Εκτός από Κραουνάκη;

Reaction score
6.235
Tο μικρόφωνο του κινητού είναι εντελώς άχρηστο για οποιαδήποτε μέτρηση ακουστικής πίεσης. Οποιοδήποτε μικρόφωνο έστω και το φθηνότερο Αkg είναι πολύ καλύτερο.
Απορώ που αναφέρεις ότι μέτρησες με ντεσιμπελόμετρο και εννοείς εφαρμογή .
Προφανώς για να έχουμε ένα κοινο μέτρο σύγκρισης, μιας και όλοι έχουμε κινητά. Κατά τα άλλα έτσι είναι οντως. Τρομερή απόκλιση τα κινητά.

gid

Reaction score
10.143
Έχω κι εγώ όμως σχετική έρευνα.... Δεν πάτησα την κοιλιά μου για να βγάλω τα νούμερα... Έρευνα δημοσιευμένη σε επιστημονικό περιοδικό. Οπότε ισχύει, κατά πολύ. Και αναφέρομαι βέβαια στις μετρήσεις dBA.

https://academic.oup.com/annweh/article/55/8/893/264708

Τώρα αν επιμένεις πως ο 60άρης μάραντζ δεν μπορεί να κάνει ό,τι έγραψα, είναι σαν να μου λες πως ο ουρανός είναι πράσινος, οπότε δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την κουβέντα.

gid

Reaction score
10.143
Tο μικρόφωνο του κινητού είναι εντελώς άχρηστο για οποιαδήποτε μέτρηση ακουστικής πίεσης. Οποιοδήποτε μικρόφωνο έστω και το φθηνότερο Αkg είναι πολύ καλύτερο.
Απορώ που αναφέρεις ότι μέτρησες με ντεσιμπελόμετρο και εννοείς εφαρμογή .
Αυτό έχω, αυτό χρησιμοποίησα. Και ακριβώς επειδή ξέρω πως αποκλείεται να είναι ακριβές, το έγραψα ευθύς εξαρχής πως πρόκειται για εφαρμογή κινητού.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.545
Έχω κι εγώ όμως σχετική έρευνα.... Δεν πάτησα την κοιλιά μου για να βγάλω τα νούμερα... Έρευνα δημοσιευμένη σε επιστημονικό περιοδικό. Οπότε ισχύει, κατά πολύ. Και αναφέρομαι βέβαια στις μετρήσεις dBA.

https://academic.oup.com/annweh/article/55/8/893/264708

Τώρα αν επιμένεις πως ο 60άρης μάραντζ δεν μπορεί να κάνει ό,τι έγραψα, είναι σαν να μου λες πως ο ουρανός είναι πράσινος, οπότε δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την κουβέντα.
Το διάβασες όλο, ή μόνο το συμπέρασμα; ;)

The maximum peak values measured at the low strings were 124 dBC and peaks only exceeded 115 dBC on rare occasions. The maximum peaks in the brass section were measured to 133 dBC and the peaks exceeded 115 dBC more frequently compared to the other instruments (Table 3). Timpani players were measured with peaks up to 132 dBC. High peak values of 132 dBC originated from the percussion and exposed the celesta as well. Peak values of 131 and 128 dBC were measured for the flute and the bassoon and less for the other woodwinds (122–123 dBC).
Απο την εργασία σου.

71C7F954-64E0-4BDC-AC11-0A49BCBB796E.png

Απο την εργασία σου.

Προσοχή, το maximum peak είναι το θέμα, εκεί γονατίζει ο ενισχυτής.

Αν δεν θες να συνεχίσεις την κουβέντα, δικαίωμα σου. Αλλά να διαβάζεις όλο τον ουρανό πριν πεις οτι ειναι πράσινος, όχι μόνο ενα κομμάτι του.
[DOUBLEPOST=1540062110][/DOUBLEPOST]
Μη μπερδεύουμε τα "ζυγισμένα" δβ με τα δβ κορυφής αδερφοί μου! :angel:

Το ένα με το άλλο, έχνε καμμιά 250αριά τάξεις μεγέθους διαφορά...
(τζάμπα καίνε οι λάμπες συνήθως...) :idk:
Τα έχουμε πει εκατό φορές. Κουράστηκα. Πες τα εσύ.

Reaction score
30.455
Μη μπερδεύουμε τα "ζυγισμένα" δβ με τα δβ κορυφής αδερφοί μου! :angel:

Το ένα με το άλλο, έχνε καμμιά 250αριά τάξεις μεγέθους διαφορά...
(τζάμπα καίνε οι λάμπες συνήθως...) :idk:
Τις μετράς τις κορυφές..!:p:D

gid

Reaction score
10.143
Σου έγραψα πως αναφέρομαι σε dBA, το είδες αυτό ή το διάβασες διαγωνίως; Και βέβαια αναφέρθηκα σε PEAK dBA.

Τα dBC είναι πιο εξειδικευμένη και φιλτραρισμένη μέτρηση "ειδικών περιπτώσεων". Γι' αυτό και τα συμπεράσματα στην δημοσίευση δεν δίνουν σημασία στις μετρήσεις dBC.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.545
Σου έγραψα πως αναφέρομαι σε dBA, το είδες αυτό ή το διάβασες διαγωνίως; Και βέβαια αναφέρθηκα σε PEAK dBA.

Τα dBC είναι πιο εξειδικευμένη και φιλτραρισμένη μέτρηση "ειδικών περιπτώσεων". Γι' αυτό και τα συμπεράσματα στην δημοσίευση δεν δίνουν σημασία στις μετρήσεις dBC.
Ποτέ δεν διαβάζω διαγωνίως.

