Στάθμες αναπαραγωγής μελών

Τι ενισχυτές έχουμε για το μπάσο και σε τι μαξ εσπιέλ φτάνουν τα ηχεία μας στις μεσαίες συχνότητες

• Κλάση "άρχοντα": >1 κιλοβάτ στο μπάσο και > 115 ντεσιμπέλ στα μεσαία

Votes: 19 20,4%
  • Κλάση "θέλω κι άλλο": >1 κιλοβάτ στο μπάσο και > 110 ντεσιμπέλ στα μεσαία

Votes: 15 16,1%
  • Κλάση "για αρχή καλά είναι": <1 κιλοβάτ στο μπάσο και <110 ντεσιμπέλ στα μεσαία

Votes: 21 22,6%
  • Κλάση "χαϊεντά": το σαμπ κάνει κακό στον ήχο. Δε θέλω.

Votes: 22 23,7%
  • Κλάση "λαμπάτου": εμένα μου φτάνουν 5 καλά βατ.

Votes: 11 11,8%
  • Αgάπη μόνο.

Votes: 7 7,5%

• Total voters
    93
Reaction score
6.599
Eιναι φυσικα και η συχνοτητας-ες? κρος των σαμπς και ισως πιθανως αντιληπτοτητα κατευθυνσης... ευχαριστω δε θα παρω :D
Πληρως ελεγχομενα ηλεκτρονικα οι χρονικες ευθυγραμμισεις...:)
Παρολαυτα μου εκατσε εμενα το δευτερο σαμπ χωρις.:lolsign: συμφωνα με τα λεγομενα σου :Dμε τις πλεον κατωτερες οκταβες κατω απο 50hz και ολιγον πρωπορια αλλα αρκουντως ευεργετικη ως αντισταθμιση του αυξημενου ρυθμου αποσβεσης του δωματιου των ιδιων κατωτερων οκταβων αναπαραγωγης του :p:dance2:

Reaction score
30.455

Οι διαφορετικές θέσεις των sub θα συνεπάγονται διαφοροποιημένη διέγερση ασυμπτωτικών μεταξύ τους ρυθμών και ακυρώσεων και παράλληλα στο χρονικό παράθυρο που θα έχουμε προδιαγράψει το αντιλαμβανόμενο πλάτος της νότας θα είναι ομαλοποιημένο...

Χρησιμοποιούμε την ταχύτητα του ήχου κι εκτελούμε πράξεις...
Το κεφάλι του @abcd φαίνεται στην κάτοψη;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.138
Κροσαριζμένο στους 120 κύκλους
Μην πρωτοτυπείς αυθαιρέτως.
Στους 80.
Και στους 60-κάτι παίζει, αναλόγως κυρίως ιδιοσυντονισμού (ύψος ταβανιού).

Χωρίς μετρήσεις, αρτισίξτι και τα συναφή, είναι σα να φτιάχνεις πολύπλοκο φαγητό με δεμένα μάτια και χοντρά γάντια συναχωμένος (βουλωμένη μύτη) και κουφός. Καλύτερα πέτα τα όλα κάπου κει και δώσε γκάζια κι ότι γίνει, παρά να το συζητάς..

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.269
Το υποβαθυφωνάκι είναι ένα. Κροσαριζμένο στους 120 κύκλους
Δεν γίνεται, άντε αν είχες τεράστιο σαμπ και μόνο για ταινίες και πάλι πολύ αμφιβάλλω.
Κατέβα στα 80.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Στους 80.
Και στους 60-κάτι παίζει, αναλόγως κυρίως ιδιοσυντονισμού (ύψος ταβανιού).

