- Reaction score
- 139.363
Το CD-ROM.Ερώτηση: Τι είναι ο οδηγός ασημένιου δίσκου
Η τρύπα που ζμπρώχνεις μέσα το σιντί, και το μηχανικό πράμα που το στριφογυρίζει και μ'ένα λέιζερ το δγιαβάζει. Τλία ευλώ δουλειά.
Το CD-ROM.Ερώτηση: Τι είναι ο οδηγός ασημένιου δίσκου
Οδηγός ασημένιου δίσκου-και λίγη πλάκα..άσχετη με το θέμα, χα χαΓια να είμαι ειλικρινής έχω "παρασυρθεί" προς αυτή τη λύση.
Ερώτηση: Τι είναι ο οδηγός ασημένιου δίσκου. @Rosinante παρελθοντολάγνος.
Μιας και μιλαμε για rockabilly. . . και κάποιο πικάπ , rochabillly rules
The Stray Cats - Rockabilly Rules
Ξεφεύγουμε από το θέμα (υπόσχομαι ότι δε θα επαναληφθεί από μέρους μου στο συγκεκριμένο νήμα), αλλά μιας και πιάσαμε τα εγχώρια:Μιας και μιλαμε για rockabilly
εγχωρια!Ξεφεύγουμε από το θέμα (υπόσχομαι ότι δε θα επαναληφθεί από μέρους μου στο συγκεκριμένο νήμα), αλλά μιας και πιάσαμε τα εγχώρια:
Δύσκολα τα πράγματαη σκέψη είναι να μπουν το ένα στη βιβλιοθήκη ( είναι χώρισμα οπότε έχει χώρο από πίσω και το άλλο σε βάση.
Εχω 2 ενστάσεις.Ανακεφαλαιώνοντας.
Υπάρχουν δύο προτάσεις.
Όλοι συμφωνούν ότι δεν παίζει να στηθούν τα ηχεία σε διαφορετικά σημεία, οπότε θέλω 2 ηχεία βιβλιοθήκης (λόγω μεγέθους) που θα τοποθετηθούν σε dimyself βάσεις.
- Πρόταση για στήσιμο συστήματος με ενεργά ηχεία + dac ή κάρτα ήχου +cd player
- Πρόταση για entry level ηχοσύστημα στημένο γύρω από branded οικονομικό ολοκληρωμένο ενισχυτή.
Βάσει των παραπάνω προτάσεων, που θεωρείτε ότι είναι πιο σώφρον να "επενδύσω" τα χρήματά μου. Αν κατάλαβα καλά στα 800€ θα έχω καλύτερα ηχητικά αποτελέσματα με την πρώτη λύση. Η δεύτερη λύση όμως, αν και πιο δύσκολη, μου ανοίγει άλλο μονοπάτι. Με τη δεύτερη λύση θα έχω μέτριο (με τα δικά σας κριτήρια) ήχο και θα δυσκολευτώ να στήσω στο χώρο, λόγω καλωδίωσης και συμβατότητας. Η πρώτη λύση είναι ιδανική για αρχάριους αλλά φοβάμαι ότι "ταβανιάζει" γρήγορα.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει ο ίδιος να ΑΚΟΥΣΩ.
ΥΓ: Συγγνώμη αν επαναλαμβάνομαι, αλλά προσπαθώ να κάνω ερωτήσεις και να διαβάσω επιχειρήματα ώστε να βοηθηθώ εγώ, αλλά και ο επόμενος που θα βρεθεί στη θέση μου.
Μη το σταματάς εκεί Δώσε τα φώτα σου. Έχεις δίκιο. Δεν είναι για αρχάριους. Αν ήταν θα ήξερα πως να κινηθώ. Είναι πιο οικονομική λύση; Είναι πιο εύκολη λύση; Τι χάνω, τι κερδίζω με κάθε λύση;Εχω 2 ενστάσεις.
Εχω 2 ενστάσεις.
Η πρώτη λύση δεν είναι για αρχάριους!!!!
Και είναι λογικό να ''ταβανιάζει'' αφου πέρνεις ενισχυτες ηχεία ματσαρισμένα ετοιμα σε μία συσκευή!!!
Σέβομαι την εμπειρία και τα χρήματα που έχετε ξοδέψει, αλλά προσπαθώ να καταλάβω. Γι ' αυτό ζητάω εξήγηση. Όπως και να το κάνουμε, μιλάμε για επένδυση που δεν αποσβένει χρηματικά, αλλά ψυχικά. Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει τη θέση μου, ως αρχάριου. Προς τα που να κινηθώ; Ναι συμφωνώ η λύση "1" δείχνει πιο ορθολογική. Γιατί όμως όχι τη λύση 2; Και δεδομένου ότι θέλω να παίζω τα cd μου σε "οδηγό ασημένιου δίσκου" και όχι από ripped αρχεία δεν ανεβάζει το κόστος της πρώτης λύσης; κτλ κτλσυνέχισε το ίδιο καλά και βάλε σε εφαρμογή τη λύση 1
χαχαχαχαχα ολίγον τι εριστικός Έτσι όπως τα περιγράφεις είναι μονόδρομος. Υπάρχει όμως και ο τύπος που έχει ένα απλό συστηματάκι τύπου "2" και δεν το ψάχνει παραπάνω γιατί τον ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Ο θείος μου πχ έχει ένα κάρο σκυλάδικους δίσκους και τους ακούει στο 20ετίας hifi του και είναι ευτυχισμένος. Θεωρώ λοιπόν ότι με ένα λογικό ποσό της τάξης των 1200-1500€ μπορώ να στήσω το αντίστοιχο hifi μου για τα επόμενα 20 χρόνια χωρίς να ψάχνω "χροιές".Από την επιλογή που θα κάνεις μεταξύ 1 και 2 θα φανεί τι είδους ακροατής είσαι.
Θες να απολαμβάνεις τη μουσική σου όμορφα και σωστά, κρατώντας τα έξοδα χαμηλά, με μια αγορά που θα σου αντέξει, απαράλλακτη, αρκετά χρόνια; Κουρτίνα 1.
Θες να μπεις σε μια ατέρμονη αναζήτηση του τέλειου ηχείου και του τέλειου ενισχυτή και της τέλειας πηγής που να ταιριάζουν και μεταξύ τους τέλεια, αλλάζοντας ένα από τα παραπάνω κάθε χρόνο, αναζητώντας "χροιές" και "στιβαρά χαμηλά" και "αέρινα πρίμα" και "τριδιάστατο sound-stage" και "πυκνό τίμπρο"; Κουρτίνα 2.
Πολλοί έχουν ξεκινήσει με μια τέτοια προοπτική και πεποίθηση....Θεωρώ λοιπόν ότι με ένα λογικό ποσό της τάξης των 1200-1500€ μπορώ να στήσω το αντίστοιχο hifi μου για τα επόμενα 20 χρόνια χωρίς να ψάχνω "χροιές".
Απαντάς σε τύπο που ακούει μουσική από μινι hifi της sony που αγόρασε στην πρώτη λυκείου και ένα panasonic discman του 2000.Πολλοί έχουν ξεκινήσει με μια τέτοια προοπτική και πεποίθηση....