις; Χρειάζεται κάτι ακόμα για να λειτουργήσει σωστά το 5.1? Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.257
Καλώς ήρθες!

το οποίο έχει συνδεθεί σε ένα μετατροπέα ήχου
Σχεδόν σίγουρα ο "μετατροπέας" δεν είναι αληθινός μετατροπέας. Γράψε τα στοιχεία του.

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
4
Καλώς ήρθες!

Σχεδόν σίγουρα ο "μετατροπέας" δεν είναι αληθινός μετατροπέας. Γράψε τα στοιχεία του.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σου ανεβάζω μια φωτογραφία καλύτερα για να το καταλάβεις. Ευχαριστώ

Attachments

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.257
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σου ανεβάζω μια φωτογραφία καλύτερα για να το καταλάβεις. Ευχαριστώ
Ψάχνω και δεν βρίσκω τίποτα και το manual δεν γράφει στοιχεία. Το πιθανότερο είναι να περνάει μόνο δικάναλο λόγω δικαιωμάτων.

• Like

Reaction score
4
Ψάχνω και δεν βρίσκω τίποτα και το manual δεν γράφει στοιχεία. Το πιθανότερο είναι να περνάει μόνο δικάναλο λόγω δικαιωμάτων.
Λες να την πάτησα;; Και οι άχρηστοι εδώ στην Κέρκυρα μου πήραν 40 ευρώ και στο ιβτείντε το έχει από 18. Έχεις κανενα άλλο να μου προτείνεις που θα δουλεύει σίγουρα;;;

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Το SPDIF out στο media player είναι οπτική ίνα.
Πως το μετατρέψατε σε coaxial;
Ποιο είναι το media player, ποιο το καρφακι ποια η μούφα;

Reaction score
4
Το SPDIF out στο media player είναι οπτική ίνα.
Πως το μετατρέψατε σε coaxial;
Ποιο είναι το media player, ποιο το καρφακι ποια η μούφα;
Στο tv box δεν έχει οπτική ίνα. Έχει έξοδο για αρσενικό 3.5mm. Πήγα σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και μου έδωσαν έναν μικρό μετατροπέα σαν μούφα που από 3.5mm βγαίνει σε πιο μεγάλο coaxial. Μετά αυτό το καλώδιο πηγαίνει στον μετατροπέα που έχω παραθέσει πιο πάνω με φωτογραφία και από εκεί έχει έξοδο οπτική ίνα που πηγαίνει στο home cinema. Ελπίζω να το εξήγησα όσο πιο καλά για να είναι κατανοητό. Ευχαριστώ πολύ.

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Εάν έχετε αγοράσει όλα τα συμπαρομαρτουντα από αυτό το κατάστημα, τους τα πηγαίνετε και τους ζητάτε να το κάνουν να παίξει με τον τρόπο που εσείς ζητήσατε να παίξει

Reaction score
4
Εάν έχετε αγοράσει όλα τα συμπαρομαρτουντα από αυτό το κατάστημα, τους τα πηγαίνετε και τους ζητάτε να το κάνουν να παίξει με τον τρόπο που εσείς ζητήσατε να παίξει
Όχι, μόνο το tv box αγόρασα από εκεί. Τα άλλα από αλλα καταστήματα εδώ στη Κέρκυρα. Να ρωτήσω κάτι άλλο. Χαζο λογικα αλλά ποτε δε ξερεις..αν υποθεσουμε ότι το tv box δε βγάζει ήχο 5.1 αλλά η τηλεοραση βγάζει και το ξέρω γιατί το γράφει στα specs. Υπάρχει περίπτωση αν συνδέσω τη τηλεόραση στον μετατροπέα αντί για το tv box (γιατί ούτε αυτή δεν έχει οπτική ίνα) να παίξει 5.1 ταινία που θα δω από το tv box?

Reaction score
4
Μια δοκιμή ποτέ δεν έκανε κακό :D
Μπαααα δοκίμασα αλλά τίποτα.. φοβάμαι ότι κάτι γίνεται με τον μετατροπέα όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω . Μήπως ειναι μόνο δικαναλος..

Reaction score
4
Έκανα κάτι ρυθμίσεις στο Kodi και δοκίμασα Jurassic world 1080p με Dolby 5.1 και τι να πω θαύμα;;; Δούλεψε τέλεια το surround. Σε επιλογή που παίζουν τα πίσω ηχεία μόνο αν είναι 5.1. άρα όπως φαίνεται δουλεύει.. ευχραευχα πολύ όλους σας

Reaction score
4
Θα ηθελε δεινοσαυρο για να παρει μπρος......:)
Χαχα τι να πω.. μπορεί.. πάντως πολλές ταινίες από real debrid ενώ δείχνουν 5.1 και Dolby στην πραγματικότητα βγαίνουν 2.1..

• Like

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.482
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134