Χωρίς μετρήσεις, αρτισίξτι και τα συναφή, είναι σα να φτιάχνεις πολύπλοκο φαγητό με δεμένα μάτια και χοντρά γάντια συναχωμένος (βουλωμένη μύτη) και κουφός. Καλύτερα πέτα τα όλα κάπου κει και δώσε γκάζια κι ότι γίνει, παρά να το συζητάς..
Υποψιάζομαι ότι ο AKARL τα κροσάρισε στο εν λόγω ύψος αφενός μεν διότι κάτι θα πήρε εσφαλμένα το μάτι του περί LFE στα setup οικιακού κινηματογράφου,αφετέρου δε διότι δεν θα εμπιστεύεται ιδιαιτέρως τη διαχείριση ενέργειας που θα κάνουν μεταξύ δεύτερης και τρίτης οκτάβας τα mid-woofer των ηχείων βάσης που έχει εγκαταστήσει.

A

AKARL

Guest
Χωρίς μετρήσεις, αρτισίξτι και τα συναφή, είναι σα να φτιάχνεις πολύπλοκο φαγητό με δεμένα μάτια και χοντρά γάντια συναχωμένος (βουλωμένη μύτη) και κουφός.
Εξαιρετικά εύστοχη αλληγορία! ;)

Υποψιάζομαι ότι ο AKARL τα κροσάρισε στο εν λόγω ύψος αφενός μεν διότι κάτι θα πήρε εσφαλμένα το μάτι του περί LFE στα setup οικιακού κινηματογράφου,αφετέρου δε διότι δεν θα εμπιστεύεται ιδιαιτέρως τη διαχείριση ενέργειας που θα κάνουν μεταξύ δεύτερης και τρίτης οκτάβας τα mid-woofer των ηχείων βάσης που έχει εγκαταστήσει.
Με νοιώθεις! Με ένα μάλλον ασυνάρτητο σκεπτικό θεώρησα ότι σωστό θα ήταν το κροσάριζμα να γίνει εκεί στα ψηλά.

Αν υπάρχει ομοφωνία περί των 80 κύκλων για κροσάριζμα, so be it. :gamer:

Καλύτερα πέτα τα όλα κάπου κει και δώσε γκάζια κι ότι γίνει, παρά να το συζητάς..
Α ν' αγιάσει ο στόμας σου, εδά μιλάς σωστά! :D :hi:

Let the good times roll... :drinks: :dance2:

[DOUBLEPOST=1540744377][/DOUBLEPOST]
προς τα επαε ακαρλ ! επαεεεε λεμεεεε !!!
:roflmao::roflmao::roflmao: :drinks:

Last edited by a moderator:

Reaction score
15.469
Αμα πρωτοβαλεις υποβαθυφωνο στα χερια σου παθαινεις πλακα με το ακουσμα και τα "ψηλωνεις" ολα ... σιγα-σιγα επερχεται η ωριμοτης και τα βαζεις ολα εκει που πρεπει ...

μιλαω φυσικα για 'μας τσι χαϊενταδες που κουρδιζουμε το συστημα με το αφτι και δε χρηζουμε βοηθειας μικροφωνακιων-πιντιεφακιων και της ταχυτητας μεταδοσης του ηχου-φωτος και λοιπον σχολικων βοηθηματων !

:D

A

AKARL

Guest
Αμα πρωτοβαλεις υποβαθυφωνο στα χερια σου παθαινεις πλακα με το ακουσμα και τα "ψηλωνεις" ολα ... σιγα-σιγα επερχεται η ωριμοτης και τα βαζεις ολα εκει που πρεπει ...
Λοιπόν, Όλντυ δγυό μέρες τώρα που έβαλα το υποβαθύφωνο άκουσα μουσική από κάθε πηγή που διαθέτω: ραδιόφωνο φμ του προ, σποτιφύ από ταμπλέτα, φορητό μινιντίσκ, μπλουρέι και ντιβιντί, πικάπ, ψδ και σωψδ, φλακ και μπ3. Το συμπέρασμα: όλα ακούγονται ασύγκριτα καλύτερα με το υποβαθύφωνο. Μέρα με τη νύχτα. Υπερβολές δε χρειάζονται, το έχω χαμηλά για καλά θεμέλια και όχι για μπούγιο. Ήντα με πέρασες, για καγκουρόσαυρο; Σωστά δεν είναι, και μάλλον δε θα γίνει κιόλας. Υπάρχουν αξεπέραστες αντικειμενικές δυσκολίες. Αλλά δε θα κάτσω να σκάσω.