Ολα τα βλέπω.
Σου παραθέτω το εξής διάγραμμα

1CDDADB8-0902-4FE5-8891-88459B0A9E5F.jpeg

Θα διαπιστώσεις πως η dBC καμπύλη καλύπτει πιο σωστά το φάσμα της μουσικής. Η Α είναι για άλλη δουλειά, δεν καλύπτει το φάσμα της μουσικής, ευχαρίστως να σου εξηγήσω αν θες την χρήση της, αλλά δεν σχετίζεται με την αναπαραγωγή μουσικής.

Το έλαβα υπόψιν μου πριν ανεβάσω το προηγούμενο ποστ.

gid

Reaction score
10.143
Θα διαπιστώσεις πως η dBC καμπύλη καλύπτει πιο σωστά το φάσμα της μουσικής. Η Α είναι για άλλη δουλειά, ευχαρίστως να σου εξηγήσω αν θες την χρήση της, αλλά δεν σχετίζεται με την αναπαραγωγή μουσικής.
Για άλλη μια φορά σήμερα: γνωρίζω τη διαφορά μεταξύ A & C. Κι αν χρειαζόμουν κάποιον να μου την εξηγήσει, θα ρωτούσα κάποιον αρμόδιο.

Δεν το "εξηγείς" καλύτερα σε αυτούς που έγραψαν τη δημοσίευση; Και που έδωσαν ελάχιστη βαρύτητα στις μετρήσεις dBC, εστιάζοντας στις μετρήσεις dBA? Εσύ ο ίδιος ξαφνιάστηκες που σε μετρήσεις dBC το πίκολο έδωσε 120 ντεσιμπέλ στα τρία μέτρα............ :sneaky:

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.545
Δεν το "εξηγείς" καλύτερα σε αυτούς που έγραψαν τη δημοσίευση; Και που έδωσαν ελάχιστη βαρύτητα στις μετρήσεις dBC, εστιάζοντας στις μετρήσεις dBA? Εσύ ο ίδιος ξαφνιάστηκες που σε μετρήσεις dBC το πίκολο έδωσε 120 ντεσιμπέλ στα τρία μέτρα............ :sneaky:
Δεν ξαφνιάστηκα. Πλάκα κάνω. Τον πίνακα του Chasin τον εχω αποθηκευμένο εδώ και καιρό, δεν τον βλέπω πρώτη φορά.

Όσο για την εργασία, ειναι δημοσιευμένη στο The Annals of Occupational Hygiene.
Ασχολείται με τον επαγγελματικό κίνδυνο, όχι με την αναπαραγωγή μουσικής από στέρεα. Εξού και το dBA.
Για άλλη μια φορά σήμερα: γνωρίζω τη διαφορά μεταξύ A & C. Κι αν χρειαζόμουν κάποιον να μου την εξηγήσει, θα ρωτούσα κάποιον αρμόδιο.
Προφανώς το παίρνεις προσωπικά, και δεν βλέπεις τα δεδομένα, και στις καμπύλες dBA και dBC για λόγους εγωισμού. Φαίνεται απο τον τρόπο που γράφεις. Ξανακοίτα καλά την καμπύλη C και την Α και θα καταλάβεις ποια σχετίζεται με την αναπαραγωγή και ποια με τον επαγγελματικό κίνδυνο. Το είπα και πριν:

Η Α είναι για άλλη δουλειά, δεν καλύπτει το φάσμα της μουσικής, ευχαρίστως να σου εξηγήσω αν θες την χρήση της, αλλά δεν σχετίζεται με την αναπαραγωγή μουσικής.
Εξηγώ λοιπόν: Χρησιμοποιείται σε μετρήσεις επαγγελματικού κινδύνου.

Δεν νομίζω πως αυτη τη στιγμή είσαι σε θέση να σκεφτείς ψύχραιμα και να επεξεργαστείς τα δεδομένα. Κακό πράγμα η περηφάνεια και ο εγωισμός. Αλλη φορά.

Σίγουρα όμως θα βοηθηθούν άλλοι αναγνώστες, και θα λυθούν απορίες.

Last edited:

gid

Reaction score
10.143
Το 'ριξες στην ψυχανάλυση τώρα; :D

Σοβαρά γιατρέ, πρόσεξε την ακοή σου.... Μπορεί να έχεις θέμα στις εντάσεις που ακούς.... Κάτι τέτοιο θα τα εξηγούσε όλα...

Reaction score
30.455
Μιας και το ρίξαμε στην ψυχανάλυση, να πουμε πως η υπερβολική ισχυρογνωμοσύνη κατά τον Freud, είναι σοβαρή ένδειξη καθήλωσης και ανεπιτυχούς ολοκλήρωσης του πρωκτικού σταδίου ανάπτυξης...:whistling:

Πάσα ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις, είναι απλά συμπτωματική.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.545
Το 'ριξες στην ψυχανάλυση τώρα; :D

Σοβαρά γιατρέ, πρόσεξε την ακοή σου.... Μπορεί να έχεις θέμα στις εντάσεις που ακούς.... Κάτι τέτοιο θα τα εξηγούσε όλα...
Για θέματα υγείας μετράμε έκθεση σε συγκεκριμένη στάθμη/χρόνο. Να βάλω πινακάκι;:)

Η αναπαραγωγή μουσικής και η ικανότητα του ενισχυτή να φτάσει στιγμιαία στάθμη-κορυφή δεν εμπίπτει στην ίδια μεθοδολογία.

Η λέξη κλειδί είναι το στιγμιαία.

;)

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.873
Members
38.509
Νεότερο μέλος
Konstantinos M.