μιλαω φυσικα για 'μας τσι χαϊενταδες που κουρδιζουμε το συστημα με το αφτι και δε χρηζουμε βοηθειας μικροφωνακιων-πιντιεφακιων και της ταχυτητας μεταδοσης του ηχου-φωτος και λοιπον σχολικων βοηθηματων !
Καλά τα λες. Να κανονίσουμε να έρθεις επαέ και να ακούσουμε μουσική από ένα συστηματάκι των δγυό χιλιάδωνε όλα μέσα. Εμένα μου φτάνει, να δούμε εσένα πως θα σου φανεί.

Reaction score
15.469
όλα ακούγονται ασύγκριτα καλύτερα με το υποβαθύφωνο
100% μαζι σου - το σχολιο μου ητο αυτοβιογραφικου χαραχτηρος :D
Να κανονίσουμε να έρθεις επαέ
εγω θα σε παρω τηλ. κατα το επομενο σαββατοκυριακο
- ξεκαθαριζω ομως
ανε μου αρεσει πραμα δα το παρω και θα 'ν' εντακαρω ν' αγλακω
και δε με νοιαζει ανε με ζυγωνεις :smg:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008

:D
Για να συνδεθεί και με το νήμα όπου φιλοξενείται,οι υπερβολές συνήθως συμβαίνουν και για όσο θα γίνονταν παρατεταμένες ακροάσεις σε...χαμηλές προς μέτριες στάθμες (εκείνο το μέγεθος της Ακουστότητας και οι καμπύλες του όπως θα έθιγε και ο Ear)

Last edited:

Reaction score
15.469
Για να συνδεθεί και με το νήμα όπου φιλοξενείται,οι υπερβολές συνήθως συμβαίνουν και για όσο θα γίνονταν παρατεταμένες ακροάσεις σε...χαμηλές προς μέτριες στάθμες (εκείνο το μέγεθος της Ακουστότητας και οι καμπύλες του όπως θα έθιγε και ο Ear)
αχχχ ... τα 'μαθα αυτα - αλλα προσφατως ... πριν 2,5 χρονακια δε τα 'ξερα και εδωσα το 12ιντσο κλιπσακι μου ενα κατοσταρικο - και δε το δοκιμασα καν με τα καινουργια (λεμε τωρα) ηχεια ... αχχχ (δις)

αληθεια, το τεμπλορ του νταλιμπαν ποσα κιλα ειναι ? :angel:
μεχρι ενα 20ακιλο το 'χω :D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.138
Το συμπέρασμα: όλα ακούγονται ασύγκριτα καλύτερα με το υποβαθύφωνο. Μέρα με τη νύχτα
Yes it is.8-)

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας, λες κι έχουμε μετοχές σε σαμπγουφεράδικο...:p

Καλή αρχή έκανες με το συγκεκριμένο σαμπ. Θέλει κι άλλο ένα να γίνεις άνθρωπος.

Άνθρωπος.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Yes it is.8-)

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας, λες κι έχουμε μετοχές σε σαμπγουφεράδικο...:p

Καλή αρχή έκανες με το συγκεκριμένο σαμπ. Θέλει κι άλλο ένα να γίνεις άνθρωπος.

Άνθρωπος.
Αδίκως ζορίζεσαι...Δεν παίζει τέτοιο...ενδεχόμενο.:lolsign:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
ασε τον αυτια να λεει αλλο ενα ....
......βαλε καμια 10αρια καημενε να γινεις υπερΑνθρωπος

:party:
Μη γίνει όμως...υπάνθρωπος με τόση υπο-ηχητική ενέργεια που θα συσσωρευόταν στο χώρο...:p

A

AKARL

Guest

Welcome to the jungle we've got fun and games
We got everything you want honey, we know the names
We are the people that can find whatever you may need
If you got the money, honey we got your disease
"Audiophile Hell"

Livin' easy
Livin' free
Season ticket on a one way ride
Askin' nothin'